Yumatu Diamondda Home Camd Anlatımı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • yyk
    Junior Member
    • 28-02-2005
    • 43

    Yumatu Diamondda Home Camd Anlatımı

    arkadaşlar..
    kendi test ve denemelerimi sizinle paylaşacağım..bu denemelerimde hem ev içi ve hem de uzak modem dışı denemem başarılı olmuştur..
    öncelikle kullandığım yazılım:
    MX DIAMOND ORJİNAL 2.4.30
    8 homecam kullanıcılı yazılımdır.
    paylaşım veren ve alan cihazda aynı yazılım yüklü olamlıdır..şu aşamada denemelerimde farklı versyon yazılımlarda birbirini görmedi cihazlar..
    işlemler şöyle..
    1-modeminizden port açacaksınız..(örneğin modemden 60000 port açtınız..)(bu işlem özellikle dream sayfalarında yoğun olarak anlatılmıştır.modeminizin marka ve modeline göre port açma işlemi değişir.araştırdığınızda her modem için port açma yöntemlerinin anlatılmış olduğunu görürsünüz..bunun için her türlü bilgiye fazlasıyla aşagıdaki linkte bulabilirsiniz..)
    http://www.emuleturk.com/

    2-paylaşım verecek cihazda ilk yapacağımız kurulum-lan setting ayarlarından
    DHCP enable kutucuğu işareti kaldırılır..ip adres bölümüne cihazınıza bilgisayarınızın ip numarasından büyük bir ip numarası atayınız..örn. 192.168.2.222 gibi..
    burada en önemli nokta buraya vereceğiniz ip numarası modem de port açarken de kullandığınız ip numarası olmalıdır....modem de açacagınız portta da bu ip numarasını kullanmalısınız ki modemden cihazın adresine ulaşılsın..
    diğer alanların hiçbirine dokunmadan store(kırmızı) tuşa basılıp kaydedilir..
    böylece bağlantı için gerekli ayarlar tamamlanmış olur..


    3-paylaşım verecek cihazda info+beyaz tuşa basılır...çıkan menüde ip nosu bizim atadığımız ip numarası olmalıdır ve bu sayfada sabittir .değişmez..
    direk sayfa SERVER PORT üzerinde açılır..buraya modem den açtığımız port numarasını (örnekte 60000 demiştik)yazarız..active kutucuğunu İŞARETLERİZ...store(kırmızı) tuşla kaydederiz..ve çıkarız..paylaşım verecek cihazın ayarıda bu kadar..cihazı elektirikten kapatıp açalım..

    karşı tarafa vereceğimiz bilgiler telekom ip numaramız ve modemde açtığımız port numarasıdır..kendi ip numaramızı ögrenmek için
    http://www.ipsorgu.com/
    kullanabilirsiniz...yalnız bu sabit ip kullanmayanlar için sürekli değişen ip numarası anlamında kullanıcılar için sorun teşkil eder. o nedenle ip numaranızı sabitleyecek DNS adresi almanızı tavsiye ederim..bunun anlatımlarıda gene dreambox sayfalarında fazlasıyla var..(ben denememi ip numarası ile yaptım..dns almadım..ve bu sabah baktığımda ip numaramın değişmiş olduğunu gördüm..yani ben den biri paylaşım alıyor olsa idi paylaşım çalışmıyor olacaktı..)

    4-paylaşım alacak cihaz da info+mavi den herhangi bir server kutusunda sarı tuşa basılır..çıkan ayar menüsünde sadece 4 yerde ayar yapacağız..diğer seçeneklerde ne yazdığı hiç önemli değil..ilk olarak ip numarası na verici modem dışı uzak cihazsa verici kişinin telekom ip adresini yazacağız. dahili yani modem içi dağıtımsa cihaza atadığımız ip numarasını (örnekteki 192.168.2.222)yazacağız....son ra port numarasını girecegiz..(örnekte 60000)sonra aşagıdaki kutucuklardan sadece ACTİVE SERVER kutucuğunu işaretliyeceğiz.(digerleri boş kalacak)ve emülatör kısmından HOME CAMD seçeneğini seçeceğiz..store(kırmızı) tuşla kaydedeceğiz..
    exıtla çıkacağız.cihazı elektirikten kapatıp açalım..
    eger veren kişi DNS adresi kullanırsa newcam ayarlarındaki gibi dns adresi yazılır ip no boş bırakılır.. kutucuklardan dns enable de işaretlenir..

    eğer sistemimizde bir sorun yoksa sorunsuz çalışacaktır..
    hiç bilmeyen arkadaşlar için belirtiyim. bu işlem için yumatu diamont cihaz -internet bağlantısı gerekir..bu yazılımda 8 sonraki yazılımlarda 32 diamont cihaz bir cihazdan paylaşım alabilir..
    verici cihazda çalışan aktif kart olması gerekir sadece karttın açtığı kanallar paylaşılır.. emu yada alınan diğer paylaşımlar tekrar paylaşılamaz..başka marka cihazlarla paylaşım mümkün değil. belki yumatunun diğer modelleri ile sonradan olabilir..

    BİRAZ UZUN VE DETAYLI ANLATTIM AMA ÇOK KÜÇÜK PÜF NOKTALAR SİSTEMİN ÇALIŞMAMASINA SEBEP OLURKEN SİZE DE CAN SIKINTISI OLARAK GERİ DÖNER..O NEDENLE MÜMKÜN OLDUÐUNCA DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATMAYA ÇALIŞTIM..UMARIM FAYDALI OLUR..

    AYRICA DENEYECEK ARKADAŞLAR FORUMDA PAYLAŞIM YAPARLARSA ÇOK DAHA GÜZEL OLUR..TABİ UYGUN KARTLARLA..

    selamlar..
İşlem Yapılıyor
X