Öğrenci sendikası da kuruldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Öğrenci sendikası da kuruldu

    Türkiye, işçi, memur, işveren, emekli sendikalarından sonra öğrenci sendikasıyla da tanıştı. Türkiye'nin ilk öğrenci sendikası olacak Öğrenci Gençlik Sendikası'nın (Genç-Sen) Kurucu Genel Kurulu ODTÜ'de yapıldı.

    Alınan bilgiye göre, 2006 yılının yaz aylarında “Yolunda gitmeyen bir şeyler var” sloganıyla yola çıkan bir grup öğrencinin uğraşları, DİSK'in de destekleriyle, Türkiye'de bir ilke dönüşerek Öğrenci Gençlik Sendikası halini aldı.

    Genç-Sen Kurucu Genel Kurulu, 30 ilden gelecek katılımcılarla, ODTÜ Kemal Kurdaş Konferans Salonu'nda yapıldı.

    Kurucu Genel Kurul'da, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün divan başkanlığına seçildi. Görgün, konuşmasında Genç-Sen'in kurulduğu 15 Aralıkı tarihi bir gün olarak değerlendirdi ve Genç-Sen Kurucu Genel Kurulu'nun üniversite gençliğinin olgunluğunu gösterdiğini ifade etti.

    Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko ise konuşmasında “Genel Kurul'un tarihe çok büyük harflerle geçeceğine emin olmalısınız” dedi.

    Birlik masajı vermek için Genel Kurul'a geldiklerini anlatan Beko, “Sizin sorunlarınız en az bizimkiler kadar ağır. Bu sorunları çözebilmek, aşabilmek için örgütlü güç olmaktan başka çareniz yok” diye konuştu.

    BAŞKAN YOK

    Konuşmaların ardından Genç-Sen Tüzük Taslağı hakkındaki görüşmelere geçildi. Görüşmelerin ardından kabul edilen tüzükte Genç-Sen'in üniversitelerde şubeleşmesi, Sendikanın başkanı olmaması, bunun yerine Merkez Yürütme Kurulu oluşturulması ve başkanın görevlerinin bu kurul tarafından üstlenilmesi yer aldı.

    Tüzüğe göre, üyeliğin tek koşulu öğrenci olmak olacak, sendikanın tek bir sözcüsü olmayacak ve sendikanın tüm organlarında yüzde 40 kadın kotası uygulanacak.

    “BAŞKA BİR ÜNİVERSİTE, BAŞKA BİR EÐİTİM MÜMKÜN”

    “Başka bir üniversite, başka bir eğitim mümkün” iddiasındaki öğrenciler, sorunlarının çözümü için sendika kurma yolunu seçtiler. Sendika ihtiyacının nedenleri, “Derslerin zorluğundan sıkıcılığına, ders araç gereçlerinin pahalılığından çan eğrisi not sistemine, yurtlardaki su sıkıntısından internetin yavaşlığına, yemekhane fiyatlarından tuvalet temizliğine, YÖK'ten demokrasi sorununa, ulaşım fiyatlarından ders müfredatlarına, cinsiyetçi uygulamalardan diplomalı işsizliğe, kapatılan medikolardan disiplin yönetmeliklerine” kadar uzanan geniş bir listeyi kapsıyor.

    AA.
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Öğrenci sendikası da kuruldu

    Yasal olan ve iznini STÖ olarak almış sendikalara amenna...

    Ancak yasadışı örgüt propagandası yapan,münferit hareket eden bazı kişilere de gençlerimizin uymamasını,aksi takdirde EĞİTİM ÖĞRETİMİN DIŞINA ÇIKARILMASI cezasına tabi olacaklarını ve adli makamlara da olayın intikal edeceğini hatırlatmak isterim.

    Özellikle de falan durumu protesto imza kampanyası adı altında yanaşanlara asla itibar etmeyin.

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Öğrenci sendikası da kuruldu

      Hiçbir zaman sendikalara sıcak bakmadım, ılımlı olamadım.

      Nedeni ise sendikaların ve sendikacılık anlayışının geçmişten günümüze sergilediği yol, yöntem, amaç, eylem, sonuç ... vs.

      Asıl amaçlarının dışına çıkarak her zaman siyasi kutuplaşmalara neden olmuşlardır. Oysa ki çalışanların haklarını savunmak ve kazanmak için mücadele vermesi gereken bir kurum çok daha çağdaş ve amaçlar doğrultusunda hareket edebilecek düşüncede insanların sevk ve idaresinde olmalıdır.

      Özellikle sendikaların, siyasete adım için bir basamak olarak kullanılmasını en büyük amaç dışı faaliyet ve girişim olarak değerlendiriyorum

      Haklarını savunmak adına çalışanlara yapılan bir haksızlıktır bu.

      İşte yukarıda anlatmaya çalıştığım ihmal ve amaçsızlıklar yüzündendir ki, sendikalar idareler tarafından da sevilmemekte ve çalışanlar belki de alabilecekleri birçok hakları elde edememektedirler.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X