Diyarbakır'da yoğun hava trafiği...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Diyarbakır'da yoğun hava trafiği...




    Diyarbakır'daki 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nde bugün yoğun bir hava trafiği yaşandı.

    Hava üssündeki B pistine insansız uçak olduğu tespit edilen uçak 3 kez piste sorti yaparak havalandı. Bu arada, piste Amerikan kargo uçakları inip kalktı.

    Sabah erken saatlerden itibaren hava harekatına katılan uçaklar hangarlardan birer birer çıkarıldı. Savaş uçakları pist başına getirilirken, Amerikan kargo uçağının inmesinin ardından savaş uçakları havalandı. Bu arada, insansız bir uçak olduğu tespit edilen uçak pistte 3 kez sorti yaptıktan gözlerden uzaklaşırken, piste hemen Amerikan kargo uçağı indi. Adeta dev görünümünde olan Amerikan kargo uçağının terminale yanaşmasının ardından önce 4 adet keşif ve gözetleme görevi yapan F-16 havalandı.

    3 dakika sonra sırasıyla 1 adet Fantom ve 9 adet bomba yüklü F-16 havalandı. Havalanan uçaklar kent üzerinde manevra yaparak sınır istikametine doğru giderken, insansız uçak yine piste yaklaşarak tekrar havalandı. 1 saat 55 dakikalık uçuşun ardından F-16'lar üslerine geri döndü. Bu arada, uçakların inişleri sırasında açtıkları hız düşürücü paraşütlerini pistin kenarına bırakmaları ve uçakların pistin sonunda 4'lü kol şeklinde dizilerek yapılan bakımın ardından hangarlara doğru ilerledikleri görüldü.

    İHA
İşlem Yapılıyor
X