4 milyon Müslüman hacı oldu-Video...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    4 milyon Müslüman hacı oldu-Video...

    ,


    Düne kadar hacı adayı olan hac yolcuları, dün sabah kutsal topraklardaki en önemli gününü yaşadı. Dünyanın her köşesinden gelen 4 milyona yakın hacı adayı, haccın en önemli bölümü olan Arafat Vakfesi için Arafat’a çıktı. Suudi hükümetinin kutsal topraklarda bayramı 19 Aralık Çarşamba olarak ilan etmesiyle, hacılar Türkiye’den bir gün önce Kurban Bayramı'nı kutluyor. Hac yolculuğunun son gününde yani dün hac adayları Arafat Vakfesi’ne durdu ve akşam ezanın okunması bekledi. Ezanla birlikte yaklaşık 187 ülkeden 4 milyon insan Müzdelife’ye hareket etti. Burada taş toplayan milyonlarca Müslüman, Mina’da gece yarısı şeytan taşladı. DİYANET YALNIZ BIRAKMADI

    Türk hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği 18 bölgede onlarca çadırda kaldı. Suudi hükümeti ise kutsal topraklarda, 114 bin çadır kurdu, 49 bin güvenlik elemanı ve binlerce sağlık ekibi de hizmet verdi.

    MİNA'DA ALINAN ÖNLEMLER SAYESİNDE ŞEYTAN TAŞLAMADA HERHANGİ BİR İZDİHAM YAŞANMADI

    Alınan bilgiye göre, dün Arafat'a çıkan yaklaşık 4 milyon hacı adayı vakfeden sonra gün boyu dua etti. Saat 21.00'dan itibaren Müzdelife'ye geçen hacı adayları, buradan Mina'ya yürüdü. Her ülkenin hacı adayları kafileler halinde ve dağılmadan, şeytan taşlama için düzenli bir şekilde Mina'ya yürüyüşe geçti. Mina'da da gerekli önlemlerin alınması, şeytan taşlama yerinin üç kata çıkarılması, daha önceki yıllarda meydana gelen sıkışıklığı büyük oranda engelledi.

    İHRAMDAN ÇIKANLAR HACI OLDU

    Hacı adaylarının şeytan taşlaması devam ederken, şeytan taşlayan ve ziyaret tavafına giden adaylar kurbanlarını kestikten sonra ihramdan çıkarak hacı oldular.

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizesiyle Türk hacı adaylarının kafile sırasına göre belirli saatlerde Mina'ya gidişlerine izin verildi. Bu program nedeniyle Türk hacı adayları arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Şeytan taşlamanın iki gün süreceği ve bayramın 4. günü hacıların Medine'ye geçecekleri bildirildi.
    (Haber 7)
    LiveLeak.com - Millions Descend On Mecca For The Start Of Haj.
İşlem Yapılıyor
X