Las Vegas'ta "ekran" savaşları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    Las Vegas'ta "ekran" savaşları

    Las Vegas'ta "ekran" savaşları

    8 Ocak, 2008 15:53:00 (TSİ)
    ABD'nin Las Vegas kentinde yapılan, 27 bin yeni ürünün tanıtımının yapıldığı Tüketici Elektroniği Fuarı (Consumer Electronic Show-CES), mini ve mobil televizyonların savaşına sahne olurken, 150 inçlik (3,75 metre) dev ekranlı televizyon da büyük ilgi çekti.

    Dijital geleceğin ürünlerinin tanıtıldığı fuarda, Motorola şirketi, bir cep kitabı büyüklüğündeki ve dünyada mobil televizyonlar için en yaygın yayın formatı olan DVB-H yayınlarını alabilen yeni ürününü tanıttı.

    Motorola yetkilileri, son derece hafif olan ve her yere taşınabilen bu yüksek görüntü kalitesine sahip cihazın 6 ay sonra Avrupa ve Asya'da yaklaşık 500 dolara satışa çıkacağını belirtirken, yakında GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi), televizyon, telefon ve video oynatıcı özelliklerini tek bir cihazda toplayacaklarını kaydetti.

    Alcatel-Lucent firması da fuarda benzer, ancak daha iyi bir yayın formatı olan DVB-SH formunda yayınları alabilen bir mobil mini televizyonu tanıttı.

    Sektörün bir diğer büyük ismi LG de 2009 başında satışa sunulması planlanan "mobil yaya cihazı" (Mobile Pedestrian Handheld) adlı yeni bir sistemin tanıtımını yaptı. ABD'deki dijital kara yayınlarını alabilen bu mini televizyonu, ayrıca saatte 90 km hızla giden bir otomobilde de izlemenin mümkün olduğu belirtildi.

    Dijital kayıt cihazı Slingbox ile tanınan Sling firması da fuarda, bu kayıt cihazıyla kaydedilen yayınları, aylık 30 dolardan düşük bir abonelikle bir akıllı telefon veya bir Blackberry'den izleme olanağı sağlayan bir sistemi tanıttı.

    Güney Kore hariç, dünya üzerindeki tüketicilerin büyük bölümü şimdilik portatif televizyon kavramına henüz ikna olmasa da uzmanlar ve kamuoyu yoklamalarına göre, bugün 4 milyon olan abone sayısı 2012'ye kadar 155 milyonu bulacak.

    Dünyanın en büyük plazma televizyonu

    Las Vegas teknoloji fuarındaki bir başka yenilik de, izleyenlerin her şeyi gerçek boyutlarında görebildikleri Panasonic şirketinin 150 inç (3,73 m) genişliğindeki dünyanın en büyük plazma televizyonu oldu.

    Yaklaşık 2 metreye yakın yüksekliğiyle, en az 1 metre uzaktan izlenmesi gereken dev televizyonun, birçok oturma odası için uygun olmasa da yaklaşık 100 bin YTL'yi aşkın fiyatına rağmen tüm dünyada büyük ilgi görmesi bekleniyor.

    Foto Galeri için tıklayınız
İşlem Yapılıyor
X