ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • maksudsahin
    Member
    • 08-07-2004
    • 2346

    ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

    KOÇ

    Aralık 2004

    2005 Astroloji Takvimi Çıktı!



    Sevgili Koç, Aralık hareketli bir ay olacak. Bir seyahat olasılığı var çünkü tam dört gezegen 9. evinizde mutlu çocuklar gibi zıplayıp eğleniyorlar. Eğer bir kaçamak yapma fırsatını yakalarsanız büyük olasılıkla akla gelebilecek her tür renkli deneyim sizi bekliyor olacak. Bütün bu etkileri ay ortasındaki yeniaydan hemen sonra 11 Aralık gibi hissetmeye başlayabilirsiniz.



    En önemli işi herkesi mutlu etmek olan Jüpiter ile hayal gücü gezegeni olan Neptün bu yeniayı destekliyor olacak. Şimdi söyleyeceğimiz şeyin bir faydası olabilir; 9. ev yıldız haritasının bizlerin dikkatini günlük, dünyevi şeylerden uzaklaştırıp daha büyük ve çok daha iyi şeyleri hayal etmemizi sağlayan alanıdır. Öğrenmenin alanıdır; bir pencere görevi görür ve taze havadan derin bir nefes almamızı sağlar.



    Temel olarak entelektüel olan 9. ev, aynı zaman yüksek eğitimi de yönetir. Çünkü kadim astrologlara göre hem seyahat, hem de okul eğitimi kişinin ufku genişleten, dünyayı daha iyi tanımasını sağlayan ve dünyaya bakış açısını değiştiren, dolayısıyla entelektüel anlamda çok benzer iki olgudur. Din, teoloji ve yargı sistemleri de bu evin yönetimindedir. Bu konuların 9. evde bulunması insanoğlunun, her koşul altında doğruyu bulmak yönündeki entelektüel ihtiyacının bir yansımasıdır. (9. evde din entelektüel bir konudur; 12. evde ise hissedilen, inanılan bir şeydir.) Yayımcılık ve habercilik işleri de 9. evin kapsamındadır ama tamamen farklı bir sebepten dolayı. Bu alanlar entelektüel düşüncenin geniş bir alana yayılmasını sağlar, yani bir anlamda öğrenilen şey başkalarıyla paylaşılır.



    Gördüğünüz gibi, yörüngedeki on gezegenden dördünün 9. evinizde olması demek panjurları açıp gün ışığının zihninize dolmasına izin vereceksiniz demektir. Tabii böyle bir şeyi yaparken gün ışığının size göstereceği şeylere de hazırlıklı olmanız gerekir. İçimizden bir ses göreceklerinizden hoşlanacağınızı söylüyor, çünkü bu dört gezegen sizin gibi bir ateş burcu olan Yay’da. Bu etkiyi en çok 9 Nisanda veya bu tarihin beş gün öncesi ve sonrası arasında doğanlar hissedecek çünkü bu yeniay onların doğum günü Güneş’i ile mükemmel hizalanıyor.



    İletişim, algı, kavrayış ve zekanın gezegeni Merkür ay boyunca geriliyor olacak. Dolayısıyla düzensizlik, karışıklık ve aksamaların çıktığını görebilirsiniz. Ev aletleri, elektronikler, bilgisayarlar ve hareketli parçaları olan diğer ürünler yıpranma belirtileri göstermeye başlayacak ve tamirata ihtiyaç duyacak. (Susan Miller’ın çok sevdiği ve gözü gibi baktığı bilgisayarı da aniden arızalandı ve teknik servis bilgisayarı görmek istiyor. Ama Miller bilgisayarından uzak kalamadığı için gönderemiyor. Gördüğünüz üzere Merkür’ün küçük cinleri astrologlara da saldırabiliyor!)



    Merkür’ün Aralık ayında gerileme döneminde olması zorlayıcı bir etkidir, çünkü Merkür aynı zamanda ticareti de yönetir. Küçük hileleri ve oyunlarıyla tanınan bu gezegen yılbaşı alışverişi döneminde işleri karıştıracak. Alışveriş için fazladan zaman ayırın. Yıldız haritanızdan görebildiğimiz kadarıyla bir çok üründe stoklar tükenmiş olacak. Hediye almayı planladığınız herkes için bir de B planı oluşturun, buna ihtiyacınız olacağı kesin. Merkür’ün gerileme dönemi 30 Kasım - 20 Aralık arası devam ediyor.



    Kargoyla veya kuryeyle göndereceğiniz hediye paketlerinizi mümkün olduğunca profesyonel paketlemeye çalışın; gerekli olduğunu düşündüğünüzden daha çok köpük veya bant kullanın. Adresleri iki kez kontrol edin ve kesinlikle acele etmeyin. Acele etmenin işleri daha çok karıştırmaktan başka bir faydası olmaz. Sevgili Koç, bu gemide hepimiz beraberiz. Siz Merkür gerilemesinin etkilerini seyahat evinizde yaşayacaksınız. Havaalanına veya otobüs terminaline gitmek için yola çıkarken gerekli gördüğünüzden daha erken çıkın, çünkü yıldız haritanız gecikmeler yaşayabileceğinize işaret ediyor. Arabanızla seyahat edeceksiniz adresi ayrıntılı olarak alın ve gerekiyorsa mutlaka bir otel rezervasyonu yaptırın. Aklınıza gelebilecek her aksilik veya hata gerçekleşebilir. Merkür gerilerken daima tedbirli ve tetikte olmak gerekir!



    Noel dolunaya denk geliyor –aslında dolunay Noel’in ertesi günü, 26 Aralık’ta– bu da Noel tatilini duygusal bir dönem yapacak. Bütün dolunayların etkisi gerçekleştikleri günün üç veya dört gün öncesi ve sonrasında da hissedilir. Bu dolunay ev ve aile burcu Yengeç’te, dolayısıyla duygusallık bu alanlara odaklanmış olacak. Ailenizle, özellikle de bir ebeveyninizle bazı gerginlikler yaşayabilirsiniz. Bu bir sadece olasılık tabii ama bu dolunay etkisini farklı şekillerde de gösterebilir. Bir ebeveynin sağlığı veya durumuyla ilgili bazı endişeler yaşayabilir, anne veya babanıza olan duygularınızın derinliğini keşfedebilirsiniz. Belki de taşınmayı veya evinizde değişiklik yapmayı planlıyor olabilirsiniz. Dolunay bir aile ilişkisini değil ev veya mülkle ilgili bir konuda son aşamayı vurgulayacak da olabilir.



    Doğum gününüz 25 Mart veya beş gün öncesi ve sonrası arasındaysa , 26 Aralıktaki bu dolunayın etkisini doğrudan hissedeceksiniz.



    Aşk açısından Aralık güzel bir ay olacak. İlk olarak eğer sevgiliniz veya eşinizle seyahate çıkma kararı alırsanız –ki bu ayın en muhteşem etkilerinden biri bu– birbirinize vakit ayırabileceksiniz. Romantizmi bulmanın en iyi yolu da bu olabilir çünkü ihtiyacınız olan şey, farklı bir ortamda beraber ve sakin zaman geçirebilmek. Gezegenler de bunu yapmanızı istiyor; eğer bu fırsattan faydalanabilirseniz ilişkinizin güçlenmesine yardımı olabilir.



    Başka özel anlar da olacak. Venüs ve Mars’ın kucaklaştığı 4-5 Aralık özellikle dikkat çekici bir hafta sonu. Size pek de önemli değil gibi gelebilir ama bunu bir daha düşünün. Mars, Venüs’e aşıktır. Astrolojide bu iki gezegenin bir araya geldiği anlar aşkı filizlendiren o ilk kıvılcımlar için ideal zamanlar olarak değerlendirilir. Geçen yıl Mars başka bir yerde meşguldü ve yıl sonuna dek Venüs’le buluşmaya vakti olmadı. Aynı durum 2005’in tamamı boyunca geçerli olacak; iki aşık gezegenin bir sonraki randevusu Ekim 2006’da.



    Bu kez Venüs ve Mars, cinselliği en çok açığa vuran burçta, Akrep’te buluşuyor. Çok ****i bir hafta sonu olacağına şüphe yok. Bir sevgiliniz ya da eşiniz varsa romantik bir akşam planlayın; mum ışığı, gül yaprakları, şarap, müzik. Tek sınırınız hayal gücünüz.



    Bir sevgiliniz veya eşiniz yoksa yine de bu etkiyle cazibeniz çok artacak. Bir partiye davetliyseniz gizli, elit cinsel cazibeniz herkesin dikkatini çekecek. Dış görünümünüze zaman ayırıp özen gösterirseniz kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.



    Yine aynı etki, cömert ama aynı zamanda çok anlamlı bir hediye alma şansınızı da arttırıyor. Bu büyük buluşmanın gerçekleşeceği 8. ev, genellikle derin duyguları simgeleyen jestler getirebilir.



    Randevular için diğer özel tarihler ise 24 ve 30 Aralık. Uranüs ve Güneş’in yapacağı muhteşem açı, ayın son haftasında altın değerinde unutulmaz anılara sahip olacağınızı neredeyse garantiliyor. İşin içinde Uranüs varsa, mutlaka sizi bekleyen bir sürpriz var demektir. Dürüst olmalıyız sevgili Koç, aşkla ilgili etkileriniz ay ışığındaki kar gibi parlıyor.



    Üzülerek söylüyoruz yılbaşı gecesi pek beklediğiniz gibi geçmeyecek. Yönetici gezegeniniz Mars, Uranüs’le ciddi bir tartışma yaşayacak ve uyumsuzluk olasılıklarını arttıracak. Öyle ki kendinizi hiç yoktan büyük bir kavganın ortasında bulma olasılığınız çok yüksek. Ne yaparsanız yapın sakın kimseyi kışkırtmayın çünkü kendinizi çok adaletsizce dövüşen bir kabadayıyla karşı karşıya bulabilirsiniz.



    Yılbaşı gecesi kesinlikle alkollü araç kullanmayın. Çünkü bu etkinin fiziksel anlamda patlayıcı ve yıkıcı bir etkisi olabilir. Dış uyarıcılara süratli tepki vermeniz gerektiğinde duyularınızın tüm keskinliğine ihtiyacınız olacaktır. Alkol almayı planlıyorsanız yılbaşı gecesi için alkol almayacak bir sürücü bulun veya taksiyi tercih edin.



    Yılbaşı gecesi herkes çok hassas olacağından (bu konuda sözümüze güvenebilirsiniz) eğlencenizi daha küçük ve kontrolü kolay bir boyutta tutmayı tercih edebilirsiniz. Aslına bakarsanız bu ay sahip olduğunuz aşk dolu etkilerle kapınıza “Rahatsız Etmeyin” yazısını asıp iki kişilik bir parti vermek bile isteyebilirsiniz.





    Özet:951



    Çok çalıştınız ve sonuç olarak aklınız dönüp dolaşıp uzak yerlere uçma hayallerine takılıyor. Hiç şaşırmadık! Maceralı yolculukları yöneten 9. evinizde dört gezegen var ve sizi yollara düşmeye zorluyor. Neden direnesiniz ki? Hesaplı tur paketlerini veya süresi dolmak üzere olan birikmiş millerinizi incelemenin tam zamanı. Ailenizi ziyaret etmek için seyahat etmeniz gerekiyorsa (ki bu çok olası) yıldız etkilerinin hâlâ güçlü olduğu Aralık sonunu düşünün. Neden yeni yıla Roma veya Paris’te girmeyesiniz? Güzel bir anı olur. Böyle bir isteğiniz varsa gerçekleştirmenizin tam zamanıdır.



    Aşk hayatınıza gelince, yönetici gezegeniniz Mars’ın 5 Aralıkta Venüs’e sokulmasıyla kendinizi olağanüstü ****i ve çekici hissedeceksiniz. Venüs, aşığı Mars’la olmak istiyor ama geçen iki yıl boyunca buna pek zamanları olmadı. Bu aşık gezegenler kaybettikleri zamanı telafi edecekler. Sonuç olarak eğer yalnızsanız sizi tam anlamıyla büyüleyecek biriyle tanışmanız için muhteşem bir fırsat. Beraber olduğunuz biri varsa çok yakında birbirinize dokunmadan duramadığınızı keşfedebilirsiniz.



    26 Aralıktaki dolunay aile içinde birkaç gerginlik getirebilir. Evliyseniz sebep eşinizin ailesinden sabrınızın sınırını zorlayan biri olabilir. Eğer böyle bir akrabadan yersiz bir yorum veya eleştiri alacak olursanız içinizden ona kadar sayın. Bu dolunayın etkisini farklı bir şekilde de yaşayabilirsiniz. Yardımınıza ihtiyacı olduğunu duyduğunuz bir aile üyesiyle ilgili bazı endişeleriniz olabilir. Veya taşınmaya, evinizde yenileme ya da tamirat yapmaya hazırlanıyor olabilirsiniz. Her ne olursa olsun bu dolunay bir evreyi sona erdirecek.
  • maksudsahin
    Member
    • 08-07-2004
    • 2346

    #2
    Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

    BOÐA

    Aralık 2004

    2005 Astroloji Takvimi Çıktı!



    Sevgili Boğa, işlerinizi kendi yöntemlerinizle yapmayı seven mantıklı ve pratik bir burçsunuzdur. Bir Boğa olarak rutini seversiniz ve hayatınızın çeşitli yönlerini kontrolünüz altında tutmak size güven verir. Diğer burçların da böyle olduğunu düşünürsünüz ama bu pek gerçek değil. Boğa, sabit burç olarak sınıflandırılır. Yaşadığımız bu karmaşık dünyada işlerin sağlam, köklü ve önceden tahmin edilebilir olmasını istersiniz.



    Aralık ayında, hiç beklemediğiniz farklı ve güzel bir şey, yarattığınız bu düzenli iç dünyanızda oluşmak üzere. Eğer bekarsanız, göz açıp kapayıncaya kadar birine kapılabilirsiniz ve böylece kurduğunuz bu düzenli yaşam gözünüze bir anda gereksiz gibi gelebilir. Ay başında, Mars ile Venüs sayesinde başlayacak bu nadir görülen muhteşem etkiye teşekkür etmelisiniz. Hayatınızda aşkın fırtınalı rüzgarlarını hissetmeye başlayabilirsiniz.



    Evli veya beraberlikleri olan Boğalar da bu etkiyi paylaşacaklar ama sabredin buna birazdan değineceğiz. Önce, bekar Boğaların alacağı etkiye daha yakından bakalım.



    Bekar Boğalar, son zamanlarda yaşadıkları duygusal iniş ve çıkışlara rağmen bu yeni kişi tarafından adeta büyülenecekler. Yaşadığınız olaylara bağlı olarak son zamanlarda, duygularınız ya en üst, ya da en alt seviyelerdeydi.



    Bunun nedeni ise 2003 yılından beri burcunuzda ve Akrep burcunda altı ayda bir gerçekleşen tutulmalardı. Aslında son bir buçuk yılda oluşan tutulmaların hepsi sizi eşit derecede etkilemedi. Sadece bir-iki tanesi Güneş’inize veya diğer gezegenlere yakın düşerek yaşamınızda değişimlere neden oldu. Son 19 aydır bu tutulmaların varlıklarını ilişkilerinizde, sağlığınızda ve kendinize bakış açınızda hissettiniz.



    Tutulmanın amacı, birlikte olan kişilerin birbirlerine bağlılıklarının kalıcı olup olmadığını sınamaktır. Önünüze çıkan bu engellerin ne oldukları değil, onları aşmak için neler yaptığınız önemlidir. Bazen zor dönemlerden geçerken, ne yaptığınızı görmek kolay olmayabilir. Burada en önemli unsur kararlılıktır—azim dağları bile yerinden oynatır.



    Evren önünüze atmak için herhangi bir engel bulmalıydı. Burada önemli olan, bu engelin detayı değil, sizin ve partnerinizin buna karşı nasıl bir tutum alacağıydı. Gerçek karakterimizi genelde kriz ortamlarında göstermeye eğimli oluruz.



    Burada doğru veya yanlış cevap yoktur—eğer ikiniz de beraberliğinizi bitirmeye karar verdiyseniz, bu ilişkinin ikinize de uymadığı açıkça görülmüş oluyor. Evren zamanınızı doğru şeyler üzerine harcamanızı ister, eğer bir ilişkide gelecek yoksa neden onunla vakit kaybedesiniz. Sevgili Boğa, bazen muhteşem gibi görünen ilişkilerin hatalı yanları bazı olaylar sırasında ortaya çıkabilir. Eğer birinden ayrıldıysanız mantıklı olun ve uzun vadeli düşünmeye çalışın.



    Diğer yandan ise tüm engellerden başarı ile geçtiyseniz, birbirinize olan bağlılığınız daha da güçlendi. Eğer Mayıs 2003’den önce olan ilişkinize devam ediyorsanız, bu beraberliğinizin kalıcı olabileceğine dair güzel bir işaret. Bu konuları etkileyebilecek son bir tutulma kaldı, o da 24 Nisan 2005 tarihinde olacak. Fakat bu, daha yumuşak bir tutulma olacak ve Nisan sonu doğumluları daha fazla etkileyecek.



    Aralık ayına böyle bir ortamda giriyorsunuz ama görünürde muhteşem bir Venüs ve Mars etkisi var. Bu, ****i ve tutkulu etki evrenin size verdiği yeni yıl hediyesi olacaktır. Bu etkiden neredeyse tüm burçlar yararlanacaklar, fakat Venüs sizin yönetici gezegeniniz olduğu için siz bu etkiden daha fazla faydalanacaksınız. Kavuşum tüm etkilerin en güçlüsü olarak kabul edilir.



    Bu defa Venüs ve Mars, 5 Aralık’ta ortaklığı simgeleyen yedinci evinizde buluşacaklar. Ama siz bu kavuşumun etkilerini birkaç gün önceden hissetmeye başlayacaksınız. Mars, son iki yıldır Venüs’e hiç bu kadar yakın olmamıştı ve yine iki yıl daha bu kadar yakın olmayacak. Sizin için bu dönem taze bir evre başlangıcı olabilir.



    Önümüzdeki hafta sonu, yani 4-5 Aralık tarihlerinde evlilik teklifi alabilir veya teklif edebilirsiniz ya da birlikte evlilik yüzüğü bakmaya çıkabilirsiniz. Eğer böyle büyük bir adım atmaya daha hazır değilseniz o zaman uzun zaman hatırlayacağınız güzel ve romantik bir akşam yemeğine çıkabilirsiniz. Eğer evliyseniz, bir anda evli olmanın değerini anlayabilir ve birbirinizi ne kadar derinden sevdiğinizi farkedebilirsiniz.



    Diğer yandan bu romantik gelişmelerin sizin için pek geçerli olmayacağını düşünüyorsanız o zaman bu etki sayesinde kazançlı bir iş ortaklığına girebilirsiniz. (Venüs sadece aşkla değil para ile de ilgilidir, astrolojiye yeni olan okuyucularımıza bu bazen garip gelebilir) Gördüğünüz gibi bu ay size başarısızlık yok. Ayrıca bu iki durum birbirinden bağımsız olmak zorunda değil—aynı anda hem çok romantik bir olay yaşayabilir hem de sağlam bir iş ortaklığına başlayabilirsiniz.



    Ama yine de bu ay aşk sürekli pürüzsüz olmayacak—19 Aralık tarihinde beraberliğinizin doğru olduğu hakkında bir kuşku duyabilirsiniz. Doğru, hiç kaygılanmayın! Her şeyin iyi ve yolunda olduğunu göreceksiniz.



    Diğer romantik günler.



    21 Aralık’ta, Ay Boğa burcunda olarak çekiciliğinizin başkaları tarafından farkedilmesini sağlıyor. Ayrıca Uranüs de Ay’la birlikte çalışarak sürprizler getiriyor—çok güzel bir gün.



    26 Aralık dolunayına yakın, dört gün öncesi ve sonrası dahil, bir seyahat yapabilirsiniz. Bu kısa ve evinize yakın bir seyahat olabilir. Ay’ın, Uranüs’e güzel bir açı yapması, bu seyahatin plansız bir şekilde aniden ortaya çıkmış olma olasılığını arttırıyor. Bu seyahati ya arkadaşlarınızla birlikte yapacaksınız ya da gittiğiniz yerde arkadaşlarınızla birlikte olacaksınız. Her şekilde seyahate çıktığınızdan memnun olacaksınız. Eğer 25 Nisan veya beş gün yakınlarında doğduysanız bu seyahate çıkmanız daha olası.



    29 Aralık’ta, Venüs’ün Jüpiter’e uzanmasıyla, iyi tanımadığınız bir kişinin vereceği partiye gidebilirsiniz. Davet edilmeniz hoşunuza gidecek, ayrıca adınızın parti davetinin en üst sıralarında olduğunu öğrenince gururunuz okşanacak.



    Ayın sosyal etkilerinin yanısıra, parasal konular da kafanızı meşgul edecek. Vergileri temsil eden sekizinci evinizde birçok gezegen toplanıyor. Vergilerinizle alakalı bazı işlemler yapabilir, muhasebecinizle buluşabilirsiniz. Bu ev ayrıca komisyon, prim, ipotek, kredi, sermaye, sponsorluk ve beklenmedik paraları da simgeler. Bu alanlarla alakalı bir para gelebilir.



    Mars, ayın sonunda Venüs’ü takip ederek aynı sekizinci evinize girecek. Bu etki o kadar faydalı ki, büyük bir çek tahsil edebilir veya çok değerli bir hediye alabilirsiniz. Birçok insan Aralık ayının masraflarından ve bu ayda oluşan kredi kartı borçlarından şikayet eder. Sizin de masraflarınız fazla olmuş olabilir, ama üstesinden rahatlıkla geleceğinize inanıyoruz. Elinizden para çıkacak belki ama görünüşe göre aynı hızla gelecek de.



    Merkür 20 Aralık’a kadar geriliyor olacak. Merkür iletişimi, pazarlıkları, anlaşmaları, kontratları, satın almayı ve satmayı yönettiğinden gerilemesi sırasında bu alanlar sekteye uğrar. Bu dönem anlaşma imzalamak için uygun bir zaman değildir. Ayrıca bu zamanda aradığınız kişilere ulaşamayabilirsiniz. İmzalamanız gereken anlaşmalar varsa yılbaşını bahane ederek erteleyebilirsiniz. İmza atmayı 27 Aralık veya daha sonrasında atmanızı öneririz. Bu dönemde yılbaşı veya noel alışverişi yapmak ta güç olacaktır. Alışveriş yapmak için kendinize daha uzun bir süre ayırın, aradıklarınızı mağazalarda bulamayabilirsiniz.



    Merkür gerilemesi bu defa sekizinci para evinizde olacak. Bir faturanızı ödemeyi unutabilir, bundan dolayı cezaya girebilirsiniz. Ya da sizin alacağınızda gecikme olabilir. Alacaklarınızın tahsili için önceden insanları uyarmanızda fayda olabilir. Bitirdiğinizi zannettiğiniz bir anlaşma bir anda iptal olabilir.



    Son olarak yılbaşında eğlenmenizi öneriyoruz. Yıldız haritanıza bakılırsa her zaman gittiğiniz yerlerden sıkılmış olabilirsiniz, onun için yaratıcılığınızı kullanarak şehir dışında yakın bir mesafeye giderek eğlenebilirsiniz. Ay, size uyumlu Oğlak burcunda olacağı için yılbaşı akşamı önemli bir akşam olabilir.



    Yalnız bir sorun var: 30 Aralık yakınında Mars, Uranüs’le kavga ederek para durumunuzda dalgalanmalar yaratabilir. Eğer dikkatli olmazsanız bu eğlenceler sırasında planladığınızdan daha fazla para harcayabilirsiniz. Kesinlikle çıkıp eğlenin ama bütçenizin limitini aşmayın.




    Özet:
    951



    Bu yılbaşı ve noel zamanı gönlünüz çok bonkör ama yıldız haritanıza göre sınırı biraz aşabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız onlara hediye olarak ne verirseniz mutlu olacaklar, pahalı olması şart değil. Önemli olan sevdiklerimizi düşünmek ve hatırlamak.



    Duygusal olarak birine bağlı Boğalar, yalnız olanlara kıyasla biraz daha şanslılar bu ay, ama iki gruba da eğlence var. Venüs ile Mars’ın birlikte gökte tango yaptıkları 4-5 Aralık hafta sonunu izleyin. Bu etki o kadar yoğun ki, kendinizi bütün ay rüyalar aleminde hissedeceksiniz, ama özellikle de bu hafta sonu. İlişkiler evinize düşen bu nadir etki sayesinde iki yıl sürecek yeni bir ilişkiye başlayabilir ya da olan ilişkinizi tazeleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi tüm Boğalar kazançlı çıkıyor!



    Eğer özel bir hayranınız yoksa, yeni biriyle tanışmak için çok uygun bir zaman çünkü Venüs’ün bu konumu sayesinde karizmanız adeta on kat artacak!



    Yılbaşı akşamı cüzdanınıza sıkı sarılmalısınız. Bu akşam Mars, Uranüs’e sert bir açı yaparak, arkadaş ve eğlencenizle paranızı birbirlerine ters düşürüyor. Eğer dikkatli olmazsanız tahmin ettiğinizden çok daha fazla para harcayabilirsiniz!



    Eğer eğlenmek için dışarı çıkarsanız, görünüşe göre bu yer şehir dışı olabilir—manzaranın değişmesi hoşunuza gidecektir. Yeni şeyler görmek için yılbaşı akşamından daha iyisi mi olur?

    Yorum

    • maksudsahin
      Member
      • 08-07-2004
      • 2346

      #3
      Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

      İKİZLER



      Aralık 2004

      2005 Astroloji Takvimi Çıktı!


      Sevgili İkizler, siz zaten bunları okuduğunuz sırada Aralık’ın baskı dolu bir ay olacağını hissetmiş olmalısınız. Bunun farklı sebepleri var. Birincisi, işleri rayında tutmak için yöneticiniz Merkür’e bağımlısınızdır ama Merkür uykuya dalacak ve 20 Aralık tarihine kadar da uyanmaya niyeti yok. Gerileme dediğimiz hareketin temelinde bu yatıyor. Aralık’ın ilk üç haftası bu yüzden biraz sıkıntılı geçebilir. Gecikmelere, ertelemelere, bazı işleri yeniden ele almaya ve geriye dönük taramalara hazırlıklı olsanız iyi olur. Bunun dışında kafa yoracağınız çok sayıda konu olacağından, unutkanlık nöbetleri de geçirebilirsiniz.




      Merkür gerilerken ne gibi şeyler olduğuna dair o kadar çok örnek vermek mümkün ki. Az önce bitirdiğiniz makaleyi elektronik posta yoluyla patronunuza veya editörünüze yollamak istediğiniz an bilgisayarınızın bozulacağı tutabilir. Susan Miller Texas’ta bulunduğu geçen hafta buna benzer korkunç bir durum yaşadı. Her biri ondan acilen birer makale isteyen editörlerinin tüm mesajlarını alabiliyor ama iş onlara elektronik posta göndermeye geldiğinde bunu bir türlü başaramıyordu. Kaldığı otelin mühendislerinden aldığı yardım bile bu sorunu çözmeye yetmedi. Alacakaranlık Kuşağı’na düşmüş ve en kötü kabusu yaşıyormuş gibi hissediyordu. Makaleleri hazırdı ama ıstırap içinde kıvranan editörlerine istedikleri şeyi bir türlü gönderemiyordu. Bir gün sonra nihayet başka bir otele taşındı da problem çözülüverdi. Kim bilebilirdi ki?



      Merkür’ün gerileme dönemleri sizi başka biçimlerde de etkileyebilir. Çöpü dökmek için dışarı çıkmışsınızdır da arkanızdan evin kapısı cereyandan kapanıverir. Anahtarları masanın üzerinde unuttuğunuzdan dışarıda kalırsınız. Üzerinizde pijamalarınız, evin kapısında ne yapacağınızı kara kara düşünürsünüz. Kapıcınız kapıyı açmanız için yardıma geldiğinde kendinizi aptal gibi hissedersiniz.



      Sonra tekrar evinize girersiniz ve tam da bulaşık makinenizin ve mikrodalga fırınınızın neden çalışmadığını merak ettiğiniz bir anda kapı çalınır. Gelen size sürpriz yapmak isteyen kayınvalidenizdir ve üstelik kurtlar gibi açtır.



      Merkür’ün gerilemesi sonucunda oluşabilecek (ve büyük ihtimalle de oluşacak) türden olayları görüyorsunuz. Kendinizi aşağı doğru hareket eden bir yürüyen merdivenden çıkmaya çalışıyormuş gibi hissetmeniz doğaldır. Aslına bakarsanız gerçek anlamda trajik sayılamayacak bu tersliklerin çoğu sizi güldürebilir bile. Belleğinizin size oynayacağı oyunlara hazırlıklı olmalısınız, bu dönemde anahtarların, cep telefonlarının veya eldivenlerin bir yerlerde unutulduğuna sık rastlanır. Bilgisayarınızın sabit diskini de mutlaka yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Bunu hiç vakit kaybetmeden hemen şimdi, bilgisayarınız çökmeden ÖNCE ve önemli bilgilerinize yeniden ulaşmak için teknik servislere milyonlarca Lira ödemek zorunda kalmadan yapın.



      Yılbaşı için eşe dosta aldığınız hediyelerin fişlerini ve faturalarını da büyükçe bir zarfta saklayın. Hediyeleri alanlar bunları sonradan değiştirmek isteyebilirler.



      Aralık’taki tek sorun Merkür’ün gerilemesi olsaydı belki bununla baş etmek daha kolay olurdu. Ama boğuşmak zorunda kalacağınız başka etkiler de var. Bu ay, Güneş, Pluto, Merkür, Mars, Venüs ve yeniay bir ara aynı anda ve hep beraber burcunuzu karşılarına alacaklar. Olayların gidişatı konusunda kontrolün tamamen sizde olmayacağı fikrine kendinizi şimdiden alıştırsanız iyi olur. Huzur ortamını korumak adına gerektiğinde işbirliği ve uzlaşma yolunu yeğlemek en uygunu olabilir. Bunu yaparken asıl istediklerinizi gözünüzden kaçırmayın, sevgili İkizler.



      Kasım ayının ortalarından sonlarına doğru büyük olasılıkla geminin dümenini elinizden kaçırdığınızı sezmiş olabilirsiniz. O andan itibaren başkalarının isteklerini yerine getirerek onları mutlu edebilmek adına bir oraya bir buraya koşuşturmuş olmalısınız. "Başkalarına göre" davrandığınıza kimsenin şüphesi yok ama bu durum kendi ihtiyaçlarınızı göz ardı etmenizi gerektirmiyor. Bir an durup SİZİN neye ihtiyacınız olduğunu düşünmeniz ve uzlaşma süre**** bunu da eklemeniz yeterli.



      12 Aralık’taki yeniayda sizin iyiliğinizi düşünen sağlam ortaklarla fikir birliğine vararak tüm bu durumların üstesinden gelebileceğinizi göreceksiniz. Bu senaryoda tamamen güçsüz olduğunuzu sanmayın. Aralık ayında, çevrenizi bitmek tükenmek bilmeyen taleplerle kafanızı ütüleyecek seslerin dolduracağını düşünmek kolay. Ama gerçekte oyunu kazanacak kartların hepsi sizin elinizde.



      Parasal durumunuz, ilişkileriniz ve meslek hayatınız size hep birlikte bir kriz döneminden geçiyormuş gibi gelse de aslında böyle bir durum söz konusu değil. Birkaç ayarlama yapmanız ve geriye dönüp kısa bir süre önce yerine oturttuğunuz (tabii işleri rayına soktuğunuzdan yola çıkıyoruz) bazı şeyleri onarmanız gerekebilir. Ama ne yazık ki biraz sabırlı olmak ve formüllere göre hareket etmek zorundasınız. Zaman içinde bu alanlarda başarı elde edebilirsiniz ve edeceksiniz de.



      12 Aralık’taki yeniay en çok 10 Haziran‘da veya bunun artı eksi beş günlük civarında doğmuş İkizler tarafından hissedilecek.



      Aşk açısından 12 Aralık’taki yeniay heyecan verici bazı haberler getirebilir çünkü bazı İkizler’in sevgilileriyle veya önem verdikleri biriyle daha resmî bir ilişki yaratmalarına neden olacak. Örneğin, nişanlanmaya karar verebilirsiniz. Ya da böyle bir şey olası görünmüyorsa bu etkileri önemli bir iş ortaklığının kuruluşunda da kullanabilirsiniz. İki durumda da bu tür büyük kararlar destek görecektir. Ancak Merkür gerileme döneminde olacağından konuşup planlar yapsanız da ilişkinizi resmîleştirme işini Merkür’ün yeniden düzeleceği 20 Aralık tarihine kadar ertelemenizi tavsiye ediyoruz.



      4-5 Aralık tarihleri Venüs ve Mars arasındaki sihirli bir buluşmaya sahne olacak. Bu etkiyi sadece iki gün değil Aralık’ın tüm ilk haftası boyunca hissedeceksiniz. Venüs’le birlikte olmayı çok seven Mars, yıldız haritanızın başka bölgelerinde görevde olduğundan son iki seneyi aşkın bir süredir bu kozmik âşığına bir türlü kavuşamamıştı. Nihayet buluşma fırsatı elde ettiler. İnanın, evrende hiçbir etki bu kavuşumlardan daha güçlü olamaz çünkü kavuşumlar geleceğin tohumlarını beraberlerinde getirirler. Bu durumda önümüzdeki iki yılın tohumlarından bahsediyoruz.



      Venüs ve Mars iş yerinizi temsil eden altıncı evinizde buluşacağından bu belki de iş arkadaşlarınızdan biriyle flört edeceğiniz anlamına geliyor. Ya da ayın ilk haftası bir seyahat acentesinin verdiği partiye davet edilirsiniz ve orada ilginizi çeken birisiyle tanışırsınız. Aynı partide size gelecekte çok yardımı dokunacak ve destek olacak insanlarla tanışabilecek olmanız da cabası. Altıncı ev zindeliği ve sağlığı da yönettiğinden, eğer bekârsanız spor salonunda veya oyuncu ya da izleyici olarak katıldığınız bir spor karşılaşmasında da yeni birisiyle tanışabilirsiniz.



      Aynı etki, yani Venüs’ün Mars’la kavuşacak olması, parasal açıdan doyurucu bir görev konusunda da haberler getirebilir. İster serbest ister maaşla çalışıyor olun bu olasılık hepiniz için geçerli. Gözünüzü dört açın ve Aralık’ın ilk haftasında iyimser olun.



      Meslek hayatınızda nadiren bu kadar sıkı çalıştınız. Bugüne dek hep tam kapasiteyle çalıştığınızı düşünüyordunuz belki ama son zamanlarda çıtayı daha da yükseltmiş ve “sıkı çalışma” kavramına yeni bir boyut kazandırmış olabilirsiniz. Eskiden sizin verimliliğinizi yakalayabilmek ve tek başınıza ürettiğinizi üretebilmek için belki de koca bir köy nüfusunun el birliği etmesi gerekirdi. Dürüst konuşmak gerekirse bunu nasıl başardığınızı siz de açıklayamıyordunuz, çevrenizdekiler de, öyle değil mi? Şu an tatile çıkmak gibi bir seçeneğiniz yok; olsaydı da biz önermezdik. İleride kafanızı dinleyecek vakti bol bol bulacaksınız ama şu an işinizin başında olmalısınız ki, her şeyin zamanında ve usulüne uygun biçimde yapıldığından emin olabilesiniz.



      Uranüs’ün başka gezegenler karşısındaki konumu yüzünden bu ay kariyeriniz biraz dengesiz görünebilir. Ama pek yakında önemli gelişmeler olacak. Aslına bakarsanız, her şeyi doğru yaptığınıza dair ilk işareti Yılbaşından hemen önce, yani önemli kişilerin tatile çıkmış olduğunu varsaydığınız ve bu yüzden de “Meslek hayatımı etkileyecek ne olabilir ki?” diye düşündüğünüz bir dönemde alacaksınız. Böyle düşünmekte haklısınız ama Güneş ve sürprizler gezegeni Uranüs arasındaki işbirliği sayesinde siz bu kuralın istisnası olacakmışsınız gibi görünüyor. Uranüs’ün şöhreti temsil eden onuncu evinizde bulunacağı o tarihlerde yetkili ve nüfuzlu bir kişi yardımınıza koşabilir. Bu arada iyi haberleriniz basın-yayın, radyo veya televizyona ilişkin bir projeden de gelebilir çünkü Uranüs dokuzuncu evinizi yönetiyor. Belki sizden bir radyo veya televizyon programına konuk olarak katılmanız istenecek.



      26 Aralık’taki dolunayda parasal bir mesele tepe noktasına ulaşacak. Bu imzalamak üzere olduğunuz bir sözleşmeyle ilgili olabilir; veya maaşınıza zam talebiniz kabul edilebilir. Dostane davranacak bu dolunay doğum tarihi ne olursa olsun tüm İkizler’i etkileyecek. Gelmekte olanı beklediğinizden kuşkuluyum. Görünüşe bakılırsa paraya ilişkin güzel haberler sizi bekliyor.



      Ayın son haftasında da her türden haberler var. Bunların bazıları iyi, bazılarıysa o kadar iyi değil.



      Dilerseniz uyarı niteliğindeki bir tarih olan 30 Aralık'tan başlayalım. Ayın son günleri yaklaşırken Mars'ın Uranüs'le yapacağı sert açı yüzünden patronunuz veya bir müşterinizle yaşayacağınız olası bir soruna dikkat edin. Bu problem sizi temsil eden bir aracının veya ajansın yanlış bir ifade kullanması sonucunda istemeden ortalığı alevlendirmesi şeklinde kendini gösterebilir. Ortalığı yatıştırmak için devreye girmek zorunda kalabilirsiniz. Yılın son haftası işleri ağırdan alan şirketler sayesinde belki de bu sorunun üstesinden kolayca geleceksiniz. Öyle olmasını umalım.



      Öte yandan yine 30 Aralık tarihinde Merkür ve Jüpiter'in birbirlerine muhteşem bir açı yapacak olmaları gerçek bir nimet. Birbiriyle bağdaşmayan etkilere astrolojide sık sık rastlanır. Gezegenleri bir kokteyle katılan farklı insanlar olarak düşünün. Kokteyl salonunda dolaşırken aynı anda pek çok farklı sohbete kulak misafiri olursunuz. Bunların bazıları dostça sohbetlerdir, bazıları o kadar dostça sayılmaz; kimileriyse açıktan açığa düşmanca konuşmalardır! Birbirine taban tabana zıt iki sohbet aynı anda gerçekleştiğinde, içlerinden biri sert geçen sohbeti yumuşatma eğilimindedir. Merkür ay sonunda bir yandan düz ilerlerken bir yandan da mutluluk gezegeni Jüpiter'le sohbet halinde olacak. Herhalde bundan daha iyi bir durum olamazdı.



      Merkür, aynı hafta içinde esinlenme ve romantizm gezegeni Neptün'le ve sosyal etkinliklerin ilahî gezegeni Venüs'le de temasa geçecek. Harika! Bu sosyal ve romantik etkiler daha önce üzerinde durduğumuz sert etkileri biraz olsun yumuşatacaklar.



      Şimdi de biraz Yılbaşı için yaptığınız planlardan bahsedelim. Yıldız haritanız, eşe dosta aldığınız tüm o güzel hediyelerin bütçenizi sarsmış olabileceğini ve bu yüzden Yılbaşı gecesi pahalı bir kutlamaya pek sıcak bakmayacağınızı söylüyor. Madem öyle, o zaman dışarı çıkmaktansa evinizde bir Yılbaşı partisi verin ve arkadaşlarınızı eve davet edin. Güzel kıyafetlerinizi yine giyebilirsiniz ama resmî giyinmeniz gerekmeyeceğinden daha rahat olursunuz. Üstelik böyle bir eğlence bütçenizi de aşmayacaktır. Eğer daireniz böyle bir parti vermeye uygun değilse evinde parti vermeyi düşünen bir arkadaşınızı bulun ve maliyete ortak olmak istediğinizi; yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasına yardımcı olacağınızı ona belirtin. Yılbaşı kutlamaları size pek çekici gelmiyorsa eğlencenizi 28 Aralık'a da kaydırabilirsiniz. O tarihte Venüs yöneticiniz Merkür'e şahane bir öpücük gönderecek. Romantik yıldızlarınızın size göz kırpacağı mükemmel bir gece yaşayacaksınız.





      Özet :



      Artık Yılbaşı ruh haline geçmek istiyorsunuz ama masanızın üzerine yığılmış bir sürü iş var ve patronunuz da bugünlerde gayet huysuz. Fazla bir seçeneğiniz varmış gibi görünmüyor; ya işleri birer birer halledeceksiniz ya da gidip kendinize başka bir iş arayacaksınız. Ama durum çok da ümitsiz değil; iş arkadaşlarınız ve altınızda çalışanlar size yüzde yüz destek olacak ve adeta birer Yılbaşı meleği kesilecekler. Bu yüzden endişelenmeyin. Canlarını dişlerine takarak çalışacak ve sizin bir kahraman gibi görünmenizi ve kendinizi de öyle hissetmenizi sağlayacak bu çalışma arkadaşlarınızı ne kadar takdir ettiğinizi göstermek için elinizin altında küçük hediyeler bulundurun. Bir ara bir terfi ya da bir ikramiye aldığınıza dair haberler gelecek. Buna en çok da siz şaşıracaksınız belki ama bunu kuruşu kuruşuna hak ettiğinizden kimsenin şüphesi olmayacak.



      Aralık ayı kariyeriniz üzerinde yoğunlaşmasına rağmen bu Yılbaşı eğlencelerini kaçıracaksınız anlamına gelmiyor; özellikle de hangi etkinliklere katılıp hangilerine katılmayacağınız konusunda biraz seçici davranırsanız. Bekârsanız arkadaşlarınız sizi hemen hemen her eğlenceye dahil edecekler, bu yüzden canınızın sıkılması gibi bir olasılık yok. Eğer çiftseniz, beraber geçireceğiniz zamanı nasıl değerlendireceğiniz konusunda partnerinizin yaratıcı fikirler üretmesi sizi keyiflendirecek. Yılbaşı tatilini planlama gibi bir sorumluluk sırtınızdan kalktığında da yeni yılın yaklaşmakta olan sürpriz, harika ve beklentilerini çok önceden sezmeye başlayacaksınız.

      Yorum

      • maksudsahin
        Member
        • 08-07-2004
        • 2346

        #4
        Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

        YENGEÇ

        Aralık 2004

        2005 Astroloji Takvimi Çıktı!




        Sevgili Yengeç, bu ay harika bir açı ile başlıyor. 4 ve 5 Aralık günlerinde sizi muhteşem derecede romantik bir hafta sonu bekliyor. Bunun için (Venüs’ü kucaklamak için can atan) Mars ve (Mars tarafından öpülmeyi bekleyen) Venüs’ün çok ender yaşanan buluşmasına teşekkür borçlusunuz. Gezegen dizisinin bu iki kozmik sevgilisi, son iki yıldır birbirlerini hiç kucaklamamışlardı ama bu ay buluşmaya hazırlar. Bunun da ötesinde bu iki romantik gezegen, randevu yeri olarak gerçek aşk evi olan beşinci evinizi ve sizin burcunuz açısından ideal bir yer olan su grubundan kardeş burcunuz Akrep burcunu seçtiler. Bundan daha iyi bir haber olamaz! Bu yıl, bu yerleşim sayesinde romantik bir ay yaşamak için en iyi şansa sahip olanlardan biri olduğunuz için en çok kıskanılan burçlardan biri olacaksınız.



        Bu açı, 4 ve 5 Aralık günlerine düşmesine rağmen etkisi o kadar geniş bir alana yayılacak ki bütün bir hafta boyunca hissedeceksiniz. Böyle bir kavuşum, yeni bir başlangıç olasılığını da beraberinde getirmek açısından biraz yeniaya benzer. Bu olağanüstü açının etkisi altında biriyle tanışırsanız bu, uzun süre beraber olacağınız, hatta sonsuza dek birlikte yaşama olasılığının yüksek olduğu biri olabilir. İkiniz arasındaki kimya ideal olacak ve aranızda mükemmel bir uyum yakalayacaksınız. O kadar şanslısınız ki! Bu ay, arkası kesilmeyen yılbaşı partilerinin yapıldığı yılbaşı öncesini de içine alıyor. Aşk adına şansınızı denemek için daha uygun bir dönem olamazdı.



        Bekârsanız ve yeni kişilerle tanışmakta zorluk çektiyseniz, bu kavuşum sizi yepyeni bir yöne itiyor. Evliyseniz ve ilişkinin biraz sıkıcılaşmaya ve monotonlaşmaya başladığını düşünüyorsanız, bu açının herşeyi tekrardan canlandıracağı kesin. 7 Temmuz ve bu tarihin beş gün yakınlarında doğduysanız, biraz önce söylediğimiz etkileri ikiyle çarpın. Venüs ve Mars sizin için çok çalışacak! Ama önceden de bahsettiğimiz gibi Yengeçlerin tümünün neşelenmek için bir sebebi olacak. Dışarı çıkıp yeni kişilerle tanışın, sevgili Yengeç!



        Aralık ayının ilk haftasında çocuklarla beraber yapılan faaliyetler de vurgulanıyor. Çocuklarınızı (veya bir komşunuzun çocuklarını) bu ilk hafta içinde Noel Baba’yı görmeleri veya Yılbaşı için hazırlanan vitrinleri seyretmeleri için dışarıya çıkarabilirsiniz. Bu, Yılbaşı öncesi tatil sezonunun havasına girmek için iyi bir yol. Tüm bunları yaptıktan sonra da sıcak çikolata ve kurabiye molası verebilirsiniz. Ne kadar iyi vakit geçirdiğinizi ve ne çok eğlendiğinizi şimdiden görebiliyoruz. Hayatta bizim için en önemli şeyin ne olduğunu görebilmemiz için çocuklarla vakit geçirmemiz gerekir.



        Yılbaşı sezonunun tüm bu telaşının ortasında, aslında akıllıca hareket ederseniz, üstesinden geleceğiniz biraz problemli bir açı var. Haberleşme, alım-satım, nakliyat ve yolculuğu yöneten Merkür, 20 Aralık’a kadar geriliyor olacak. Bu yüzden ayın ilk üç haftası boyunca bu alanlarda birtakım sorunların belirtileri ortaya çıkabilir. Her şeyin pürüzsüzce yürümesi için Merkür’e ihtiyacımız vardır, ama onun en güçlü enerjisinden yoksun kaldığımız zaman biraz boşa kürek çekiyormuş gibi hissederiz. Merkür gerilerken enerjik ve hızlı bir şekilde ilerlemeniz söz konusu bile değildir.



        Örneğin, yılbaşı alışverişleri sırasında istediğiniz ürünlerin stokta kalmadığını öğrenmekten veya almayı istediğiniz renk veya bedeni bulamamaktan dolayı üzüleceğiniz için alışverişe daha önceden başlayın. Kendiniz veya bir aile üyesi için yeni bir bilgisayar almak istiyorsanız, bilgisayarınıza yazılımları Yılbaşı’ndan önce yüklemeyin. Merkür’ün normal yörüngesine girmesi ve düz ilerlemesini bekleyin. Merkür elektronik aletleri ve tüm hareketli parçaları yönetir. Bu yüzden Merkür gerilerken de bilgisayarlar garip ve tutarsız bir şekilde işleyebilir.



        Şu an tam da biz bundan bahsettiğimiz için aklınızdayken bilgisayarınızı yedekleyin. Çünkü Merkür’ün gerileme dönemleri biraz, “eğer bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, mutlaka ters gidecektir” savı üzerine kurulan Murphy yasalarını andırır. Sizin durumunuzda EÐER işler ters giderse değil, işler ters GİTTİÐİ ZAMAN demek, daha doğru olur!



        İş yerinizde kariyeriniz açısından önünüze yepyeni bir fırsat kapısı çıkıyor. Bunun için 12 Aralık Pazar günü oluşacak yeniaya minettar olmalısınız. Mars’ın altıncı evinizde bulunmasından dolayı çok çalışacak, ama çabalarınızın sonucunu uzun vadede alacaksınız. Bu yeniay, HENÜZ iş pozisyonunuzu veya titrinizi değiştirmezken (tartıştığımız şey, terfi veya iş değiştirmeden çok elinize bir kez geçebilecek önemli bir görev fırsatı) şirket veya sektör içindeki prestijinizi arttırmanıza yardımcı olacak. Bu fırsatın uzantılarının olacağından hiç kuşkumuz yok. Bu görevden iyi bir iş çıkarın. Bu sayede üstleriniz, sizi farklı bir gözle görmeye başlayacaktır. Hatta şirket içinde, daha sonra sizi kanatları altına almak isteyecek, sözü geçen birinin dikkatini çekeceksiniz. Bu hiç de hafife alınmaması gereken bir avantaj. Bu görevin karşılığında dolgun bir ücret de alacakmışsınız gibi görünüyor. Bunun için yeniaydan kısa bir süre sonra, 13 Aralık Pazartesi günü, Pluto ve Güneş’in buluşmasından doğan açıya teşekkür borçlusunuz.



        Tüm yeniaylar, etkisi iki hafta devam eden yeni bir enerji başlatırlar ama yeniayın enerjisi oluştuğu günü hemen takip eden günlerde en yoğundur. 12 Temmuz veya bu tarihin yakınlarında doğduysanız, biraz gergin bir dönem geçirebilirsiniz ama endişelenmeyin. Çünkü bu yeniay, sizi harekete geçirmek ve önünüzdeki seçenekleri göstermek konusunda sizin lehinize çalışacak.



        Bu ayı iple çekmek için elinizde birçok neden bulunuyor. Örneğin, Güneş ve Uranüs’ün mükemmel bir işbirliği yapacağı 24 Aralık’ta hiç beklenmedik bir anda olağanüstü derecede cömert bir hediye alacaksınız. Daha ne diyebiliriz ki! Gerçekten de çok şanslısınız!



        (Kariyerinizi yöneten) Mars ile (komisyoni tekif hakkı, konut kredisi, banka, kredi kartları ve buna benzer diğer para kaynaklarını yöneten) Uranüs’ün uyumsuz bir açıda olacağı 30 Aralık’ta yaşayabileceğiniz para kaybına karşı hazırlıklı olun. Bu, sizi kızdıran, büyük olasılıkla da öfke patlamasına yol açan bir olaya neden olabilir. Bunun tam olarak nasıl gelişeceğini söylemek zor, ama yine de ortak gelirlerin bu sırada en güçlü alanınız olmayacağını söyleyebiliriz. Bu, eğer yeni bir işe başlamak üzereyseniz, işvereninizle ek paket hakkında pazarlık yapmak veya boşanıyorsanız, mal dağılımına karar vermek için iyi bir zaman değil. Bir finansal anlaşmayla ilgili olarak bu konuda otorite sahibi olan biriyle büyük ir tartışma içine girmek zorunda kalabilirsiniz. Hem de bu kolayca galip gelebileceğiniz bir tartışma olmayabilir. Dikkatli olun ve ne için mücadele ettiğinizi çok iyi bilin.



        Burada para konusuna bir parantez açmak istiyoruz, sevgili Yengeç. 2005 yılının Temmuz ayında Satürn, çalışarak kazandığınız parayı yöneten ikinci evinize girecek. Bu yüzden de bu sırada malî açıdan çok darda kalabileceksiniz. Susan Miller, Yengeç burcundan bir tanıdığıyla bu konuyla ilgili yakın zamanda yaptığı bir konuşmayı şöyle anlatıyor : “Satürn’ün gelecek yıl Temmuz ayındaki konumundan arkadaşıma bahsettim ve ona işsizlik sorununu, her şeyi oluruna bırakmak yerine şimdi çözmesi gerektiğini söyledim. Çünkü Temmuz ayına işsiz olarak yaklaştıkça iyi maaş veren bir iş bulma olasılığı da o kadar düşecek.”



        Işinizden sebepsiz yere tatminkâr bir maaş almadığınızı düşünüyorsanız veya şu an işten çıkarıldıysanız, Ocak’tan Mart’a kadar çok ciddi bir şekilde yeni bir iş aramanızı acil olarak öneriyoruz. Çünkü Nisan ayına kadar iyi bir iş bulma olasılığınız yüksek. Nisan ayında bir tutulma yaşanacak ve bu da olayların gidişatını değiştirecek. O sırada tespit edilecek ücret seviyesi büyük olasılıkla iki yıl boyunca geçerli olacak. Temmuz ayına GELMEDEN uygun seviyeyi bulmanız için neden sizi acele ettirdiğimizi görüyorsunuz.



        Para konusundan bu kadar bahsetmek yeter. Şimdi tekrar Aralık ayındaki etkiler dönelim.



        26 Aralık’ta (artı/ eksi dört gün) Yengeç burcuna düşen dolunay, bir girişim veya yakın bir ilişkiyi büyük bir kapanışa taşıyor. Olaylar beklenmedik bir şekilde gelişiyor ama sizi mutlu ve neşeli bir çözüme götürüyor olmalı. Özel hayatınızla ilgili haberler ne kadar hoş olsa da işinizi aklınızdan tam anlamıyla çıkaramayacaksınız. Çünkü çalışma masanızda sonunu getirmeniz gereken ve beklemede olan projeler birikmiş olacak.



        Neyse ki iş arkadaşlarınızdan yeterince yardım alabileceksiniz. Çalışma ekibinizdeki bazı kişiler, yılbaşı öncesinin yarattığı hiçbir şeyi takmayan bir ruh halinde olacak ve ihtiyacınız olduğunda size el verecekler. Yardıma ihtiyacınız olmasa bile, çalışma arkadaşlarınızın yaydığı sıcak dostluk havası hoşunuza gidecek. 26 Haziran veya bu tarihin beş gün yakınlarında doğduysanız, bu dolunayın etkisini doğrudan hissedeceksiniz.



        Bugüne kadar içinizden hiç havaalanına gidip kafanıza esen bir yere gitmek geçti mi? Bu ay, gezegenlerin gücü, size bunu yapabilme cesareti veriyor. Merkür ve Jüpiter’in muhteşem bir açı yapacağı 29 Aralık gününde neler olacak bir bakın bakalım. Bekârsanız, biriyle beraberseniz veya yeni evliyseniz ve çocuğunuz yoksa (veya çocuklarınız olsa bile sıkıştığınızda onlara bakacak iyi kalpli bir akrabanız varsa) neden kendinizi böyle bir hevese kaptırmıyorsunuz? Hayat çok kısa. Eğlenmenize bakın ve haritada parmağınızla rastgele seçtiğiniz yere gidin!



        Altıncı evinizdeki kalabalık gezegen grubu sayesinde bu ay, düzenli bir egzersiz programına başlamak için çok uygun. Ne düşündüğünüzü çok iyi biliyoruz: İçinizden “Ocak ayında temiz bir başlangıç yaparım” diye geçiriyor olmalısınız. Doğruyu söylemek gerekirse, Ocak ayındaki yeniay, “Yeni Yılda Yapmam Gerekenler” listenize pek de yardımcı olmuyor, sevgili Yengeç. Ancak öte yandan, egzersiz düzeyinizi 12 Aralık’taki yeniay döneminde arttırmayı düşünüyorsanız, yılın en iyi dönemini seçmiş oluyorsunuz. HER gün bir şekilde spor yapmaya ve egzersize iki günden daha fazla ara vermemeye dikkat edin.



        Aldığınız kalori miktarını düşürmeye, dolunaydan dört gün SONRASINA kadar BAŞLAMAMALISINIZ. Bu da sizi 30 Aralık’a kadar getiriyor. Bu tarih, dengeli porsiyonlara dayalı rejim programınızı uygulamaya koymak için ideal. Bu konuda önerileri olan Susan Miller’a kulak verelim: “Bu konudan geçen yılki kitabımda çok bahsetmiştim. Bu yüzden şu anda bu programa başlamanın hazırlıklarını yapıyor olmalısınız! İçki rejim konusundaki iradenizi düşürür. Birçok kişi içki içtikleri zaman daha fazla yemek yediklerini belirtir. (Ben de içkinin beni hep acıktırdığını düşünürüm) Bu yüzden Yılbaşı akşamı içkiyi fazla kaçırmayın.”



        Hazır Susan Miller Yılbaşı akşamı demişken, 2005 yılını karşılamak için neler yapabileceğinizden de bahsedelim. Bu yıl biriyle uzun süreli bir beraberlik yaşıyorsanız, Yılbaşı programı için kafa patlatmak yerine neden bu işi sevgilinize bırakmıyorsunuz? Yıldız haritanızdan gördüğümüz kadarıyla sevgilinizin aklında birkaç fikir var ve bunların hepsi de çok hoşunuza gidecek.



        Yalnız burada küçük bir problem var: Aralık ayında dinlenmeye hiç vakit ayırmadan çılgınlar gibi çalışmaktan Yılbaşı akşamına yakın günlerde hasta olma riskiniz artabilir. Aralık ayında kahvaltıda her sabah taze sıkılmış portakal suyu içerek ve uykunuzu yeterince alarak zinde kalabilirsiniz, sevgili Yengeç.





        Özet




        Ayın başında Venüs ve Mars’ın gerçek aşk evinizde kucaklaşması yüzünden göz kamaştıran sosyal hayatınızdan başka HİÇBİR şeye konsantre olamayacaksınız. Bu, biriken sorumluluklar ve baskı yapan dış etkenler yüzünden sosyalleşmeyi neredeyse imkansız kılan geçen aylara göre büyük bir değişim. Bunca sıkıntıdan sonra en sonunda bu yorucu döneme veda ediyorsunuz. Yeni tanışacağınız kişiler kendilerini dayanılmaz cazibenize kaptıracaklar. Aralık ayının ilk haftasında çekiciliğinizin yaydığı sinyaller o kadar güçlü olacak ki neredeyse uzaydaki uydu anteni bile yerinizi saptayabilecek! Son İKİ yıldır hiç bu kadar güçlü bir etki yaşamamıştınız!



        Size acı veren geçmiş bir ilişkinizin yaralarını sarmaya çalışıyorsanız (yıldız haritanız durumun böyle olabileceğini gösteriyor), aşk Tanrısı Eros ve onun küçük melek ordusu Aralık ve Ocak ayında size o kadar iyi bakacak ki geçmiş hesapları en sonunda hızla kapatıp aydınlık bir geleceğe doğru yol alabileceksiniz.



        12 Kasım’daki yeniay, kariyerinizle ilgili önünüze heyecan veren bir yol çıkarabilir. İlk başta performansınızı sınamak amacıyla size bir görev verilecek. Eğer bu görevin üstesinden vargücünüzle gelebilirseniz, otorite sahibi en az bir kişiyi öyle etkileyeceksiniz ki büyük olasılıkla Nisan ayında gelecek bir terfinin de yolunu açmış olacaksınız.



        26 Aralık’ta Yengeç burcunda oluşacak (ama bu tarihin dört gün öncesi veya sonrasında da etkili olacak ) olan dolunay, yılbaşı öncesi tatil dönemini tamamen SİZE ÖZEL kılıyor. Başınıza (maddi veya manevi) sürprizlerin yağmasına hazırlanın. Moralinizi de yüksek tutun.



        Biraz önce de bahsettiğimiz 12 Aralık’taki yeniay dönemi, sağlıklı egzersiz programınıza başlamak için de ideal. Spor salonuna gitmekte devamlılık göstermek, egzersiz süresinin uzunluğundan çok daha önemli. Her gün bir saat spor yapmayı hedefleyin. Dolunaydan dört gün sonra da (30 Aralık veya yakınında), programınızın, öncelikle porsiyonları küçültüp daha sonra da aldığınız kalori miktarını düşüreceğiniz, ikinci aşamasına geçebilirsiniz. Bunu yaparken egzersiz yapmayı da kuşkusuz elden bırakmayın. Ayın sonuna doğru vücudunuz, fazladan harekete adapte olacak. Bu çizelge doğrultusunda hareket ederseniz, etkileyici sonuçlar alacaksınız.

        Yorum

        • maksudsahin
          Member
          • 08-07-2004
          • 2346

          #5
          Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

          ASLAN

          Aralık 2004

          2005 Astroloji Takvimi Çıktı!



          Sevgili Aslan, ay başında Mars’ın yuvayı temsil eden dördüncü evinize yapacağı ziyaret sayesinde yuvanıza ilişkin meselelere odaklanma şansı elde edeceksiniz.

          Yeni bir adrese taşınmak istiyorsanız ama nereye gideceğiniz konusunda hiçbir fikriniz yoksa bu ay karşınıza ilginç seçenekler çıkacak. Eğer taşınmayı düşünmüyorsanız şu anki evinizde tadilat veya temizlik yaptırabilir, eşyaları yenileyerek veya mobilyaları yeniden dekore ederek yuvanızı daha çekici bir hale getirebilirsiniz. Mars beraberinde sık sık patırtı da getirdiğinden bu değişiklikler yapılırken biraz gürültü çıkabilir!



          Yine aynı şekilde eğer eşyaların düzeninden memnunsanız yuvanıza ilişkin daha küçük çapta değişiklikler yapma yoluna da gidebilirsiniz. Kendinizi Yılbaşı döneminin büyüsüne kaptırdığınız takdirde koridorunuzu çam dallarıyla, evinizin beklenmedik köşelerini de ökseotu demetleriyle süslemeniz işten bile değil! Evinize dostlarınızı çağırabilir ve vereceğiniz akşam yemeği partisinde sık kullanmadığınız o güzel Çin porselenlerinizle onlara yemek servisi yapabilirsiniz. Bu ay hiçbir burcun Aslan kadar tarz sahibi olmadığını kanıtlama fırsatı elde edeceksiniz.



          Yuvanız aslında 12 Kasım’daki yeniayla birlikte ön plana çıkmaya başlamıştı. Yeniaylar iki hafta sürecek enerjiler getirirler ama bu kez Mars bu süreyi 24 Aralık’a kadar uzatacak. Yuvanızla ilgili meseleleri Kasım ayında halletmediyseniz bu sizin için iyi bir haber.



          Merkür'ün ayın büyük bölümünü gerileme döneminde geçireceğini unutmayın. Bu dönem sözleşmeler, akitler, ipotekler veya benzeri belgeler imzalamak için uygun değil. Eğer mümkünse imza atma işini 21 Aralık’a hatta daha da iyisi Merkür’ün yörüngesini düzelteceği daha sonraki günlere kadar geciktirin. Mükemmel bir apartman dairesini kaçırmamak için kira sözleşmesini bir an önce imzalamanız gerekebilir. Böyle bir durumda o dairede oturmayı düşündüğünüz kadar uzun oturmayabilirsiniz. Veya belki de önceden tahmin etmediğiniz bir yığın masrafla karşılaşacaksınızdır. Daireyi tutmadan önce mühendislerden evi muayene edip bir size rapor hazırlamalarını istemeniz yerinde olur. Son kararımızı Merkür’ün gerileme dönemleri sırasında verdiğimizde daha sonra beklenmedik bazı değişikliklerle karşılaşmamız her zaman olasıdır.



          Mars güçlü enerjilerini yuvanızı temsil eden dördüncü evinizde başka bir yoldan da hissettirebilir ve Aralık ayında ailenize odaklandığınızı fark edebilirsiniz. (Dördüncü ev sadece yaşadığınız fiziksel mekanı değil anne-babanızı da yönetir.) Ayın ilk yarısında annenizle, babanızla veya ailenizin diğer fertleriyle daha fazla etkileşime girdiğinizi hissedebilirsiniz. Dilerseniz onlara sürpriz bir ziyaret planlayın. Onları görmeye eliniz boş gitmeyin ve güzel bir akşam yemeği için bir şeyler de götürün. Unutmayın ki herkes arada bir böyle sürprizlerden hoşlanır.



          Mars arada sırada bazı aile fertleriyle tartışmalar yaşamanıza neden olabilir. Bu yüzden her ihtimale karşı buna da hazırlıklı olmanızda yarar var. Mars’ın bizi bu yönde etkilediğini hiç görmedik. Umarım sizi de etkilemez. Savaşçı gezegen Mars, kaba kuvvet ve gürültüden hoşlandığı için olsa gerek eskiler onun böyle bir yan etkisi olabileceğinden bahsetmişlerdir. Geçmiş deneyimlerinize dayanarak, bu durumun sizin için ne kadar geçerli olduğuna kendiniz karar vereceksiniz. Havada sürtüşme kokusu aldığınız an akrabalarınızın yanında bu ay biraz daha diplomatik davranmaya özen gösterin. Bu yıl akşam yemeği masasında son başkanlık seçimleri sonucunu veya benzeri politik meseleleri tartışmak iyi bir fikir olmayabilir!



          Aile hayatınız konusunu geçmeden önce Aralık’ın ilk haftasında gerçekleşecek heyecan verici bir başka etkiden de söz etmek istiyoruz. Bu büyüleyici etki, Venüs ve Mars’ın Akrep burcunda aynı hizaya gelecek olmasından başka bir şey değil. Venüs ve Mars pek sık aynı hizaya gelmezler; buna benzer bir sonraki buluşmaları 2006’nın Ekim ayında olacak. İki ****î gezegen yuvayı temsil eden dördüncü evinizde buluşacağından bu etki bir parti düzenlemek açısından ideal görünüyor. Burada dikkat edilmesi gereken partiyi bir kulüp veya restoranda değil evinizde vermeniz. Yılbaşı ağacını süslemek veya yeni bir yemek tarifini denemek üzere birkaç arkadaşınızı davet edebilirsiniz.



          Aralık ayının ortalarına doğru kendini göstermeye başlayacak farklı bir etki daha var ki buna bayılacaksınız! Çok sayıda gezegen uzayın derinliklerinden geçerek sizin gerçek aşkı temsil eden beşinci evinize girecekler. 12 Aralık’ta bu gezegenlerin hepsi beşinci evde olacağından yeniay ve onu izleyen iki hafta sizin açınızdan inanılmaz ölçüde romantik geçebilir.



          Romantik fırsatlarınızı çoğaltmak üzere gelen bu gezegenler tam da zamanında yani Yılbaşının hemen öncesinde yardımınıza koşuyorlar. Bu etkiye sahip olacak tek burç sizsiniz, sevgili Aslan. Bu yüzden doya doya keyfini çıkarın. İster erkek ister kadın, tüm Aslan’lar bu etkiden yararlanacak.



          12 Aralık’tan başlayarak çekiciliğinizin çevrenizdekiler tarafından daha fark edilir hale geldiğini hissedeceksiniz. Daha fazla aranan biri olup çıkacaksınız ve bu dönemde çok sayıda heyecan verici davet alabilirsiniz. Bekârsanız mümkün olduğunca fazla partiye ve toplantıya gitmeye çalışın. Oralarda daha yakından tanımak isteyeceğiniz birisiyle karşılaşabilirsiniz. Bir partneri olan Aslan’lar da nihayet geceleri bol bol dışarı çıkabilecek ve bir yandan eğlenirken bir yandan da ilişkilerini tazeleme fırsatı bulabilecekler.



          Eğer kendinizi görünmez biri gibi hissettiyseniz –ki hepimiz zaman zaman kendimizi böyle hissetmişizdir– bu ay böyle bir duyguya kapılmayacaksınız. Aslan’lar boy gösterdikleri partilere özellikle de Yılbaşı kutlamalarına sahneye çıkarmış gibi girmekten hoşlanırlar. Bu yıl bunu olağanüstü şık bir biçimde yapacak ve orada bulunan herkesin başını döndüreceksiniz. Ayın başlarında sizi ****î ve çekici gösterecek kıyafetleriniz ne durumda bir bakın. Tabii eğer beklenmedik bir davet aldığınızda son dakika telaşı içine girmek istemiyorsanız.



          Merkür yıldız haritanızın aynı evinde 20 Aralık’a kadar gerileyeceğinden partilerden birinde eski sevgilinizle karşılaşmanız olasılığı var. Bu, uzunca bir süre önce ayrıldığınız ama herhangi bir sebepten dolayı kafanızdan bir türlü atamadığınız biri olabilir. Eski sevgilinizi yeniden görünce aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen ondan hâlâ etkilendiğinizi fark etmek sizi şaşırtabilir. Kalbiniz hızla çarpmaya başladığında doğru düşünmeniz de zorlaşacaktır. Bu kişiyle yeni bir başlangıç mümkün olabilir mi? Belki. Ama ona böyle bir kapı açıp açmayacağınıza dair kesin bir şey söylemek güç. Bu tamamen size bağlı.



          Eğer doğum gününüz 12 Ağustos veya bu tarihin artı eksi beş günlük civarına denk geliyorsa sözünü ettiğimiz bu gayet romantik ve sosyal etki en çok da sizin tarafınızdan hissedilecek. Bu tarihlerin yakınında doğmadıysanız bu ayın yine de epey keyfini çıkaracaksınız. Merkür Güneş’ten asla 27.5 dereceden fazla uzaklaşmadığından ve Venüs ile Mars da Güneş’in yakınında hareket ettiklerinden Aralık ayının sosyal etkinlikler açısından son derece kaliteli bir ay olacağını düşünmek için bir hayli sebebiniz var.



          Her ay özel akşam buluşmaları için ideal tarihleri vermeye özen gösteriyoruz. Bu ayın göz kamaştırıcı gecelerinden ilki, yeniayın doğacağı 12 Aralık, ki bu tarih zaten yukarıda söz ettiğimiz eğilimi başlatacak. Ay’ın dost ateş burcu Yay’da bulunacağı o gece her şeyinizle böyle bir buluşmaya hazırsınız.



          Ay’ın yine sizinki gibi bir ateş burcu olan Koç’ta bulunacağı 18 Aralık Cumartesi gününü de bu tarihin yanına ekleyin. O gün maceracı bir ruh haline gireceksiniz ve içiniz kıpır kıpır olacak.



          Ve nihayet 24 Aralık günü Ay hava burcu İkizler’de olacak. İkizler’in ateş burcu Aslan’la oluşturduğu harman olağanüstü uyumludur. Daha da önemlisi, o gün yöneticiniz Güneş’in sürprizler gezegeni Uranüs’le mükemmel bir açı yapacak olması partnerinizle özel bir frekans tutturacağınızı müjdeliyor. Uranüs’ün aynı gün armağanları temsil eden sekizinci evinizde dolaşıyor olması sayesinde eşinizin veya sevgilinizin size pahalı bir hediye aldığını görmek sizi şaşırtabilir. Aslına bakarsanız, Ay’ın çift bedenli bir burç olan İkizler’de bulunması, sizi şımartacak bir değil iki hediye birden alacağınız anlamına bile gelebilir. Ne kadar da şanslısınız!



          Aslan gayet yaratıcı bir burçtur. Bu yüzden belki de sanat, tasarım, müzik, oyunculuk, sahne yapımcılığı, fotoğrafçılık, yazı yazma, dans veya kültürel sanatların herhangi bir dalındaki becerilerinizi ön plana çıkaran projeler üzerinde çalışıyor olabilirsiniz.



          Bu ay elinizdeki yaratıcılık isteyen projelerden birinin rayından çıktığını fark edebilirsiniz. Bu projenin yeniden hayata döndürülmesi için ona sizin tarafınızdan yeni bir yön verilmesi gerekebilir. Eğer gerekli düzeltmeleri yapmazsanız ve şimdiki haliyle sürmesine izin verirseniz projeden verim alamayacağınız gibi bu projenin altına imzanızı atmak da istemeyeceksiniz. Tek yapmanız gereken projenin şurasına veya burasına vuracağınız birkaç rötuş. Bu işi Merkür’ün beşinci evinizde gerileme hareketine başlayacağı güne kadar halledin. Ayın başladığı dakikadan itibaren 20 Aralık’a kadar vaktiniz var.



          Ayın büyük bölümü Merkür’ün gerileme dönemine denk geldiğinden Yılbaşı hediyeleri almak her zamankinden daha zor olacak. Uzun kuyruklarda beklemeye ve stokta kalmayan malların peşinde koşmaya hazır olun. Hediyelerin üzerine adresleri doğru yazdığınızdan ve kargoya vereceğiniz hediyelerin içindekilerin kırılmasına (bu Merkür’ün gerileme dönemlerinde sık rastlanan bir sorundur) imkan vermeyecek biçimde profesyonelce paketlendiğinden emin olun. Gerçi 20 Aralık’tan itibaren bunların hiçbiri sorun olmayacak ama çoğumuzun Yılbaşı alışverişini son haftaya bırakmak istemeyeceğimiz de bir gerçek, öyle değil mi?



          Özel geçmesini bekleyeceğiniz günlerden biri de yöneticiniz Güneş’in ve iyi şans gezegeni Jüpiter’in mükemmel biçimde aynı hizaya gelecekleri 5 Aralık. Bu tarihe Mars’la Venüs’ün buluşmasından bahsederken de değinmiştik. Ama gördüğünüz gibi bu günün sizin için bir başka önemi daha var. Bu etkiden kısa mesafeli seyahatlere çıkmak, bir anlaşma için ön görüşmeler yapmak (tabii imzayı 20 Aralık’tan sonra atmanız kaydıyla) veya ailenizle nasıl bir Yılbaşı geçireceğiniz konusunda kardeşlerinizden biriyle fikir alışverişinde bulunmak için yararlanabilirsiniz. 5 Aralık bir Pazar gününe denk geliyor. Ama bu büyüleyici etkiyi ondan hemen önceki günlerde, 9 Aralık Perşembe ve 10 Aralık Cuma günleri de kullanabilirsiniz.



          26 Aralık’ta gerçekleşecek ama bu tarihin dört gün öncesinden başlayarak dört gün sonrasına dek etkili olacak dolunay sırasında sağlığınıza dikkat etmezseniz bitkin düşebilir ve soğuk algınlığının eşiğinde olduğunuzu fark edebilirsiniz. Bu problemin üstesinden gelmek için temponuzu biraz düşürmeli, yediklerinize dikkat etmeli, yeterince dinlenmeli ve ay boyunca gerginliğinizi atmak için bir spor salonuna devam etmelisiniz. Bunu söylemek yapmaktan daha kolay, öyle değil mi sevgili Aslan? Aralık hepimiz için yoğun geçecek bir ay. Ama kendinize bakmayı lütfen ihmal etmeyin.



          Aralık’ın sonlarına gelecek olursak muhteşem bir Yılbaşı partisine hazır olduğunuzu görüyoruz. Ama tuhaftır ki doğru partiye ay başındaki toplantılara olduğu kadar kolay davet edilmeyeceksiniz. Parasal meseleler sizin ve çevrenizdekilerin canını sıkıyorsa arkadaşlarınızla baş başa verip sizi iflasa sürüklemeyecek eğlenceli bir gece planlayabilirsiniz. Arkadaşlarınızı hemen ararsanız o geceki tüm planlarınızı vakitlice ayarlayabilecekmişsiniz gibi görünüyor. Bunu 2005’in aşk için parlak bir yıl olacağı konusunda iyiye işaret olarak alırsanız yanılmadığınızı göreceksiniz.



          Size bir tavsiye: Mars ve Uranüs’ün tam da Yılbaşı gecesi birbirine karşıt açı yapacak olması bomba kadar tehlikeli bir etki doğuruyor. O gece arabayı içki içmeyen profesyonel bir şoförün kullanması sandığınızdan daha önemli. Siz siz olun, bu Yılbaşında kendinizin veya arkadaşlarınızın güvenliğini sakın riske atmayın!





          Özet:951



          Ayın başlarında etkinlikleriniz yuva merkezli olacak. Kendinizi yaratıcı hissedecek ve herkese keyif veren o tarzınızı yine gözler önüne sereceksiniz. Pişireceğiniz güzel bir çorba veya tatlıyla mutfaktaki becerileriniz karşısında pek çok kişiye parmak ısırtacaksınız. Evde bir arkadaş toplantısı düşünüyorsanız bunu evle ve verilecek partilerle ilgili gök cisimlerinin ışıl ışıl parladığı ayın ilk haftasında yapın. Konuklarınızın ayak basacağı her yere ökseotu demetleri asmayı ihmal etmeyin, mutfağınıza bile.



          Evinize çeki düzen verin çünkü 12 Aralık’ta doğacak yeniayla birlikte gündeme dostluklar ve romantizm gelecek. Tanışacağınız çekici bir yabancıya daha sonraki haftalarda gönlünüzü kaptırabilirsiniz.



          Bir partneri olan Aslan’lar da aynı ilahî etkilerden yararlanabilecekler. Siz de onlardan biriyseniz her şeyin en güzelini bekleyebilirsiniz. Sevgiliniz büyük olasılıkla kılı kırk yararak sizin için bir (veya iki!) önemli hediye seçmiş olacak. Size ne kadar değer verildiğini görün!



          Ayın son haftası, 26 Aralık’a denk gelen dolunay sırasında kolunuzu bile kaldıramayacak kadar yorgun olduğunuzu hissedebilirsiniz. Bir partiden diğerine koşturmak yüzünden böyle yorulduysanız dinlenmek ve uyumak için kendinize biraz daha fazla zaman ayırın. Hatta soğuk sabahlarda sırtınıza alacağınız sıcacık bir bornoz edinmek hiç de fena fikir değil. Romantizmi temsil eden beşinci evinizin tıka basa dolu olması sayesinde bir sürü davet aldığınızı ve hangisine yetişeceğinizi şaşırdığınızı biliyoruz. Ama inanın özellikle Yılbaşı gecesi eğlenebilmek istiyorsanız zinde kalmalı ve ayın son haftası temponuzu düşürmelisiniz.



          Romantizmi temsil eden evinizde dört gök cisminin birden bulunduğuna bakılırsa Yılbaşı gecesi büyük olasılıkla bir partiye gideceksiniz. Her ne yaparsanız yapın keyif alacağınızdan kuşkumuz yok ve en önemlisi de bu. O gece alkol aldığınız takdirde sizi eve götürecek bir araba hatta bir limuzin çağırın. Tüm burçlar içinde bir limuzine asla hayır demeyecek tek bir burç varsa o da Aslan’dır. Şanınıza yakışır biçimde yaşayın, sevgili Aslan. Size şimdiden iyi seneler!

          Yorum

          • maksudsahin
            Member
            • 08-07-2004
            • 2346

            #6
            Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

            BAŞAK






            Kasım 2004

            2005 Astroloji Takvimi Çıktı!




            Sevgili Başak, bu aya biraz mizah duygusu ile yaklaşmak çok yararlı olabilir zira koruyucu gezegeniniz Merkür, 20 Aralık’a kadar uykuda olacak. Buna rağmen Aralık ayında yine de yol alabilir ve pek çok işinizi bitirebilirsiniz ancak programınız inanılmaz derecede yavaşlayacak. Bazı zamanlar çok sabırsız olabilirsiniz çünkü her şey ağır çekimde hareket ediyormuş gibi gelecek. Yaptığınız işleri yeniden ele almanızı, üzerinde tekrar düşünmenizi ve yeniden düzenlemenizi gerektiren bazı nedenler olacak. Görüşme ve pazarlıklar duracak ve insanların size bir cevapla geri dönmeleri uzun zaman alacak. Olayları zorlamayın zira daha karmaşık bir hale getirmekten başka bir işe yaramayabilir. Onun yerine kendinizi olayların akışına bırakın. Ayrıca yılbaşı yakınlarında fazladan zamanınızın olması kışın tadını çıkarmanıza yardım edecek.



            Bu gezegene aşina olmayanlar için açıklayalım: Merkür hayatı devam ettirmemiz için gerekli olan her şeyi yöneten bir gezegendir. Her türlü iletişimi, ticaret, nakliye ve ulaşımı yönetir. Merkür 20 Aralık’a kadar gerileyecek. Bu da, yılbaşı yakınları herkes için karmaşa zamanı olacak anlamına geliyor ancak Merkür yönetici gezegeniniz olduğundan gerilemenin etkisini diğer burçlardan biraz daha fazla hissedeceksiniz.



            Alışveriş için kendinize daha fazla zaman verin – bulmacanın tüm parçalarının çaba göstermeden kendiliğinden yerlerine oturmasını beklemeyin. Merkür hareket eden parçaları yönetir ve tüm elektroniklerle ilgilidir ve bu alan gerilemenin etkisini en çok hissedeceğiniz alan olabilir. Örneğin eğer yılbaşı hediyesi olarak bir arkadaş ya da akrabanıza bilgisayar ya da başka bir elektronik hediye almak istiyorsanız, bu kişiye hediye çeki vermeniz en iyisi olacak zira Merkür gerilerken satın alınan elektronikler çoğu zaman bozuk çıkar.



            Kullandığınız bilgisayarlara da dikkat etmelisiniz ve eğer eskiyen parçalar varsa şimdi bundan kesin haberiniz olacak. Merkür’ün gerileme döneminde bilgisayarlar ve elektronik ürünler senenin başka hiçbir zamanında olmadığı kadar çok tamire gider. Bilgisayarların Merkür gerilerken çökmesi çok rastlanan bir durumdur, o nedenle mutlaka bilgisayarınızı yedekleyin. Bunu hemen şimdi hazır aklınızda iken yapın.



            Merkür düşünceyi yönetir ve gerilerken hata yapma eğiliminde oluruz. Örneğin, daha sonra çok utanacağımız bazı özel mailleri yanlışlıkla başkalarına gönderebiliriz. Ayrıca yanlışlıkla özel evrakları şirketin fotokopi makinasında unutabiliriz; hem başkalarının okumasına izin vermiş olur hatta daha da kötüsü belki de kopyalarız. Birine faks çekerken karşı taraftaki kişiyi arayıp evrakları faksladığınızı mutlaka haber verin. Eğer haber vermezseniz, başkaları onun orada olduğunu fark edene kadar günlerce bekleyebilirsiniz. Bu dönemlerde değerli eşyalarımızı da kaybedebiliriz. Uçak, tren ya da taksi koltuğunda cep telefonunuzu veya kişisel bilgisayarınızı unutmadığınızdan emin olmak için daima kontrol etmelisiniz. Ya da ev ya da araba anahtarlarınızı unutup dışarıda kalmayın.



            Merkür gerilerken önemli bir anlaşma ya da çok önemli bir konuda son kararınızı ve cevabınızı vermemeye çalışın. Merkür’ün faz dışına çıktığı bu dönemlerde koşullar çok değişkendir ve daha sonra olayların bu kadar dramatik biçimde değişeceğini bilmediğinizden verdiğiniz karardan pişmanlık duyabilirsiniz. Sonradan karşılaşacaklarınızdan haberiniz olsa, başka türlü davranırdınız.



            Merkür gerilemesinin güzel bir yanı var mı? Evet. Bazen, uzun zaman önce kaybetmiş olduğumuz şeyleri buluruz. Ayrıca daha önce karanlıkta kalmış olan gizemli konular birdenbire çözülebilir. Merkür Aralık ayında sizin dördüncü aile ve yuva evinizde gerileyecek, o nedenle aile üyelerinizden biriyle ilgili uzun zamandır saklı kalan bir konu açığa çıkabilir. Alternatif olarak, bir akrabanızla aranızda uzun süredir devam eden düşmanlık yok olmaya başlayabilir ve yine eskisi gibi dostane ilişkiler kurabilirsiniz.



            Evlatlık alınmışsanız, dördüncü evinizdeki Merkür gerilemesi, eğer uzun zamandır arzuladığınız bir şey ise, biyolojik anne babanızı aramak için mükemmel bir zaman olabilir. Soy ağacınızı araştırmak için de iyi bir zaman. Merkür gerilemesi çok gerilere gitmenize ve uzun zaman önce meydana gelen olay ve ilişkileri kapatmanıza yardımcı olacak.



            Şimdi Aralık ayında sizi bekleyen diğer etkilere gelelim.



            Kasım ortasından beri kısa ve yakın seyahatler sizin için vurgulanan bir temaydı. Bu eğilim Aralık ayının çoğunluğunda da devam edecek.



            4-5 Aralık hafta sonunda kısa bir seyahat yapmaya karar verebilirsiniz ve eğer böyle bir seyahate çıkarsanız ister iş, ister tatil amaçlı olsun bu seyahatiniz harika geçebilir. Mitolojik sevgililer Venüs ve Mars o hafta sonunda tarihi buluşmalarını gerçekleştirecekler. Bu meşhur çiftin durumunu zaten biliyor olabilirsiniz; Venüs ve Mars Mayıs 2002’den beri biraraya gelmediler ve bir daha da Ekim 2006’ya kadar buluşmayacaklar. Bu da, 4-5 Aralık hafta sonunda çıkacağınız herhangi bir seyahatin ya aşk açısından çok romantik veya iş açısından çok kazançlı ve özel olacağını gösteriyor. (Venüs aşk ve paranın yanında lüks ve keyif gezegenidir.) İş açısından müthiş avantajlı durumlar elde edebilirsiniz.



            Finansal açıdan, iyi haberlerin ortaya çıkması için bu müthiş hafta sonundan önceki günleri yani 2 ve 3 Aralık’ı ve aynı zamanda 4 ve 5 Aralık’ı dikkatle izlemelisiniz. 3 Aralık Cuma, önemli bir toplantı ya da sunum yapmak için çok uygun zira Ay da Başak’ta olacak ve sizi kayıracak.



            Çalışarak kazandığınız geliri yöneten ikinci evinizi şu anda ziyaret eden ve 2005’in çoğunluğunda burada kalacak olan büyük koruyucu Jüpiter maddi durumunuzun daha da iyi olmasına yardımcı olacak. Şimdi Jüpiter, Neptün’e çok hoş bir açı yapıyor; Jüpiter’in pozisyonu yazar, editör ya da yaratıcılıkla ilgili herhangi bir işi yapıyorsanız çok talep göreceğinize işaret ediyor. Başkalarına işlerinizi gösterin – çok şanslı bir çıkış yakalayabilirsiniz.



            Şimdi dikkatimizi özellikle 12 Aralık’taki yeniay zamanında önemli bir odak noktanız olmaya başlayan ev ve aileye çevirelim. Eğer yeniayın düştüğü evle ilgili alanlarda hareketleri başlatırsanız, yeniayı izleyen iki hafta içinde önünüzde yepyeni bir yol açılacaktır. Onun için eğer taşınmanız ya da yaşadığınız yerde önemli düzenlemeler yapmanız gerekiyorsa, emlak ve mülkle ilgili konularda harekete geçmenin tam zamanı.



            Eğer bir ev satın almanız gerekiyorsa, 5 Kasım’da şanslı gezegen Jüpiter çok olumlu bir açı yapacağından çok şanslısınız. Eğer taşınmanız gerekiyorsa, uzun zaman hoşunuza gidecek çok geniş ve aydınlık bir yer bulabilirsiniz. Eğer böyle bir yeri önceden buldunuzsa, 1 Aralık’ta taşınmaya hazır olabilirsiniz.



            Yine de, Merkür gerilediğinden evrak imzalamakta acele etmeyin. Eğer mülk almak üzere iseniz mutlaka iyi bir mühendisle anlaşın ve evi ve araziyi baştan aşağı kontrol ettirin. Ev kredisi almanız gerekiyorsa, bankanın evraklarına iyi göz atın zira hatalarla dolu olabilir. Kiralayacak olsanız bile pek çok soru sorun. Varsayımlarınızı yeniden gözden geçirin. Kira sözleşmesine yakından bakın ve gerek duyarsanız avukatınıza gösterin. Eğer 21 Aralık’ta veya daha sonra imzalayabilirseniz ideal olacak. (27 Aralık’ı öneririm.)



            Şunu netleştireyim: eğer evrakları 30 Kasım’dan önce imzaladınızsa taşınmanızda hiçbir sakınca yok. Bu durumda, o kadar dikkatli olmanıza gerek yok – olaylar düzgün gitmeli. Sadece taşınırken eşyalarınızı yerleştirdiğiniz kutulara, neyi nereye koyduğunuzu yazın ki, aradığınızda elinizin altında olsun. Ayrıca eşyalarınızın kaybolmaması için taşınırken başından ayrılmayın ve göz kulak olun.



            12 Aralık’taki yeniay çok olumlu bir yeniay, o nedenle sadece yeni bir yere taşınmakta değil, ama ailevi ya da evle ilgili HERHANGİ bir durumda işe yarayacak çözümler bulmanıza yardımcı olacak. Eğer 12 Eylül ve yakınlarında doğdunuzsa, bir karar vermeye zorlandığınızı hissedebilirsiniz ama böyle bir durum sizi harekete geçirmiş olacak ve her şeyi bir bütün olarak düşündüğümüzde bu mutlaka kötü bir şey demek değil.



            Ev ve aileyle ilgili sorunlara odaklanmaya Şubat’ın ilk haftasına kadar devam edeceksiniz, bunu bilmek faydalı olabilir. O nedenle acele etmenize gerek yok – yeterli zamana sahipsiniz. Yeniay dönemi sona erdiği zaman (genelde en iyi zaman dilimidir) Mars gelecek ve bu dönemi 6 Şubat’a kadar uzatacak. Bu çok şanslı bir şey zira Mars sadece iki senede bir yedi haftalığına ziyaretinize gelir. Kızıl Gezegenden ekstra yardım alacaksınız. Bunu bilmek iyi çünkü Merkür gerilemesinin getirdiği gecikme ve aksamalar yüzünden evle ilgili fırsatları kaçırmamış olacaksınız.



            Aşk ve sosyal hayatınız Aralık ortasından itibaren parlamaya başlayacak.



            26 Aralık’taki dolunay, bu tarihin dört gün önce ve sonrasını da etkileyecek. Bu da harika bir noktaya geliyor. Dolunay döneminde bir zamanda pek çok arkadaşınız dahil, kalabalık insan grubunun ortasında yer alacaksınız gibi görünüyor. Bir düğüne, sınıf toplantısına ya da büyük bir yılbaşı partisine davet edilebilirsiniz.



            Bu dolunay beraberliği olan Başakları, bekar Başaklardan daha fazla kayırıyor gibi görünüyor, zira Ay şu anda partnerlik ve evlilik eviniz olan yedinci evinizdeki Uranüs’e nefis bir açı yapacak. Yıldız haritanıza göre beraberliğinizde son zamanlarda iniş çıkışlar yaşamış olabilirsiniz ama sanki sizi tatmin eden bir anlaşma yapmış gibisiniz ve o yüzden ilişkiniz biraz düzelmiş. Bu durum yaklaşan bu olaydan daha fazla zevk almanıza izin verecek. Eğer 27 Ağustos’ta ya da beş gün yakınlarında doğdunuzsa, bu dolunaydan çok daha fazla yararlanacaksınız.



            Yaşamınızda aşk ve eğlenceyi artırmak için en iyi şanslarınızdan biri – sürpriz bir şekilde! – gerçekleşecek. Bunu “yuva” sektörünüzde buluşan Venüs VE maço Mars’a borçlusunuz.



            Bu durum Yılbaşı gecesi evinizde parti vermeniz için çok uygun. Bu fikre ikna olmanız için biraz daha ısrara ihtiyacınız varsa ilave edelim: Ay, 31 Aralık’ta Başak burcunda olacak ve SİZİ herhangi bir toplantının en göz alıcı kişisi yapacak. Ayrıca Güneş Oğlak burcunda ve beşinci gerçek aşk evinizi aydınlatıyor olacak. Müthiş! Bu yılbaşı sizin yılbaşınız!



            Venüs ve Jüpiter çok hoş bir şekilde hizalandığından, bu daveti kısıtlı bir bütçeyle hazırlamanıza rağmen konuklarınızı harika bir şekilde ağırlayabileceksiniz. Eğer beraber olduğunuz biri yoksa, arkadaşlarınıza çift olmadan da gelebileceklerini söyleyebilirsiniz. Yanlarında getirecekleri yeni yüzler ortamı canlandıracak.



            Eğer parti vermek istemiyorsanız aldığınız etkiler başka insanların düzenlediği olaylarda da çok eğleneceğinizi gösteriyor. Son zamanlarda çok çalıştınız – biraz ara vermenin ve kendinizi bırakmanın zamanı geldi. Gevşeyin ve uzun zamandır görmediğiniz insanlarla beraber olmanın tadını çıkarın.



            Eğer bağlı olduğunuz biri varsa, eğlencenize engel olabilecek küçük bir engelden söz etmeliyiz. Yılbaşı yakınlarında partneriniz, ailenizle arzu ettiği gibi uyumlu ilişkiler kuramayabilir. Bu hassas dönem Aralık’ın son haftasında ortaya çıkacak. Buna Mars ve değişken Uranüs arasındaki anlaşmazlık neden olacak – patlamaya hazır bir karışım. Ailenizin yanında çok dikkatli davranması için partnerinizi uyarın. Sene sonuna yaklaşırken Mars ve Uranüs’ün kavgasıyla birlikte akrabalarınızın sarf ettiği sıradan bir laf göz açıp kapayıncaya kadar sandalyelerin havada uçuşmasına neden olabilir. Böyle bir şey olması gerekmiyor – sadece uyarınızı yapın!



            Bitirmeden önce 30 Aralık’ta yukarıda söz ettiğim gergin Mars, Uranüs açısının yanısıra başka bir etki daha var ve üstelik bu etki muhteşem. Merkür, Jüpiter ile nefis bir açı yapacak. Eğer o gün çalışmayı planlıyorsanız, parayla ilgili çok harika haberler alma şansınızın yüksek olduğunu hissediyoruz. O zaman Merkür yörüngesinde tam sürat ilerliyor olacak, bu yüzden bu etki yapmak üzere olduğunuz bir anlaşma veya kontratla ilgili olabilir. Eğer öyle bir şey olursa, gelişmelerden sadece şimdi değil gelecekte de yararlanacaksınız gibi görünüyor.



            Burada Aralık sonuyla ilgili olarak açıkladığımız, böyle aynı zamana denk gelen biri iyi, biri kötü çelişkili etkiye pek sık rastlanmaz. İşte hayat bu, sevgili Başak! Bu da, hayatınızın bir alanında gerginlik yaşanırken (yukarıdaki paragrafta belirtildiği gibi) diğer bir alanında iyi haberlerden başka bir şey olmayacak demek! İyi haberler olayları yumuşatacak, buna minnet duyun.



            Bu sene göz kamaştırıcı bir sene olacak ve pek çok maddi ödülü de beraberinde getirecek. Göreceksiniz!





            Özet:951



            Eğlence, arkadaşlar ve kısa seyahatler üzerindeki büyük vurguyla beraber yakın bir şehirde yaşayan en iyi okul arkadaşınızı görmek için plan yapın. Hatta daha da iyisi, kafanızdan tam olarak söküp atamadığınız eski bir aşkınızla akşam yemeğine çıkın. Bu sene çok büyük ilerlemeler yaptınız ve kutlamanız gereken en az bir büyük olay olabilir. Sıcak bir fincan sahleple birlikte sohbet etmek için bundan daha iyi bir zaman olabilir mi?



            Yılbaşı toplantınıza konuklarınız gelmeden önce evinize çekidüzen vermek isteyebilirsiniz. İyi fikir. Zamanlamanız biraz tuhaf gibi görünse de (listenizde kabul etmek istemeyeceğiniz kadar çok iş var), yaşadığınız yeri düzene sokmanıza ve çok özel bir yer yapmanıza yardımcı olacak sıradışı fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. 12 Aralık’taki yeniaydan sonraki zamanlarda taşınmak, mülk satın almak ya da satmak gibi daha büyük işlerle uğraşmak isteyebilirsiniz. Hazır bu dalganın içine girmişken, örneğin mobilyasız zamanınızda aldığınız kardeşinizin desenli eski kanapesinden kurtulabilir ya da hiç sevmediğiniz tuhaf renkli halının yerini değiştirebilirsiniz. Bu atmak istediğiniz eski eşyaları memnuniyetle alacak hayır kuruluşları olabilir.



            Ay sonuna doğru meydana gelen dolunayla beraber yapacak çok işiniz var. Temizlikle ve evraklarla ilgili Başak becerinizi ortaya çıkarın ve sonu gelmeyen işlerden kurtulmaya bakın. Aralık ayının son haftasında kabul etmelisiniz ki, fırınınızı temizlemek, vergi iadelerinizi doldurmak ya da dolaplarınızı yerleştirmek için evde oturmanız gerekmiyor. Parti zamanı geldi. Dışarı çıkmak her zaman size çok iyi gelir!

            Yorum

            • maksudsahin
              Member
              • 08-07-2004
              • 2346

              #7
              Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

              TERAZİ

              Aralık 2004

              2005 Astroloji Takvimi Çıktı!




              Sevgili Terazi Aralık ayı, elektronik postaların, mesajların, yılbaşı kartlarının ve telefon görüşmelerinin akın akın yağacağı yoğun bir haberleşme trafiği ile başlıyor. Bu mesajların tümünü düzenlemek, iş ve özel hayatınızı tahmin ettiğinizden çok daha fazla aksatacak! Bu anî mesaj yağmurunun nedeni Güneş, Merkür ve Pluto’nun üçüncü evinize gelmesinden ve de 12 Aralık’taki yeniayın birçok şeyi hareketlendirmesinden kaynaklanıyor.



              Bu ay elinize geçen mesajlarla ilgili detayların önemsenmesi gerekiyor. Bu yüzden önemli telefon numaralarını, o an elinize geçen kağıt parçalarına veya zarf arkalarına yazmamaya özen gösterin. Bunun yerine, düzgün bir adres ve telefon defteri tutmaya çalışın. Çünkü daha sonra bu numaralara ihtiyacınız olacak



              13 Ekim veya bu tarihin beş gün yakınlarında doğduysanız, bu yeniayın etkilerini burcunuzda doğan diğer kişilere oranla çok daha güçlü hissedeceksiniz.



              Mesajlar, paketler, raporlar, kontratlar, anlaşmalar, görüşmeler ve çeşitli nakliyat ve ticaret türlerininin doğal yöneticisi olan Merkür, bu ay geriliyor olacak. Bu da Merkür’ün daha zayıf bir konumda olacağını ve bu yüzden de bu ay bazı ertelemeler, teknik aksaklıklar ve yanlış anlaşılmalara sebep olacağını gösteriyor. Dolayısıyla eğer projelerinizi aksatmak istemiyorsanız, gelişmelere karşı tetikte olmanız ve problemler daha yayılmadan baştan önlem almanız gerekiyor.



              Bildiğiniz gibi Merkür gerilemesi Yılbaşının çok yakınına denk geliyor. Yılbaşı stresiyle baş edebilmeniz için önerileri olan Susan Miller şöyle anlatıyor: “Eskiden iş dolayısıylatanıdığım fotoğrafçı bir arkadaşım bana Yılbaşı’na sanki önemli bir iş projesiymiş gibi yaklaştığını söylemişti. Yılbaşını teslim tarihi olan (31 Aralık); bir bütçe, ekip (aileniz), catering (yemekler), tasarım (sofra düzeni), saç, makyaj, kıyafet, dekor (hediyeler) ve hatta ışık (yılbaşı ağacındaki ışıklı süsler) gerektiren bir proje olduğunu söylemişti. İlk söylediğinde kendimi gülmekten alamamıştım ama bir an düşündüğünüzde gerçekten de durum böyle! Arkadaşım, yılbaşını işiyle ilgili tüm yeteneklerini kullanabileceği bir alan olarak gördüğünde bu düşüncenin onu ne kadar rahatlattığını belirtmişti.” Bu şekilde düşünmek belki sizin de işinize yarayabilir.



              Bu ay kendinizi önemli bir projeyle ilgili görüşmelerin ortasında bulursanız, önerilecek birçok düzeltmeye karşı hazırlıklı olun. Bir kararı açıklamak için elinizdeki tüm verilerin eksiksiz olduğunu düşünseniz bile yıldız haritanız durumun pek de bu şekilde olmadığını gösteriyor. Bu konuyla ilgili havada biraz gerginlik ve değişkenlik var. Olaya geniş bir çerçeveden bakabilmeniz için belli bir zamanın geçmesi gerekiyor. Her şey o zaman yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başlayacak. Kötü zamanda yanlış bir harekette bulunursanız iyi zamanda bunun bedelini ödemek zorunda kalırsınız. Bu ay karşılaşacağınız tüm ertelemelerin aslında size yararı dokunan bir şey olarak görmenizde fayda var. Bu ertelemeler sayesinde bazı şeyleri derinlemesine düşünmek adına fazladan zaman kazanmış oluyorsunuz. Merkür, 20 Aralık’tan itibaren düz ilerlemeye başladığı zaman siz de harekete geçmeye hazırlanın.



              Merkür’ün gerilemesinin iyi bir yönü de var. Bu sayede, genelde tipik bir yılbaşı öncesi sezonunda yaptığınızdan çok daha yoğun bir şekilde eski arkadaşlarınız ile tekrar irtibata geçebileceksiniz. Ayrıca, bütçe yetersizliği yüzünden rafa kaldırmış olduğunuz ama her zaman gönlünüzde yatan bir proje, sürpriz bir şekilde tekrar gündeme gelebilir. Bu sırada eski bir müşterinizden de daha fazla iş alabilirsiniz. (Aralık ayında eski müşteriler, yenilere oranla çok daha bereketli olacak.) Gördüğünüz gibi Merkür’ün gerileme döneminin her zaman olumlu bir yanı da vardır.



              Merkür’ün gerileme döneminde bilgisayarların çökme oranında yaşanan artışı göz önünde bulundurursanız, bilgisayarınızdaki dosyaları bu akşam olmak üzere hemen yedeklemenizin ne kadar önemli olduğunu da daha iyi anlayabilirsiniz. Yeni bir yazılım yüklemek zorundaysanız, bunu herşeyin daha normale döneceği 20 Aralık’a kadar yapmayın.



              Yılbaşı alışverişlerinde de yaşanacak bazı aksamalara hazırlıklı olun. Uzun kuyruklarda beklemek veya beğendiğiniz bir ürünün stokta olmadığını öğrenmek sizi bekliyor olabilir. (Bunu bildirmekten dolayı üzgünüz!)



              Ancak Susan Miller’ın bu konuda bir teorisi var: “Listenizde yer alan hemen herkesin hediyesini evinize yakın mağazalardan bulabilirsiniz. (Tamam, bir sokak boyunca birçok mağaza bulmakta güçlük çekmeyeceğiniz Manhattan’da yaşadığımı itiraf ediyorum) Ancak siz de benim gibi büyük bir metropolde yaşıyorsanız, aynı şey sizin için de geçerli olabilir. Bu, bu yıl denemesi eğlenceli olan bir deneyime dönüşebilir. Yılbaşı alışverişleriniz için taa şehrin merkezine kadar gitmek zorunda olmadığınızı bir düşünün! Küçük bir mağazadan alışveriş ediyorsanız, hediye verdiğiniz kişinin hediyenizi değiştirme veya geri iade etme olasılığına karşın mağazanın hediye değiştirme/iade prensibini baştan sorun. Merkür gerilerken daha kişsel veya dekoratif bir hediye yerine vazo, hediye sepeti veya cüzdan gibi herkesin kullanabileceği işlevsel hediyeler seçin. Merkür gerilerken doğru değerlendirmeler yapan “şalterimiz” de genelde kapalı olur!“



              “Aldığınız hediyelerin fişlerini büyük bir zarfta saklayın ki yılbaşı sonrası eğer gerek duyulursa hemen elinizin altında bulunsun. Bizim ailede herkes fişleri, hediye paketinin alt tarafına, paket kağıdının içine seloteyple yapıştırır. Böylece birimizin hediyeyi değiştirmesi gerekiyorsa, fiş için hediye alan kişiyi rahatsız etmek zorunda kalmadan bu işi yapabiliyoruz. Çünkü, fiş, hemen orada, paketin içinde olmuş oluyor. Fişin üzerindeki fiyata bakmamak için de ailede herkes zamanında izci sözü verdi! Bugünlerde bazı mağazalar, tüm bilginin olduğu ama fiyatın yazılmadığı fişler verebiliyor. Bu zaten tüm bu işlemi en kolay hale getiriyor. Hediye çekleri kuşkusuz en risksiz yöntem. Bu konuyla ilgili bu kadar şey anlatmamın nedeni, bu yılın, yılbaşı alışverişleri açısından geçmiş yıllara oranla en zor dönem olması. Genelde Merkür’ün gerileme dönemi yılbaşı alışverişlerinin çok az bir bölümüyle çakışırdı ama bu yıl neredeyse yılın sonuna kadar (20 Aralık) devam ediyor.“



              Üçüncü evinizde bu kadar kalabalık bir gezegen grubunun olması sayesinde Aralık ayında erkek veya kız kardeşinizden heyecan verici bir haber alabilirsiniz. Eğer durum buysa, bu haber sizi oldukça sevindirecek. Kardeşinizle sürekli irtibatta olmaya zaman ayrımaya çalışın. Bu haberi duyan ilk kişi siz olmak isteyeceksiniz!



              Bu ay yolculuk da olasılıklar arasında. Ancak buna imkân bulabilirseniz, bu uzun süreli uzak bir yolculuk yerine, daha çok kısa bir gezi olacak. Eğer bu geziye arabanızla çıkacaksanız, yola çıkmadan önce her şeyin doğru işlediğinden emin olmak için arabanın bakımını yaptırmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Uçakla yolculuklarda rötarlarla karşılaşmanız da olası. Bu yüzden yanınıza sürükleyici bir roman veya iPod’unuzu almayı sakın unutmayın. Televizyonda hava durumundan kaynaklanan uçak rötarları ile ilgili haberler seyrederseniz de kendi uçuşunuzu kontrol etmek için mutlaka havaalanını arayın.



              Sağlık ve spor konusuna gelirsek, bolluk gezegeni Jüpiter bu ay ve 2005 yılının Ekim sonunda size fazladan kilo eklemeye uğraşacak (Evet, bu biraz uzun bir eğilim). Aslında Jüpiter’in niyeti de kötü değil. Bu fazla kilolara minettar olacağınızı düşünüyor. İçinizden “Jüpiter’in bu konuda hiç mi fikri yok acaba?” diye sitem ettiğinizi biliyoruz. Jüpiter, burcumuza yaptığı ziyaret dönemlerinde bizi hoş hediyelere boğar. Bu yüzden moraliniz bozulmasın. Sürekli olarak hareket içinde olursanız o birkaç fazla kiloyu da sizden uzak tutabilirsiniz. Belki de bu yıl, yılbaşında teyzenizin vereceği hediye çekini, yeni bir pardesü veya elektronik alet yerine spor salonuna üyelik ve yeni bir çift lastik ayakkabı alarak kullanmayı tercih etmek sizin için daha doğru olabilir.



              Bu ay kot pantolonlarının üzerlerine biraz dar geldiğini farkedecek Teraziler, 5 Ekim veya bu tarihin çok yakınlarında doğmuş olanlar. Tekrar üzerine basarak söylüyoruz: Bu problemi daha fazla egzersiz yaparak altedebilirsiniz. Alışveriş yapmak da yüksek tempolu bir egzersiz sayıldığı için bu ay bol bol yılbaşı alışverişi yapacağınızı düşünürsek, gerçekten de iyi bir başlangıç yakalayacaksınız!



              Bu ay, mümkün olan en iyi şekilde açılış yapıyor. 4 ve 5 Aralık günlerine denk gelen hafta sonunda yöneticiniz Venüs, kozmik sevgilisi Mars’ı kucaklıyor ve bu iki gezegen de kazanç evi ikinci evinizi ziyarete geliyor. Bu, para ile ilgili harika bir müjde veya muhteşem ve hatta çok pahalı bir hediye alacağınızı gösteriyor. Bu hafta sonundan SONRAKİ günlerde de her şeyin sizin lehinize gelişmeye devam ettiğini farkedebilirsiniz.



              Venüs ve Mars, son iki yıldır tam bir kavuşum yapmamıştı ve bundan sonra iki yıl boyunca da yapmayacak. Bu kavuşumun ilerleyen hafta ve aylarda size finansal şans getiren yeni bir devre başlattığını görebilirsiniz. Kavuşum, en güçlü açılardan biri olarak kabul edilir ve gelecekte yeni bir döneme başlangıç yaratmak açısından da biraz yeniay gibi bir etki bırakır. Bu ay, normalde yaptığınızdan çok daha yüklü miktarda para harcayacakmışsınız gibi görünüyor. Bu yüzden bu güzel haber belki de en sıkışık zamanınızda geliyor!



              Aynı haftasonu (4 ve 5 Aralık), aşk ve sosyal faaliyetler açısından da öne çıkıyor. Bu tarihlerde Venüs ve sevgilisi Mars’ın romantik bir şekilde dans etmesinin yanı sıra bu sırada Terazi burcunda olacak şans gezegeni Jüpiter de Güneş ile hoş bir sohbet içine girecek. Güneş, parti, eğlence ve arkadaşlık evi on birinci evinizin doğal yöneticisidir. Bu yüzden bir parti daveti alırsanız, buna gideceğinize dair bize söz vermelisiniz! Gözlerimize inanamıyoruz, bu hafta sonu sizin açınızdan gerçekten de büyüleyici olacak!



              Bekâr veya biriyle beraberseniz, büyüleyici bir randevu gecesi yaşamak için bir fırsatınız daha var ve bu da 24 Aralık akşamı geliyor. Bu tarihte, gerçek aşk evi beşinci evinizin yöneticisi Uranüs Güneş’e çok özel bir ışın yollayacak. Ay da, sizin burcunuzla hoş bir uyum sağlayan hava grubunda kardeş burç, İkizler burcunda olacak. Sürprizlerle, merakla, aşkla, sevgiyle, armağanlarla ve de mutlulukla dolu bir akşam sizi bekliyor. Uzun zamandır tanık olmadığınız kadar mükemmel bir akşam! Alacağınız hediye maddi veya manevi olabilir. Bebek sahibi olacağınızın müjdesini alabilir veya sağlığınızla ilgili iyi bir haber duyabilirsiniz. İşte size birçok olasılıktan sadece ikisi.



              Bir başka nokta da bu ayın sosyal hayatınızla ilgili birçok sıradışı olayı getirebilmesiyle ilgili. Bu yüzden Aralık ayına, bu ayın gelişmelerine dair aklınızda önceden oluşmuş fikirlerle girmemek yerinde olur. Örneğin, (programınıza nasıl sıkıştıracağınızı bilemediğiniz için) neredeyse çöpe atacağınız bir parti daveti ayın en büyüleyici olayına dönüşebilir.



              Bir ipucu: Böyle bir davet Aralık’ın ilk haftasında, büyük olasılıkla da 2 Aralık’ta karşınıza çıkabilir. Bu partiye katılmak, daha sonraki günler iş yerinde iki kat fazla çalışmak anlamına gelse bile buna zaman yaratıp bu veya Aralık’ın ilk haftasındaki karşınıza çıkabilecek tüm partilere mutlaka gidin.



              Bu ay, koruyucu meleğiniz Venüs’ün şans gezegeni Jüpiter ile buluşması sayesinde aşk açısından her tipte insan hayatınıza girebilir. Daha önce hiç de tarzınız olamdığını veya sizin için doğru kişi olmadığını düşündüğünüz tipte biri, başınızı döndürebilir, sizi güldürebilir ve onu daha da yakından tanımak yönünde merakınız uyandırabilir.



              Bekârsanız, işte size beklenmeyeni beklemenin akıllıca olacağına dair bir örnek daha: Bu ayki mesaj yağmuru arasından bir tanesi, sizinle tekrar görüşmek istediğini söyleyen küllenmiş bir aşkınızdan bir mektup olabilir. Bu not, birdenbire her şeyi bırakıp durmanıza yol açacak. Çünkü bu kişiden bir haber almayı hiç de beklemiyordunuz. Yıllar geçmesine rağmen ikinizin de birbirinizi oldukça sık düşündüğünüz ortada.



              Belki de beklenen en iyi şekilde ayrılmadınız ama yine de bu ay bu konuda her şeyi yola koymak için elinize bir şans geçiyor.



              Bu şansı göze alacak mısınız? Kesinlikle öyle yapacakmışsınız gibi görünüyor. Son olarak neye karar vereceğiniz, tamamen size kalmış. Bu konuda ilk girişimi yapan kişi siz olmak istiyorsanız, bu ay nabız yoklamak açısından da uygun olduğu için bu senaryo da işleyebilir. Belki de tüm sorunları arkanızda bırakmak açısından yeterince zaman geçmiştir. En kötü olasılıkla da bu kişiyle daha yakın arkadaş olma fırsatı yakalayacaksınız.



              Bu ay, bekârsanız karşılaşabileceğiniz bir başka senaryo daha var. Yılbaşı akşamını beraber geçirmeyi dilediğiniz biri olabilir. Ancak bu kişi bu gece sizinle olmak konusuna biraz şüpheyle yaklaşabilir ve siz de bu kişinin, o gece başka bir planı olduğundan şüphelenebilir (ama bundan emin olamayabilirsiniz). Öte yandan, hafif ilgi duyduğunuz başka biri de Yılbaşı gecesini tamamen boş tutarak geceyi sizinle geçirmek istiyor. Kafanız karışacak. Tercihinizi birinci kişiden yana kullanmak isteyeceksiniz. Bunu yapmayın. Hoşlanıp hoşlanmadığınızdan tam emin olmadığınız kişiye bir şans verin. Bundan böyle, sizinle olmaktan heyecan duyan kişilere ilgi göstermeyi prensip edinin. İnanın siz bunu hakediyorsunuz!



              Biriyle beraberseniz, Venüs’ün bu ay Mars’a olan yakınlığı siz ve sevgilinizin ay boyunca aynı frekansta olduğunuzu gösteriyor. Durum hep böyle olmadığı için bu, iyi bir haber olmalı. Yıl boyunca ilişkinizin doğasının değişmesine neden olan birçok olay yaşadınız. Bu olaylar ya (büyük olasılıkla) sizi birbirinize daha çok yaklaştırdı ya da (az olasılıkla) uzaklaştırdı. Yine de 2004 yılı nasıl geçmiş olursa olsun, Aralık ayında, partmerinizin ilişkinin başında sizi etkileyen özelliklerini hatırlayacaksınız. Hatırlamak adına biraz daha zaman ayırın ve o eski günlerin değerini bilin.



              Herkesin yılbaşı öncesi tatil için bir yerlere kaçacağını varsayarak kariyerinizle ilgili bu ay pek bir gelişme yaşayamayacağınızı düşünebilirsiniz. Bunu bir kez daha düşünün deriz!



              26 Aralık’ta kariyer başarılarınızın evinde (etkisi bu tarihin dört gün öncesi ve sonrasında da geçerli olan) muhteşem bir dolunay gerçekleşiyor. 22 Aralık kadar erken veya 30 Aralık kadar geç bir tarihte bazı haberler alabilirsiniz. Bu dolunay, Uranüs’e neşeli bir selam yolluyor. Bu yüzden alacağınız haber, büyük olasılıkla beklenmedik bir anda gelecek ve harika bir yeni görev getirecek. Belki de yanınıza bir asistan almak konusunda yaptığınız talebe bir onay gelecek.



              28 Eylül veya bu tarih civarlarında doğanların, bu dolunay döneminde iş yerinde otorite sahibi biriyle aralarında geçen bir konuşma yüzünden biraz sinirleri bozulabilir. Ancak genel olarak iyi seçimler yaptığınızı ve doğru yönde ilerlediğinizi hissedeceksiniz. Çalıştığınız şirkette bir geleceğiniz olmadığına inanıyorsanız, başka bir iş arama şansınızın olduğunu ve bunun yapmakta özgür olduğunuzu bilmek orada kalmaktan çok daha iyi. Kariyeriniz açısından en parlak dönem olan 2005 yılının Temmuz ayına kadar yeni bir iş bulabileceksiniz.



              İşinizden ayrıldıysanız, 26 Aralık’taki dolunay, size yeni bir iş teklifi olanağı sağlayacak kadar güçlü bir enerjiye sahip. Bu yüzden yılbaşı öncesi piyasa biraz durgun olsa da yeni bir iş bulmak için elinizden geleni yapın. Merkür’ün gerilemesinden dolayı eski iş arkadaşlarınız ve tanıdıklarınızla tekrar irtibata geçmek akıllıca olacaktır. Eskiden beraber çalıştığınız birinden bir iş teklifi alabilirsiniz. Eğer durum buysa, bu teklifi kabul etmek açısından çok uygun bir zaman. Çünkü Merkür, geçmişe dönüp oradan bazı fırsatlar yakalamamızdan memnun olur.


              Özet:951



              Aralık ayında kadar şehir dışına kaçmak isteyebilirsiniz. Bu sorunu tedavi etmek için evren, sadece sizin için, üçüncü evinize dört tane mutlu ve yerinde duramayan gezegen yolluyor. Ayrıca sizinle mücadele ederek sırf bir hafta sonu kaçamağı şeklinde bile olsa, en azından şehri terketmeniz konusunda sizi heveslendiriyor. Kız kardeşinize gitmeyi planlamak, bu titreşimleri en iyi şekilde değerlendirmenin bir yolu olabilir. Belki de her şeyden soyutlanmak için bir iki günlüğüne lüks bir spa’ya gitmek isteyebilirsiniz. Bu, ruhunuzu onaracaktır.



              Bu ay, aşk konusunda da birçok şaşırtıcı sürprizi beraberinde getiriyor! Aralık’ın ilk haftası, özellikle de 2 Aralık yakınları, ve 4 ve 5 Aralık’a denk gelen haftasonu, çok ateşli olacak! 24 Aralık da her açıdan romantik bir gün. Etrafınızdaki partilere katılmaya razı olacak kadar zamana ve hevese sahipsiniz. Zaten evrenin de aklında aynen bu düşünce vardı! Bu, eğlenmek ve aşk açısından muhteşem derecede şanslı olacağınız bir ay!



              Parayı kendinize bir mıknatıs gibi çekme olasılığınız da yüksek. Bu yüzden şanslısınız. Çünkü inanılmaz çok para harcayacak gibi görünüyorsunuz. Para konularında iyi bir haber veya oldukça pahalı ama hiç beklenmedik bir armağan almak açısından Aralık ayının ilk haftasına dikkat edin.



              Merkür 20 Aralık’a kadar geriliyor olacak ancak bu süre içinde yılbaşı alışverişlerinize ve hediyelerin nakliyatına daha fazla zaman ayırın. Bilgisayarınızdaki dosyaları yedekleyin ve bilgisayarınıza ayın sonuna kadar yeni bir yazılım yüklemeyin. Bozulmaya yüz tutmuş elektrikli aletleriniz varsa, bunları aniden tamirciye yollamak zorunda kalacağınız durumlar ortaya çıkacağından iyice eskimiş olduklarının daha iyi farkına varacaksınız. Bir kontrat veya anlaşma üzerinde çalışıyorsanız birçok tahsise hazırlıklı olun. Bu düzeltmeler sizin yararınıza olacak. Bu yüzden strese girmeyin. Bunların hepsi sizin lehinize işleyen planın bir parçası.



              Herhalde yılbaşı öncesinde işinizle ilgili iyi haberler almanın imkansız olduğunu varsayıyorsunuz ama evrenin elinde birkaç sürpriz daha var ve bunlardan en iyisini de sona sakladı. Ayın ilk haftasında kariyerinizle ilgili gelen haberlere dikkat edin. Çünkü bunlar sevinçten havalara uçmanıza neden olabilir. Uzak bir yere seyahat etmek zorundaysanız, iş yerinizdeki telesekreteri bulunduğunuz ülkeden sürekli kontrol edin. Daha önceden üzerinde çok çalıştığınız bir şey, tam da siz her şeyden vazgeçmek üzereyken meyve vermeye başlayacak. Bu zafer ne kadar da tatlı olacak, tahmin edemezsiniz!

              Yorum

              • maksudsahin
                Member
                • 08-07-2004
                • 2346

                #8
                Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

                AKREP




                Aralık 2004

                2005 Astroloji Takvimi Çıktı!

                Sevgili Akrep, Aralık muhteşem bir vurguyla başlıyor! Venüs ve yönetici gezegeniniz Mars 4-5 Aralık hafta sonunda nadir ve olağanüstü bir buluşma yaşayacak. Çok şanslısınız çünkü bu aşık gezegenler Akrep burcunda buluşmayı planlıyor. Yıldız haritasında Venüs ve Mars’ın buluşması yeni aşk kıvılcımlarının çakması için olabilecek en iyi etkilerden biri olarak kabul edilir.




                Evli veya ciddi bir bağlılığı olan Akrepler de bu güzel etkiyi yaşayacak çünkü sizin bağılık içeren ilişkiler alanınızı yani 7. evinizi yöneten Venüs, biricik aşkı Mars ile ilişki içinde olacak. Gördüğünüz gibi bu, her durumdaki herkesin tadını çıkarabileceği bir etki.



                Kavuşum tüm olası etkilerin en güçlüsü olarak kabul edilir. Genellikle yeniay gibi taze bir başlangıca işaret eder. Bu yüzden astrologlar bu tür kavuşumlara daima dikkat eder. İki yılda bir gerçekleşen bu etkinin altındayken biriyle tanışırsanız uzun bir ilişki şansınız çok yüksek olur. Elbette bir garantisi yok ama geleceğiniz adına iyi bir işaret. Sakın unutmayın, Venüs Akrep burcunda ve herkesten çok sizi kayıracaktır. Cazibeniz dayanılmaz olacak!



                8 Kasım veya beş gün öncesi ve sonrasında doğduysanız Mars ve Venüs’ün bu buluşmasının etkilerini doğrudan hissedeceksiniz. Kılı kırk yarıyor olabiliriz ama tüm Akrepler bazı olumlu gelişmeler olduğunu fark edecektir.



                Vurgulamak istediğimiz bir diğer nokta da Mars’ın sizin burcunuzda olması ki, bu daima büyük bir artıdır. Mars’ı Akrep burcunda ağırlama şansını en son Aralık 2002’de yakalamış ve Mars’ı 2003 Ocak ortasına dek ağırlamıştınız. Bu ziyaretinde Mars burcunuza geçen ay, Kasım ortasında geçti ve bu ayın sonuna, 25 Aralığa kadar burcunuzda kalacak.



                Mars’ın burcunuzda olmasıyla muhteşem bir olumlu etki yakalayacaksınız sevgili Akrep! Kendinizi güçlü ve ilerlemeye hazır hissedeceksiniz, hiç durmayın ilerleyin! “Özgüvenli” tarzınız çekici olmakla kalmayacak, çok da etkili olacak. Eski bir deyiş vardır; “Burcunda Mars olan kimseyle tartışmaya girme, onlar kazanır.” Neden mi? Çünkü çok güçlü bir azminiz ve kolay kolay tükenmeyecek bir gücünüz olacak. Bazen kazanmak için sadece irade gerekir ve siz de bu iradeye sahip olacaksınız.



                Başkaları da sizi takip etmek isteyecek. Fikirlerinizi ve gözlemlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin, askerleriniz peşinizden gelecektir. Akrep burcundaki Mars hem cinsel cazibenizi arttıracak hem sizi tanıdık suların rahatlığından uzaklaşıp yeni şeyler denemeye daha istekli yapacaktır. Eğer böyle bir isteğe kapılacak olursanız bilin ki zamanlama mükemmel!



                Tekrar aşka dönelim çünkü dikkat etmeniz gereken önemli bir tarih daha var, 24 Aralık. Güneş’in Uranüs’le kuracağı güzel iletişim sayesinde 24 Aralık tutku, sürpriz ve romantik mutlulukla bezenmiş bir gün olacak. Üstelik de Uranüs şu anda sizin gerçek aşk evinizi turluyor. Bütün belirtiler bunun unutulmaz bir gece olacağına işaret ediyor. Havada aşk kokusu var!



                Bekârsanız ve görüştüğünüz biri varsa 24 Aralık akşamında kendiliğinden gelişen bir romantizm olacaktır. Özel bir plan yapmayı ihmal etmeyin! Evliyseniz parlak ışıklar saçan sadece romantizm olmayacak. Çocuklarınız varsa onlarla da çok eğlenebilirsiniz. (Çocuklarınızın yaşı ne olursa olsun.) Bunun sıradan bir Noel olacağından şüpheliyim. Çok özel ve farklı bir yanı olacağı kesin. Heyecana hazırlıklı olun!



                Ancak romantizm söz konusu olduğunda bir parça temkinli olmanız gereken bir akşam var, yılbaşı akşamı. Yönetici gezegeniniz Mars, 31 Aralıkta Uranüs’e karşı çok öfkeli bir hareket yapacak. Bu da sadece sizin değil sevgili Akrep, herkesin gergin olacağına işaret eden bir belirti. Eğer bu akşamda partnerinizle bir tartışma yaşarsanız konunun para olması olası. Bir diğer olasılık da belli bir aile üyesinin veya eşinizin ailesinden birinin ilişkinize burnunu sokarak tartışmaya neden olması. Bu iki olasılıktan biri gerçekleşecek gibi görünüyor.



                Bazen belli bir günde herkesin sinirlerinin gergin olacağını bilmenin faydası olur çünkü bu sayede o gün diplomatik davranmak için ayrı bir özen gösterebilirsiniz. Ay, Başak burcunda olacak. Şükürler olsun ki Başak, Akreple uyumlu bir burçtur. Bu akşam bulabileceğiniz her kozmik yardımı alacağınızdan eminim. Bence yılbaşı akşamı seyahat ediyor olabilirsiniz; belki de yeni yıla bir başka bir şehirde gireceksiniz. Yılbaşı akşamı çevrenizdeki titreşimlere karşı duyarlı olun, böylece huzurunuzu koruyabilirsiniz.



                Şimdi de maddi durumunuza bir bakalım. Bu ay çalışarak kazandığınız gelirlerinizi yöneten 2. eviniz çok hareketli olacak. Her şey 12 Aralıktaki yeniayla başlayacak. Takip eden hafta içinde, 13 Aralık Pazartesiden itibaren, zam istemek için bir görüşme mi yapmanız gerekiyor, o halde o görüşmeyi yapmanın tam zamanıdır!



                Bu yeniayda Güneş ve Ay, Pluto’ya çok yakın olacak ki bu da yetkili kişilere savınızı sunarken çok güçlü olacağınıza işaret ediyor. Daha da önemlisi Jüpiter de Pluto’yu destekliyor olacak. Bu da perde arkasındaki mevki sahibi birinin sizinle ve çalışmanızla ilgilenebileceğine ve zamınızı onaylayabileceğine işaret ediyor. Siz bu kişinin desteğinin farkında olsanız da olmasanız da görünen o ki o sizi destekleyecek. (Bu kişinin size yardım çabasının farkında olmamanızın sebebi onun fark edilmek istememesi olabilir.)



                Bu zama ihtiyacınız olabilir çünkü 25 Aralık - 6 Şubat arasında yüksek miktarda para harcamaya başlayacaksınız. Bu harcamalar yönetici gezegeniniz Mars da aynı eve girdiğinde başlayacak. Büyük bir masrafınız çıkması olası, örneğin okul ücreti veya ev peşinatı gibi. Gereksiz yere endişelenmeyin sevgili Akrep, Venüs de Mars’ı takip edecek ve kazanılmış gelirlerinizi yöneten 2. evinize girecek. Bu da nakit akışınızı arttırmanın çeşitli yollarına bulacağınıza işaret ediyor.



                Paradan bahsetmişken biraz da kariyerinize değinelim. Kariyer alanında da başarıyı yakalama şansınız var. Eğer bu ay bir zafer kazanırsanız bu büyük olasılıkla Güneş ve Jüpiter’in 5 Aralıkta yaptığı işbirliğinin bir sonucu olacak. Bu işbirliğinin etkisi önceki haftadan 1-3 Aralıktan itibaren hissedilmeye başlanacak.



                26 Aralık’taki dolunay ve dört gün öncesi veya sonrasında büyük olasılıkla yurtdışına veya deniz aşırı uzun bir geziye çıkabilirsiniz. Bu olağanüstü bir dolunay çünkü sizin gibi bir su burcu olan Yengeç’te. Bu dolunay aynı zamanda sürprizler gezegeni Uranüs’e de bir öpücük gönderiyor. Bu gezinin sürpriz bir hediye olması veya aniden çıkan hesaplı bir seyahat fırsatını değerlendiriyor olmanız olası. Belki de bir akrabanız veya arkadaşınız kendisini ziyaret etmeniz için size böyle bir teklifte bulunabilir.



                26 Aralık dolunayı ve dört gün öncesi ve sonrası arasında bir üniversiteye yaptığınız başvuruyla ilgili önemli bir karar verecek olmanız olası. Belki girmeyi umduğunuz bir üniversiteden erken bir kabul gelebilir veya özel bir sınava girerek başarılı olabilirsiniz. Bu dolunayda alacağınız haberler de çok olumlu olacaktır. Haberlerin olumlu etkisini anında veya ne yapacağınızı planladıktan sonra da hissedebilirsiniz.



                Diğer kazanç alanları yayımcılık veya habercilik sektörleri olabilir. Bu ev bilgiyi yönetir ve saydığımız alanların ikisi de bilginin yayılmasını sağlayan sektörleridir.



                Mahkemede çözümlenmesini beklediğiniz bir dava veya neticelenmesini beklediğiniz yasal bir mesele, bir arabuluculuk olayı varsa bu dolunayda diğer tarafın kabul edeceği bir teklif sunabilir veya karşı taraftan bir cevap alabilirsiniz.



                Bu dolunayın etkisinden en çok faydalanacak olanlar 28 Ekimde veya beş gün öncesi ve sonrası arasında doğan Akrepler olacak.



                Son olarak, Akrep en iyi fikirleri içgüdüsel olarak fark edebilen tek burçtur ve en etkileyici yaratıcı fikirlerini yalnızken üretir. Stratejik düşünceyi yöneten 12. evinizdeki şans gezegeni Jüpiter ile evinizi yöneten 4. evinizdeki sanatsal ifade gezegeni Neptün temas halinde olacak; kendinize bir hediye verin ve biraz yalnız zaman geçirin. Konsantre olursanız üreteceğiniz güçlü fikirler karşısında kendiniz bile şaşırabilirsiniz. Bu fikirler banka hesabınızı dengelemenize de yardım edebilir.



                Özet:951



                Arkadaşlarınız para konusuna çok kafa yorduğunuzu söylüyor ama gerçek şu ki siz bu konuya yeterince bile zaman ayırmadığınızı düşünüyorsunuz. Yeterince zaman ayırsanız varlıklarınızı maksimuma çıkarabileceğinizi ve paranızın siz uyurken bile artmasını sağlayabileceğinizi biliyorsunuz ki bu, tipik bir Akrep burcunun başlıca amacıdır.



                Bu ay kazanılan gelirler alanınızda dört gök cismi var. Bu da maddi düzenlemelerinizde bazı değişiklikler yapabileceğinize ve bu değişikliklerin çok karlı olacağına işaret ediyor. Zam alabilir veya gelişinden sizin sorumlu olduğunuz bir iş sayesinde patronunuzun gözüne fazlasıyla girdiğinizi öğrenebilirsiniz.



                Aşka gelince göz kamaştırıcı parıltılarla dolu bir ay bekleyin. Tamamen romantik bir eğlence için 5 Aralık tarihine dikkat edin çünkü Venüs ve Mars Akrep burcunda buluşacak. Som altından bir hafta sonu olacak. Bu iki kozmik aşığın ayın büyük bir kısmını sizin burcunuzda geçirecek olması hayatı bir hayal gibi görmenizi sağlayacak. Romantik açıdan parlak bir diğer tarih de 24 Aralık.



                Ama bu ay can sıkıcı anlarınız da olacak. Yılbaşına yaklaşırken yönetici gezegeniniz Mars’ın Uranüs’e meydan okuması biraz gerginlik yaratacak. Ters bir söz bile kolaylıkla bütün eğlencenizi bozabilir, bu yüzden konuşmadan önce iki kez düşünün. Sağlam bir ilişkiniz var gibi görünüyor. Partnerinize biraz daha alan ve rahatlık tanımaya çalışın. Yeni yılı kutlamak için uzak sahillere seyahat edebilirsiniz. Heyecanlı görünmüyor mu?!

                Yorum

                • maksudsahin
                  Member
                  • 08-07-2004
                  • 2346

                  #9
                  Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

                  YAY






                  Kasım 2004

                  2005 Astroloji Takvimi Çıktı!

                  Sevgili Yay, Aralık ayına girerken olaylar yavaş bir şekilde gelişebilir ama bundan dolayı endişelenmeyin. Ayın sonuna doğru adeta ışık hızında hareket etmeye başlayacaksınız. Cevap beklediğiniz kişileri beklerken sabırlı olmalısınız. Bazı nedenlerden dolayı kararlarını tam verememiş olabilirler. Eğer cevap almak için onları zorlarsanız işleri zorlaştırabilirsiniz. Bırakın gelişmeler kendi hızlarında gitsin.




                  Merkür, ay başından 20 Aralık’a kadar geriliyor olacak, dolayısı ile bu zaman geçinceye kadar çok önemli gelişmeler göremeyebilirsiniz. Merkür iletişimi, ticareti, nakliyeyi, araştırmaları ve anlaşmaları yönetir. Şu anda Merkür, kısa bir uyku dönemine girdiğine göre çoğumuz bu alanlardaki işleri ondan yardım almaksızın tamamlamak zorunda kalacak—hiç kolay birşey değil. Merkür’ün gerilemesi neredeyse herkesi etkiler. Bu defa Merkür gerilemesi Yay burcunda olacağı için bu etkileri herkesten daha güçlü bir şekilde hissedebilirsiniz.



                  Merkür elektronik aletleri de yönetir. Dolayısıyla kullandığınız elektrikli cihazlar veya bilgisayarınız bir anda sorun çıkartmaya başlarsa hiç şaşırmayın. Bunu okurken hard diskinizi yedeklemenizi öneririz. Eğer kullandığınız bazı aletlerde eskimiş veya sorunlu parçalar varsa (otomobiliniz dahil), onları hemen servise götürebilirsiniz.



                  Bu ayın ilk üç haftası elektronik aletler almak için pek uygun değildir. Eğer birine hediye olarak benzer bir alet almak istiyorsanız kendiniz almayın, onun yerine aynı tutarda bir hediye çeki vermeyi tercih edin.



                  Eğer önemli bir konuda karar vermek zorundaysanız, 20 Aralık’a kadar Merkür’ün düzelmesini beklemelisiniz. Eğer kararınızı daha önce verirseniz, yetersiz bilgiler üzerine dayanarak karar almış olabilir ve bunun sonucu ilerde pişman olabilirsiniz. İmzalamanız gerek evraklar varsa, önce avukatınıza kontrol ettirin daha sonra da bunların üstünden birkaç kez geçin.



                  Yıldız haritanıza bakılırsa Merkür, kariyerinizin ve yakın aşk ilişkinizin sallantıda olmasına neden oluyor. Bu iki konuda da yanlış anlamalar yaşayabilirsiniz. Size yeni bir proje verildiğinde, sizden istenen şeylerin üstünden birkaç kez geçin. Patronunuzun veya müşterinizi ne istediğinden tam olarak emin olun—böylece hem zamanınızdan hem de enerjinizden tasarruf edebilirsiniz. Eğer eşinizin veya sevgilinizin söylediği birşey sizde endişe yaratırsa, onu doğru anladığınıza emin olun. Merkür gerilemesi sırasında kişiler doğru düşünemeyebilirler. (Merkür gerilemesi konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz yeni kitabımız “Burcunuz ve 2005”’te bu konuya ait ayrı bir bölüm var.)



                  12 Aralık’ta yeniayın doğuşuyla birlikte genel bir iyileşme olacak. Bu yeniay Yay burcunda doğuyor. Eğer bu tarih doğum gününüze denk geliyorsa ya da bu tarihin beş gün yakınında doğduysanız, bu yeniay sizi daha güçlü etkileyecektir, ama diğer tüm Yaylar da bu yeniayın varlığını hissedecekler. Yeniay sırasında ve onu takip eden iki hafta boyunca önünüze iyi fırsatlar çıkabileceği için tetikte olun. Yeniayın etkilerini hiçbir zaman tek bir gün olarak düşünmeyin, bu etki tam iki hafta sürer. Enerjisinin en güçlü olduğu zamanlar 12 Aralık’a yakın olan günlerdir.



                  Bu yeniayın burcunuzda olmasının yanısıra, talih gezegeni Jüpiter de, beklenti ve dileklerinizi simgeleyen on birinci evinizde bulunarak uzun zamandır arzuladığınız birşeyin gerçekleşmesi için yardımcı olacak. Bu maddi bir istek de olabilir (“Yeni bir otomobile ihtiyacım var!”) veya manevi de (“Daha sağlıklı olmak istiyorum”). Ayrıca Jüpiter size birçok bağlantılar sağlayacak ve gelecek yıl hayatınızda önemli rol oynayabilecek bir veya iki yeni arkadaş bulmak için yardımcı olacak.



                  Diğer yandan 11 Aralık’ta Pluto’nun hem aya, hem de Güneş’e kavuşum yapması bu yeniayı daha da güçlü bir hale getiriyor. Bu etki sayesinde kendinizi daha canlı hissedecek, bakış açınızı genişletecek, dış görünüşünüzü geliştirecek ve yaşamınızda elden geçirilmesi gereken tüm unsurların düzelmesi için çaba göstereceksiniz. (Buna aşk hayatınız veya yeme alışkanlıklarınız gibi konular da dahil.)



                  Pluto on ikinci evinizi yönetir, onun için gerçekleşeblecek değişimlerin çoğu şu anda edineceğiniz yeni bakış açınız ve konumunuzdan dolayı olacak. Kafanızın içinde adeta aniden bir ampul yanacak ve eski bir meseleyi bambaşka bir açıdan görmeye başlayacaksınız. Nedeni ne olursa olsun, bu yeniay yeni bir yöne doğru gitmenize yardım edecek. Bunu söylememizin sebebi yeniayın burcunuza ve birinci evinize düşmesi. Yeniay birinci eve düştüğü zaman kişisel ideallerinizi etkiler, bunun tüm detaylarını biz de tahmin edemeyiz.



                  Eğer Kasım doğumlu bir Yay’sanız, ya da 1-10 Aralık arasında doğduysanız, bu yeniay hayatınıza yepyeni bir gelişme getirecek.



                  Eğer doğum gününüz 12-21 Aralık tarihleri arasına denk geliyorsa, eskiden yapmış olduğunuz bir girişim tekrar canlanmaya başlayabilir. Bakın bakalım nasıl bir gelişme olacak! Bu, hayatınızın herhangi bir alanı için mümkün.



                  Aşk konusunda ise, Venüs ile Mars, 4-5 Aralık’ta on ikinci evinizde buluşuyorlar. Bu kavuşum olduğu için hem çok güzel hem de çok güçlü bir etki. Bu zamanda yeni biriyle tanışırsanız, onunla en az iki yıl beraber olabilirsiniz. 2006 yılında bu etki kendini tekrarladığında ilişkinizi daha fazla sürdürüp sürdürmeyeceğinize karar verebilirsiniz. Bunun bir garantisi yok ama yıldızlar süreklilik vaadediyorlar. Fakat bu yoruma ters düşebilecek bazı etkiler var, okumaya devam edin.



                  Şefkatli Venüs, geçen iki yıl süresince sevgilisi Mars’ı arzu ettiği kadar sık göremedi. Savaşçı Mars, yıldız haritanızın başka bölgelerinde görevli olduğundan birbirlerini görmek için uzun bir süre beklemek zorunda kaldılar. ( Geçen yıl Mars uzun bir süre yuva ve aile evinizde kalarak, özellikle 2003 yılının ikinci yarısında hayatınızın bu alanına odaklanmanızı sağladı.)



                  Bu etki kendini iki şekilde gösterebilir. Eğer bekarsanız ansızın arkadaşlarınız tarafından biriyle tanıştırılabilir (on ikinci ev tanışmaları simgeler) ve bir anda bu yeni kişiye tutulabilirsiniz.



                  Astrolojiye göre on ikinci ev aynı zamanda sırlar ve kendine zarar verme evidir. Buna göre diğer bir olasılık ise tutulduğunuz bu kişi tam serbest olmayabilir (evli veya birine bağlı) ama yine de siz bunu bilerek bu ilişkiye girmeyi kabul edebilirsiniz. Böyle muhteşem bir açı için böyle bir gelişme pek iyi olmayabilir. Venüs pek düşünebilen bir gezegen değildir, onun istediği sadece eğlenmektir. Mars’ın da ne istediğini biliyoruz. Böyle durumlarda Merkür ara bir yol bulmamızı ve ahlak konularını dikkate almamızı sağlar ama o da bu zaman içinde geriliyor olacak. Üstelik Merkür Yay burcunda! İlerde kendinize “Böyle birşeyi nasıl yaptım ben?” diye sorabilirsiniz.



                  Bu etkinin daha iyi yönde gelişebileceği diğer olasılık ise, ikinizin durumu da müsaittir ama kendinizi daha birbirinizin ailesiyle tanışmaya hazır hissetmiyorsunuzdur—ailelerinizle veya arkadaşlarınızla tanışmadan önce birbirinizi daha iyi tanımaya karar vermiş olabilirsiniz. Bu olasılık, ayın enerjisini olumlu kullanmak açısından diğerinden daha iyi görünüyor.



                  Ay sonunda, Venüs ile Mars’ın ikisi birden burcunuzda olacaklar, bu muhteşem bir gelişme. (Venüs 16 Aralık’ta, Mars da 25 Aralık’ta burcunuza geçecek.) İlk olarak Venüs dış görünümünüze odaklanmanızı teşvik edecek. Diğer yandan Mars, hayatınızın her alanında istediğiniz şeylerin peşinden daha cesaretli bir şekilde gitmenize yardımcı olacak.



                  Mars’ın burcunuzu ziyareti ile önem kazanan alan sadece aşk değil. Mars sayesinde kişiliğiniz ve dürtüleriniz gelişecek, ikna etme beceriniz güçlenecektir. Belki denediğiniz herşey istediğiniz gibi gitmeyecek ama başarı oranınız genelde olduğundan daha fazla olacak. Düşünceleriniz kuvvetlenecek, konulara net bir şekilde odaklanabilecek ve böylece amaçlarınız doğrultusunda hareket edebileceksiniz. Kendinize güveniniz arttığı için cevap olarak “hayır” kabul etmeyeceksiniz. Hayatınızın senaryosunu yeni baştan yazma zamanı geldi, sevgili Yay. Artık çoktan aşmış olduğunuz şeyleri niçin tekrar yaşayasanız?



                  Mars burcunuza geldiği zaman etrafınızdaki insanlara istediklerinizi yaptırırsınız. En büyük girişimlerinizi Mars’ın ziyareti sırasında, yani 25 Aralık 2004 ile 6 Şubat 2005 tarihleri arasında yapın.



                  Ay sonunda burcunuzda sadece Venüs ve Mars değil, Merkür (hem de düzelmiş şekilde) ve Plüto’da olacak. Burcunuzda tam DÖRT gezegen! Adeta kozmik bir darbe gerçekleştireceksiniz!



                  26 Aralık tarihinde oluşacak dolunay sırasında kredi kartları, banka kredileri ve vergi konuları odaklanmanız gereken alanlar olacak. Satürn, yıldız haritanızın bu bölgesinde dolaşıyor ve size vereceği kararlılık sayesinde borçlarınızın büyük bir bölümünden kurtulabilirsiniz. Yaşadığınız finansal zorlukların sorumlusu siz olmayabilirsiniz (belki güvendiğiniz bir kişi güveninizi boşa çıkarttı). Nedeni önemli değil. Önemli olan artık bu durumu olduğu gibi kabul etmeniz ve koşullarınızı düzeltmek için harekete geçmiş olmanız. Bu ay ilerlemeler göreceksiniz.



                  Bu dolunay Satürn’e yakın düşmediği için, posta kutunuzu açarken gelen faturalardan birinin elinizi ısıracağı endişesine kapılmamalısınız! (son zamanlarda postadan korkuyor muydunuz? Artık korkmayın.) Üstelik Satürn, Mars’a bir de güzel açı yapıyor. Bunun anlamı finansal konulardaki kararlılığınız doğru yönde olmaya devam edecek. Ayrıca Güneş ve ayın, Uranüs’e dostça yaklaşımlarından dolayı ayın sonlarına doğru bir hediye veya prim ödemesine benzer bir para alabilirsiniz. Böylece yüzünüzde büyük bir gülümseme olacak ve borçlarınızı biraz daha azaltabileceksiniz.



                  Sizi uyarmak zorunda olduğumuz bir etki var. Mars ile Uranüs, 31 Aralık günü birbirlerinin gözlerini morartacaklar. Mars Yay burcunda, Uranüs ise Balık burcunda olacak. Yuvanız veya ailenizle ilgili bir sorun yaşayabilirsiniz. Bu etki kendini fiziksel ve duygusal bir şekilde gösterebilir. İlk olarak evinizin güvende olduğuna emin olun. Bu dönem uzun bir merdivene çıkıp ampul değiştirmek gibi işler yapmak için pek uygun olmayabilir (dikkatiniz dağılarak düşebilirsiniz.). Diğer yandan bir aile ferdiyle veya evinizle alakalı bir kişiyle ( ev sahibi, tamirat ustası gibi) birbirinize diklenebilirsiniz. Sakin olmaya çalışın—Kasım doğumlu Yay’ların bu etkiyi hissetme olasılıkları daha fazla.



                  Yorumu bitirmeden önce yılbaşı akşamı planlarınızdan bahsetmek istiyoruz. Venüs ile Mars, 31 Aralık akşamı burcunuzda oldukları için çok şanslısınız. Yılbaşı akşamını ister abartılı bir şekilde geçirebilirsiniz, ister sakin bir şekilde. Ama Jüpiter’in kalabalık davetler evinizde bulunmasına ve Yay burcunda bulunan Venüs’e güzel bir açı yapmasına bakılacak olursa abartılı olanı tercih etmenizi önerebiliriz! En büyük ve en güzel partiyi bulun ve zamanınızın çoğunu orada geçirin. Yolunuzun üstündeki küçük eğlencelere katıla katıla oraya kadar gidebilirsiniz. Böyle bir akşamda bu kadar uygun gezegen etkileri olması çok ender görülen bir durum. Yılbaşı akşamı kendinizi dünyaca ünlü biri gibi hissetmeniz için her koşul mevcut.



                  Özet:951



                  Doğum günü ayı her zaman özeldir, ama bu ay daha da özel olabilir. Bir sürü gezegen davranışlarınızı desteklerken tüm kontrolü de size veriyor. Zodyak’ın ünlü çifti Mars ve Venüs bile, ay sonunda Yay burcunu destekleyen gezegenlerin arasında bulunuyorlar. Bu ay bir konu hariç mükemmel görünüyor.



                  Aile veya evle alakalı sorunlar 31 Aralık’ta sinirlerinizi gerebilir.



                  Bunun haricinde ay boyunca hava pırıl pırıl. 12 Aralık’ta oluşacak yeniay muhteşem görünüyor ve beraberinde birkaç sürpriz getiriyor. Bu sayede bazı projeleriniz veya sizin için önemli olan bir ilişki ileriye doğru atılım yapabilir. Bu yeniayın arkasındaki haftalarda ilerlemelerin kanıtlarını görebileceksiniz.



                  Ay sonuna doğru yaklaşırken çok meşgul olacaksınız, bir akşam işlerinize ara vererek arkadaşınızla yemeğe çıkıp biraz sakinleşmeyi düşünebilirsiniz. Bu günlerde arkadaşlarınız hayatınızın en değerli taşları olacaklar.



                  Bu yıl zorluklar yaşadığınız parasal durumunuz bile düzelmeye başlıyor. Görünüşe göre sizi çok seven birinden bir ödül veya zarf içinde hediye olarak nakit para alacaksınız.

                  Ne güzel değil mi?



                  Yılbaşı akşamı sizi kimse evde bulamayacak—kesinlikle hayır! Artık bulabildiğiniz en güzel, en büyük ve en cüretkar partiye katılma zamanı geldi.

                  Yorum

                  • maksudsahin
                    Member
                    • 08-07-2004
                    • 2346

                    #10
                    Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

                    OÐLAK




                    Aralık 2004

                    2005 Astroloji Takvimi Çıktı!




                    Her birkaç yılda bir, büyük ve kalabalık parti ortamlarından sıkılıp daha sakin ve spiritüel bir yılbaşı geçirmeyi isterseniz. Bu da onlar gibi bir yıl, sevgili Oğlak. Satürn’ün 2003 yılından beri burcunuza yaptığı karşıt açı yüzünden yıl boyunca neredeyse her yöne itilip kakıldınız. Yıl boyunca sevgilinizle aranızdaki ilişki sınanmış olabilir veya sağlığınızla ilgili bir sıkıntı yaşamış olabilirsiniz. Bunlar, bu açının kendini gösterdiği örneklerden sadece ikisidir.



                    Dürüst olmamız gerekirse, bu yıl sizin için hiç de kolay geçmedi. Ama yine de en zor geçen seneler, genelde en çok derinlik ve dayanma gücü kazanılan yıllardır. Susan Miller’ın da bu konuyu destekleyen görüşleri var: “Bana astrolojiyi öğreten annem, bu tip dönemlere ’insanın karakterini yapılandırma’ dönemi adını verirdi. Önceleri bu dönemleri kişiliğimi yapılandıracak diye iple çekerdim ama sonradan da anladım ki aslında annem bu dönemlerin ne kadar da zor olduklarına dikkat çekmeye çalışıyormuş. Annem bu halime gülüp bana sonuç olarak bunların yine de aslında insanın hayatındaki en önemli dönemler olduğunu anlatmaya çalışırdı.”



                    Satürn’e veda etmenize bir yedi ay daha var. İşler şimdikinden daha da zorlaşmayacak. Bu zamana kadar zaten Satürn ile nasıl başa çıkılacağınızı öğrendiniz. Önümüzdeki aylarda, bugüne kadar karşılaştığınız zor durumlara karşı geliştirdiğiniz çözümleri hayata geçirmeye başlayacak ve bunun sonucunda göreceğiniz dönüşümlere kendinizi hazırlamış olacaksınız. Satürn’ün amacı sizi daha da olgunlaştırmak ve bir-iki yıl içinde karşılaşacağınız sorumluluklara hazırlamaktı.



                    Aralık ayının ilk üç haftasında pek de tarzınız olmayan birkaç parti daveti alacaksınız. Biriyle tanışmak için can atan veya sıkıntıdan patlayıp birbirlerine nazik olmak için kendilerini zorlayan kişilerle dolu gürültülü ve kalabalık ortamlardan oluşan bir parti, hiç de aklınızdaki yılbaşı partisi olmayabilir. Masanızın üzerindeki davetiyelerin üzerinden hızla geçerken bu yıl hangi partilere katılıp katılmayacağınıza dair çok daha seçici davranmanız gerektiğini düşüneceksiniz. İyi fikir. Yıldız haritanız da bunun doğru bir tutum olduğu yönünde size destek veriyor.



                    Yılbaşı öncesini daha kişisel ve küçük çaplı bir faaliyetle kutlamak gibi bir ruh halindesiniz. Mavi ve siyah tonlarının birbirine karıştığı kadife gibi bir gökyüzüne sıralanmış yıldızları seyrederek insanı dinçleştiren soğuk bir havada, kar üzerinde yürümek, aşırı sıcak ve kalabalık bir ortamda tıkılıp kalmaktan daha cazip geliyor. Bu, özellikle de bu yürüyüşü sevgilinizle beraber yapacaksanız, daha da yerinde bir karar gibi görünüyor!



                    Bu ay, 2005 yılında neler istediğinizi derinlemesine düşünmek ve bu doğrultudaki amaçlarınıza ulaşmak için gerekli olan stratejileri belirlemek açısından ideal. İç güdüleriniz de rekor kıracak bir düzeyde. Bilinmeyen sınırlara giriş yapmak için bu ay içsel bir pusulaya sahip olacaksınız. Bunu gözardı etmek yerine kullanın. Bu kadar pratik ve ayaklarını yere basarak gerçekçi davranan biri olarak içinizdeki o küçük sesi dinlemek istemiyor olabilirsiniz. Ama inanın ona kulak vermelisiniz. Para konusundaki önsezilerinizin doğru olduğunu çok yakında göreceksiniz



                    Aşk ve sosyal konular açısından bir hafta sonu öne çıkıyor. Bu da masanızın üzerinde birikmiş davetiyeler arasından bu hafta sonuna denk gelenini kabul etmek ZORUNDA olduğunuzu gösteriyor.



                    Bu özel hafta sonu, Venüs ve Mars’ın son iki yıldır ilk kez tam bir kavuşum yaşayacağı 4 ve 5 Aralık tarihlerine denk geliyor. Bu açı, renkli ve muhteşem havai fişekler yaratacak güçte. Evrenin yolladığı bu armağan niteliğindeki açıdan her burçtan herkes yararlanacak, ama yıldız haritanız, sizin bu açıdan sonuna kadar faydalanmanızı sağlayacak kadar ideal bir konumda olacağınızı gösteriyor. Venüs ve Mars, eğlence, arkadaşlık, yeni tanıdıklar ve partiler evi on birinci evinizde buluşacak. Bu yüzden bu riske atılın, sevgili Oğlak! Bu, aşkın kıvılcımlarını alevlendirmek açısından dört yıldızı hakkeden bir hafta sonu!



                    6 Ocak veya bu tarihin yakınlarında doğduysanız, 4 ve 5 Ekim’de Venüs ve Mars’ı da içine katan bu pırıltılı açıdan iki kat daha fazla etkileneceksiniz.



                    Ajandanıza not etmeniz gereken bir başka romantik gün de Uranüs ve Güneş’in muhteşem bir sürpriz hazırlayacağı 24 Aralık. Bunun yansıması, o gün size verilecek bir hediye şeklinde olacak. Bu hediyeye bir ile on arasında bir not vermeniz istenirse, “10” diye haykıracaksınız. Gerçekten de biri sizi çok seviyor!



                    Görüştüğünüz özel biri varsa, 26 Aralık’ta oluşacak (ve etkisini bu tarihin dört gün öncesi veya sonrasında da gösterecek olan) dolunayın beraberinde getireceği muhteşem bir günü beklemiyor olabilirsiniz. Bu gün, ilişkinizde hiç beklemediğiniz büyüleyici bir gelişme getirecek. Sevgilinizin size taptığı ve sizi mutlu etmek istediği açıkça görülüyor.



                    Bu ayki haritanızda kısa bir yolculuk olasılığı da görünüyor. Sevgiliniz, şehirdışında, belki de muhteşem bir manzarası olan bir yerde romantik bir yemek ayarlamak için vargücüyle planlar yapmış olabilir! Belki de son anda eline bir yerden para geçen sevgiliniz, şehrin çılgın koşuşturmasından uzaklaşmanız için uzak bir yer için elinde iki kişilik bir biletle gelecek.



                    Tamam, itiraf ediyoruz: Yıldız haritanızdaki her gelişmeyi göremiyoruz. Doğru bir ilişkide olmadığınızı düşünerek ilişkinizi bitirmekle ilgili bir gelişme olabilir. 26 Aralık’taki bu dolunay, duyguların zirveye ulaşmasını sağlayacağı için bir ayrılık yaşamanız da teorik olarak mümkün. Eğer durum buysa, artık hayattan neler beklediğiniz hakkında net bir fikre sahip olduğunuz ve bundan da aşağısına razı olmamaya karar verdiğiniz açıkça görülüyor. Bu dolunaylailgili her şey sizin lehinize gelişiyor. Bu yüzden “bu da hayatın bir parçasıdır” diyerek kararınız karşısında serinkanlılığınızı koruyun.



                    Son olarak, doğum gününüz yakınlarında, her yıl tüm dünya yeni bir yılı karşılamak için kutlamalar yapıyor. Siz de bunu yapmalısınız ama ruh halinize hitap eden bir şekilde. Bu yıl çok şanslısınız. Çünkü Yılbaşı gecesi yeniay, toprak grubundan kardeş burcunuz olan Başak’a yumuşak bir iniş yapıyor. Bu da bu gecenin tadına varacağınızı gösteriyor. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi birçok gezegenin on ikinci evinize toplanması yüzünden her dakikanın değerini bileceğiniz, sessiz bir romantik geceyi tercih edeceksiniz. Hatta “her şeyin başı basitlik, bir şey ne kadar basitse o kadar iyidir” dediğinizi duyar gibiyiz. Bu geceyi belki de şehre yakın bir yerlerde sevgilinizle başbaşa zarif bir akşam yemeği yiyerek veya sadece yakın arkadaşlarınızın bulunduğu bir partiye katılarak değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bu, size çok uyar!





                    Özet:951



                    Büyük bir keşif yapmanın ya da yeni bir yöne doğru gitmenin eşiğindesiniz ama şimdilik bunu sabırla bekleyerek içinde bulunduğunuz duruma dayanmalısınız. Yıldız haritanızın gizlilik sektöründe, bu kadar kalabalık bir gezegen grubunun bulunmasından dolayı doğum gününüzden önce iyice dinlenip enerji depolamanız gerekiyor. Evin içinde hiçbir amacınız yokmuş gibi rahat rahat gezin, geç kalkın ve birkaç günlüğüne yatağınızın altında biriken tozları tamamen unutun. Kendinizi hedefe kitlenmiş hissedeceğiniz için hiçbir şey yapmadan sadece olayların gelişmesini izlemek size zor gelebilir. Girişimlerinizi hayata geçirmek için Ocak ayını bekleyin.



                    Bu ay herkesin mutluluğundan kendinizin sorumlu olmadığını fark etmek size rahat bir nefes aldıracak. Kendinizi biraz şımartmaya bakın. Bunca zamandır hep başkaları için yaşadığınızdan kendi ihtiyaçlarınızı biraz ihmal ettiniz. Gerçekten ne istediğiniz üzerine kafa patlatmak için biraz zaman ayırırsanız, ayın sonunun size getireceği mutlulukların tadını çıkarmak konusunda daha iyi bir konumda olacaksınız.



                    Sizi çok seven arkadaşlarınız 4 ve 5 Aralık’a denke gelen hafta sonunda sizi aralarında görmek isteyecekler. Lütfen bahane yaratmayın! Bunun dışında hepsine birden katılmanızın imkansız olduğu, daha birçok davet alacaksınız. Bu yüzden aralarından en iyisini seçin.



                    Aşk konusuna gelirsek, 26 Aralık’taki (bu tarihin dört gün öncesi ve sonrasında da etkili olan) dolunay döneminde ilişkiniz kritik bir evreye girecek. Hayatınızı değiştiren bir karar vermeye hazır olun ama bu kararı büyük olasıkla inanılmaz derecede büyük bir rahatlıkla alacaksınız. Aşıksanız, bu sırada nişanlanabilir ve bunu yılın mutluluk dolu, unutulmaz bir anı yapababilirsiniz. Ancak eğer ikinizin de birbiriniz için yaratılmadığınıza tüm kalbinizle inanıyorsanız, bunu itiraf etmenin ve ilişkiyi bitirmenin tam zamanı. İkinci durum sizin için geçerliyse, sevdiğiniz kişiye safça her şeyinizi verdiğiniz fikrine takılıp kalmayın. Bunun yerine önünüzdeki aydınlık geleceğe odaklanın. Hangi durumda olursanız olun, iki durumdan da galip ayrılıyorsunuz.

                    Yorum

                    • maksudsahin
                      Member
                      • 08-07-2004
                      • 2346

                      #11
                      Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

                      KOVA




                      Aralık 2004

                      2005 Astroloji Takvimi Çıktı!



                      Sevgili Kova, yılbaşı öncesini düşündüğümüzde, uzun zamandır görüşemediğimiz arkadaşlarımızdan ve ailemizden iyi yıl dilekleri dileyen telefonlar ve kartlar almak çoğumuzun hoşuna gider. Böyle zamanlar, başkalarıyla tekrar irtibata geçmek ve eski günlerden bahsetmek için bir vesile yaratır. Yılın bu zamanında görmeye alışık olduğumuz, birbirinden farklı partilere katılarak yepyeni arkadaşlıklar da kurarız. Bu ay, arkadaşlık evi on birinci evinizin enerjiyle dolup taşması sayesinde sizi olağanüstü mutlu bir ay bekliyor. Bunun için bu evinizde bulunan dört farklı gezegene minettar olmalısınız. Dışarıyı çıkıp eğlencelere katılmak ve de tüm dünyaya yüzünüzü göstermek, hiç bu kadar önemli olmamıştı.



                      Bu tema, ay başlar başlamaz devreye giriyor, ama 11 Aralık’ta görünecek olan yeniay, sosyal hayatınızdaki hareketliliği daha da yüksek noktalara tırmandıracak. Tüm yeniaylar, etkisi iki hafta devam eden, yüksek dozda yeni bir enerji başlatırlar. Bu yüzden bu ay ilerledikçe herşey daha da canlanmaya başlayacak!



                      Çeşitli akrabalarınızdan da haberler alacaksınız ama bu ayın vurgusu daha çok arkadaşlarınız üzerinde. Hayatınızın her döneminden farklı arkadaşlar, birdenbire çıkagelecek. 9 Şubat veya bu tarihin beş gün yakınlarında doğduysanız, sosyal hayatınız yıldız haritanızı delip geçecek.



                      Yılbaşı sezonu, sizden kötü durumda olanlara yardım etmeyi de çağrıştırır. Yardım konusu Kova burcunun üstün olduğu alanlardan biridir. Burcunuz, toplumda, belki de kimsenin farketmek için zaman ayrımadığından dolayı, sessizce acı çeken kişilerin durumlarına en insancıl ve duyarlı yaklaşan burçlardan biridir. Eğer, içgörünün öne çıktığı bir liderlik yöntemi ile başkalarını bir amaç uğrunda sürükleyecek kadar güçlü bir burç varsa, o kesinlikle Kova burcudur. Toplumu herkesin kardeşçe yaşayacağı bir yere dönüştürmek için hiç kimsenin başkaları tarafından görülmeyerek veya unutularak dışlanmasının mümkün olmadığını çok iyi bilirsiniz. Özellikle bu ay, birçok gezegenin yıldız haritanızın sosyal reform sektörünü aydınlatması sayesinde bir yardım kuruluşu veya sivil örgüte büyük bir katkıda bulunacaksınız. Buna katılırsanız, dünyayı yaşnması daha iyi bir yere dönüştüreceksiniz.



                      Aşk konularına gelirsek, eski ve yeni arkadaşlara böylesine yakın olmak, bu ay elbette işinize yarayacak. Aşk konusunda en iyi günleriniz arasında 11 Aralık Cumartesi, 12 Aralık Pazar ve 24 Aralık bulunuyor. Son tarihten birazdan bahsedeceğiz. Çünkü 24 Aralık, gerçekten de sizin açınızdan ayın en parlak günlerinden biri.



                      On birinci evinizde yaşanan böylesine yoğun bir hareketlilikten dolayı, “sadece arkadaşım” dediğiniz biri kalbinizi çalmaya başlayabilir. Bu duygularınızla ne yapacağınıza karar vermek size kalmış. Yıldızlarınız, ilk olarak arkadaşlık üzerine kurulan bir ilişkinin, daha sonra duygusal bir beraberliğe dönüşmek adına büyük bir şansı olduğunu onaylıyor. Bu tip bir eğilimin açıkça kendini göstereceği günler, 12 ve 29 Aralık. Bu iki güne de artı/ eksi bir günlük pay tanıyın.



                      Kariyeriniz açısından da böylesine heyecan verici gelişmelere çok ender tanık oldunuz. Venüs ve Mars’ın yıldız haritanızın tepe noktasında buluşması ve orada sanki birer fener gibi parlaması sayesinde şirketinizin üst düzey yöneticileri arasında birkaç hayranınız olduğu açıkça görülüyor. Bu kişiler, bu ayı atlatmanız için yardımcı olacak. Yepyeni fırsat kapıları da sizin için ardına kadar açılacak. Popülerliğiniz bu kadarla da bitmiyor. Arkanızda çınar kadar kök salmış bir destek gücü var. Bu da bugüne kadar sağlam temeller kurmuş olduğunuzu gösteriyor.



                      Mars ve Venüs ayın ilk haftasonunda, özellikle de 5 Aralık’ta, seyrek rastlanan bir kavuşum yapacak. Bu da not alınması gereken bir başka tarih. İş hayatınızda artan popülerliğinizin belirtilerini bu tarihten daha önce görmeye başlayabilirsiniz. Belki 1 ve 3 Aralık’ta ya da bu haftasonundan sonra 6 veya 7 Aralık’ta bu, mümkün olabilir. Bu, 2006 yılına kadar bir daha görülmeyecek olan ve de gelecek iki yıl için iş hayatınızda yeni bir evre başlatacak kadar büyük bir güce sahip, çok önemli bir açı



                      Mars’ın sadece onuncu evinizde bulunması bile kariyeriniz açısından önemli bir devreye girdiğinizi göstermeye yetiyor. Bu ayı atlatmak için çok çalışırsanız, bundan alacağınız en büyük ödül, yeni bir iş teklifi olacak. Zaten Noel Baba’nın da aklında bu fikrin ta kendisi vardı. Bu fikri kovalamak önünüzde bütün bir Aralık ayı var. Çünkü Mars, iş hayatındaki terfilerin evi onuncu evinizde 25 Aralık’a kadar kalıyor.



                      Merkür, ayın başından 20 Aralık’a kadar geriliyor olacak. Bu yüzden iş mülakatları devresinden başarıyla geçtiyseniz, bu yeni iş teklifini bu tarihten sonra kabul etmenizi öneririz. Kuşkusuz, her şeyi kontrol etmek elimizde değildir. Eğer kararınız 20 Aralık’tan önce verirseniz veya yeni işinize bu tarihten önce başlarsanız, o zaman bu işle ilgili bir şeyin değişmesi olasılığına hazırlanın. Esnek davranın. Bu sırada, eski bağlantılarınızı arayın. Yıldız haritanız, size en yardımcı olacak kişilerin sizi tanıyan kişiler olacağını gösteriyor.



                      Merkür’ün gerilemesinden büyük derecede faydalanacak ender burçlardan birisiniz. Sizin durumunuzda, Merkür arkadaşlık evi on birinci evinizde geriliyor. Bu yüzden bu ay, geçmişten birçok kişiden haber almanız büyük bir olasılık. Bunun, burcu ne olursa olsun herkes için geçerli olabilecek bir gerçek olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yıldızlarınız, Kova burcunun bu konuyu herkesten çok daha geniş bir derecede yaşayacağını gösteriyor.



                      İtiraf etmeliyiz ki, Merkür’ün gerilemesinin tüm etkileri yukarıda bahsettiğimiz kadar cazip olamayacak. Merkür, haberleşme, görüşmeler, bilgi, ulaşım, ticaret, kontrat ve anlaşmaları yönetir. Bu gezegen bu ay biraz şekerleme yapacak. Bu yüzden bu sırada, bu alanların bazılarında işler ters gideceği için bu alanların kontrol edilmeleri gerekecek. Merkür ortalıklarda yokken ve 20 Aralık’ta tekrar yörüngesini düzeltene kadar bir kontrat imzalamak veya yeni ortaklıklara onay vermek pek akıllıca olmaz.



                      Kova burcunda doğan biri olarak elektronik aletlere ve elektrikli küçük aletlere bayılırsınız (burcunuz teknolojideki yeni gelişmeleri yönetir.) Bu aletlere olan hevesinizi yılbaşı hediyesi olarak sevdiklerinize de bulaştırmak istiyorsanız, Merkür’ün gerileme dönemlerinde hareketli parçalardan oluşan son teknoloji ürünler almanın pek önerilmediğini unutmayın. Bozuk bir alet alma olasılığınız çok yüksek. Özellikle de bu tip aletlerin ne kadar pahalı oldukları göz önünde bulundurulursa bu durumda paranıza da yazık olur. Bozuk çıkmasalar bile, hediyeyi aldığınız kişi onu nasıl kullanacağını bilemeyebilir. Buradaki en doğru hareket, sevdiklerinize birer hediye çeki verip en uygun hediyeyi seçmenin zevkini kendilerine bırakmak olacaktır.



                      Kendi bilgisayarınız da garip işlemeye başlayabilir ve Merkür’ün gerileme döneminde de tamamen çökebilir. Bu yüzden daha bu yorumu okurken, hemen bu akşam bilgisayarınızdaki dosyaları yedeklemeniz, bizce çok iyi bir fikir. Sahip olduğunuz herhangi bir aletin içinde eskimiş bazı parçalar varsa, çok yakında bunların tamamen bozulup tamire ihtiyaç duyacaklarını göreceksiniz. Hayatın böylesine acımasız bir gerçeğini bildirmekten dolayı gerçekten çok üzgünüz.



                      Burada, bu konuda benzer bir deneyim yaşayan Susan Miller’a kulak verelim: “Kendisine çok güvendiğim laptop’um bile tamir istiyor. Uzun zamandır kullanılmaktan iyice eskimeye başladığı için pil bağlantısında da bir gevşeklik var. Bu yüzden de sürekli olarak güç kesintisi yaşıyorum. Ancak güç akımı sağlayan AC kablosuyla çalışabiliyorum. Bu benim başıma GELMEMELİYDİ! (Bazı yazılarımı cafe’lerde yazmak istiyorum ama bu prize bağımlı olduğum için evden dışarıya çıkamıyorum!)” Gördüğünüz gibi hiç kimse Merkür’ün arızalara neden olan küçük canavarlarına karşı tam anlamıyla koruma altında değildir.



                      Daha önce de bahsettiğimiz gibi ayın en güzel günlerinden birine dönüşecek bir tarih de 24 Aralık. Bu günde Güneş ve yöneticiniz Uranüs, sizin hakkınızda çok önemli bir konuşma yapacak. Uranüs’ün kazanç evi ikinci evinizde olması yüzünden bu tarihte, finansal bir konu hakkında güzel haberler alacaksınız.Bu, ayrıca Noel akşamına da denk geliyor. Eğer Noel’I kutluyorsanız, bu etkinin size yansımasıyla ilgili bir başka alternatif de size verilen çok pahalı bir hediye olabilir!Eğer böyle bir hediye alırsanız, bunun sıradan bir hediye olmayacağını bilin! Ayrıca bunu, bu günde hiç de beklemiyor olacaksınız. Tamamen hiç yoktan çıkagelen bir hediye olacak. (Sürprizlere ne kadar bayıldığınızı biliyoruz!) Bu tarihe artı veya eksi iki günlük bir pay bırakın. Dolayısıyla bu olay, 22 Aralık ile 26 Aralık arasında bir günde, ama büyük olasılıkla da 24 Aralık’ta yaşanacak.



                      Kendinizi bu yılbaşı öncesinin tasasız havasına ne kadar kaptırmak isteseniz de 26 Aralık’taki dolunay döneminin yakınlarında bir iş projesi üzerinde çalışmanız gerekecek. Belki de yılbaşı koşuştıurmasından çok etkilenen bir işe sahipsiniz. Bu yüzden bu dolunay döneminde de işleri yoluna koymaya çalışarak son siparişleri canınızı dişinize takarak yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Dolunaylar genelde her şeyin çarpıcı bir şekilde son noktaya ulaşmasını sağladığı için bu dolunay dönemi sona erdikten sonra dinlenebileceksiniz. Her dolunayın oluştuğu tarihten artı/ eksi dört günlük bir etki alanı olduğunu unutmayın.



                      Yılbaşı öncesinde uzun bir tatil aldığınız için bu sırada işe gitmediğiniz takdirde, 26 Aralık’a düşen bu dolunay, etkisini başka bir şekilde gösterecek. Bu dolunay, sağlık ve sporu da yöneten altıncı evinizi aydınlatacak. Bu sıradaki en önemli göreviniz, grip ve soğuk algınlıklarına yenik düşmemek olmalı. İşe gitmek ZORUNDA bile olsanız bu durum, halâ geçerliliğini koruyor!



                      Dolunay döneminde hastalanırsanız, tek teselliniz bunun sizi sadece yoklayan, fazla ağır olmayan ve birkaç günde geçecek olan bir hastalık olması.(Yeniayda yakalandığınız hastalıklar veya gripler, bunun aksine çok daha uzun süreli olur.)



                      Eğer yeterince güçlü ve sağlıklı hissederseniz, bu dolunay, kilo verme programınıza başlamanız için mükemmel bir fırsat sunuyor. Rejim yapmaya başlamayı düşünüyorsanız, bunun için yılın en UYGUN dönemi Aralık sonu. Dolunaydan dört gün SONRA porsiyonlarınızı küçültmeye başlayın. Bu da 30 Aralık demek oluyor.



                      Bunu okurken bu yöntemi denemeye karar verirseniz, Aralık sonuna doğru olan haftalarda egzersiz yapmaya başlayın. Astrolojide rejime başlamadan önce, ilk olarak vücudun egzersize uyum göstermesi gerektiğini biliriz. Daha fazla hareket etmeye 12 Aralık’taki yeniaydan hemen sonra başlayın. Aldığınız kalorileri düşürmeye de bundan sonra, yani altıncı evinizdeki dolunaydan dört gün sonra başlayın. Kuşkusuz bunu yaparken sporu da kesmeyin. Spor yapmayı her zaman sürdürmelisiniz! Herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce sağlığınıza uygun olup olmadığı konusunda mutlaka doktorunuzdan bir görüş almalısınız.



                      Şimdi de yeni yılı nasıl karşılamak isteyeceğinize bir bakalım.



                      “Küçük ve sessiz” hiç de aklınızdaki parti fikrini tasvir etmiyor. Kovalar için bir şey ne kadar büyükse o kadar iyidir. Uzun zamandır görmediğiniz kişilerle bu tip ortamlarda karşılaşmaya bayılıyorsunuz. Kova burcunda doğan biri olarak hepimizin tanıdığının on misli kişi tanıdığınız gerçeğini de unutmayalım!



                      Bu yıl, Yılbaşı akşamı ile ilgili yorumlar biraz karışık. Bu yüzden parti ortamını büyük bir özenle seçmelisiniz. Bir taraftan, kalabalık toplantıların evi onbirinci evinizde bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyan dört gezegen var. Kova burcu bu evin doğal “yöneticisi”dir. Bu da içinden birini seçmenizi gerektirecek kadar çok sayıda parti daveti almaktan memnun olduğunuz anlamına geliyor.



                      Ancak aynı zamanda Ay, Başak burcuna doğru ilerliyor olacak. Bu durum pek de tasasız eğlenceyi göstermez. Hatta bundan daha da endişe veren bir durum da Yılbaşı gecesinde, savaşçı Mars’ın beklenmedik olayların gezegeni, yöneticiniz Uranüs’ü çok sert ve patlamaya hazır bir açıyla zorlu bir mücadeleye davet etmesi. Bu, bir arkadaşınızla aranızdaki bir gerginliğin gizli gizli kızışmaya başladığını ve ters bir bakış veya yanlış anlaşılan bir kelimeyle her an patlamaya hazır bir noktaya geleceğini gösteriyor.



                      Yine de durum ne olursa olsun, dışarı çıkın ve eğlenin ama eve de mantıklı bir saatte dönmeye çalışın. Böyle bir akşamda ipini koparan herkes sokaklarda olacaktır. Onların en azmış olduğu dönemde evinizde yorganınız altında huzurla kıvrılmak isteyeceksiniz. Sonuç olarak, gerçekten de heyecan verici bir ay, sevgili Kova. İyi Seneler!





                      Özet:951



                      İş arkadaşlarınız, dostlarınız ve yeni tanıdıklarınız, yılbaşı öncesi kutlmalarda büyük bir rol oynayacak. Arkadaşlarımızın kendi isteğimizle seçtiğimiz bir aile olduğuna dair bir görüş vardır. Bu ay da bunun doğru olduğunu en derinden, içgüdüsel olarak hissedeceksiniz.





                      Ağır çalışmayla geçen bir yılı kapatırken ciddi anlamda partilemeye hazırsınız. Sosyalleşmek açısından ayın en iyi dönemi olan 1 ve 21 Aralık tarihleri arasında geceyi yerinden sallamanın tam zamanı. On göksel varlığın dördü sosyal çevre, partiler, eğlence ve arkadaşlık evi on birinci evinizi dolduruyor. Elektronik postanızda veya posta kutunuzda beklediğinizden çok daha fazla parti davetiyesi bulacaksınız. Bu yüzden tek probleminiz (eğer buna problem denirse!) bunların arasında en iyisini seçmek olacak.



                      Kariyeriniz açısından ününüz herkesin dilinde olacak. Üst düzey yöneticilerden tüm çalışanlara varana kadar herkesten büyük bir destek görüyorsunuz. Bir terfi almak istiyor veya patronunuzdan özel bir iyilik bekliyorsanız, bu konuyla ilgili görüşmeyi isteklerinizde net olacağınız Aralık başına ayarlamaya çalışın.



                      Yılbaşı sezonunun tüm ödülleri sizi bekliyor olacak ama sizin de vermeniz gereken daha derin ve manevi armağanlar da söz konusu. Bu durum, başkalarının ihtiyaçları hakkındaki farkındalıkla ilişkilendirilen on birinci evinizdeki güçlü gezegenler birliğinden kaynaklanıyor. Bir hayır kuruluşunda yardım edebilir, evsiz ve yoksullara kıyafet toplamak için bir kampanya düzenleyebilir veya sığınaklarda yaşayan kimsesiz çocuklara yardım götürebilirsiniz.



                      Kaos teorisi, bilim adamlarının halâ çözemedikleri bir nedenden dolayı, moleküllerin hareketlerinde sırf gözlemlemekten doğan bir değişimin yaşandığını ortaya koyar. Siz de bu ay, birine kendi gözleminizi bir armağan gibi sunun. Bu hareketinizle dünyayı değiştirmek adına büyük bir katkıda bulunabilirsiniz. Bu da Kova burcunda doğan birinin en çok gurur duyacağı şeylerden biridir.

                      Yorum

                      • maksudsahin
                        Member
                        • 08-07-2004
                        • 2346

                        #12
                        Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

                        BALIK




                        Aralık 2004

                        2005 Astroloji Takvimi Çıktı!



                        Sevgili Balık, bu ay keriyerinizin en tepe noktasına ulaşma şansınız var, ama bunu başarırken diğer şeyleri tamamen bırakıp sadece kariyerinize odaklanmanız gerekiyor. Bu ay, bazı şeylerin değişik olduğunu hemen farkedeceksiniz ve size sunulanın çok özel olduğunu anlayacaksınız. Tüm eforunuzu bu konuya harcamaya hazır gibi görünüyorsunuz—bu da iyi işaret!



                        Güç gezegeni Plüto, 1995’den beri kariyer evinize enerji sağlıyor. Plüto görevlerini ağır bir şekilde yaptığı için kariyerinizdeki ilerlemeler yavaş ama emin adımlarla oluyor. Ama bu ay Mars, Merkür, Güneş ve yeniay Plüto’nun çabalarını destekleyecekler. Bu gezegenler grubu, kariyerinizin hızlı ve dinamik bir şekilde ilerlemesini sağlayacak.



                        Bir anda kariyerinizle ilgili yaptığınız herşeyi acele yapmak zorunda kalacaksınız. Eğer tetikte ve kararlı olup birkaç kozmik sınavı atlatırsanız, tamamen yeni bir seviyeye ulaşabilirsiniz. Rakipleriniz bile sizinle karşılaştıklarında sizi övecekler. Adeta içi ödüller dolu bir balonu patlatacaksınız ve balonun içindekilerin hepsi sizin ayaklarınızın dibine dökülecek. Güzel bir duygu olsa gerek!



                        Tüm bunların olması için izlemeniz gereken tarih, yeniayın oluştuğu 11 Aralık. Bu günden sonraki iki hafta içinde adınızı plakete yazdırmak için elinize bir sürü mesleki fırsat geçecek.



                        Yeniayın onuncu kariyer evinize gelmesi, fırsatlar diliminin normal olarak 26 Aralık dolunayıyla birlikte sona ereceği anlamına gelir. Fakat bu yıl böyle olmayacak.



                        25 Aralık’ta Mars Yay burcuna geçerek kariyerinizdeki başarı süresini 6 Şubat 2005’e kadar sürdürüyor. Bu uzun bir zamandan yararlanmaya bu ay içinde başlayabilirsiniz. Kozlarınızı doğru kullanın, böylece gücünüz tanınacaktır!



                        Genelde arkadaşlarınız sürekli ne kadar çok çalıştığınızı vurgulayarak yavaşlamanızı önerirler. Geçmişte onlara kulak asmadınız, hele şimdi ise hiç asmamanız gerekiyor. Onlar genelde sizden farklı olarak küçük ölçekli düşünüyorlar. Kötü bir niyetleri kesinlikle yok ama önünüzdeki haftalarda ne kadar yükseklerden uçacağınızdan haberleri de yok. Aslanı adeta kuyruğundan sıkıca yakalamış durumdasınız ve bırakmaya hiç niyetiniz yok. Yeni sahalara girişimler vaktinizi alıyor olabilir ama bu projeleri ilerletmek zorundasınız başka seçeneğiniz bulunmuyor.



                        Sevgili Balık, bazı insanlar rahat ettikler sınırların dışına çıkmazlar. Belki bu tip arkadaşlarınız bile var. Bu arkadaşlarınıza göre her ne olursa olsun kesinlikle risk almamak gerekir. Sizin için bu görüş pek geçerli değil. Bu ay kendinizi öyle bir ortaya atıyorsunuz ki, düşünceniz adeta ya hep ya da hiç diyor. Şu anda profiliniz o kadar yüksek ki sizin için başarısızlık bir seçenek değil. Hedefinize koşun!



                        Eğer komisyon veya prim bazında çalışıyorsanız, büyük bir para potansiyeli var. Hemen gerçekleşmezse merak etmeyin 2005 yılının ikinci yarısında gerçekleşmesi muhtemel. Eğer kendi işiniz varsa, müşterileriniz sizden çok memnun kalacaklar, adeta arıların kovana üşüştükleri gibi işinizi saracaklar.



                        Tanıtım veya reklam kampanyası başlatmak için Aralık ayı çok uygun olabilir. Bu ay bir gazete ile söyleşi yapabilir, bir televizyon veya radyo programına çıkabilirsiniz. Bir mecmuada resminizi bile görebilirsiniz. Güzel bir ay!



                        Bu ay seyahat etme fırsatınız da olabilir. Eğer böyle bir imkanınız olursa gezegen etkileri seyahat etmeniz için çok uygun. Görünüşe göre yapacağınız seyahat daha çok iş amaçlı olabilir, ama yine de bu değişiklik hoşunuza gidecektir. Gittiğiniz yerde fazla uzun kalmayın ama—kariyeriniz çok hareketli unutmayın!



                        Ayın ilk haftası en favorilerinizden biri olacak. 4-5 Aralık tarihlerinde Mars ve Venüs birbirlerine kavuşum yapacaklar. Bu yüce etki, yeni aşk kıvılcımları çıkartmak için muhteşem görünüyor. Venüs, sevgilisi Mars ile birlikte olmaya bayılır—bu romantik etki aynı zamanda para ve ödüller getirebilir.



                        Bu hafta sonunu oldukça romantik bulacaksınız, özellikle 7 Mart veya beş gün yakınlarında doğduysanız.



                        Dokuzuncu evinizde olacak Venüs ve Mars kavuşumu sayesinde yayıncılık alanları parlayabilir.



                        Kavuşumun getirdiği etkinin en önemli unsuru çok nadir olmasıdır—bu gezegenler en son 2002 yılında buluştular. Bu kavuşum bir daha tekrarlanana kadar iki yıl boyunca yeni fırsatlar evresi dönemi başlatıyor. Yayıncılık, yayımcılık, uluslararası ilşkiler ve seyahat konuları bu dönemde ışıldıyacak. Venüs ile Mars’ın buluşmaları sayesinde yeni kapılar açılıyor ve iyi haberler geliyor. 4-5 Aralık hafta sonunda veya bu tarihlerin iki gün öncesinde ya da sonrasında size ulaşacak haberlere odaklanın.



                        Ayın ilk haftası, 5 Aralık’ta Jüpiter’in Güneş’le konuşması sayesinde çok önemli olacak. Bu etki sayesinde kariyer konusunda daha olumlu ilerlemeler yaşayabilir ve buna bağlı olarak parasal gelişmeler görebilirsiniz. Kazanacağınız para tamamen performansınızla bağımlı olacaktır.



                        Merkür neredeyse tüm ay boyunca, ayın başından 20 Aralık’a kadar geriliyor olacak. Merkür’ün gerilediği dönemlerde işlerimizin üzerinden tekrar geçmemiz ve gerekli değişiklikleri yapmamız önerilir. Bazı Balıklar Merkür’ün yarattığı yavaşlamayı geçen ay hissetmeye başladılar. Bazı yürüyen projelerde değişiklikler yapmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Bu eğilim ilk üç hafta boyunca sürecek. 20 Aralık tarihini geçirdikten sonra yolunuza her zamanki ritminizle devam edebilirsiniz ama daha önce değil!



                        Merkür gerilemesinin tatil yakınlarına düşmesi, kendine has sorunları da beraberinde getiriyor. Yılbaşı ve Noel zamanı yaklaştıkça yapılan alışveriş miktarı artar. Merkür satın almayı, satmayı, iletişimi, nakliyeyi ve ulaşımı etkilediği için gerilediği dönemlerde bu alanlarda sorunlar çıkabilir. Bu dönemler pahalı şeyler almak için hiç uygun değildir. Daha sonra aldıklarımızdan bir şekilde pişman olabilir ve bu kadar fazla para harcadığımız için üzülebiliriz. Genelde bu dönemin en ağır etkileri elektronik aygıtlar üzerinde görülür. Sorunla karşılaşmamak için hediye alma ve gönderme işlemleriniı ay başında yapmaya bakın veya hediye almak yerine hediye çeki vermeyi tercih edin.



                        Eğer Merkür gerilemesinin anlamını tam olarak bilmiyorsanız kısaca açıklayalım; Merkür yılda dört kez, her biri üç buçuk hafta sürmek üzere uykuya dalar. Son Merkür gerilemesi Ağustos 2004’de olmuştu, bir sonraki ise Mart 2005’de olacak.



                        Merkür gerilemesi sırasında bilgisayarlarınızda data kaybı çok doğaldır. İlk fırsatta diskinizi yedekleyin. Ayrıca Merkür gerilemesi sırasında yeni program almak ve bilgisayarınıza yüklemek de iyi değildir. Bu işler için 20 Aralık tarihinden sonrasını bekleyin.



                        Merkür gerilemesi sırasında önemli kararlar almak veya yeni bir işe girmek doğru olmayabilir. Merkür gerilemesi genelde koşulların sürekli değiştiği dönemlere denk gelir. Bu değişikler daha sonra pek hoşunuza gitmeyebilir.



                        Merkür gerilemesinin işe yaradığı bir durum var mı? Kesinlikle! Bu dönem eski projelerinize dönmek veya araştırma yapmak açısından çok iyidir. Uzun süredir görmediğiniz arkadaşlarınızı bu zamanda görebilirsiniz. Bunların hepsi güzel gelişmeler.



                        Bazen eskiden yapmış olduğumuz bir işe veya projeye geri dönerek onu cilalarız. Genelde evren bize pek geri dönme fırsatı vermez, onun için böyle dönemler, geri dönüp yaptıklarımızı düzeltmek açısından çok önemlidir.



                        Bu ay, Güneş’in 21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçmesiyle, arada bir dinlenme fırsatı bulacaksınız. Kafanızın kariyerinizde olacak ama Aralık ayı sonuna doğru bazı etkiler biraz nefes almanızı sağlayacaklar.



                        Aşk konusunda ise gözünüzü tamamen 31 Aralık’a dikmiş durumdasınız, ama bizce dikkatinizi 26 Aralık tarihine vermeniz daha iyi olabilir. Bu tarihte dolunay olacak ve bu hafta sonunu ayın en heyecan verici zamanı kılacak. Yengeç burcuna düşen bu dolunay, beşinci aşk evinizde bulunan Uranüs’e mükemmel bir açı yapacak (beklenmeyen gelişmeler gezegeni), gördüğünüz gibi gereken herşey mevcut. Gökte tabak gibi görünecek bu dolunay inanılmaz duygular getirecek.



                        Tüm dolunaylar etkilerini dört gün öncesinde veya sonrasında hissettirirler. Eğer Noel’i kutluyorsanız, bu günde de duygularınız yoğun olacak ve aşkla ilgili güzel bir sürpriz gelişebilir.



                        31 Aralık gününe geldiğinizde, bir önceki haftadan dolayı ayaklarınız zaten yerden kesilmiş olacak. Bu günde aşkınızla başbaşa kalmak isteyebilirsiniz, eğer böyle bir sevgiliniz yoksa o zaman yakın arkadaşlarınızla birlikte sıcak bir akşam geçirebilirsiniz.



                        Bazı yıllar, sizinde şahit olduğunuz gibi çevrede yılbaşı partisi veren kimse bulunmaz, ama bu sene görünüşe göre birkaç kişi parti vermeyi düşünecek. Bu yıl seçeneğiniz birden fazla olacağı için hangisine gideceğinizi seçmek zor olabilir. Keşke tek sorunumuz bu olsa! Eğlenmeye bakın!



                        Özet:951



                        Bu ay Noel Baba’nın en güzel armağanı, adınızı ışıklı panolara yazdırarak Aralık ayını 2004 yılının en iyi kariyer ayı yapmak olacak. Televizyonda söyleşi yapabilir, yeni bir işe girebilir veya çok büyük bir projeye katılmanız istenebilir. Eğer bütün yıl çok çalıştıysanız tecrübeniz ve ününüz rakiplerinizin çok önüne geçecek.



                        Hareketi, haberi ve sayahati bol olan bir ay içindesiniz. Fikirlerinizin sürekli beğenilmesi sizi şaşırtacak. (Birkaç ay önce işler çok yavaştı ama şimdi herkes sizin etrafınızda!)



                        Ama yine de bir yanlış anlama yüzünden önemli bir kişiyle sürtüşebilirsiniz. Eğer adımlarınızı dikkatli atarsanız bu gerçekleşmeyebilir—bir sözle ortalığı karıştırmak siz de istemezsiniz herhalde.



                        Bu ay sadece işle alakalı değil. Aralık ayının sonundaki dolunay sayesinde kalbiniz aşk yolculuğuna çıkacak ve adeta hiç görmediği yerleri gezecek. Kemerlerinizi bağlayın! Evrenin Aralık ayında size sunacağı manzara adeta nefesinizi kesecek.

                        Yorum

                        • maksudsahin
                          Member
                          • 08-07-2004
                          • 2346

                          #13
                          Konu: ARALIK ASTROLOJİ YORUMLARI

                          Yorumlar bana ait değil.

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X