vestel 840 cı

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • meh1964
    Junior Member
    • 27-12-2004
    • 9

    vestel 840 cı

    arkadaşlar,
    vestel 840cı ları servise götürmeden şifreli kanalları nasıl açabilirim. uzaktan kumanda vasıtasıyla olur mu ? olursa nasıl yapabilirim. teşekkürler
  • williamwallace
    Member
    • 04-03-2004
    • 1830

    #2
    Konu: vestel 840 cı

    Ustam pmne birşeyler attım onlara bir bak ..


    http://www.ozmena.com/showthread.php?t=17043 bu adresten en güncel yazıulımı indirip
    Aşağıdaki talimatlara göre yükleme yapabilirsin ayrıca buradanda takip edebilrsin

    VESTEL "DVB 3CI"DVB 3FTA" DVB 4FTA" EMU YÜKLEME TALİMATI
    Gerekli olan ekipman
    ·Uydu alıcısı ve Tv
    ·PC’ nin “Hyper Terminal” programı,
    ·RS232 seri haberleşme kablosu (bir ucu erkek diğer ucu dişi olacak ve hatlar 1:1 olacak ).
    Yükleme iki aşamada yapılacak birinci aşama dvb3_emu.bin CI yazılımı ikinci aşama emuup.bin key dosyası.
    BİRİNCİ AŞAMA YAZILIM YÜKLEME
    1. Uydu alıcınızın RS232 çıkışını, bilgisayarın seri haberleşme çıkışlarından birisini, RS232 seri haberleşme kablosu yardımıyla birleştiriniz. (COM1 veya COM2) Kablo bildiğimiz birtarafı erkek bir tarafı dişi bire bir modem kablosu.
    2. Bilgisayarınızı çalıştırınız.
    3. Bilgisayarınızdan "Hyper Terminal" progr***** çalıştırınız. Programa bilgisayarınızın Başlat / Programlar / Donanımlar / Hyperterminal (Start / Programs / Accessories / Communications / Hyperterminal ) menüsü içinde Hypertrm.exe (Hyper Terminal) progr***** çalıştırınız. Daha önce bu işlemleri yaptıysanız. 8. Satıra geçiniz.
    4. Yaptığınız bağlantı için isim ve ikon belirleyiniz.
    5. Açılacak program penceresi içinde, bilgisayarınızda seri haberleşme kablosunu bağladığınız soketin (portun) adını seçiniz. (COM1 veya COM2)
    6. Seçtiğiniz soketin (Port settings) özelliklerini aşağıdaki gibi belirleyiniz:
    Bits per second : 115200
    Data Bits : 8
    Parity : None
    Stop bits : 1
    Flow control : None
    7. Bu düzenlemelerle, Hyper Terminal programıyla ilgili ayarlarınız tamamlanmıştır. (Not: Artık program ile uydu alıcınızdan çıkan bilgileri görebilir ve program aktarımı yapabilirsiniz. Bu ayarları bir sefer yapmak yeterli olacaktır.) Uydu cihazınızın anahtarını açınız yada fişini takınız. Hyper terminal ekranında çeşitli karekterlerin çıktığını görün karekterleri gördüğünüzde bilinki bilgisayarınızla uydu cihazınzın bağlantısı sağlanmış demektir bu işlemden sonra uydu cihazınızın anahtarını kapatınız yada fişini çekiniz.
    8.Hyper Terminal programı ekranındaki menülerden, "Transfer" menüsüne giriniz, bu menü içerisinde "Dosya Gönderme / Send File" satırı seçilir. Ekrana dosya gönderimi ile ilgili bilgilerin bulunduğu yeni bir pencere gelecektir.
    9. Pencerenin ilk satırındaki bölüme, bilgisayar içerisinde kayıtlı olan yazılım dosyası bulunur ve seçilir. (dvb3_emu.bin) İkinci satırda ise haberleşme protokolü için "1K Xmodem" tipini seçiniz. Dosya Gönderme / Send butonuna basınız.
    10. cihazın fişini elektrik pirizine takınız. Yada anahtarını açınız ekranda ve hyper terminalda paketler 1 den başlayarak ileri doğru sayacaktır. yazılım yükleme bittiğinde FUSE yazacaktır. ÖNEMLİ: Kesinlikle cihaz tekrar açılana kadar fişini çekmeyiniz Cihaz yeniden açıldığında ekranında 0000 yazacaktır ve bu esnada tv de ise cihaz sıfırdan açıldığı için sadece dil seceneği ekranı görülecektir bu aşamada yazılım başarıyla yüklenmiş demektir.
    11. buraya kadar gelemiyorsanız bir hata yapılıyordur yukarıda yazdıklarımı mutlaka okuyunuz.
    İKİNCİ YÜKLEME KEY DOSYASI
    Bu yazılım yüklendikten sonra;
    1.Cihazin kulanım dili seçilir ve oradan çıkılır MENU tuşuna basılarak Ana Menü'ye girilir. 1-9-0-3 tuşlanır. 1 yada 2 saniye içinde keylerin bulunduğu menü görülür Hyper terminal'den 38400, 1K Xmodem seçilerek RS232 üzerinden alıcıya bağlanılır.
    NOT : Hyper terminalden birinci yüklemedeki ayarlardan sadece port hızı değiştirilir (38400)
    2. Hyperterminal'den "Send File" fonksiyonu kullanılarak yüklenecek dosya seçilir (emuup.bin)
    3. Önce ekranda "Get Keys"(key al) üzerine gelinip kumandadan "OK" tuşuna basılır.
    4. Tam bu sırada Hyperterminal'den Send butonuna tıklanır.
    5. Keyleri yükleme işlemi bittikten sonra menuden çıkılır.
    6. "Key Menu"süne tekrar (1-9-0-3) girilerek keylerin yüklenip yüklenmediği kontrol edilir.
    Keylerin manuel olarak güncellenmesi
    1. internetten son güncellenmiş softcam.key dosyası bulunur
    2. Bu dosyadaki keyler şifreleme sistemi, provider ve index numarasına göre girilir. Girilme işlemi iki şekilde yapılır 1- var olan ıd numarasının ve index numarasının keylerinin değiştirilmesi: Key menüsünden hangi şifre sistemi değiştirilecekse onun üzerine gelinir ve OK’e basılır hangi ıd ve index numarasının keyleri değişecekse onun üzerine gelinir sağ sol tuşları ile en alt satırdaki değiştirin üzerine gelinir ve OK’e basılır seçilen keyin rengi değişir ve körsıl önce ıd nin üzerinde kırmızı bir renk alır değiştirilmeyecekse OK’e basılır körsıl bu seferde index numarası üzerinde kırmızı şekli alır.değiştirilmeyecekse OK’e basılır körsıl en sol satırdaki keylerin üzerine gelir bu esnada kumanda üzerindeki rakam ve harflerle sol satır ilk keyi girilir sağ tuşla diyer key üzerine gelinerek bütün 16 haneli key değiştirilir ve OK’ e basılır osatır daki keyler değişmiş olur.2. Yeni bir ıd yada index numarası tanıtmak için: Sağ yada sol tuşla ekle üzerine gelinir ve OK’e basılır körsılın harhangi bir key üzerinde olması önemli değildir yukarıda anlatıldığı gibi ıd , index ve keyler girilir ve OK’e basılır oluşan yeni ıd en altsatıra yazılır.Daha önce yazılmış keyleri silmek için silinecek satırın üzerine gelinir ve sol sağ tuşlrıyla en alsatır daki silin üzerine gelinir OK’e basılır.
    Manuel güncellenen keylerin alıcıdan bilgisayara aktarılması
    1. hyper terminal'den 38400, 1K Xmodem seçilerek RS232 üzerinden alıcıya bağlanılır Hyper terminal’den Transfer tıklanır oradan Receive file secilir açılan pencereden Browse tıklanır ve dosyanın kayıt edileceği yer seçilir Receive tıklanır açılan pencereye dosayanın ismi yazılır emuup.bin gibi her hangi bir isim yazılır.
    2. Önce ekranda "Send Keys"(Şifre gönder) üzerine gelinip kumandadan "OK" tuşuna basılır.
    3. Tam bu sırada Hyper terminal’deki pencereden OK butonuna tıklanır.
    4. Keyleri yükleme işlemi bittikten sonra menuden çıkılır.
    5. Bu alınan keyler yukarıda anlatıldığı gibi başka bir cihaza yüklenebilir.
    NOT: Polsat’I auto güncellemesi için her hangi bir polsat kanalının üzerine gilinir ve beklenir 5 ila 10sn içinde kanal acılır ve keyler güncellenir.
    son olarak kanal tablosu yükleme
    Hyper terminali açın
    Saniyedeki bit sayısı :38400
    Veri bitleri :8
    Eşlik yok :Yok
    Dur bitleri :1
    Akış denetimi yok :Yok
    Böylelikle Hyper terminal ile ilgili ayarlar tamamlanmıştır.
    Comport ayarı ve rs232 bağlantılıarı yapıp receiverinizi çalıştırın
    Hyper terminal programındaki menüler içindeki Aktarım içersindeki dosya gönder bölümüne girin.Dosya gönderme menüsüne girdiğinizde bir pencere açılacaktır. Pencerenin ilk kısmına bilgisayarınızdaki kayıtlı dosyayı seçin yani dosya adı kısmına ikinci kısımda ise 1KXModemi seçin iletişim kuralları bölümüne ve gönder butonuna basın.Hemen uydu alıcınızın servis menüsüne giriniz (servis menüsüne giriş menü 929526 yazın uydu receiverinizdeki servis menüsünden “Dowloand PGM” satırına gelin ve okey tuşuna basın Televizyon ekranında ve Bilgisayarınızın ekranında program tablosuna ait paketlerin gönderildiğini görebilirsiniz.Paket aktarımının bitmesini bekleyiniz.Paket aktarımının sonrasında uydu cihazı aldığı dosyaları kendi içersinde kopyalama yapacaktır. Bu işlem için belli bir süre daha beklemeniz gerekecektir.Kopyalama işleminin bitmesi TV ekranında açılan pencerelerin kapanması ile anlaşılacaktır.Yeni yüklenen program tablosunu görmek için uydu receiverinizi kapatıp tekrar açmalısınız.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X