'Kadı' gidecek 'köy' kalacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    'Kadı' gidecek 'köy' kalacak

    'Kadı' gidecek 'köy' kalacak

    Başbakan Erdoğan, bölünecek ilçelerin köy olacağını açıkladı...

    02.02.2008 21:59Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nüfusu az bazı beldelerin mahalle ya da köy yapılacağını, büyük nüfuslu bazı ilçelerin de bölüneceğini açıkladı. Hizmetin daha verimli ve süratli verilebilmesi için bunun yapılması gerektiğini belirten Erdoğan bu konuyla ilgili yapılan bir habere de tepki gösterdi.

    Başbakan Erdoğan, Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti Siyaset Akademisi toplantısında konuştu. Katılımcılara siyasetle ilgili ilk dersi veren Erdoğan, gündemle ilgili açıklamalar da yaptı. Kadıköy, Çankaya, Gaziosmanpaşa, Ümraniye gibi büyük ilçelerin bölünmesi, 900'e yakın beldenin de mahalle ya da köye dönüştürülmesiyle ilgili değerlendirme yapan Erdoğan, "Bunu yapmak zorundayız" dedi.

    Bazı ilçelerin nüfuslarının çok büyük olduğunu söyleyen Erdoğan, "Büyüyen beldeleri ilçe yapıyoruz. Çok büyük ilçeler var ki bu ilçeleri de bölmek suretiyle hizmeti süratli yapmak amacıyla yeni ilçeler oluşturuyoruz." dedi. Bu konuyla ilgili bir gazetenin yaptığı habere tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Çok satan bir gazete yayın yapmış. 'AK Parti CHP'li bir belediyeyi ikiye böldü. Burada ikiye bölmek suretiyle diğer yeri almak için plan yapıyor.' diye haber yapmış. Bunlarda insaf denen şey yok. Hiç yok. Daha ne yapıldığını, ne yapılacağını görmeden konuşuyorlar. İstanbul'daki bir ilçeyle ilgili çalışmayı görüyor, bu haberi yapıyor. Dersini iyi çalışmamış, Pendik ilçemizi bile belde yapmış. Bunlar hep böyle." şeklinde konuştu.

    900'e yakın beldenin yüzde 56'sının AK Partili belediye olduğunu açıklayan Erdoğan, bunların hepsini kaldıracaklarını kaydetti. Erdoğan şunları söyledi: "Niye kaldırıyoruz? Ülkemizin geleceği, yerel hizmetin geleceği burada yatıyor. Bunu yapmak zorundayız. Bunların hepsi borç batağı içinde. Yanlarında bir mimar bile çalıştıramıyorlar. Plan programı yok. Rant varsa, dedikoduların olduğu, korkunç paylaşmanın olduğu yerler. Medeniyeti konuşuyorsak, çağdaş şehirciliği konuşuyorsak bunu yapmak zorundayız. Burada siyasi ranta bakılmaz. Ülkemizin geleceği için yapıyoruz. Türkiye genelinde bu düzenlemeyi yaptığımız alan 1 milyon 300 bin kişiyi kapsıyor. Süratle de bunu bitirme kararlılığı içindeyiz. Türkiye yeni ilçelerle daha güçlü hale gelsin istiyoruz. Hizmet götürülmeyen yerlere daha iyi hizmet götürülsün istiyoruz. Küçük beldeler mahalle ya da köy olacak. İmkanlar tamamıyla o belediyeye verileceği için daha güçlü bir şekilde hizmet verme imkanı olacak."

    Cihan

    alıntı:'Kadı' gidecek 'köy' kalacak - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi
İşlem Yapılıyor
X