JCR'dan Türkiye'ye iyi haber...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    JCR'dan Türkiye'ye iyi haber...

    , ,


    JCR tarafından hazırlanan rapordan derlediği bilgilere göre, Türkiye ekonomisindeki olumlu faktörler, “IMF destekli reformlarda ilerleme, IMF ile mali destek içeren anlaşmanın sürdürülmesi, AB Katılım Sürecindeki reformlarda ilerleme, makro ekonomik performansta iyileşme” olarak sıralanırken, olumsuz faktörler de, “borç yükü-Cari Açık ve Irak'taki istikrarsız siyasi durumun muhtemel etkileri” olarak vurgulandı.
    Türkiye'deki siyasi belirsizliğin, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından azaldığına dikkat çekilirken, siyasi belirsizliğin azalması nedeniyle, yabancı yatırımcıların Türkiye'deki pozisyonlarını korumaya devam ettikleri kaydedildi.
    JCR'nin raporunda, Türkiye'nin, yabancı para birimi ve yerel para birimi cinsinden BB( olan kredi notlarına ilişkin ekonomik görünümün “pozitif” olduğu da vurgulandı.
    Ekonomik görünümün “pozitif” olması, kredi notunun yükseltilme ihtimalinin fazla olduğu anlamını taşıyor.

    JCR'nin raporunda, küresel mali istikrarın sağlanmadığı bir ortamda, Türkiye'nin IMF çıpasına devam etmesinin önemi vurgulanırken, Stand-By düzenlemesi çerçevesindeki 7. Gözden Geçirme'nin, IMF yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından kısa bir süre içinde tamamlanacağı ve bu konuda bir sorun gözükmediği ifade edildi.
    Ekonomik büyümenin hız kaybetmesine rağmen sürdüğüne işaret edilen raporda, enflasyonun, yükselmesine rağmen kontrol altında tutulma kararlılığının devam ettiği kaydedildi.
    CARİ AÇIK GELECEK YIL AZALACAK...

    JCR raporunda, Türkiye ekonomisinde önemli bir kaygı unsuru olan Cari İşlemler Açığı'nın finansmanında bir sorun gözükmediği, ancak yine de dikkatli olunması gerektiği belirtilirken, bu yıl sonunda, GSMH'nin yüzde 7,7'si oranında gerçekleşeceği tahmin edilen Cari Açığın, gelecek yıl, GSMH'nin yüzde 7,3 oranına gerileyeceği kaydedildi
    Bu yıl, yüzde 8 olarak tahmin edilen enflasyon oranının da, gelecek yıl yüzde 6'nın altına gerilemesinin beklendiği ifade edildi.
    JCR'nin tahminlerine göre, işsizlik oranı bu yıl yüzde 9,5 olarak beklenirken, gelecek yıl ise yüzde 9'a gerilemesi bekleniyor. Ekonomik büyümeyi, bu yıl sonunda yüzde 4,7 olarak tahmin eden JCR'nin, gelecek yıl için öngördüğü ekonomik büyüme oranı ise yüzde 5 olarak gösteriliyor.


    AA
İşlem Yapılıyor
X