Sınıflar yarın öğretmensiz kalacak !..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Sınıflar yarın öğretmensiz kalacak !..




    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Emek Platformu'nun, “çalışmama hakkının kullanımı” kararı doğrultusunda, 150 bine yakın sendika üyesi eğitim çalışanının, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda ve okullarda yarın iş bırakacağını bildirdi.

    Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, yasa tasarısıyla, çalışanın, emeklinin kazandığı hakları elinden almaya çabaladığını öne sürdü.

    Hükümetin tepkiler üzerine geri adım atması gerekirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sendikaları, “yalancılıkla” itham ettiğini ifade eden Koncuk, şu görüşlere yer verdi:

    “Sık sık demokrasi kültüründen dem vuran Başbakan, sendikaların protestosuna bile katlanamamakta ve sendikaları susturmak için türlü gayretlere girişmektedir. Ül***i yönetenlere göre, Türkiye'de kimse muhalefet etmemeli, demokratik haklarını kullanmamalı ve iktidarın her icraatına alkış tutarak, sırtını sıvazlamalıdır. Çalışanların, emeklilerin, dul ve yetimlerin ağır hak kaybı yaşaması ve bu yöndeki sıkıntılarını dile getirmesi ne yazık ki iktidarın çileden çıkmasına yetmektedir.”

    Söz konusu tasarının, sosyal devlet ilkesine ters düştüğünü ve ülke gerçekleriyle taban tabana zıtlık oluşturduğunu ileri süren Koncuk, şunları kaydetti: “Bu nedenle Türk Eğitim-Sen, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla, 14 Mart günü (yarın) Emek Platformu'nun eylemine destek verecek ve Türk Eğitim-Sen'e bağlı eğitim çalışanları tüm yurt genelinde iş bırakacaktır.
    150 bine yakın Türk Eğitim-Sen üyesi eğitim çalışanı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda ve okullarda iş bırakacaktır. Yarın okullar idarecisiz, sınıflar öğretmensiz kalacak ve eğitim çalışanları bu tasarıya karşı demokratik tepkisini ortaya koyacaktır.”

    ( Haber 7 )
İşlem Yapılıyor
X