Turk futbolu ve naklen yayin kalitesi..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mimi12
    Junior Member
    • 15-03-2008
    • 136

    Turk futbolu ve naklen yayin kalitesi..

    Turk futbolu ve naklen yayin kalitesi..

    1990`li yillarinin ortasindan itibaren Turkiye`de ki futbol naklen yayin haklari kluplerimizin en buyuk gelir kalemlerinden biri oldu. Cine5 ile baslayan, Teleon ile devam eden ve son olarak da LIGTV ile devam eden naklen yayin haklari her ihale sonucunda degerini arttirmaya devam etti. Her ihalenin savasi ve kavgasi buyuk oldu. Medya savasina donen ihaleler de rekabet kiyasiya oldu. Turk futbolunun degeri, kluplerin degeri artti. Naklen yayin gelirleri, sadece Turkiye`de degil Avrupa basta olmak uzere Dunya`da futbolun degerini ve gelirini arttirdi. Bu sayede tesis yatirimlari, kalitesi futbolcu transferlerinde bu gelirlerin payi cok buyuk oldu.

    Ingiltere Premiership naklen yayin gelirleri 2006 yilinda 3.1 milyar dolara ihale edildi. 3.1 milayrlik ihale, bir onceki ihale rakaminin %65`i uzerinde gerceklesti. Yani Ingiltere Premier Ligi`nde mucade eden takimlarin geliri 3 yilda %65 artti. Bunun ekonomik acidan ne kadar mantikli oldugu bir tarafa Ingiltere Futbolunun degerini arttirma becerisi gosterdi. Rakam artarken yayin kalitesi de beraberinde artti.

    Turkiye`de ise basta Futbol Federasyonlari olmak uzere, Klupler, Yayinci kuruluslar izledikleri politikalar sebebiyle birakin Turk Futbolunun uzerine deger katmayi, deger kaybolmasinda bas rolu oynadilar. Turk futbolunun degerini cok daha fazla artmasi gerekirken donem donem deger kaybina ugradi.

    Turkiye`de Naklen Yayinlarin kalitesinin arttmasini beklemek her futbol severin hakki oldugunu dusunuyoruz. Bu kalitenin yuksek olmasi Naklen Yayin ihalelerinde citayi yukseltecek ve degerin yukselmesini saglayacaktir. Dogal olarak da kluplerin gelirleri artacaktir. Zira bir sonraki ihalenin kimin kazanacagini bir tarafa birakacak olursak degerin artmasi surpriz olmayacaktir.

    Bugun (pazar gunu) Manchester United - Liverpool macini naklen Fox Sports kanali sayesinde seyrettik. Yapilan cekimler, verilen detaylar, devre arasinda mac ile ilgili istatiskleri sadece yazili olarak degil gorsel bir sekilde de sunuldu izleyicilere. Haftanin olaylari, ilginc bir anlatimla aktarildi. Mac esnasinda spiker, hepimizin topla kimin oynadigini gordugumuz "Rooney topu Ronaldo`ya verdi" gibi soylemlerde bulunmuyor. Maci duz bir dille anlatim yerine yorumluyor. Izleyicinin bilmedigi veya unuttugu ayrintilar ile mac anlatimina bir katma deger sagliyor.

    Naklen yayin ekibinin, hafta arasi mac yapan kluplerin futbolcular ile o hafta konustugunu, analiz yaptigini, maca hazirlandigini mac sirasinda yorumlamalarda anliyorsunuz.

    LIGTV ekibi, Turkiye`de naklen yayin konusunda en tecrubeli ve en deneyimli kadroya sahip. Teknik ekipmanlari, bilgileri ve naklen yayin tecrubesi ile yaptiklarindan cok daha iyisini yapma potansiyeline sahipler. Bunyelerinde Melih Gumusbicak gibi cok kaliteli spikerleri var.

    Bu hafta Besiktas - Fenerbahce derbisi var. Bu maci LIGTV`nin daha profesyonelce, detaylari ile anlatimlari ile Turk futboluna yakisir bir sekilde vermelerini bekliyoruz. Naklen yayin gelirlerinin buyumesinde en buyuk katkiyi bu servisleri satin alan Turk Futbolsever yapiyor. Hakli olarak da yabanci kanallarda gordugumuz kaliteyi bizlerde yasamak istiyoruz. Rekabetin sadece ihalelerde odenecek fiyatlarda degil naklen yayin kalitesinde de yasanmasini arzuluyoruz.
  • DERYAILTER
    Member
    • 21-07-2005
    • 531

    #2
    Konu: Turk futbolu ve naklen yayin kalitesi..

    Tek bir platformun tekelinde olduğu sürece kalitenin bundan daha fazla olacağını zannetmiyorum..Ciddi olarak Doğan grubuda bu işe soyunursa o zaman rekabet başlayacak ve doğal olarak müşteri kazanmak için kanallar daha kaliteli yayın yapmak zorunda kalacaklar..

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X