YÖKTEN KAPSAMLI YENİ ÇALIŞMA KARARI...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    YÖKTEN KAPSAMLI YENİ ÇALIŞMA KARARI...

    YÖKTEN KAPSAMLI YENİ ÇALIŞMA KARARI ANKARA - YÖK Genel Kurulu'nca yapılan açıklamada, yükseköğretime geçişte ''Katsayıların değiştirilmesi yerine ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda Avrupa'da yükseköğretim alanındaki uygulamalar ile sivil toplum örgütlerinin ve konunun tüm ilgililerinin görüşlerinin dikkate alınarak, 2009 yılında uygulamaya konulacak biçimde kapsamlı yeni bir çalışma yapılmasına karar verildiğini'' bildirildi.
    YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
    ''Kurulumuzca hazırlanan 'Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi' raporunda da belirtildiği gibi uygulanmakta olan üniversiteye giriş sisteminde sadece bir sınavın sonuçları ile Ortaöğretim Başarı Puanı'nın ölçüt olarak kullanılması öğrencilerin niteliklerinin göz ardı edilmesi sonucunu doğurmakta ve çoktan seçmeli sorularla öğrencilerin analiz, sentez ve değerlendirme yapabilme yetenekleri yeterince ölçülememektedir.
    Ayrıca mesleki ve teknik eğitimde okuyan öğrencilerin yükseköğretimde belli alanlara yönlendirilmelerini sağlama amacına yönelik katsayı uygulamasının uygulandığı şekliyle günümüzde kişisel başarıyı engellemeye ya da cezalandırmaya dönüşmüş olması, sisteme yönelik ciddi eleştiriler arasındadır.
    Bu bağlamda diğer sorunların yanı sıra katsayı konusu da Genel Kurulumuzca tartışılmış, farklı öneriler ele alınmış ve katsayıların değiştirilmesi yerine ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda Avrupa yükseköğretim alanındaki çağdaş ve başarılı uygulamaları da dikkate alan sivil toplum örgütlerinin ve konunun bütün ilgililerinin görüşlerine önem veren, 2009 öğretim döneminde uygulamaya konulacak biçimde kapsamlı yeni bir çalışmanın yapılmasına karar verilmiştir.''
    Bu arada Genel Kurul'da Başkanvekilliği için seçim yapıldığı ve Prof. Dr. İzzet Özgenç'in Başkanvekili seçildiği öğrenildi.
    AA.
İşlem Yapılıyor
X