"Yılın Maliye Bakanı" ödülü ülkemize geldi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    "Yılın Maliye Bakanı" ödülü ülkemize geldi...



    The Banker Dergisi’nin "2007 yılı Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı" ödülü, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a verildi. Ahsen Unakıtan, eşini, "Rabbime böyle 'very special' (son derece özel) bir eş nasip ettiği için şükrediyorum" diyerek kutladı.

    Financial Times grubu tarafından yayımlanan The Banker Dergisi’nin "2007 yılı Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı" ödülü, bugün, Londra’da yapılan törenle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a verildi.

    Özel bir İş Kulübü’nde yapılan törende konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, başarısını önce üyesi bulunduğu AK Parti hükümetine sonra da partisini iktidara getiren ve son yapılan seçimde desteğini arttıran Türk halkına borçlu olduğunu belirterek, "Bu ödülü milletim adına alıyorum" dedi.

    Törende Bakan Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, kızı, gelini ve torunlarının yanı sıra, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi Bernev Alpogan da hazır bulundu.

    UNAKITAN'A ÖVGÜ

    Törende konuşan The Banker Dergisi Editörü Karina Robinson, Türkiye’nin ekonomik performansı ve bu performansın sağlanmasında en büyük rolü oynayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın başarılarını övdü.

    Ödülün resmi olarak 2007 yılı için verildiğini, ancak gayri resmi olarak 2001 krizinden bu yana yaptığı önemli uygulamalarla Türk ekonomisini büyük başarılara taşıyan Maliye Bakanı’nın son birkaç yılda gösterdiği başarıya adandığını belirten Robinson, son dönemde başta ABD bankalarında olmak üzere global olarak etkisi hissedilen mali krize dikkat çekti. Robinson, "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk maliyesinin bu duruma rağmen çok iyi bir dönemden geçtiğini" belirtti.

    Bazı çevrelerin Türkiye’deki iyi ekonomik gelişmelerin sadece dünyadaki genel trendin bir sonucu olduğuna inandıklarını da belirten Robinson, "Ancak biz öyle düşünmüyoruz" dedi.

    POLİTİKALAR SÜRECEK

    Törende konuşan Maliye Bakanı Unakıtan da dünyanın en prestijli ekonomi ve bankacılık dergilerinden biri olan The Banker’ın ödülüne layık görülmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı.

    Kendisine Türk ekonomisi için söylenen birbirinden güzel övgü dolu sözlere de teşekkür eden Unakıtan, ödülün kendisine niye verildiğini Robinson’ın detaylı biçimde açıkladığına dikkat çekti.

    2000-2001 krizinin ardından işbaşına gelen bir hükümet olarak pek çok reformlar gerçekleştirdiklerini, mali disiplini tesis ettiklerini, kalkınmayı sağladıklarını ve borç yapısını düzelttiklerini kaydeden Bakan Unakıtan, bu başarısını önce hükümetine, sonra da AK Parti hükümetini önce göreve getirip, geçen seçimlerde ikinci kez daha büyük çoğunlukla hükümet yapan Türk milletine borçlu olduğunu belirtti.

    AK Parti hükümetinin bundan sonra da aynı politikalarını sürdüreceğini ve mali disiplin konusundan taviz vermeyeceğini belirten Unakıtan, "Daha bu sabah son iki ayın bütçe neticelerini aldım ve bu neticelerin son yılların en iyi performansını yansıttığını gördüm. Bunu vurgulamak isterim" diye konuştu.

    Türkiye’de yapısal reformların bütün hızıyla süreceğini, AB uyum yasalarının birbirini takip edeceğini belirten Unakıtan, özelleştirmelerin de sürdürüleceğine dikkat çekerken, "2008 yılı Türkiye’de büyük bir özelleştirme yılı olacak" dedi.

    "RABBİME BÖYLE VERY SPECİAL BİR EŞ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"

    Bakan Unakıtan sözlerinin son bölümünde de eşi Ahsen Unakıtan başta olmak üzere, torunları, aile bireyleri, törende kendisine eşlik eden dostları ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

    Bu sırada söz alan Ahsen Unakıtan da "Ben de rabbime böyle very special (son derece özel) bir eşim olduğu için, bana böyle bir eş nasip ettiği için şükrediyorum" dedi.

    Bakan Unakıtan’ı törenden sonra ilk kutlayanlar arasında da eşi Ahsen Unakıtan yer aldı. Ahsen Unakıtan eşini öperek kutladı.

    Ensonhaber
İşlem Yapılıyor
X