TÜRK EXİMBANK'TAN FAİZ İNDİRİMİ...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    TÜRK EXİMBANK'TAN FAİZ İNDİRİMİ...

    TÜRK EXİMBANK'TAN FAİZ İNDİRİMİTürk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, kısa vadeli Türk Lirası kredilerde faiz oranlarında 2 puana varan bir indirime gittiklerini bildirdi. Kılıçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, indirimin gerekçesini vurgularken, Türk Eximbank olarak sektöre hem daha fazla finansman desteği sağlamak hem de bu finansman desteğini daha etkin kılmayı hedeflediklerini kaydetti.
    20.03.2008 - 13:21:00
    AA.
  • ekselansss
    Junior Member
    • 24-08-2006
    • 126

    #2
    Konu: TÜRK EXİMBANK'TAN FAİZ İNDİRİMİ...

    ben bu bankayı yeni duydum:confused:

    Yorum

    • Gondaray
      Senior Member
      • 27-08-2004
      • 3257

      #3
      Konu: TÜRK EXİMBANK'TAN FAİZ İNDİRİMİ...

      Originally posted by ekselansss View Post
      ben bu bankayı yeni duydum:confused:

      KISACA TÜRK EXIMBANK

      Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş./Türk Eximbank, 31 Mart 1987 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 3332 sayılı Kanun’un verdiği yetkiye istinaden 21 Ağustos 1987 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 87/11914 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

      Türk Eximbank'ın temel amacı; ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ile yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence kazandırılması, yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesidir.

      Türkiye'de ihracatın kurumsallaşmış tek asli teşvik unsuru olan Türk Eximbank, bu amaca yönelik olarak ihracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcileri kısa, orta ve uzun vadeli nakdi ve gayrinakdi kredi, sigorta ve garanti programları ile desteklemektir. Türk Eximbank’ın, gelişmiş birçok ülkenin resmi destekli ihracat kredi kuruluşlarından farklı olarak kredi, garanti ve sigorta işlemlerini aynı çatı altında toplamış olması, ihracatçı firmalara verilen hizmetlerde bir bütünlük oluşturulmasına imkan tanımaktadır.

      Türk Eximbank 2007 yılında 3,7 milyar ABD Doları tutarında nakdi kredi desteği ve 4,7 milyar ABD Doları tutarında sigorta/garanti imkanı sağlayarak ihracata toplam 8,4 milyar ABD Doları seviyesinde bir destek vermiştir. Böylece, Banka nakdi ve gayrinakdi destekleri ile ihracatın yaklaşık % 8’ine finansman desteği sağlamıştır.

      Türk Eximbank'ın nominal sermayesi Aralık 2006'da 1 milyar YTL'na yükseltilmiş olup, bunun tamamı Temmuz 2007 itibariyle ödenmiştir. 31 Aralık 2007 tarihi itibariyle Banka'nın aktif toplamı ise 4,2 milyar YTL'dır.

      Üstlendiği özellikli görevler nedeniyle nitelikli insan kaynaklarına sahip Türk Eximbank'da temel işlem birimlerindeki profesyonel kadroların yaş ortalaması 41 olup, destek birimleriyle birlikte toplam 390 personel görev yapmaktadır.

      Türk Eximbank’ın İstanbul ve İzmirde birer şubesi, Denizli, Kayseri, Gaziantep, Bursa, Adana ve Trabzon'da ise irtibat bürosu bulunmaktadır.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X