Butto'ya suikast borsaları da vurdu...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Butto'ya suikast borsaları da vurdu...

    ,


    ABD borsaları dün sert satışlarla sarsıldı. Noel dönemi nedeniyle işlem hacminin zayıf olduğu piyasaları hem Benazir Butto'nun öldürülmesi hem de zayıf ekonomik raporlar olumsuz etkiledi. Dow Jones günü yüzde 1.4 düşüşle tamamlarken, teknooji endeksi Nasdaq'daki düşüş yüzde 1.7'ye ulaştı.

    Analistler, Pakistan'dan gelen suikast haberinin piyasalarının moralini bozduğuna dikkat çekiyor. Özellikle Pakistan'ın politik görünümüne ilişkin belirsizlikler ve bu ülkenin elindeki nükleer güç kapasitesi, piyasaları endişelendiriyor. D.A. Davidson & Co. şef analisti Fred Dickson, yaşanan bu durumu şöyle özetliyor:

    "Benazir Butto'ya yapılan suikast piyasalardaki olumlu görünümü sekteye uğrattı ve artık yatırımcılar olumsuz ekonomik haberlerde daha fazla satış yapıyor. Piyasaya olumlu bir haber gelmediği sürec alıcıları buraya çekmek çok zor."

    Öte yandan Goldman Sachs analisti William Tanona'nın yayınladığı bir raporda Citigroup, Merrill Lynch ve JPMorgan Chase gibi kurumlarda zararların devam edeceğini belirtmesi de piyasada moralleri bozdu.

    JAPONYA 2007'DE HÜSRANA UÐRADI

    Bugün de Asya borsaları güne sert bir düşüşle başlarken aynı şekilde tamamladı. Butto'nun öldürülmesi ve ABD ekonomisine ilişkin olumsuz beklentiler, borsalarda önemli bir değer kaybına yol açtı.

    Uzmanlar, piyasaların yılı kötü bir şekilde tamamladığını belirtirken, yeni yıl için de dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

    Japonya'da Nikkei Endeksi son haftaların en kötü performansını göstererek günü yüzde 1.7 düşüşle noktaladı. Nikkei yılın tamamında ise yüzde 11.1 oranında
    değer yitirmiş oldu. Japonya borsasından işlemler 4 Ocak'ta başlayacak.

    İMKB'DE NE OLUYOR?

    Yurtdışındaki görünüm Türkiye'yi de etkiledi. Dün ikinci seans başlayan satış eğilimi bugün açılışta sürerken, sonrasında gelen tepki alımları borsanın toparlanmasını sağladı. Endeks şu sıralar 55 bin 200 puan bölgesinde ve dünkü kapanış seviyelerine çok yakın seyrediyor.

    hurriyet.com.tr
İşlem Yapılıyor
X