ŞOK..ŞOK..ŞOK...AK Parti'ye kapatma davası açıldı...

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    ŞOK..ŞOK..ŞOK...AK Parti'ye kapatma davası açıldı...



    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.
    ANKARA - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.
    Başsavcı Yalçınkaya, akşam saatlerinde iddianameyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderdi. İddianamede, AK Parti'nin ''laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' savunuluyor.
    Anayasa Mahkemesi, iddianameyle ilgili ön incelemeyi yapacak, herhangi bir eksiklik tespit edilmez ve iddianamenin kabulüne karar verilirse ön savunmasını yapması için iddianame AK Parti'ye gönderilecek. AK Parti yasal olarak 1 ay içinde ön savunmasını verecek. Ön savunmanın Anayasa Mahkemesine verilmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü bildirecek.
    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki görüşü AK Parti'ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, AK Parti yetkilileri de sözlü savunma yapacaklar.
    Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.
    Raporun, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek.
    Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.
    AA.

    "NETİCELERİNİ DÜŞÜNMEK LAZIM"

    DAKAR - Eda Ünlü bildiriyor - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını değerlendirirken, ''Meclis'te bu kadar çoğunluğu olan bir iktidar partisiyle ilgili bu talebin, Türkiye'ye ne kazandıracağını, ne kaybettireceğini düşünmek lazım'' dedi.
    Gül, 11. İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Zirvesi için bulunduğu Senegal'in başkenti Dakar'da, gazetecilerin AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin soruları üzerine şunları söyledi:
    ''Ben Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü temsil ediyorum. Türkiye'nin kısa, orta ve uzun vadeli çıkarlarını düşünürüm. Meclis'te bu kadar çoğunluğu olan bir iktidar partisiyle ilgili yapılan bu taleplerin Türkiye'ye ne kazandıracağını, ne kaybettireceğini düşünmek lazım. Bütün bunların neticelerini düşünmek lazım. Bunların çok iyi düşünülmesi lazım. Benim bakış tarzım sadece budur.''
    AA
    ''BU DURUMA DÜŞMESİ BÜYÜK TALİHSİZLİK''

    ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını, ''Siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Ancak bir parti suç işlemişse, cumhuriyet başsavcısı da görevini yapmak durumunda. Bir iktidar partisinin, bu duruma düşmesi büyük talihsizlik'' diye değerlendirdi.
    AK Parti'nin, çok sayıda laiklik ilkesini yok sayma veya kendi anlayışına göre yorumlayıp uygulama davranışı olduğunu savunan Mustafa Özyürek, Başsavcının, bunların hepsini değerlendirerek davayı açtığını söyledi.
    AA.
    Son düzenleme TA2CCC; 14-03-2008, 20:08.
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    #2
    Konu: ŞOK..ŞOK..ŞOK...AK Parti'ye kapatma davası açıldı...

    ŞOK..ŞOK..ŞOK... !!!
    mu ???

    Yorum

    • cunuyil
      Senior Member
      • 27-09-2005
      • 7297

      #3
      Konu: ŞOK..ŞOK..ŞOK...AK Parti'ye kapatma davası açıldı...

      Konunun haber amaçlı olarak kalmasını ve kapatılmasını talep ediyorum.Herkesin konuyla ilgili yazacağı çok şey vardır...Ancak sınırlar kontrol edilebilecek mi?

      Yorum

      • fuga
        Senior Member
        • 27-08-2004
        • 6397

        #4
        Konu: ŞOK..ŞOK..ŞOK...AK Parti'ye kapatma davası açıldı...

        sadece haber amaçlı olup yoruma kapalıdır

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X