Velilere öğrenci kılavuzu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Velilere öğrenci kılavuzu




    Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklarının derslerine yardımcı olmaya çalışan ama ne yapacağını bilmeyen anne babalara "Öğrenci ve Programı Anlamaya Yardımcı İlköğretim Veli Kılavuzu" hazırladı.

    100 sayfalık kılavuzun ilk bölümünde ilköğretim Türkçe-Matematik, Fen ve Teknoloji, Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinin içeriği ve evde velilerin nasıl destek olabilecekleriyle ilgili çok sayıda öneri yer aldı. Kılavuzda veliler için bir de yeni ilköğretim programıyla ilgili kavram ve terimler sözlüğü hazırlandı.

    Kılavuza meb.gov.tr adresinden Öğrenci ve Programı Anlamaya Yardımcı İlköğretim Kılavuzu başlığıyla ulaşılabiliyor.

    Sabah
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: Velilere öğrenci kılavuzu



    MEB velilere Amiral Battı tavsiye etti.

    "İlköğretim Veli Kılavuzu"nda velilere bakın hangi yöntemlerle ders çalıştırması öneriliyor.

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı velilere çocuklarıyla olan iletişimleriyle ilgili ilginç önerilerde bulundu. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. İrfan Erdoğan başkanlığında, velilere, çocukların eğitiminde yardımcı olmak ve yeni müfredatı anlamalarını sağlayabilmek amacıyla için "İlköğretim Veli Kılavuzu" hazırladı.

    Önceki gün görevinden ayrılan Erdoğan, Bakanlıktaki son çalışmasını anlattı.
    Bakanlığın "http://ttkb.meb.gov.tr" internet adresinde yayınlanan "Öğrenciyi ve Programı Anlamaya Yardımcı İlköğretim Veli Kılavuzu" isimli 108 sayfa ve üç bölümden oluşan kılavuz, 2008-2009 eğitim yılına kadar basımı yapılacak ve ilköğretim okullarında çocuğu bulunan tüm velilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

    ÇOCUKLA SESSİZ SİNEMA OYNAYIN

    MEB'in kılavuzda yer verdiği ilginç öneriler şöyle:

    Sayı kavramını pekiştirmek amacıyla çocuğunuzla birlikte sayıları içeren şarkılar söyleyip sayma oyunları oynayabilirsiniz. Örneğin, parmak sayma, alışveriş çantasında alınan nesneleri sayma gibi.

    Paraların kullanım alanlarını, değerlerini pekiştirmek amacıyla marketlerden, alışveriş broşürlerinden, gazetelerden yararlanarak dört işlem içeren problemler oluşturabilirsiniz.

    Trafik levhalarının hangi geometrik şekle benzediğini buldurabilirsiniz.
    Sabah kalkınca okula gitmek için ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu, televizyon yayın akışındaki programların ne kadar sürdüğünü, marketlerde satılan ürünlerin son kullanma tarihlerinin dolmasına ne kadar süre kaldığını, yapılan yolculuklarda yolun uzunluğunu, süresini ve kaç litre yakıt gerektiğini, yolculuğun maliyetini hesaplatabilirsiniz.

    Cebir konusunda, 'Amiral battı oyunu' oynayarak koordinat sistemi ile ilişkilendirebilirsiniz.

    Zaman zaman çocuğunuzla 'sessiz sinema' oyunu oynayın. Çocuğunuzla onu mutlu eden ya da üzen olaylar hakkında karşılıklı konuşun.

    AİLELERE BAŞARI İÇİN ÖNERİLER

    Kılavuzda Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ile Fen ve Teknoloji derslerine ait içeriğin ve bazı kazanmaların evde aileler tarafından nasıl pekiştirilebileceğine ilişkin çeşitli öneriler sunuluyor. Öğrenci hangi sınıfa devam ediyorsa kılavuza konu edilen dersler için ayrılmış sayfalarda okulunda görmekte olduğu konu, bu konuya karşılık gelen kazanım ve bu kazanımın yerleşebilmesi için velinin ne tür katkılar sağlayabileceğine dair öneriler bulunuyor.

    HaberTürk

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X