DAHA NE YAPSIN

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • birtanfb
    Junior Member
    • 14-12-2005
    • 489

    DAHA NE YAPSIN

    Başkan Aziz Yıldırım'ın 10 yılı




    Fenerbahçe tarihinin son 10 yılına damgasını vuran Başkan Aziz Yıldırım, dönemi süresince hem Fenerbahçe, hem de Türk sporu açısından milat sayılabilecek sportif başarılara ve projelere imza attı. Başkan Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihinin en fazla şampiyonluk gören başkanı unvanına sahip olurken, sarı-lacivertli kulüp, sadece futbol değil, tüm branşlarda şampiyonluklara ve madalyalara adeta ambargo koydu.
    1997-98 sezonunda Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına gelen Aziz Yıldırım, ilk dönemini futbolda ikinci olarak tamamladı. Başkan Aziz Yıldırmın döneminde futbolda ilk şampiyonluğunu 2000-01 sezonunda yaşayan Fenerbahçe 2003-2004 , 2004-2005 ve son olarakda 100.yılında sezonu şampiyon olarak tamamladı. Fenerbahçe, Avrupa'da devler liginde son 16'ya kalarak 2004 Avrupa Futbol şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası'nda yer alamayan Türkiye'nin Avrupa'daki temsilcisi oldu.
    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu döneminde UEFA'nın elit statları kategorisine dahil oluyor, UEFA Kupası finali de bu gelişimin taçlandırılması oluyordu. Ortega, Hoojdonk, Anelka , Appiah , Kezman ve Roberto Carlos başta olmak üzere bir çok dünya yıldızı Başkan Yıldırım döneminde sarı lacivertli formayı giyiyor, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çimlerine ayak basıyordu ..
    Fenerbahçe, Başkan Aziz Yıldırım döneminde basketbolda da önemli başarılara imza atıyordu. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı; 1998-99, 2001-02, 2003-2004, 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında toplam 5 lig şampiyonluğu yaşadı, 7 Türkiye ve 6 Cumhurbaşkanlığı kupasını Fenerbahçe Müzesi'ne kazandırdı. Fenerbahçeli bayanlar 2003-04 sezonunda ise FIBA Avrupa Kupası'nda 2. oldu.
    Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı da yine Aziz Yıldırım döneminde16 yıl aranın ardından 2006-2007 sezonunda, Fenerbahçe'nin 100.yılında Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşıyordu. Fenerbahçe Ülker aynı sezon içinde Efes Pilsen'le oynadığı Cumhurbaşkanlığı Kupasını da kazanarak sezonu çifte kupayla kapattı. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı 2004-05 sezonunda tarihinde ilk kez Avrupa Liginde Final Four'a yükselme başarısını sergilerken, 2006-2007 sezonunda da Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu olan Euroleugue'de boy gösterdi.
    Başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurullarıyla birlikte amatör branşlardan voleybola da el uzattı. Yıllardır ihmal edilen bu branşta Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, 2003-2004 sezonunu ikinci sırada tamamladı ve tarihinde ilk kez katıldığı Top Teams Kupası'nda da çeyrek finale kadar yükseldi. Fenerbahçe Erkek Voleybol Takım 2005-06 sezonunu ikinci, 2006-07 sezonu da 3. sırada tamamladı.
    Bayan Voleybol Takımı ise Aziz Yıldırım döneminde 2003-04 sezonunu 2. ligde grubunu şampiyon tamamlayarak Birinci Lig'e yükseldi. Sarı lacivertli bayanlar 2006-07 sezonunda ligi Eczacıbaşı'nın ardından 2. sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Liginde mücadele etme hakkını elde etti.
    Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulları, boksta sarı-lacivertli kulübün şahlandığı döneme imza attı. Fenerbahçe 1998 de Türkiye Kulüpler Arası Boks Şampiyonluğunu kazandı. 1999 yılında Ukraynanın Liıov kentinde yapılan Avrupa Kulüpler Kupasında da ev sahibi Ukrayna'nın ardından Avurpa Kulüpler ikincisi oldu. 2001 yılında ise Agasi Agagüloğlu Dünya Boks Şampiyonasında ikinci olurken, 48 kiloda Atagün Yalçınkaya Atina Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanarak, olimpiyat oyunlarında ilk madalya kazanan Fenerbahçeli sporcu olarak tarihe geçti. 2007 yılında Amerika'nın Chicago kentinde düzenlenen 2007 AIBA Dünya Boks Şampiyonası'ndan Fenerbahçeli boksörler Yakup kılıç ve Adem Kılıçcı bronz madalya ile, Danimarkanın Vejle kentinde düzenlenen Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonasında da Sümeyra Kaya altın madalya ile yurda döndü.
    Atletizmde büyük erkeklerde 1998-2005 tarihleri arasında 8 kez düzenlenen Türkiye Kulüpler Arası Atletizm Liginde Fenerbahçe 6 şampiyonluk iki de ikincilik kazandı. 2004 Atina Olimpiyatlarında dönemin Fenerbahçe sporcusu olan Eşref Apak çekiç atmada 3. olarak bronz madalya kazandı. Fenerbahçe, bayanlar atletizmde de 1999 ve 2000 yılında üst üste iki yıl Türkiye Atletizm Ligi şampiyonluğuna imza attı.

    Fenerbahçe, Başkan Aziz Yıldırım'la birlikte, yüzme branşında da yine ilkleri yaşadı. 10'u aşkın Türkiye şampiyonluğu kazanan Fenerbahçeli yüzücüler, tarihinin ilk şampiyonluklarını kulübe kazandırırken, erkek ve bayanlarda çok sayıda rekorun sahibi oldular. Luksemburg'da her yıl düzenlenen Ciuj Meet Uluslar Arası yüzme yarışlarında Fenerbahçe 2004-2005 yılı takım şampiyonluklarını kazandı..

    Kürek dalının yıllardır lokomotifi durumunda olan Fenerbahçe bu üstünlüğünü Başkan Aziz Yıldırım döneminde de sürdürüyor. Sarı lacivertli kürekçiler resmi ve özel bir çok ulusal yarışmadan birinciliklerle ayrıldı. Fenerbahçe büyük erkeklerde 19998- 2007 tarihleri arasında yapılan şampiyonaların 8'ini kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Akdeniz Kupası, Deniz Harp Okulu Kupası başta olmak üzere yine bir çok yarıştan Fenerbahçeli kürekçiler alınlarının akıyla ayrıldı.
    Uzun yıllardır ihmal edilen masa tenisi şubesi de Aziz Yıldırım döneminde aldığı sonuçlarla adeta şaha kalktı. Fenerbahçe özellikle bayanlarda büyük atılım gerçekleştirerek tarihindeki ilk süper lig şampiyonluğunu bu dönemde elde etti ve ilk kez Avrupa arenasında boy gösterdi. Fenerbahçe erkek masa tenisi takımı 1998-99 sezonu 1. lig şampiyonu olarak süper lige yükselirken, bu sezonu Türkiye şampiyonasında üçüncü sırada tamamladı. 2006-2007 sezonunda ise Fenerbahçe Masa tenisi takımı bayanlarda ikinci, erkeklerde şampiyon oldu . Her yıl yapılan İstanbul Şampiyonasında ve teşvik turnuvalarında da sarı lacivertli tenisçiler tüm kategorilerde takım ve ferdi şampiyonlukların adresi oldu.

    Yelkende; yıllardır Türkiye içi yarışmalarda şampiyonluklara ve madalyalara ambargo koyan Fenerbahçeli yelkenciler, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimleri döneminde de bu başarısını devam ettirdi. Yelken şubesi bir çok uluslar arası resmi ve özel organizasyonlardan şampiyonluklar ve madalyalarla döndü.

    Fenerbahçe Spor Kulübü, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde ismini altın harflerle tüm branşlara kazıdı. Branşlarda milli takımlara en çok sporcu veren kulüp olan Fenerbahçe, milli sporcularının kazandığı uluslararası başarılarla da Türkiye'nin gururunu kabartmaya devam ediyor.


    Alıntıdır.
    Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi Sitesi / Türkiye'nin En Gelişmiş Spor Kulübü Portalı




    Fenerbahçemizin son 10 yılında Aziz Bey var,
    10 yıl önce bugünlerin böyle olacağını kim bilebilirdi.
    Yada 10 yıl önce sizlere bunların olacağını biri söylese nasıl gülerdiniz
  • ecelik
    Senior Member
    • 29-06-2004
    • 3902

    #2
    Konu: DAHA NE YAPSIN

    Helal olsun büyük başkan işte buna denir.

    Yorum

    • TransAtlantik
      Junior Member
      • 25-11-2006
      • 282

      #3
      Konu: DAHA NE YAPSIN

      10 ile 100 arasındaki bağlantı olsa gerek. O 10 yılını Fenerbahçede 100. yılını doldurdu.
      Bu daha bir başlangıç devamı gelecek ve avrupada söz sahibi bir spor klubüne sahip olacağız.

      Yeni yılın öncelikle Türk milletine ve FB ye hayırlara vesile olması dileğimle.

      İyi akşamlar

      Yorum

      • cemal344
        Senior Member
        • 03-11-2005
        • 3977

        #4
        Konu: DAHA NE YAPSIN

        Tebrikler.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X