banada bi yardım edin ne olur!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • xdogalx
    Junior Member
    • 02-09-2006
    • 12

    banada bi yardım edin ne olur!


    ben bir eşeklik yaptım drembox pvr 600 aldım uydu hakkında hiç bir bilgim yok forumda anlatılmış ama ben hiç birşey anlamadım anlayacagım şekilde bunları bana bir anlatın bu cihaz dahada kafamı karıştırdı paylaşımı hediye verdiler fakat açılıyor 1 dk sonra takılıyor sonra maç günleri ntv tv8 gibi kanalları gene açamıyorum açılır dediler sonra image nedir ne işe yarar nasıl yüklenir degişik imageler var farkları nedir bunlardan birini yüklersem tüm ayarlarım gidermi elle *** nasıl girilir alt yazı işini nasıl hallederim ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey ne olur yardım edin
  • serhat_sut
    Junior Member
    • 17-01-2007
    • 33

    #2
    Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Merhabalar,

    Öncelikle DreamBox dünyasına hoşgeldiniz. Hiç de hatalı bir karar vermemişsiniz bu alışverişi yapmakla, emin olun...

    İlk başlarda DreamBox cihazlar çok karışık, çözülemez gibi gelse de aslında oldukça basit cihazlardır. Diğer uydu alıcılardan en önemli farkları üzerlerindeki yazılım ve yazılım üzerine kurulabilen program çeşitliliğidir. Bunun da temel sebebi, BreamBox cihazlarının aslında birer Linux çalıştıran bilgisayar olmasıdır. Bu yüzden biraz bilgisayar bilginiz var ise işiniz oldukça kolaydır.

    Forumda oldukça faydalı birçok bilgi var ancak siz çok fazla acele etmeden, sindire sindire okumaya başlayın... Takıldığınız konularda ilgili bölümlerde sorularınızı sorun, mutlaka cevap alırsınız.

    Unutmayın, hiçkimde annesinin karnında bunları öğrenmedi. Bolca tecrübe ve okuma ile oluyor bunlar. O yüzden siz de bir süre sonra konulara hakim olmaya başlayacaksınız. Korkmayın.

    Çok fazla ve karışık sormuşsunuz. Sıra ile sorun, tek tek elimizden geldiğince cevaplandırmaya çalışalım...

    Kendinize iyi bakın, sevgiler...

    Yorum

    • serhat_sut
      Junior Member
      • 17-01-2007
      • 33

      #3
      Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Öncelikle aldığınız paylaşımı konuşalım... Hediye ettiler ise büyük ihtimalle sizin gibi yeni başlayan ya da cihaz sattıkları tüm müşterilerine verdikleri bir paylaşıma sahipsinizdir.

      Bu tip paylaşım ortamlarında çok fazla yük olduğundan -yani bir tane paylaştıran ve bunu kullanan çok fazla kullanıcı olduğundan- maalesef verim almak pek mümkün değildir.

      Ya da paylaşıma ulaşmak için kullandığınız internet bağlantınız çok meşguldur ve siz paylaşıma uygun sürede ulaşamıyorsunuzdur.

      Ayrıca paylaşım ile seyrettiğiniz -ya da en azından seyredebileceğiniz size söylenen- kanal ve platformların adını açıkça dile getirmemenizi tavsiye ederim. Sonuçta yaptığınız bu iş çok da yasal sayılmaz. Ben işin yasal kısmında uzman değilim ama sorun çıkabilir, aklınızda olsun...

      Bu konu ile ilgili problemlerinizi direkt olarak yüz yüze ya da telefon ile satın aldığınız yer ile konuşmanızda fayda var... Emin olun bu problemlerinizin çözülmesinde en etkili ve hızlı yoldur.

      Kendinize iyi bakın, sevgiler...

      Yorum

      • xdogalx
        Junior Member
        • 02-09-2006
        • 12

        #4
        Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        çok teşekkür ederim

        Yorum

        • ismeral
          Junior Member
          • 14-02-2006
          • 104

          #5
          Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          Originally posted by xdogalx View Post
          çok teşekkür ederim
          değerli arkadaşım önce dm sın hayırlı olsun.bende ilk aldığımda sizin gibi düşünmüştüm.daha sonraları dm sa hakim olunca ne kadar doğru karar verdiğimi anladım.dm uydu alıcısı değil başlı başına bir pc dir.bilgi sayar kullanmasını biliyorsanız onuda kullanmasını öğreneceksiniz.ben dm sı alalı iki yıla yakın bir süre oldu.bir çok şeyleri öğrendim ama alt yazı olayını bir türlü beceremedim onunla uğraşıyorum.umarım en kısa sürede bazı şeyleri algılarsınız.imaj yazılım atmak demektir klasik anlamda .bu uydu alıcılarının flaş yanma gibi bir sorunu olmadığından kafanıza takılan soruları sorun size verilen bilgiler doğrultusunda imaj atma *** yükleme gibi şeyleri kendiniz deneyin.korkmayın dm sa hiç bir şey olmaz.deneme yanılma ile dm sı kontrol altına aldığınızı göreceksiniz.kolay gelsin saygılar.

          Yorum

          • xdogalx
            Junior Member
            • 02-09-2006
            • 12

            #6
            Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

            çok sagolun ama imaj atmak için aparata ihtiyacım varmı imajı ı nerden bulup atacam imaj atarsam paylasımlı kanallarım kaybolurmu bilgilendirirseniz sevinirim

            Yorum

            • muratzen
              Member
              • 25-09-2004
              • 717

              #7
              Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

              İmajları forumda bulabilirisiniz imaj atmadan önce server yedeklerini alınız..

              gerekli malzeme rs232 kablosudur..

              Yorum

              • serhat_sut
                Junior Member
                • 17-01-2007
                • 33

                #8
                Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                Merhabalar,

                BreamBox unuza imaj atmak icin donanim olarak sadece RS-232 NULL modem kablosuna ihtiyaciniz vardir. Herhangi bir bilgisayarcidan temin edebilirsiniz ya da eliniz yatkin ise forumda da var, google dan da aratip semasini bulup kendiniz yapabilirsiniz. (Bilgisayarinizda RS-232 yani COM portu yok ise USB portunu COM porta ceviren cihazlardan almaniz gerekecektir. Bunlari da bilgisayarcilardan temin edebilirsiniz, yanlis hatirlamiyor isem fiyatlari 30 YTL civarinda idi)

                Yazilim olarak ise DreamUp programina ve BreamBox unuza yuklemek istediginiz imaj dosyasina ihtiyaciniz var.

                DreamUp programini forumda bulabilirsiniz.

                Imaj dosyalarinin en yaygin olarak kullanilanlari yine forumda var.

                Unutmayiniz, DreamBox unuza imaj attiginizda uzerindeki herseyi silmis olacaksiniz. Tum paylasim ayarlari, tum menu ayarlari, tum buketler, tum anten ve kanal ayarlariniz gidecek. O yuzden imaj atmadan evvel, en azindan paylasim icin kullandiginiz konfigurasyon dosyalarini yedeklemekte fayda var.

                DreamBox unuza erisip bu dosyalari en azindan bilgisayariniza yedekleyebilmek icin bir FTP istemci (client) yazilimina ihtiyaciniz var... Nerede ise benim bildigim tum guncel isletim sistemleri uzerinde hali hazirda bir FTP istemcisi gelmesine ragmen -mesela windows xp dekini kullanabilmek icin bircok komut satiri ile girilebilen komutu ezbere bilmeniz gerekir. O yuzden sizin hayatinizi daha kolaylastiracak, grafik arayuzlu bir yazilim kullanmanizi oneririm. Bircok yazilim bulabilirsiniz, ben kisisel olarak WinSCP yazilimini begenirim. Ayrica daha ileride Telnet ile islem yapmak istediginize isletim sisteminize gomulu telnet client i kullanabileceginiz gibi biraz daha profesyonel olan Putty adli yazilimi da kulanmak istersiniz. Zaten daha da bilginiz ilerlediginde artik Telnet de kullanmayip yine Putty uzerinden SSH baglanti kurarsiniz DreamBox unuzla...

                Her neyse, cok fazla teknik ayrintiya girip sizi ilk gunden bogmak istemiyorum. Hic acele etmeyin lutfen. Yavas yavas, okuya okuya, adim adim ogrenirsiniz. Unutmayin, hic kimse anasinin karninda ogrenmedi bunlari...

                Simdilik bilin ki, en onemli altin kural, herhangi bir seyi degistirmeden evel, calisan konfigurasyonun bir kopyasini alin... Yedek olmadan calismak sadece enayilere mahsustur...

                Ilk olarak, sizin paylasim icin kullandiginiz dosyalarinizin yedegini almaniz cok onemli... Hangi emu yu kullandiginiza gore bu dosyalarin isimleri ve yerleri degisir. (Ornegin CCcam kullaniyor iseniz, konfigurasyon dosyaniz var klasoru altinda yer alan etc klasoru altindaki cccam.cfg dosyasidir.)

                Haydi simdiden kolay gelsin...

                Kendinize iyi bakin, sevgiler...
                Son düzenleme serhat_sut; 12-03-2008, 17:40.

                Yorum

                • xdogalx
                  Junior Member
                  • 02-09-2006
                  • 12

                  #9
                  Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                  çok teşekkür ederim allah razı olsun ilginiz için

                  Yorum

                  • mariner
                    Junior Member
                    • 25-05-2004
                    • 19

                    #10
                    Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                    Serhat kardes cok hos bir uslubun var. Seni tebrik ederim. Bildiklerini bu kadar sabirli ve anlasilabilir sekilde anlatman benide cesaretlendirdi bir seyler yapmak adina. Benim bir kac sorum olacak.

                    1) Ben bir server kurmak istiyorum. Elimde yurt disi yayinlari icin iki kart , bir pc ,hizli bir internet agi ve 4 cikisli router var. Kartin bilgilerini bilgisayara nasil okutacagim. Yani ne ile bilgisayara baglayacagim.
                    2)Cccam serveri yapmak istersem bilgisayarimda linux isletim sistemimi kurulu olmali. ?
                    Hangi programlari pc ye kurmam gerekiyor.
                    3)Gbox serveri yapmak istersem linux sartmi.hangi programlar gerekli.
                    4)Newcamd kurmak istersem linux sartmi? hangi programlar gerekli ?
                    5)Benim ihtiyacim olan iki karti 10-15 kisiye verebilecek bir sistem. Sizce hangi sistem benim bugun ve yakin gelecekte ihtiyaclarimi karsilayabilir?

                    Eger cevap verirsen sevinirim.

                    Yorum

                    • serhat_sut
                      Junior Member
                      • 17-01-2007
                      • 33

                      #11
                      Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                      Merhabalar,

                      Rica ederim, amacım sadece bildiklerimi paylaşmak... Bir de kısa yazılmış cevapları sevmiyorum... Kısa cevap yazmayı tercih eden arkadaşlar yanlış anlamasınlar, tenzih ederim, ama bana pek aydınlatıcı gibi gelmiyorlar...

                      Aslında sorularınızın hepsinin cevabı bir

                      Öncelikle elinizdeki kartları şayet dreambox dışında bir cihaza okutacak iseniz Phoenix Card Reader olarak tabir edilen kart okuyuculara ihtiyacınız var... Yoksa Db500 ve 600 serisi ile 1, 70xx serisi DB ler ile de 2 kartı aynı anda okutabilirsiniz. Ancak sorunuzdan sizin bir PC kullanarak server kurmak istediğinizi düşünerek cevap veriyorum...

                      Kart okuyucuları hem seri yani RS-232 (COM port) olanları hem de USB olanları piyasada var... Artık bilgisayarınızın donanım özelliklerine göre birini tercih edeceksiniz.

                      Şayet 10-15 cıvarında bir kullanıcı kitleniz olacak ise size CCcam öneririm. Hem hızlıdır hem de konfigürasyonu kolaydır. Basit bir cfg dosyasını edit edersiniz işiniz biter... İlerisi için ise 50 user a kadar problemsiz kaldırır. GBox da olabilir ama ileride sanal kartları görmekte ve paylaştırmakta sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bir de kullanıcı sayınız arttıkça takılmalar olabilir. NewCamd önermem, çünkü kullanıcı hakları ile ilgili pek birşey yapamazsınız.. O yüzden kişisel tercihim CCcam de yana

                      Bilgisayarınızın çok da güçlü olması gerekmiyor server kurmak için... Üzerine kurulan işletim sistemini ayakta tutsun yeter... Zaten CCcam sisteme herede ise hiç yük bindirmiyor... Basitçe 2-3 GHz bir işlemci (P4 ya da AMD farketmez), 80 GB civarında bir sabit disk, 2 GB kadar RAM çerçevesinde oluşturulmuş bir sistem uzun süre işinizi görür. Unutmayın bilgisayar işinde ne kadar ekmek o kadar köfte Ama sinek öldürmek için RPG de kullanmamak lazım

                      CCcam i windows üzerinde de kuranlar olduğunu duydum ama bence doğal ortamından şaşamamak lazım, linux yani Herhangi bir linux dağıtımı olabilir... Burada seçim sizin ne kadar linux bildiginizle alakalı... Elinizin yattığı herhangi bir sürüm olabilir. Ben SuSe ve Fedora yı severim... Pardus da hiç fena değildir. Dediğim gibi, hangisini kullanmak hoşunuza giderse ve hangisini konfigüre etmek daha kolayınıza geliyorsa onu kullanın...

                      Tercih ettiğiniz linux dağıtımına göre sadece CCcam i kurmanız kafi... Eğer Phoeniz Reader lar da ayrıca bir sürücü kurulumu istiyor ise bunu da internetten araştırmanız gerekiyor.

                      Forumda CCcam in PC üzerine kurulumu ile ilgili ayrıntılı bilgiler var.. Biraz araştırınca bulacaksınız... İnternette de birsürü bilgi var... Kolayca halledersiniz. CCcam in kendi orjinal cfg dosyası zaten yardım dosyası gibidir. Tüm parametreleri ayrıntısı ile açıklar... Onu da kolayca kurarsınız.

                      4 Portulu router ınızın olması güzel ama sanırım Router derken ADSL modeminizi kastetmiş olmalısınız. Çok portlu olması güzel ama biz sadece 1 portunu kullanacağız... CCcam çok az network trafiği yaratır. 1Mbit ADSL hattı ile 15 user ı kolayca kesintisiz beslersiniz. Tabii ki başka birseyler de kullanacaksanız aynı hat üzerinden, hzı biraz daha arttırmakta fayda var... Zaten ADSL fiyatları epeycene ucuzladı...

                      Herşeyin başında sabırlı olmanızı, çokça okumanızı ve bıkmadan denemeler yapmanızı öneririm. Yapılacak iş aslında kağıt üzerinde çok basit gibi görünmesine rağmal kolları sıvayınca birsürü detay ve minik minik birsürü sinir bozucu problemler çıkar... Lütfen bunlar sizi yıldırmasın... Unutmayın, temel prensip okumak, öğrenmek ve bıkmadan denemek...

                      Şimdiden kolay gelsin...

                      Kendinize iyi bakın, sevgiler...
                      Son düzenleme serhat_sut; 12-04-2008, 23:25.

                      Yorum

                      • mariner
                        Junior Member
                        • 25-05-2004
                        • 19

                        #12
                        Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                        Serhat kardes tesekkurler. verdigin bilgiler isiginda cccam kurmaya karar verdim.Once linux kurup sonra isleme baslayacagim. Eger cccam kurarsam sadece newcamd sistemi ile calisan bir receiver (ornek next super plus hd) sistemime baglanabilirmi ?

                        Simdiden tesekkurler.
                        Kendinize iyi bakin.

                        Yorum

                        • serhat_sut
                          Junior Member
                          • 17-01-2007
                          • 33

                          #13
                          Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                          Merhabalar,

                          Bildigim kadari ile CCcam bir server a CCcam ve birkac ayar ile oynamak kosulu ise GBox disinda baska bir yazilim baglanamiyor...

                          Ancak bir arastirabilirseniz CCcam + NewCam bir arada emu paketi olabilir DreamBox icin..

                          Sizin sahip oldugunuz model nedir, kullandiginiz imaj icin boyle bir paket var mi, bakmak lazim acikcasi... Eger var ise boyle bir "kombine Emu" kurup CCcam i hem disaridan alip hem disariya dagitim yapmak icin, NewCam i ise sadece kendi ic kullaniminiz icin konfigure edebilirsiniz diye dusunuyorum...

                          Ama dedigim gibi bir arastirmak lazim... Ben de bir bakinayim etrafa, sayet uygun birseyler bulabilirsem size yazarim...

                          Simdiden kolay gelsin,

                          Kendinize iyi bakin, sevgiler....

                          Yorum

                          • mariner
                            Junior Member
                            • 25-05-2004
                            • 19

                            #14
                            Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



                            Serhat kardes Linux ubuntu server kurmak asamasindayim. Resimleri gozuken Infinity Phoenix usb card sharing icin gerekli olan kart okuyucu olabilirmi ? Linux ile calisirmi ? Eger linux ubuntu server kurmak ile ilgili bildiklerini yazarsan sevinirim.

                            Kolay gelsin.


                            Yorum

                            • serhat_sut
                              Junior Member
                              • 17-01-2007
                              • 33

                              #15
                              Konu: banada bi yardım edin ne olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                              Merhabalar,

                              Hiç card sharing server kurmadım ama seve seve yardımcı olurum. Birkaç denemem oldu, "Haaa.. Tamam bu kadar kolaymış haa" deyip bıraktım Eklediğiniz resimde görünen cihaz sanırım Phoenix Card Reader.. 8 Mhz çalışması lazım... Seri porttan bağlanıyor ve USB portundan da gerekli elektriksel beslemesini yapıyor sanırım. Elinizdeki Card Server olarak kullanacağınız PC nin donanım özelliklerine bağlı olarak en azından 1 adet COM portunuzun olması gerekiyor. Yani bu tip reader lar sadece USB portundan çalışmazlar bildiğim kadarı ilen... Şayet server PC nizin seri port sayısı yeterli olmayacak ise PCI veriyolundan bağlanan, makinanın içine takılan seri port kartlarından almalısınız. Ankara da Bimel den temin edebilirsiniz. Fiyatları da pahalı değil... Aldığınız kart modeline göre ilave 4 ya da 8 seri port ekleyebilirsiniz sisteminize.. Eski zamanlarda BBS işletir iken modemlerimi bağlamak için benzeri bir kart kullanmıştım... Tabii o zamanlar modemler 14.4Kbps ve PC veriyolları ise ISA idi.. hey gidi günler heeey... Sonra işin ucu kaçtı Her neyse...

                              Ubuntu kurmak çok kolaydır. Yanlış hatırlamıyor isem direkt olarak Türkçe desteği var idi... Ben hep ingilizce kurduğum için o tarafına pek bakmıyorum da... Sistemi kurduktan sonra zaten direkt olarak kart okuyucunuzu tanıyacaktır. CCcam in x86 için olan sürümünü indirip sistemde çalıştırmalısınız. Forumda bununla ilgili bilgiler olması lazım. Yine aynı dreamBox da olduğu gibi CCcam.cfg dosyası ile ayarlamalarınızı yaparsınız. Siz hayırlısı ilen bir başlayın, gerisine yardımcı olmaya çalışırım.

                              Şimdiden kolay gelsin...

                              Kendinize iyi bakın, sevgiler...

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X