Baftec Kanal Düzenleme

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • academan
    Junior Member
    • 01-04-2004
    • 34

    Baftec Kanal Düzenleme

    Baftec9009CIX sahibiyim.
    2000, TV kanalı sayısı olarak bence yeterli. Ancak boş yere hafızada duran gereksiz kanalları rahatca silerek yer açmak, aynı zamanda kanal çöplüğünden kurtulmak da isterim.
    Baftec'in kanal editörü bölümünde, silmek için kanal listesinde yukarı aşağı hareket ederken, o an seçili olan kanal hakkında bilgi veren bir kutucuğun altta bir yerde olması bence çok gerekli. Kanallar arasında zapping yaparken, kanal listesinin altında bu kutucuk yer alıyor. Aynı kutucuk kanal editörü listesinin de altında yer alsa, hangi kanalı silmekte olduğumuzu, hangi kanalı favoriye atmakta olduğumuzu daha iyi anlayabileceğiz. Zira sadece isimden pek birşey anlaşılmıyor. Bir sürü Fox Kids var mesela,.. Hangisini silmekte olduğumu nasıl anlayacağım? Altındaki ve üstündeki kanalları hatırlamak, birden çok kanalı silerken zor oluyor.
    Hatta bir adım daha ileri götürürsek, kanal editöründe iken, mesela i tuşuna basarak sol altta küçük bir ekranda o kanala geçiş yapsa, tıpkı EPG'de olduğu gibi. Yukarı aşağı hareketlerde küçük ekranın gösterdiği kanal değişmese. Sadece i tuşu ile küçük ekran o an seçili kanala geçse ne güzel olurdu..
    Yanılmıyorsan Next'lerde bir kanalı seyrederken dahi o kanalı favoriye atma veya silme menüsüne doğrudan erişim var. Yani Baftec'lerdeki kanal editörü ile boğuşmaya gerek yok. Ancak madem Baftec'lerde bu işi ayrı bir menüden yapıyoruz, o zaman biraz daha bilginin kullanıcıya gösterilmesi gerekir.
    Bu sadece bir teklif tabii.
    PC için güzel bir kanal editörü programı yazılarak ve bununla Baftec kanal dosyaları düzenlenerek de sorun çözülebilir belki. Hatta bence bu çok daha iyi bir fikir.
    Baftec yazılımda iyi çalışmaya devam ettikçe biz müşterileri şımartacak ve böyle istekler artacak gibi görünüyor. blush
İşlem Yapılıyor
X