YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

    İçimdeki Cennete Yolculuk Ümit Meriç


    Türk düşünce hayatına büyük etkileri olan mütefekkir bir babanın kızı, sosyoloji profesörü, entelektüel, ama en önemlisi manevi hayatı zengin bir müslüman. Ümit Meriç, kendisiyle yapılan röportajlardan oluşan bu kitapta, intiharın eşiğine kadar varan buhranlardan sonra secdeyi keşfedişinin, nasıl hayatının en önemli olayı olduğunu anlatıyor:
    “O zamana kadar önce anlamanın, sonra inanmanın peşindeydim. Bu kerre ise önce inandım, sonra anlamaya başladım. ‘Niye?’ diye sormuyordum artık. ‘Peki’ diyordum ve varlıkla aramdaki perdeler her gün bir parça daha aralanıyor, irfan coğrafyasında okuduklarım, namaz kılarken ve oruç tutarken yaşadıklarım, o zamandan itibaren yazmaya başladığım rüyâlarım, beni bazen sevindiren, bazen keyfimi kaçıran, ama mutlaka karşıma çıkıveren tevafuklarım beni yeni idrâklere taşımaya başlıyordu. Batılı bir eğitimin tezgahından geçmiş olan idrâkimin kalıpları kırılıyordu. Ya da akıl adımlarımın arşınlamaktan âciz kaldığı bir dünyayı, imanımın kanatları sarıp sarmalamaya başlamıştı. Bilmediğim bir irfan dünyasında, henüz cılız olan kanatlarımı, kocaman kocaman açmaya gayret ediyordum. Sorularım, virgüllerim yerlerini noktalara terkediyordu. Eğitimini aldığımı sandığım Batılı bilginin bana az gelen yarı-hakikatlerinden, yaşanan imanın bütün ruhu doyuran ve dolduran mutlak hakikatlerine sefer ediyor, içimdeki cennete adım adım yaklaşıyordum.”
    İçindeki cenneti keşfe çıkan bir bilim ve gönül insanının ruh zenginliklerini, bu kitapta bulacaksınız.

    kaynak etkileşim yayınları
    Son düzenleme delphin; 03-01-2008, 05:03.
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

    2008 Britannica Children’s Encyclopedia (Çocuk Ansiklopedisi) PC CD-ROM

    Ev ödevleri, araştırma ve eğlenceli bilgiler için uygun olan Encyclopædia Britannica Çocuk Ansiklopedisi öğrenmeye hevesli gençler ve orta okul öğrencilerine uygun, iki yaş grubuna özel veritabanlarına ayrılmış makaleleriyle güvenli bir öğrenim ortamı sunarken güven oluşturmak üzere tasarlanmıştır.
    10-14 yaşlarındaki öğrenciler için Britannica Student Library (Britannica Öğrenci Kütüphanesi) ev ödevleri, okul projeleri ve denemeler için ideal bir kaynak oluşturur. Britannica’nın eksiksiz makaleleri ve ev ödevi yardım masası okul müfredatını destekler ve öğrencilerin güvenli araştırma ve öğrenim becerileri geliştirmesine olanak tanır.
    Children’s Library (Çocuk Kütüphanesi) 6-10 yaşlarındaki çocukları önemli araştırma becerileri oluşturmaya teşvik etmek ve güven oluşturup uzun ömürlü öğrenimi desteklemek üzere tasarlanmıştır.
    Başarı için hayati öneme sahip araştırma becerilerini oluşturur
    Ev ödevleri için yardım, eğlenceli bilgiler mi arıyorsunuz ya da yalnızca merak mı ediyorsunuz? Encyclopædia Britannica Çocuk CD’sini açın ve dünyanın en güvenilir bilgilerine erişin – sorularınızın yanıtları yalnızca birkaç tıklama uzağınızda.
    Britannica 2008 Çocuk Ansiklopedisi CD-Rom’unun içindekiler:
    ·YENİ! Britannica Workspace (Britannica Çalışma alanı)
    Her zaman düzenli olun, makaleleri, resimleri ve diğer bilgileri uygun bir yere kaydedin.
    ·Homework Helpdesk (Ev Ödevi Yardım Masası) Online öğrenim oyunları ve etkinlikleri dahil yararlı ev ödevi kaynakları koleksiyonuna göz atın.
    ·How To Documents (Nasıl Yapılır Belgeleri)
    Öğrencilere yazılı ve sözlü raporların nasıl hazırlanacağını adım adım talimatlarla gösterir. İçerik açısından seçilmiş web sitelerine linkler de daha fazla araştırmaya olanak sunar.
    ·Spotlights (İlgi Çekici Konular)
    Shakespeare’den Fırtınalara kadar çok çeşitli okulla ilgili konular hakkında Britannica’nın online ilgi çekici konular arşivine ulaşın.
    ·Nations of the World (Dünyanın Ulusları)
    Okul projeleri için ideal olan bu bilgilendirici araç dünyadaki her ulus için hem basit hem de derinlemesine profillerini görmenizi sağlar. Her profil ulusun bayrağını ve coğrafik konumunu tanımlamaya yardımcı olacak bir konumlama haritasını ve her ulusun demografik ve ekonomik durumu hakkında ayrıntılı istatistiksel bilgileri içerir.
    ·GeoAnalyzer (Coğrafik Analiz Aracı)
    Ayrıntılı istatistikler ve güçlü analiz ve görüntüleme araçlarının birleşimiyle karşılaştırmalı grafikler ve tablolar oluşturur.
    ·Interactive Timelines (Etkileşimli Zaman Dilimleri)
    Geçmişteki insanların, olayların ve buluşların tarihçesini çizer.
    ·World Atlas (Dünya Atlası)
    2500’den fazla harita ve ülkeler, ekonomiler, kültürler ve ulusal istatistikler hakkındaki makalelere linkler arasında bir dünya turu yapın.
    ·Merriam-Webster®’den Student Dictionary and Thesaurus (Öğrenci Sözlüğü ve Kavramlar Dizini)
    Neleri bulabilirsiniz:
    ·18.322 makale/ 9.728.230 sözcük
    ·Student Encyclopedia ‘da (Öğrenci Ansiklopedisi) 15.741 sözcük
    ·Elementary Encyclopedia‘da (Temel Ansiklopedi) 2.581 sözcük
    ·6.847 fotoğraf, resim, tablolar ve özel tamamlayıcılar
    ·1.795 harita
    ·101 video klip
    ·56 ses klibi
    ·5 animasyon ve Shockwave
    ·290 Dünya Veri Profili
    ·732 Günlük İçerik
    ·166.000 Web linki
    Merriam-Webster Öğrenci Sözlüğü ve Kavramlar Dizini
    ·Sözlük: 75.000 madde/100.000 tanım
    ·Kavramlar dizini: 30.000 madde
    ·3.039 dizinlenmiş zaman dilimi maddesi
    ·2.568 Öğrenci
    ·471 Temel
    Online Öğrenim Oyunu ve Etkinlikleri
    Öğrenci: 211 Etkinlik
    Temel: 246 Etkinlik
    Binlerce dergi makalesi ve online videolar

    kaynak kitaplik.org

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

      İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mecmuası Dizini (Cilt 1-56) (1939-2007) Derya İlem

      kaynak işaret yayınları

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #4
        Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

        Aydınlanma MaureenFreely

        70′li yıllar, Robert Kolej. Günümüzdeki bir kayboluş hikâyesinin izini İstanbul’da süren Amerikalı gazeteci M’nin yolu tekrar geçmişe, o yıllardaki sandık cinayetine bağlanır. Öğrenci olayları, darbeler, krizler, içe kapanma ve dışa açılma süreçlerinin ardından Türkiye çok değişmiştir. Diğer yandan değişen hiç bir şey yoktur: Sahnedeki karakterlerin çoğu aynıdır, ama şimdi yüzlerinde farklı maskeler vardır… Yaşanırken anlaşılamamış olayları bugün anlayabilmenin yolu var mı? Kâğıtları yeniden kararak yüzleştiğimizde geçmişin sırları ele geçirilebilir mi? Aydınlanma mümkün mü?

        kaynak metis yayınları

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          #5
          Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

          Ruhsatsız Sözcükler Yücel Sarpdere

          Vatandaş Abuzer, Can Dostu ve Kızılcık Operasyonu gibi kitaplarıyla tanınan Yücel Sarpdere bu kez farklı bir türde şiir dalındaki denemeleriyle okuruyla buluşuyor.

          Okurun onu tanıdığı tarzdan farklı bir alan olmasına rağmen Sarpdere'nin tarzı şiirlerine de damgasını vuruyor. Ortaya okunması farklı bir tat veren şiirler çıkıyor.

          kaynak hüriyet

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            #6
            Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

            Öldürme Sanatı Robert Gstrein

            Daha önce İngiltere Yılları adlı kitabıyla tanınan Avusturyalı yazar Norbert Gstrein, Öldürme Sanatı'nda savaşa ilişkin yanıtları oldukça güç ve acılı sorular soruyor.

            Yazar 1999'da Saraybosna’da keskin nişancılar tarafından öldürülen Stern muhabiri Gabriel Grüner’e ithaf ettiği kitabında bir Alman muhabirin artık haritalardan silinen Yugoslavya’daki varoluş nedenini sorguluyor. Savaşta gözlemci olmanın nesnel olmakla aynı anlamı taşımadığını, tarafsız kalmanın, hatta tarafsız olmanın bile mümkün olmadığını gözler önüne seriyor.

            kaynak hüriyet

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              #7
              Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

              Bülbülü Öldürmek Harper Lee

              Başrollerini Gregory Peck ve John Megna'nın paylaştığı 1962 tarihli aynı adlı filme de esin kaynağı olan Pulitzer ödüllü roman önyargılar, şiddet ve riyakarlıkla beslenen Güneyli erişkinlerin ırk ve sınıf ayrımı konusundaki mantıksız yaklaşımlarını Scout ve Jem Finch adlarındaki iki çocuğun ağzından anlatıyor.

              Amerika’da 1930’ların Güney Eyaletleri’nden birinde bir beya kızın ırzına geçmekle suçlanan bir zencinin öyküsünü anlatan kitap 1960'da yayınlandığından bu yana da pek çok saygın ödülün sahibi oldu.

              kaynak hüriyet

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                #8
                Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                Bir Başına Bir Yalnız Atilla Atalay

                Yarattığı Eray ve uşağı Sebastian, ev kızı Sıdıka, Sıkılhan gibi karakterleriyle tanınan Atalay, yalnızlığa farklı bir bakış getiriyor kitasında.

                Yalnızlık herhalde, bir insanın saklamayı düşündüğü en son şey olmalıdır" diyor ve devam ediyor: "Fakat yine de konuşulsun istemezsiniz. Size öyle öğretilmiştir, ayıptır çünkü yalnızlık. Yekten "deli" diyen de olur, "Bakma sen, bugünlerde en düzeyli ilişki, yalnızlık aslında" derken gözlerinize "Seni aklına çaktığımın manyağı seni, kimbilir ne arızan var ki, kimselerle geçinememişsin, ısırsa bana da bulaştırır mı acaba" gibisinden bakan da.Oysa sanıldığından çoktur yalnız nüfusu; kişi başına bir yalnız düşer.

                kaynak hüriyet

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  #9
                  Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                  Kameraya Gülümse Amélie Nothomb

                  Yepyeni bir reality show başlıyor ekranda. Katılımcıların tamamı bu show’a kendi istekleri dışında seçilerek alınıyorlar. Show’un geçtiği mekân bir ölüm kampı dekorunda. Zorunlu oyuncular, yani
                  mahkûmlar, gardiyanları tarafından ve kameralar önünde hakaretlere maruz kalacak, aşağılanacak, işkence görecek, sonuna kadar eğlendireceklerdir izleyiciyi!.. Elenme ise, yine izleyenlerin oylarıyla ölüme gönderilmek olacaktır.

                  Amélie Nothomb’un yeni romanı "Kameraya Gülümse", televizyon kanallarında gerçekleştirilen bu tür programların halkın üzerindeki etkisini olduğu kadar halkın ya da izleyicinin bu tür programlar üzerindeki etkisini sorgulayan bir roman. Nothomb, "Kameraya Gülümse" ile "kara kutu"yu açıyor.

                  kaynak hüriyet

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #10
                    Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                    Pozitivizme Ve Pragmatizme Karşı Felsefeyi Savunmak Maurice Cornforth

                    İngiliz Marksist filozof Maurice Cornforth'un pozitivizm eleştirisi, işçi sınıfının teorik mücadelesinin güncel ihtiyaçlar bakımından son derece önem taşıyor.

                    Kitap öncelikle felsefeyi farklı sınıf çıkarlarını temsil eden değişik akımlarıyla tanımak açısından önemli bir kaynak.

                    Özellikle diyalektik materyalizm hakkında ikinci elden ve akademik yöntem kitapçıkların şablonlarına uyarlanmış tanımlardan ötesini bilmeyen pek çok bilimci kendi dallarında diyalektik materyalizmin ne işe yarayacağı sorusunu ciddi ciddi sorabiliyor. Cornforth'un eseri bu soruyu içtenlikle yanıtlamak isteyenler için de iyi bir içerik taşıyor.

                    kaynak hüriyet

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      #11
                      Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                      DESTURSUZ BAÐA GİRENLER

                      Orhan Şaik Gökyay, Kabalcı Yayınevi, eleştiri, 355 sayfa
                      'Destursuz Bağa Girenler', Orhan Şaik Gökyay'ın edebiyat eleştirilerini bir araya getiriyor. Gökyay'ın bu yazıları, bilindiği gibi, Türkiye edebiyatındaki edebi eleştiri türüne ait yetkin ve gelişmiş örneklerden oluşuyor. İlk baskısı 1982 yılında yapılan kitap, Gökyay'ın 1936-1982 yılları arasında kaleme aldığı kırk yedi eleştiri yazısını barındırıyor. Gökyay'ın, "destursuz bağa girenler"i de, bir konuya vakıf olmadıkları halde, bu konuları ele alan yazılarında ve yorumlarında yanlışlık yapanları işaret ediyor. Gökyay, yazılarda ve tanık olduğu konuşmalarda kendisini rahatsız eden yanlışları okuyucuya aktarıyor, bu yanlışların doğrusunu anlatıyor.

                      kaynak radikal

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        #12
                        Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                        ÇOCUK HASTALIKLARI

                        Helmut Keudel ve Barbara Capelle, çeviren: Gül Kızılca Yürür, Optimist Yayınları, sağlık, 302 sayfa
                        İkisi de çocuk hastalıkları uzmanı olan Helmut Keudel ve Barbara Capelle'in 'Çocuk Hastalıkları', çocuk hastalıklarının seyrine ve bu hastalıkların tedavi yöntemlerine yer veriyor. En sık görülen çocuk hastalıklarıyla ilgili bilgiler; çocuk hastalıkları konusunda ne yapılabileceği; doktora ne zaman başvurulacağı ve acil durumlarda hangi ilk yardım yöntemlerinin uygulanacağı, kitapta okurun karşısına çıkan ayrıntılardan birkaçı. Kitap, özellikle çocukların yakalanabileceği en önemli hastalıkları açıklaması, hasta çocuğa evde veya hastanede bakıldığı durumlarda, nelere dikkat edilmesi gerektiğine yer vermesiyle ilgi çekiyor.

                        kaynak radikal

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          #13
                          Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                          RIFAT ILGAZ SEMPOZYUMU

                          Çınar Yayınları, sempozyum, 903 sayfa
                          10-12 Mayıs 2006 tarihinde, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksekokulu'nda, Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden Rıfat Ilgaz için bir sempozyum düzenlenmişti. Bu kitap, sempozyuma sunulan bildirileri kapsıyor. Sempozyum, 'Rıfat Ilgaz ve Kişiliği', 'Rıfat Ilgaz ve Dil', 'Rıfat Ilgaz ve Tiyatro', 'Rıfat Ilgaz ve Çocuk Edebiyatı', 'Rıfat Ilgaz ve Aydınlanma', 'Yerelden Evrensele Rıfat Ilgaz', 'Rıfat Ilgaz ve Eğitim', 'Rıfat Ilgaz'ın Şiiri' ve 'Rıfat Ilgaz ve Mizah' gibi, bu ismin neredeyse tüm üretimlerine odaklanan bölümlerden oluşuyor. Sempozyumun bir amacı da, Ilgaz'ın edebiyatı üzerinden, yeni dünya düzeninin ekonomik, toplumsal, siyasal ve sanatsal alanda yarattığı dönüşümlere karşı ne yapılabileceğini tartışmaya açmaktı. Dolayısıyla, sempozyuma sunulan bildiriler, yeni dünya düzeninin yarattığı olumsuzluklara, edebiyat ve kültür çerçevesinden karşı çıkmayı amaçlıyor.

                          kaynak radikal

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            #14
                            Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                            KAYIP ZAMAN ATLASI

                            Nurettin Durman, Ebabil Yayınları, şiir, 103 sayfa
                            'Kayıp Zaman Atlası', Türkiye şiirinin önemli isimlerinden olan Nurettin Durman'ın son şiirlerinden oluşuyor. Kitaba adını veren şiirden bir alıntı: "Anlamını yitirdi artık korunaklarda hıçkıran masumiyet/ Gözlerini bağladılar bir meczubun hayaliyle çıkarken yola/ Uçan bir helezon olarak gök gürültüleri arasından fırlatılmış/ Şimşeklerin sonunda çarparak korku duvarına/ Ve hızından bir endişe doğurarak rejim rengindeki gecenin/ Soğuk yüzüyle karşı karşıya geldiğinde yenilgilerden/ Başka bir şey kalmayacak geriye.// Bütün bunlar karanlık bakışlı bir yabancının sunaklarından/ Bu sunaklar kanıyor boyna suratlarından akarak halkın kanıyor/ Şeytan hiç kimseyi elinden tutup cennete götürmüyor. (...)"

                            kaynak radikal

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              #15
                              Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                              MİMOSLAR

                              Herodas, çeviren: Erdal Alova, Kabalcı Yayınevi, şiir, 112 sayfa
                              Herodas, 'Mimoslar'ında, gülünç olayların taklit edildiği bir drama türü olan mimoslar yer alıyor. Çoğunlukla iki ya da üç kişilik küçük dramatik sahnelerden oluşan mimoslarda, günlük yaşamdan seçilen kişiler bulunuyor. Bu seçilen kişilerin, özellikle, Herodas'ın derin karakter ve yetkin ahlaksal incelemeleriyle öne çıktığını söyleyebiliriz. Herodas'ın halk dilinden aldığı sözcükleri kullanmasının, onları deyim ve atasözleriyle bezemesinin de, şiirlere, toplumun gerçekçi bir tasvirini sunmak, bir dönemin günlük yaşamına ayna tutmak gibi katkılar yaptığı görülüyor. Mısır kralı Ptolemaios Philadelphos'un İskenderiye'sinde yaşayan Herodias, aynı zamanda şair Kallimakhos'un da çağdaşı.

                              kaynak radikal

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X