Veda

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • avþa bayraktar
    Junior Member
    • 26-12-2007
    • 363

    Veda

    Sevgili Forum yönetimi,

    Bu güne kadar forum yönetiminin siyasete karşı tutumunu saygı ile karşıladım, ve sus dendiğinde, uzak durdum, sustum. Ancak, 10.02.2008 günlü, Türkmenistandaki bedava benzin dağıtımı konulu topic üzerine yapılan yorumlarla, siyaset dışı kalma kararının bizzat forum üst düzey yöneticilerince bozulduğunu gördüm.

    Bu ikazınızı o topicde yapabilseydiniz, foruma zaten var olan saygım bir o kadar daha artardı.

    Şimdi önümüzde iki yol var: Birincisi, bahse konu topic içinde kullanılan uslup ile siyasi konulara devam; ikincisi, sus emri!

    Tüm samimi saygımla yönetimin kararını bekliyorum. Benim yazıp yazmamam hiç önemli değil. Bundan sonra yazacaklara! Bu güne kadar, yazmama izin verdiğiniz için (sadece siyaset değil, her konuda) en kalbî saygı ve teşekkürlerimi açıkça bildiriyorum.

    Bu yaşımdan sonra anladığım (şimdiye kadar olmaz, olamaz dediğim, ancak kafama DANK eden) şudur ki, Türkiye Cumhuriyeti, tarihin hiç bir devrinde olmadığı kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. SAÐ-SOL dediler, olmadı. SÜNNİ-Şİİ dediler olmadı. TÜRK-KÜRT dediler olmadı. Ama, yazık, İNANANLAR- LAİKLER formülü tuttu. Bu güzel ülke, bu güzel millet en sonunda bölündü. Cenab-ı Allah, hesabını soracaktır inşallah.

    Bu durumda benim suskun kalmam mümkün değildir. Yukarıda söz ettiğim konularda anlayış birliği içinde olmam mümkün olamayacağından dolayı, Forumdan ayrılmak için değerli yöneticilerden izin rica ediyorum. Bu güne kadar gösterdiğiniz anlayışdan dolayı samimi teşekkürlerimi sunuyorum.

    Bu güne kadar çeşitli ortamlarda tartıştığımız forumdaşlarımdan helallik diliyorum. Kalbini kırdıklarım varsa, özür diliyorum.

    Bu foruma katılmamı sağlayan kardeşimin, kendisinden habersiz verdiğim bu karara anlayış göstermesini bekliyor ve özür diliyorum.

    Kusura bakmayın. Benim için siyah ve beyaz vardır; gri, rüzgara göre yelken açanlaradır.

    Cenabı Allah, bu milleti koruyacaktır inşallah.

    Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Hakkınızı helal edin
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: Veda

    Sevgili hocam;

    Uzun zamandır forumdayım. Çoğu üyeye ters gelebilir ama ben elektronikten, bilgisayardan, çanak olayından, uydu yayınından veya karasal yayınlardan hiç anlamam. Burada sosyal konular/genel sohbet bölümü için bulunuyorum. Arşivde takip etmişseniz, siz de farketmişsinizdir. Burada o kadar farklı konular işlendi, o kadar siyasete girildi ki; ayrışmalara dahi yol açtı. Toplu uzaklaştırmalar yaşandı. Sonrasında siyasetten uzak kalma kararı alındı.

    Bu konulara girip girmemekle ilgili ikilem, zaman zaman benim de zihnimi meşgul etmiştir. Yani; üyelere siyaset yapmayın derken, yönetimin bunu bariz bir şekilde uygulaması karşısında sessiz kalmak veya müdahil olmak... Buna benzer problemleri, Cumhurbaşkanı seçim sürecinde de yaşadık ve ben de sizin gibi tepki gösterdim, yönetimin bu konuya müdahil olmamasını istedim. Ama inanın, onlardan çok diğer üyeler siyasi konuları kaşıyorlar.

    Yaşanılan örnek, bazı zamanlarda tam tersine de olabiliyor. Forum yönetimindeki arkadaşlara da ters gelen ve yorum yazmak istedikleri konular oluyor ama yeri geldiğinde o arkadaşlar da sessiz kalıyor, ortamın sakinleşmesini bekliyorlar. Yani bir nevi nabız yokluyorlar. Bu demek değildir ki; onlar karşı fikir sahibi değiller.

    Bahsettiğiniz konuyu ben de takip ettim. Konu Türkmenistan'la ilgili olmasına rağmen, ülkemizdeki iktidar - muhalefet çekişmesine getirilmişti. Aslında verilecek cevabım (her zaman olduğu gibi) o zaman da vardı. Ancak bir süredir devam eden sükuneti bozmamak adına polemik yaratacak yorum eklemeyi uygun bulmadım. Bu demek değildir ki; ben o konuda bilgi sahibi değilim veya düşüncelerime ters geldiği halde sessiz kalarak mevcut sesin takipçisi oldum, yani o an esen rüzgarın yönünü kolladım. Bu bir nevi mola verme, havayı teneffüs etmedir. Hoşuma da gitmedi değil...

    Buradaki atmosferi uzun zamandır takip ediyorum. Yöneticilere çok görmeyin, insan bazen kendi koyduğu kuralların üzerinden aşmak ister. Önemli olan zamanlaması ve kullanılan argümandır. Yeri gelir, bizler de birşeyler ekleriz, endişeniz olmasın...

    Ben sizin ayrılma düşüncenize "kalan sağlar bizimdir" tarzında profesyonel bir yaklaşım sergileyemeyeceğim. Çünkü sizde farklı bir duruş görüyor, sizden alabileceğim çok şey olduğuna inanıyorum..

    Gitmeyin...

    Lütfen...

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47398

      #3
      Konu: Veda

      Sayın avşa_bayraktar,

      Öncelikle almış olduğunuz karar için saygı duyduğumu belirterek bizlerinde bu forumu ayakta ve dik tutabilmek için nice zorluklara,terbiyesizliklere, sıkıntıları düzenlemek için oldukça fazla zaman harcadığımızı , yıllardır süre gelen kutuplaşmaları en aza indirmek için harcadığımız mesaileri anlatsam belkide oturur ağlarsınız.

      Sürekli olarak forum kurallarından başta 1. madde olmak üzere gelişen olaylarla diğer maddeleride eklemek sureti ile hiçbir zaman taviz vermedik.

      Zaman içinde ne kominstliğimiz,ne faşistliğimiz kaldı. Zira yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği forumda takdir edersinizki her üyenin aynı düşünceye yada kültüre sahip olanları bulamazsınız.

      Bizim amacımız, T.C. Anayasasının suç saydığı konulara girmemek, toplumumuzun ve kültürümüzün ahlaki değer yargılarına dokunmadan üstüne üstlük pekiştirmeye çalışarak insanlarımızı milli duygularla asgari müşterek de buluşturmaktır. Kuruluştaki amacımız Uydu hobisi üzerine olmasına rağmen zamanın ihtiyaç dengelerine görede yeni bölümlerimizi açtık ve birçok daha insanı tanıma fırsatımız oldu.

      Tüm bu sürelerde sakinliğimizi sukunetimizi soğukkanlılığımızı korumayı en büyük erdem saydık, bilmezsiniz ama ben yıllarca forumumuza yardımcı olan arkadaşlarıma ilk görevleri verirken hiçbir şey bilmeseler bile olaylar karşısında soğukkanlılıklarını korumalarını istedim, zira keskin sirkenin küpüne zarar verdiği atasözümüz ilede doğrulanmaktadır.

      İnsanları kırmanın incitmenin onlara kötü söz söylemenin forum olarak erdemlerimizden olmaması için 6 yıldan beri gayret içindeyiz. Belki uygulamalarımızdan rahatsızlık duyanlar oldu, zaman içinde bu uygulamalardan dolayı server larımıza saldırılar oldu, zaman içinde şahsımıza gelen bir çok tehditler savruldu, eğer biz doğru yolda olmasaydık bugün bu durumdada olmazdık.

      Her zaman kendi yağımızla kavrulmak arzu ettiğimiz meselelerden olmuştur, kim ne yapmış niye yapmış forumumuz dışında bir araştırmaya girmedik, oysa bizi sevmeyenler sürekli forumumuzda dolaşmakta ufak da olsa açıklar aramaktadırlar.

      Zaman içinde farklı mekanlardan farklı ajanlar geldi gitti, ortalığı karıştırmak isteyenmi dersiniz, sadece bir yerleri bize karşı saldırgan hale getirmek içinmi dersin adını ne koyarsanız koyun geçtiğimiz senelerde ve hala bir çok sıkıntılarla uğraştık.

      Forumculuk klavyeden mesaj yazıp gönder butonuna basmakla malesef bitmiyor, örneğin bu akşam gelişen bir olayda arama yapılamadığının bildirilmesi ve bunu araştırmaya başlamam arasında bir kişinin hiç yoktan foruma hemen üye olup sonrada "redline mesajları için aramayaı kapattılar" gibi cahilce ve bir yerlerden geldiğini kanıtlarcasına bir mesaj yazdı. Sukunetimizi korumasak yazmış olduğu yazı şahsım adına söylüyorum yenilir yutulur gibi değildi. Umarım Telekom kısa zamanda sabit IP işini gündeme getirir ve uygularda öyle ip değiştirme ile kaydolan mesaj yazanları görürüz bakalım.

      Her neyse abicim, tüm bu problemlerin arasında yazılan bir konuya elbetteki kinaye ile yaklaşıp arasırada takdir ederseniz bizlerinde relax olması gerekmektedir, tabi tüm kuralları yerle bir edip forum kuralları dışına çıkılacağı anlamınıda taşımamalı.

      Allaha şükür dinimiz bütün, ülkemizin çıkarlarının kendi çıkarlarımızdan önce geldiğini bilecek kadarda milliyetçiyiz, istiklal marşında hala tüylerim diken diken olur.

      Sonuç olarak ilgili konuda konunun belediye kömür meselelerine gelmesi sonrasında almış olduğun karara başta söylediğim gibi saygılıyım, bana soracak olursan büyüklerimizinde bu forumda bulunmalarını tarih tekerrürden ibarettir cümlesi ışığında deneyimlerinden bizlerin istifade etmelerini sağlamalarını isteriz, tabi nihayi karar sizindir.

      Saygılarımla.
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • 67TOPRAK
        Senior Member
        • 12-11-2005
        • 3015

        #4
        Konu: Veda

        avşa bayraktar hocam,

        egerki hakkim varsa, helal olsun.

        Allah ´a emanet ol.

        insallah kararinizdan vazgecersiniz de paylasimlarimiza devam ederiz.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X