Kapatmaya ilk tepki dövizden geldi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Kapatmaya ilk tepki dövizden geldi...




    Haftayı Bear Stearns ile ilgili yaşanan olumsuzluk dalgalanarak tamamlayan piyasalarda, AKP’nin kapatılması istemi ile açılan davaya ilk tepkiyi dövizden geldi.

    Dolar ve Euro, dün serbest piyasada hızla yükselişe geçti. Yurtdışındaki olumsuz seyir ve içeride de siyasi istikrarsızlık yaşanacağı korkusuyla dolar alımına geçen yatırımcılar eşliğinde dolar serbest piyasada 1.2540 YTL’ye, bankaların internet sitelerinde ise 1.26 YTL’ye yükseldi.
    Yeni haftaya yurtdışındaki seyir nedeniyle zaten olumsuz başlayacağı konusunda hemfikir olan piyasa uzmanları doların 1.25-1.27 YTL arasında hareket edeceğini söyledi.

    BİR KENARA YAZIP TAKİP EDECEK: Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, "Şu anda siyasi gelişmelerin iç piyasada ayrıca bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Türkiye’nin dışarıdaki kredibilitesi ile ilgili de ayrıca bir sorun yaratmaz" derken, Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra Kılıç, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu teknik ve hukuki bir süreç. Piyasalar bu gelişmeyi bir kenara yazıp, takip edecektir. ABD’de yaşanan olumsuzluklar nedeniyle zaten kötü bir tablo sergileniyor. Bu olayın tek başına bir olumsuzluk olarak algılanacağını düşünmüyorum. Zaten pazartesi günü kötü bir piyasa bekliyoruz. Çünkü Cuma günü borsalarda büyük düşüşler yaşandı. "

    GEÇİCİ TEPKİLER GÖREBİLİRİZ: Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay de, "davaya ilişkin sonucun ne olacağı net değil" diyerek, şunları söyledi: "Bu dava, bahane olarak kullanılarak yurtdışı fonlar tarafından bono piyasasına satış gelebilir. Bu olumsuzluk yaratır. Yurtdışı olmasaydı piyasalar buna çok tepki vermezdi. Öncelikle para piyasasında satış görebiliriz. Dolar 1.30 YTL’ye çıkabilir. Ama bu seviyeyi aşacağını sanmıyorum."
    ( Haber 7 )
İşlem Yapılıyor
X