Britannica'dan Türkiye haritası skandalı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Britannica'dan Türkiye haritası skandalı...

    Britannica'dan Türkiye haritası skandalıBir zamanlar gazete promosyonu olarak hemen hemen her eve giren Britannica Ansiklopedisi büyük bir skandala imza atarak 2008 baskısında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Kürdistan diye gösterdi.

    Geçmiş yıllarda gazetelerin yaptığı promosyonlarla hemen hemen her eve giren "Britannica Ansiklopedisi" 2008 baskısında Güneydoğu'yu Kürdistan'a ait göstererek gerçek yüzünü ortaya koydu. İnternette ingilizce olarak yayınlanan ansiklopedide Diyarbakır, Van, Bitlis sözde Kürdistan toprağı olarak gösteriliyor.
    Ayrıca haritada kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Türkiye'nin İç Anadolu kesimlerinin bir kısmı ve İstanbul'un bir kısmı yine Kürdistan toprağı olarak gösteriliyor.
    Encyclopedia - Britannica Online Encyclopedia adresiyle internet üzerinden yayınlanan baskısında ansiklopedide, Kürdistan'ın 191 bin 660 kilometrekare alan üzerine kurulu olduğu belirtildi.
    Britanicca, "Kürdistan'ın en büyük şehirleri Türkiye'de Diyarbakır, Bitlis ve Van, Irak'ta Erbil, Musul, Kerkük ve İran'da Kermanşah, Mahabad ve Sanandaj'dır" ifadeleri kullanılıyor. Ansiklopedide, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'nin dağlık bölgelerinin Kürtler tarafından mesken tutulduğu iddia edildi. Ansiklopedide ayrıca "1920'de imzalanan Sevr Antlaşması'nda bölge Kürtlere bırakılmak istense de bu asla onaylanmadı." gibi bilgilerde göze çarpıyor. En sık ziyaret edilen arama motoru Google'ın uydu görüntülerini aktardığı programı Google Earth'te de Britannica'nın çirkin ifadeleri yer buldu. Bir Google Earth kullanıcısının Kars ve Muş üzerinde işaretlediği noktalarda Kürdistan'ın Türkiye'de 190 bin, İran'da ise 125 bin kilometrekare alan üzerinde var olduğu da ileri sürülüyor.
    (ZAMAN)
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Britannica'dan Türkiye haritası skandalı...

    Artık hedef büyütmüşler demek...İstanbul'u bile hedefleri arasında gördüklerine göre...

    Haritadır,çizilir...Sonra da değiştirilir ya da haritadan silinir...

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member
      • 30-01-2004
      • 4782

      #3
      Konu: Britannica'dan Türkiye haritası skandalı...

      Bunların kıç yarası var, kurtuluş savaşında Eğer Atatürk Anadolu'dan tam bağımsız bir ulus ve ülke fikriyle ışık yakmasaydı şimdi bunlar işgal kuvvetlerinin mandası altında bağımsız bir ülkeye sahip olacaklardı. Bunlar kürt milliyetçiliğinden bahsederler ancak özlerini üç paraya satmaktan çekinmezler. Tarihimiz şuraya şuraya gider derler ama Türkün tarihinin 16000 yıl öncesine gittiğini, Anadolu'daki tespit edilmiş ilk devletin M.Ö 4 bin yıllarında türklere ait olduğu gerçeğini bizi uyutarak bizden saklarlar. Bu gerçekleri, Kazım Mirşan üstad ve Haluk Tarcan hoca gibi gerçek tarihçiler ortaya çıkardığında ne diye o belirsiz dönemi ortaya çıkarıyorsunuz derler. Arkadaşlar ülkenin bölünmez bütünlüğünü parçalamak isteyen odaklar ülkenin ekonomisini ve siyasal bütünlüğünü işgal etmiş durumdadırlar. Tarihse adriyatikten büyük okyanusa bizdik safsaf duranlar. Ne iş? Öyleyse bütün avrasya bizim hakkımız değil mi? Şurada bir bütün ülke kurulmuş bunların derdi bir şekilde şerefsizlik yapmaktır. Eğer bir ülkenin halkı üstün ekonomik üretkenliğine rağmen, sus pus edilmişse, üreten kesim aç bırakılmışsa, herkes devlete kapak atmayı garanti olarak görüyorsa, o ülkede artık hakikat ruhunu tekrar ayaklandırmak gereklidir. Bu ülke en yoksun halinde iken bile ne ekonomik, ne siyasal ne de teknik mandayı kabul etmemiştir etmeyecektir. Görüşümce ülke şu anda hem ekonomik hem de politikalar açısından sevrin işgalcilerinin ve Amerika'nın mandası altındadır. Yapılacak şey halkın bir an önce uyanıp temsilliği en iyi kimin yapacağını kendisinin belirlemesidir. Ancak bu gidişatın kıvılcımını ancak Hakk'tan yiğitler yapabilecektir. Umarım Türk ulusu geç olmadan uyanır da içinden bu yiğitleri çıkartırkar ve bu esareti ilelebet yok edecek kıvılcımı lokomotif kazanına atarlar...

      Hiç kazan kendi kendine kaynar mı, etrafı ateş olmayınca?

      Yorum

      • ozkandonmez
        Administrator
        • 30-12-2002
        • 47396

        #4
        Konu: Britannica'dan Türkiye haritası skandalı...

        Adamların tarihsel bilgisi sıfırında altında görünmekte, harita çizmekle iş olup bitiyorsa bizdede çok harita var....

        Önce içimizdeki hainlerin temizlenmesi bitsin dışarıdakiler çok kolay, zira inançları olsa şimdiye kadar bu ülkeye çoktan saldırmışlardı. Bir avuç cahili ile ülkenin üzerine sürmek onları hem ekonomik hem siyasi alanda güçlü kılıyor. İşte işin bu kısmına çok dikkat etmek gerekir.
        Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



        HAYDI IPTV YAPALIM

        TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

        LÜTFEN OKUYUN

        Yorum

        • exxis
          Junior Member
          • 24-10-2005
          • 7

          #5
          Konu: Britannica'dan Türkiye haritası skandalı...

          köpekler uludukça kurtlar pusuya yatar elbet kurdunda uluma vakti gelir ...
          yaralar temizlenir elbet tendirdiyot biziz.....

          Yorum

          • exxis
            Junior Member
            • 24-10-2005
            • 7

            #6
            Konu: Britannica'dan Türkiye haritası skandalı...

            kadim eywallah kardeşim tşk

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X