Zorunlu deprem sigortası üst sınırı yükseldi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Zorunlu deprem sigortası üst sınırı yükseldi...




    Hazine Müsteşarlığı’nın Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatında yaptığı ve bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme, yayımı tarihinden 2 gün sonra yürürlüğe girecek.

    Buna göre konut başına azami teminat tutarı 120 bin YTL’ye çıkarılırken, sigortalanan konutun metrekare bedelleri de yapı türlerine göre yeniden belirlendi. Sigorta bedeli hesabında esas alınacak metrekare bedeli çelik, betonarme karkas yapılar için yüzde 8.9 artırılarak 450 YTL’den 490 YTL’ye, yığma kagir yapılar için yüzde 9.4 artırılarak 320 YTL’den 350 YTL’ye, diğer yapılar için de yüzde 8.8 artışla 170 YTL’den 185 YTL’ye yükseltildi.

    5 Mart 2008 ÇARŞAMBA
    Resmî Gazete
    Sayı : 26807
    TEBLİÐ
    Hazine Müsteşarlığından:
    ZORUNLU DEPREM SİGORTASI TARİFE VE TALİMATINDA
    DEÐİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN
    TARİFE VE TALİMAT
    MADDE 1 – 22/12/2003 tarihli ve 25324 Mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatının 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
    “Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı yapı tarzı ayırımı yapılmaksızın 120 BinYTL’dir.”
    MADDE 2 – Aynı Tarife ve Talimat’ın 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
    “Sigorta bedelinin tespitinde, sigorta edilen meskenin yapı tarzı için aşağıda belirtilen metrekare bedeli ile aynı meskenin brüt yüzölçümünün (veya yaklaşık yüzölçümünün) çarpılması sonucu bulunan tutar esas alınır. Zorunlu deprem sigortası yapılan bir meskenin sigorta bedeli, her halde 2 nci maddede belirtilen azami teminat tutarından çok olamaz.”

    Yapı Tarzı
    Sigorta Bedeli Hesabına Esas
    Metrekare Bedeli (YTL)
    A- Çelik, Betonarme Karkas Yapılar
    490
    B- Yığma Kagir Yapılar
    350
    C- Diğer Yapılar
    185

    MADDE 3 – Bu Tarife ve Talimat yayımından iki gün sonra yürürlüğe girer.


    (Anka)
İşlem Yapılıyor
X