Kadrolaşma iddiaları için Komisyon kurulacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Kadrolaşma iddiaları için Komisyon kurulacak


    MEB’in siyasi hırsla kadrolaşmaya gittiğini ileri süren 32 milletvekili, TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

    AKP iktidarı döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “siyasi hırsla” kadrolaşmaya gitmesi gerekçesi ile 32 milletvekili, TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi. TBMM’ye teklif sunan milletvekilleri, Türkiye Milli Eğitim’de görev yapan eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal sorunlarının iyileştirilmesi, okulların fiziki sorunlarının çözülmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulmasını önerdi. Komisyonda; okullarda yaşanan güvenlik sorunlarının tespit edilerek, yapılacak yasal düzenlemeler dahil olmak üzere alınacak önlemlerin belirlenmesi istendi. Anayasa’nın 98 inci, Meclis İç Tüzüğünün 104 ve 105. maddeleri uyarınca yapılması istenen Meclis Araştırma’sının gerekçesinde, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sıkıntılarının yanı sıra okulların fizik şartlarının eğitim sistemini olumsuz etkilediği kaydedilirken, ilköğretim okullarının yüzde 70, normal liselerin ise yüzde 68’inin ikili öğretim yaptığına dikkat çekildi.

    Ödenek sıkıntısı
    Gerekçede, “Okullarımızın yüzde 74’ü ödenek sıkıntısı içerisinde olup, velilerden toplanan harçlar ve katkı payları ile hizmet vermeye çalışmaktadırlar” denildi. Okulların birçoğunda öğretmen açığı bulunduğuna işaret edilen dilekçede, çok sayıda öğretmen adayının da işsiz olduğu için huzursuzluk yaşadığı belirtildi.







    Yeniçağ
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Kadrolaşma iddiaları için Komisyon kurulacak

    Yani şu konu başlığı ve teklif ile istenen komisyon görevi arasında nasıl bir alaka kuruluyor merak ediyorum!:confused:
    Originally posted by anterior View Post
    32 milletvekili, TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi. TBMM’ye teklif sunan milletvekilleri, Türkiye Milli Eğitim’de görev yapan eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal sorunlarının iyileştirilmesi, okulların fiziki sorunlarının çözülmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.
    Sizce istenen yetkiler ile kadrolaşma arasında bir alaka var mı?

    Yorum

    • anterior
      Senior Member
      • 06-11-2006
      • 6453

      #3
      Konu: Kadrolaşma iddiaları için Komisyon kurulacak



      MEB'de kadrolaşmaya komisyon

      AKP iktidarı döneminde Milli Eğitimi Bakanlığı’nın (MEB) "siyasi hırsla" kadrolaşmaya gitmesi gerekçesi ile 32 milletvekili, TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

      .............

      -“SİYASİ HIRSLA KADROLAŞMAYA GİDİLDİ”-

      Okulların birçoğunda öğretmen açığı bulunduğuna işaret edilen dilekçede, çok sayıda öğretmen adayının da işsiz bulunduğu, bu durumun huzursuzluk yarattığı kaydedildi.

      Gerekçede, bu nedenle öğretmenlik mesleğinin geleceği açısından ciddi sorunların meydana gelebileceği ifade edildi. Öğretmenlerin kadroyu-sözleşmeli ayrımına tutulmasının da verimliliği ve çalışma barışını etkilediği vurgulanan gerekçede, “Milli Eğitim Politikamız AKP iktidarı döneminde sistem değişikliği bahanesi ile sürekli değiştirilmiş, istikrarlı bir eğitim politikası izlenmiştir. Yine AKP iktidarları döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’nda siyasi hırsla kadrolaşmaya gidilmiştir” denildi.

      Gerekçede, eğitim sisteminde bulunan eksikliklerin mutlaka giderilmesi gerektiğinin altı çizildi.

      ANKA

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X