CeBIT 2008'de göze çarpanlar!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    CeBIT 2008'de göze çarpanlar!


    CeBIT 2008'de göze çarpanlar!
    05 Mart 2008 Çarşamba 14:18
    Teknolojinin buluşma noktası CeBIT 2008'de nelerin tanıtıldığını öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

    Mart'ta Almanya'nın Hannover kentinde başlayan ve 9 Mart'a kadar devam edecek olan en büyük IT fuarının beğenilen trendleri sizi bekliyor... Heyecan verici birçok yenilik görücüye çıkıyor: CeBIT 2008'in nabzını sizler için tutuyoruz.

    Üreticilerin isteği üzerine, en büyük IT etkinliği yedi günden altı güne indirildi; bu şekilde maliyetlerin düşmesi bekleniyor. Birçok firma buna rağmen fuara gelmemeyi tercih etti: Geçen fuarda 6.160 firma boy gösterirken şu an sadece 5.500 başvuru yapıldı. Fakat yine de yığınla heyecan verici yenilik CeBIT 2008'de tanıtılıyor.

    Donanım: Daha hızlısı var
    Hızlı mı, yoksa "yeşil" mi? Güncel ekran kartlarında eğilim henüz enerji tasarrufu tarafında değil, hatta tam tersi. Ancak iki ekstra elektrik bağlantısı ile enerjiye olan açlıklarını bastırabilen çift GPU'lu ekran kartları bunu doğruluyor. Kablosuz ağlarda da daha fazla performans söz konusu: Artık çift bantlı cihazlar sayesinde birçok kablosuz ağdan oluşan evlerde herhangi bir rahatsızlık yaşamadan internetin ***fini çıkarabileceksiniz. Bu-ray, ev sinemasında olduğu gibi IT dünyasında da baskın hale gelecek: HD-DVD format savaşını PC bazında da kaybetti.
    ATI Radeon HD 3870 X2: Çift GPU'lu canavar ekran kartı
    Dünyanın en hızlı ekran kartı karşınızda... ATI'nin bu devinin içerisinde iki HD3870 grafik yongası beraber çalışıyor. Kart tam yük altında yaklaşık 200 Watt elektriğe ihtiyaç duyuyor.
    Fiyat: 740 Dolar (yurtdışı)



    SyncMaster 2263DX: İki ekran ile daha fazlasını görün
    Gördüğünüz bir dikiz aynası değil. Bilakis 7 inçlik ekstra bir ekran (800 x 480 piksel). Samsung yeni 22 inçlik modelini fuarda tanıtıyor. Ekstra LCD ekran seçime bağlı olarak Photoshop paletlerini, slayt gösterisini, anında mesajlaşma programınızdaki kişi listesini veya video chat penceresini gösterebiliyor. Dev LCD'nin diğer özellikleri ise şöyle: 1680 x 1080 piksel, 2 Mega piksel webcam, HDMI, 8000:1 kontrast oranı.
    Fiyat: 550 Dolar (yurtdışı)


    Sony BDU-X10S: Blu-ray ucuzluyor
    Blu-ray oynatıcıya giden en ucuz yol Sony BDU-X10S'den geçiyor; tabii güncel bir PC'ye sahip olduğunuzu varsayıyoruz. Gerçi ROM sürücü DVD halefini sadece okuyabiliyor. Ama 200 Dolar gibi şu an için son derece uygun olan fiyatı, bize yazma özelliğinin eksikliğini unutturmak için yeterli.
    Fiyat: yaklaşık 200 Dolar (yurtdışı)


    Netgear WNDR3300: Hızlı kablosuz bağlantı
    Aynı çevrede birden fazla W-LAN bağlantısı söz konusu ise hassasiyet oranı artıyor; böylece iletim performansı düşüyor. Netgear WNDR3300 gibi çift bantlı (Dualband) yönlendiriciler tam da bu noktada yardıma koşuyor. n-Draft 2.0 destekleyen cihaz klasik 2,4 GHz frekansının yanında 5 GHz frekansını da kullanıyor. Bu şekilde diğer kablosuz ağlarla karışma oranı da düşüyor. Ayrıca iletim uzaklığı ve hız artıyor.
    Fiyat: yaklaşık 170 Dolar (yurtdışı)


    D-Link Wireless USB: Kablosuz büroya giden yol
    D-Link'in kablosuz USB dönüştürücüsü sayesinde kablolu modemlerinize kablosuz ağ özelliği kazandırabilirsiniz. Digicam, yazıcı veya iPod gibi toplam dört cihaz aynı anda PC ile kablosuz olarak işletişim kurabiliyor.
    Fiyat: yaklaşık 145 Dolar (yurtdışı)



    Laptoplar: Ufak ve enerji dostu
    Intel 2008'de de IT dünyasına yön verecek: Laptoplar ve PC'ler için yeni yüksek performanslı işlemcilerin yanında, mobil internet cihazları üreten firmalara ultra kompakt Menlow platformunu da sunuyor. Intel'in dediği olursa, 2010'da bu platformlar laptoplardan daha dazla satılacak.

    E-Lead Noahpad: Mini klanının saldırısı
    EeePC'ye rakip geldi: Noahpad, Via C7 CPU (1 GHz), 30 GB sabit disk, 7 inç ekran ve W-LAN ile geliyor. Folyo klavye, touchpad olarak da kullanılabiliyor.
    Fiyat: yaklaşık 440 Dolar (yurtdışı)





    Sony Vaio FZ31Z: Güzel, güçlü, enerji dostu
    Intel 45 nm formatında Core 2 Duo işlemci kullanan beş adet yeni Vaio laptop tanıtıyor. 15,4 inçlik Vaio FZ31Z 2,4 GHz hızında ve GeForce 8600M GS ile çalışıyor. Ayrıca bir webcam, 4 GB RAM, 300 GB sabit diskin yanında Blu-ray yazıcısı da var.
    Fiyat: yaklaşık 2580 Dolar (yurtdışı)



    Dell XPS 16:9-Laptop: İşlem gücü sadece sinema fanları için değil
    Bugünkü geniş ekran laptoplar görüntüleri 16:10 formatında gösteriyor; film ve TV seyrederken siyah bantlar rahatsız edici olabiliyor. Dell'in yeni XPS modeli 16:9 formatında ve Full-HD destekleyen 16 inçlik bir ekran sunuyor. GeForce 8600M GT ekran kartı oyuncuların da kalbini çalıyor. Fiyat: henüz belli değil


    Intel: Daha hızlı laptoplar
    Intel CeBIT'te çift çekirdekli ve frekansları 2,1 ile 2,8 GHz arasında değişen beş yeni Penryn işlemci tanıtıyor. 45 nm üretim süreci sayesinde işlemciler hem hızlı çalışıyorlar hem de daha az enerji tüketiyorlar. 2008'in ortalarına doğru dört çekirdekli yeni Centrino platformu Montevina piyasaya çıkacak.


    Eğlence: Blu-ray kazandı
    Toshiba'nın HD-DVD oynatıcıların üretimini durdurmasından sonra Blu-ray, DVD halefi savaşında kazanan taraf olmayı başardı. Sonuç: Artık yeni HD-DVD oynatıcılar çıkmayacak; bunun yerine Blu-ray oynatıcıların fiyatları ilk kez 450 Dolar sınırının altına düşecek. Uygun televizyonlar ise gittikçe daha da inceleşiyor (standart Full-HD), buna ek olarak neredeyse tüm üreticiler sınırlı bir internet erişimi sunuyor.

    Panasonic DMB-BD50: Şimdi interneti de var
    Panasonic'in yeni oynatıcısı Blu-ray Profil 2.0 standardını destekleyen ilk cihazlardan... Cihaz yorumlar veya ses izleri gibi BD-Live içeriklerini internetten indirebiliyor.
    Fiyat: henüz belli değil




    Philips DVDR5570H: Reklam filtresine sahip DVD-kaydedici
    TV reklamları bazen bizi güldürmeyi başarsa da DVD'nin içinde olmaması gereken bir unsur. DVDR5570H kayıt sırasında reklam bloklarını işaretleyebiliyor. İsterseniz bunları atlayabilir veya kolaylıkla silebilirsiniz.
    Fiyat: yaklaşık 910 Dolar



    Sharp LC-52SE94U: İnternet televizyona giriyor
    İnternet wigdet'larını bilgisayar olmadan kullanın: Sharp LC-52SE94U "Aquos Net" üzerinden sadece borsa durumu, hava durumu ve haberleri göstermekle kalmıyor; kullanıcı, bir sorun oluştuğunda müşteri hizmetleri ile bağlantıya geçebiliyor veya görüntü ayarları için yardım alabiliyor. Fiyat: yaklaşık 2400 Dolar


    Pioneer Kuro TV: Daha incesi her zaman vardır
    Pioneer'in en yeni Plazma TV'si oturma odanızın manzarasında bir çizgiden daha fazla yer kaplamıyor. Kuro'nun kalınlığı 9 mm. Bir diğer becerisi ise parlak bir siyah değil de son derece derin bir siyah görüntü verebilmesi.
    Fiyat: henüz belli değil



    Neural Impulse Actuator: Oyunlar için beyin kontrolü hazır
    Neural Impulse Actuator (sinirsel tepki tetikleyicisi) en alışılmadık giriş aygıtlarından birisi. USB alın bandı sayesinde oyunlar insan yüzündeki beyin elektriği ve kas hareketleri ile kontrol edilebiliyor. Dedikodulara göre Microsoft buna paralel bir Xbox sürümü hazırlıyor.
    Fiyat: 300-400 Dolar (yurtdışı)
    chip.com.tr
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: CeBIT 2008'de göze çarpanlar!

    Bu-ray, ev sinemasında olduğu gibi IT dünyasında da baskın hale gelecek: HD-DVD format savaşını PC bazında da kaybetti.
    Bence ikisinin daha gelişmiş tek format oluşturabileceğini düşünüyorum .

    Blu-ray oynatıcıya giden en ucuz yol Sony BDU-X10S'den geçiyor
    Sadece oynatması ve yazmaması kötü ama buna karşı fiyatı ucuz

    D-Link Wireless USB: Kablosuz büroya giden yol
    D-Link'in kablosuz USB dönüştürücüsü sayesinde kablolu modemlerinize kablosuz ağ özelliği kazandırabilirsiniz. Digicam, yazıcı veya iPod gibi toplam dört cihaz aynı anda PC ile kablosuz olarak işletişim kurabiliyor.
    Güzel bir cihaz herşeyi kablosuz görmesi iyi .

    Philips DVDR5570H: Reklam filtresine sahip DVD-kaydedici
    TV reklamları bazen bizi güldürmeyi başarsa da DVD'nin içinde olmaması gereken bir unsur. DVDR5570H kayıt sırasında reklam bloklarını işaretleyebiliyor. İsterseniz bunları atlayabilir veya kolaylıkla silebilirsiniz.
    Kayıt esnasındamı reklam frekanslarının değişikliğini görebiliyor bende bir cihaz var kayıttan sonra bu işlemi yapıyor hepsinde vardır sanırım ama duyduğum ana yayın ile reklam frekanslarında farklılık olduğu onumu algılıyor acaba
    Son düzenleme delphin; 08-03-2008, 11:24.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X