Wolkswagan'den Türkiye'ye özel dizel arabalar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Wolkswagan'den Türkiye'ye özel dizel arabalar

    Volkswagen, yüksek vergiyi Türkiye’ye özel dizelle aşacak

    Alper YOLDAŞVolkswagen Binek Araç Uluslararası Satış Başkanı Kevin Rose, Türkiye’yi bir Batı Avrupa ülkesi olarak gördüklerini belirterek, "Türk tüketicisi Batı Avrupa ile büyük benzerlik gösteriyor. Ancak vergiler konusunda bazı farklılıklar var. Bu nedenle Türk tüketicisini düşünerek 1.6 litrelik dizel motor geliştiriyoruz" dedi.

    VOLKSWAGEN Binek Araç Uluslararası Satış Başkanı Kevin Rose, Doğuş Otomotiv ile faaliyet gösterdikleri Türkiye’yi bir Batı Avrupa ülkesi olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye bizim için bir Çin, Brezilya, Hindistan değil. Türkiye’nin bizim için bir İspanya’dan ya da başka bir Batı Avrupa ülkesinden farkı yok. Çünkü Türkiye’deki tüketici trendleri Batı Avrupa ile büyük benzerlik gösteriyor. Batı Avrupalı tüketiciye cazip gelen, Türk tüketicisine de cazip geliyor" diye konuştu.

    1.6 DİZEL MOTORA TALEP VAR: Türkiye ile ilgili planlarını bu doğrultuda yaptıklarını söyleyen Rose, şöyle konuştu: "Tabii vergi ve çeşitli uygulamalar nedeniyle Türkiye’de otomotiv pazarının Batı Avrupa’ya göre bazı farklılıkları da yok değil. Örneğin, Volkswagen olarak 1.9 litre dizel motorumuz var, ama Türkiye’de vergi nedeniyle 1.6 litrelik dizel motora önemli talep var. Volkswagen olarak Batı Avrupalı Türk tüketicisine özel 1.6 litrelik dizel motor geliştiriyoruz. Böylece, Türkiye’de satışlarımızı daha da arttırmayı planlıyoruz."

    TİCARİ ARAÇ ÜRETMEK İÇİN: Doğuş Otomotiv’in Kasım 2007’de hizmete sunduğu Doğuş OtoMotion İstanbul’u Volkswagen Grubu bünyesindeki markaların üst düzey yöneticileriyle birlikte ziyarete gelen Kevin Rose, Türkiye’de ticari araç üretmek amacıyla bugüne kadar 2-3 girişim yaptıkları söyledi. "Ancak şu anda bir fırsat yok, ama bu hiç aklımızdan çıkarmadığımız bir fikir" diyen Rose, Türkiye’de üretim için yakın bir zamanda bir fizibilite daha yaptıklarını söyledi. Rose, şöyle devam etti: "Ancak şu an için böyle bir yatırım kararı almadık. Türkiye gerek gelişmiş yan sanayisi, gerekse coğrafi konumu itibariyle otomotiv üretimi için çok elverişli bir ülke. Türkiye’de üretim konusu için asla ’asla’ demiyoruz. Ancak üretim anlamında bir yatırım kararı vermek kolay olmuyor. Hindistan’da bunun için 7-8 yıllık çalışmadan sonra karar verdik. Türkiye’de üretim güçlü bir fikir, ancak üretime yatırım yapmak için doğru bir ürün bileşimi, ihracat fırsatı ve dünyadaki diğer küresel üretim stratejimizle uyum olması gerekir. Örneğin; Türkiye’de üreteceğimiz aracı, iç pazarın yanı sıra Ortadoğu ve Afrika gibi pazarlarda da satabilmemiz gerekir."

    DOÐUŞ’A DÜNYADA KAPIMIZ AÇIK: Volkswagen ticari araçların Mısır distribütörlüğünü alan ve İsviçre’nin Lozan kentinde, Porsche merkezi kurmaya hazırlanan Doğuş ile yıllardır süren başarılı ortaklığa inandıklarını vurgulayan Rose, "Grubun bünyesindeki tüm markalarımızı en iyi şekilde temsil eden Doğuş’un yönetim kabiliyetine güveniyoruz. Bu potansiyeli başka pazarlara da taşımak istedik. Bundan sonrası için Doğuş’tan gelecek her türlü teklif ve öneriye kapımız sonuna kadar açık. Şu an gündemimizde belirli bir pazar yok. Ancak, Doğuş Otomotiv ile Çin değil ama ABD gibi pazarlarda ortaklık yapabiliriz" diye konuştu.

    Yatırım milli görev, sadece VW markalarıyla büyüyeceğiz

    DOÐUŞ Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ise, Volkswagen’nin Türkiye’de üretim yapmasına ilişkin olarak, "Türk vatandaşı olarak Türkiye’ye üretim getirmeyi milli bir görev olarak görüyoruz. Üretim konusunda karar verilirken global şekilde, global şartlarda karar verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Otomotiv yatırımlarının hepsini Volkswagen Grubu stratejisi çerçevesinde yapmayı hedeflediklerini belirten Bilaloğlu, "Çünkü onlarla global bir çözüm ortağı olmayı istiyoruz. Orta vadede hem bölgesel, hem de global anlamda Volkswagen markalarıyla büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

    OtoMotion’ı 100 bin, Einstein sergisini de 65 bin kişi gezdi

    25 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen OtoMotion İstanbul’un vizyonunun Doğuş Grubu Yönetim Kurul Başkanı Ferit Şahenk tarafından çizildiğini anımsatan Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, "Bir ilki yaratmak için yola çıktık. OtoMotion İstanbul’u bugüne kadar 100 bin, Einstein sergisini ise 65 bin kişi gezdi. Bu rakamlar gerçekten dikkat çekici" diye konuştu.
    kaynak:hürriyet
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Wolkswagan'den Türkiye'ye özel dizel arabalar

    "Türk tüketicisi Batı Avrupa ile büyük benzerlik gösteriyor. Ancak vergiler konusunda bazı farklılıklar var. Bu nedenle Türk tüketicisini düşünerek 1.6 litrelik dizel motor geliştiriyoruz" dedi.
    Bizi düşünenler olmasıda gurur verici Malboro küçültülmüş paket wosvagen küçültülmüş dizel motoru Teşkkürler : ) ileriki günlerde bizleri düşünenler tete piyasaya çıkacaktır .

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X