Churchill'in Enver Paşa sancısı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Churchill'in Enver Paşa sancısı...





    Adnan Öksüz'ün haberi

    Bugün 18 Mart 2008.. Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü... Çanakkale savaşları anılırken herkesin adı zikredildiği halde Enver paşa'nın adının zikredilmemesi ilginçtir. Ama biz unutsak da Winston Churchill kendisine büyük hezimet yaşatan o paşayı unutamıştı. Biz de haber7.com olarak Sezar'ın hakkı Sezar'a ilkesi mucibince bu komutanımızın adını bugünde zikretmeyi unutmayalım istedik...
    Enver Paşa'nın Çanakkale Savaşlarındaki rolü neydi? Enver Paşa'nın torunu Arzu Enver Sadıkoğlu Cafesiyaset.com'a yaptığı açıklamada işte bu rolü anlattı...
    İngiltere'de Lloyd George ve Winston Churchill Fransa'da da Briand Çanakkale Savaşını bir an evvel başlatmak istiyorlardı. Hatta Churchill bunu Haziran 1915teki nutkunda "Gelibolu yarımadasında dünyayı hayret düşürecek büyük bir zaferin öncesinde olduklarını" söylemiştir.

    Seneler sonra babam Ali Enver (Enver paşanın tek oğlu) Türkiye'ye döndükten sonra askeri eğitim alıp hava kuvvetlerine katılır.

    2. Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de Türk ordusunun diğer pilotları ile RAF'da eğitim görürler. O dönemde Rauf Orbay Londra'da sefirdir ve dönemin başbakanı Winston Churchill'e Enver Paşanın oğlunun Londra'da olduğunu söyler.

    Churchill babamı tanımayı çok arzu eder ve görüşmelerinde de babama Enver paşadan övgü ve saygı ile bahseder. ve şöyle der: "Senin baban Enver Paşa benim siyasi hayatımı 20 yıl geriye attı..." Churchill, bu sözleriyle ‘Çanakkale yenilgisini’ kast etmektedir.
    Haberin tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

    www.cafesiyaset.com
İşlem Yapılıyor
X