chip tuning for software

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zafira2000
    Junior Member
    • 28-06-2008
    • 3

    #46
    Konu: chip tuning for software

    Merhaba,
    2000 Model Zafira 1.8 115 Beygirlik bir araç sahibiyim. 2001'den itibaren bu araçlar 125 beygir olarak çıkmaya devam etmiş, Zafira'nın ilk çıktığı yıl sadece 115 beygir olarak çıkmış. Aracı alıp Opel yetkili servisine bunun nelerine müdahale edildide 10 beygir artırıldı diye sormuştum, ama net cevap alamamıştım. Benim sorum şu, uzun zamandır motorun performansını artırmak için forumlarda araştırıyorum, ama bir türlü net karar veremiyorum, nedenide karşılaştırma yapacak bu chip işlemini(değiştirme veya yeniden programlama), diğer motor içi ve egzos sistemlerinde performans tuning işlemleri yapmış araçlar, referanslar görememek. Aaracı özellikle şehiriçinde kullanıyorum, hız yapmıyor ve yüksek devirdede kullanmıyorum ama aynı zamanda hafif yokuşlardada düşük hızlardada motorun titreme yapmamasını, seri bir şekilde tepki vermesini, hızlanmasını istiyorum, bunu yaparkende sadece araca fiziksel anlamda en az müdahalede bulunmak istiyorum. Amacım aile aracı olarak çok memnun olduğum bu araca biraz daha peformans kazandırmak. Ayrıca örneğin chiptuning yaptırdım diyelim, yetkili servis bakımlarında servis kendisi motora bakarken diagnostikte hata görüpte (standart değerlerden farklı sonuç alıpta) orijinal yazılımına çevirme riski yok mu? Ayrıca aracı satarkende tekrar eski yazılıma(orjinaline) döndürme şansı var mı?
    Fiyat konusunda bilgi verebilir misiniz? İşlem ne kadar sürüyor, güç ve torktaki ölçümlemeyi, işlem öncesi ve sonrası farkı nasıl gösteriyorsunuz?

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47397

      #47
      Konu: chip tuning for software

      @zafira2000,

      Aracınızın aile arabası olarak kalmasını istiyorsanız tunning yaptırmayı denemeyin, sizin için güç artımının şehir içinde araç kullanmanızdan dolayı size faydası olmaz.

      Chip Tunning fabrika değerlerinin üstüne çıkarak (fabrika ayarlarındaki tolerans aralığı kullanılmaktadır), aracınızın motorunun en ideal yakıt-performans eğrisini çıkartarak en iyi hale getirmek işidirki bunu Türkiyede kaç kişi yapıyor bilmiyorum, yüksek performansın alınabilmesi için programlamayı yapan kişilerin ve programın profosyonel olması gerekir, piyasada çok ucuza yapıp güç artımı olacağına azalan araçlarda vardır.

      Servislerde araca tunning yapılmışmı yapılmamışmı diye bakmaz, şimdiye kadar birkaç servisten böyle şeylerde duymadım.

      Programlama yapılmadan önce orjinal dosya chip üzerinden alınmakta herhangi bir sorun olursa geri yüklenmektedir.

      Dosyalar her araç için ayrı ayrı üretilmekte olup aynı marka aynı model araçlara bile uygulanamamaktadır, zira bu dosyayı yapanlar (yurtdışından) sadece ilgili araç için çalışması için bir şeyler yapmaktadır, bu nedenlede bu işlem malesef ucuz olmamamaktadır.

      Motorun gücündeki artışı yada performansı DYNOMETRE denilen bir araç vasıtasıyla ölçülmektedir, yaptıracak olursanız ilk hali ve son hali ile 2 defa dynometre de kontrol ettirmenizdir, performans artışı yoksada orjinal dosyayı yükletip ücret ödemeyiniz.

      Şu unutulmamalıdırki dizel araçlarda ortlama %20 nin üzerinde performans artışı sağlanırken, benzinlilerde bu oran maksimum %13-14 lere kadar çıkmaktadır. Bu nedenle benzinli araçlara pek fazla tavsiye edilmemektedir.
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • zafira2000
        Junior Member
        • 28-06-2008
        • 3

        #48
        Konu: chip tuning for software

        Teşekkürler,
        Peki aynı modelin ilk sene çıkışından sonraki senelerde aynı model için beygir gücünün 10 beygir artırılması ile ilgili bir yorumunuz var mıdır, ne yapılmıştır, veya gerçekten ne yapıldığını bilen varsa paylaşabilir mi(sanırım Opel Yetkili Servisinde çalışanlar bilir ama onlara sordum, sanırım doğru kişi bana denk gelmedi, net cevap alamamıştım). Ben sadece programda yaptıkları iyileştirmedir diye düşünüyordum. donanım olarak bir değişiklik yaptıklarını düşünmüyordum(maliyet açısından), bu düşünceylede servise gitmiştim, eğer sadece programda iyileştirme yaptılarsa, aslında bu yazılımı 2000 modellere yükleseler onlarda aynı güce ulaşabilir diye düşünüp servistekilere sorduğumda böyle bir cevap bekliyordum, beklediğim cevabı alsaydım, servise bu işlemi yapın diyecektim, daha doğrusu onlardan beyni tekrar programlıyalım şeklinde bir teklif bekliyordum. Ama dediğim gibi o farklı bu farklı aynı değiller şeklinde beni pek tatmin etmeyen cevaplar vermişlerdi, o andan itibaren Zafira'yla ilgili fırsat buldukça araştırmalar yapmaya başladım bu konuyla ilgili olarak. Haklısınız aile arabası ve pek bozmakta istemiyorum ama sonuçta bizim içimizde de delikanlılık henüz bitmedi sanırım, gözümüz gönlümüz kayıyor bu tür konulara, biraz daha iyi olsa nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum. Açıkçası bu tür bir masraf ve azda olsa bir iyileştirme yaparak acaba yeni araba alma sevdasını en az bir 3 sene daha erteleyebilirmiyim hesaplarımda var aslında.
        Tekrar teşekkürler.

        Yorum

        • blueking83
          Junior Member
          • 06-05-2008
          • 40

          #49
          Konu: chip tuning for software

          Aracınızın üzerinde SIEMENS SIMTEC 70 ecu vardır.Aracınıza chip tuning işlemi OBD dediğimiz diagnos portundan girerek yapılmaktadır.İşlem maximum 3 saat sürmektedir.İşlem sonrası güç ve tork değişimini DYNO ilk ölçüm ve son ölçüm değerlerine bakarak anlayabilmekteyiz.Servislerin arıza tespit cihazı dışında beyine girip yazılım değiştirecek cihazları bildiğim kadarı ile yok.

          Aracınızın aile arabası olmasının chip tuning yaptırmaya bir engeli yoktur.chip tuning sadece yüksek devirlerde etkili olan bir işlem değildir.gerekli ayarlamalarla düşük devirlerdede bir rahatama hissedersiniz.Kaldıki aracınızın bir üst modeli arasında 10hp lik bir fark var.

          Yanma odasında gerekli olan hava-yakıt karışım oranının ayarlanması gerçekten zordur ama araç orjinal verileri baz alınarak yapıldığında sorun çıkmamaktadır.yada egzoz emisyon değerlerinden elde edilen verilerle sıkıştırma oranı hesaplanabilmektedir.

          İşlem sonrası gerekli durumlarda orjinal dosya geri yüklenebilir.

          Aracınızın bir üst modeli arasında 10hp lik bir fark var.ben bir yazılım farklı olduğunu düşünüyorum tabi bir opel servisine sormak lazım mortorları arasında bir fark varmı yada mekanik sistemi arasında.eğer yoksa 2 aracında orjinal verilerine bakıldığında anlaşılacaktır.eğer öyle bir durumsa 125lik zafiranın değişikliğide adapte edilebilir 115 liğe.

          Bu işlemin fiyatı standart 400-500 ytl arasındadır ama dyno ölçümü ve egzoz emisyon ölçümü yatırmak isterseniz bu işlemin fiyatı 600-700 ytl olmaktadır.
          Son düzenleme blueking83; 30-06-2008, 10:25.

          Yorum

          • cui_culyano
            Junior Member
            • 10-12-2005
            • 193

            #50
            Konu: chip tuning for software

            güzel bi konu işlernıyor.....

            Yorum

            • blueking83
              Junior Member
              • 06-05-2008
              • 40

              #51
              Konu: chip tuning for software

              teşekkürler elimizden geldiğimizce yardım ediyoruz...

              Yorum

              • zafira2000
                Junior Member
                • 28-06-2008
                • 3

                #52
                Konu: chip tuning for software

                İlginiz için teşekkür ederim,
                Mutlaka görmek veya ölçümler yapmak gerekiyordur ama Zafira 1.8 115 beygir için ne kadarlık bir güç ve tork artışı sağlanabilir, elde daha önceden bu model için belirtilmiş artış değerleri var mı? Bazen internette görüyorum, supercips gibi üreticiler veya tuning yapan program üreticileri sitelerinde chip tuningle veya chip değiştirme ile hangi modelde ne kadarlık bir artış sağlanabileceğini belirtiyorlar, sizde bu şekilde bir önbilgi verebilirmisiniz? Mutlaka 125 beygir olan sonraki modellerede chip tuning yapılıyordur, yani 115 beygir olan bu motordan alınabilecek artış 10 değil belki dahada fazladır, fabrikanın müdahalesiyle 10 beygir artmış birde tam bir chip tuning işlemi ile artış daha yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Aslında benim güçten daha çok tork artışı beklentim var. İşlemden sonra test ettiniz, güç artışını gerçektende gördük diyelim ama sonradan hararet gibi veya farklı bir bir sorun çıkarırsa, bu tür bir sorunda hata düzeltliyor mu, diyelim tekrar programda bir düzeltme ve yükleme yaptınız ama yine hararet yapmaya devam ediyor(veya motorda farklı bir problem olmaya başladı ve düzelmiyor diyelim). Bu durumda yapılan işlemi geri alıp, aldığınız ücreti iade mi ediyorsunuz, yani kısacası ücret iadesinide kapsayacak şekilde garanti veriliyor mu, ne kadar süre için? Açıkçası bu tür işlemleri yaptırmak isteyenlerin kafasında bu tür detaylar var, bunlar pek belirtilmediğinden vede nedense baştan sorulmadığından, öğrenilmediğinden çekimser kalınıyor.
                Birde örneğin TC (traction Control-patinaj önleme sistemi) özelliği var, bu özellik programıyla ilgili sanırım, bu tür özelliklerinin yeniden programlama sırasında bozulma ihtimali,riski var mı?
                Genel olarak merak ettiğim için soruyorum, cahilce bir soru olacak kusura bakmayın, örneğin bir aracın TC(patinaj kontrol) gibi bir özelliği yoksa veya opsiyonel sunulan bir özellikse ama ilk sıfır satın alımda bu özellik istenmemişse, sonradan chip tuning sırasında bu özellik veya benzer özellikler eklenebiliyor mu, yani güç ve tork artışı dışında başka araca bu tür programsal artılar ilave etmek mümkün mü, mümkün olan araçlar var mı?
                Tekrar teşekkürler.

                Yorum

                • KARADENÝZ.TV
                  Junior Member
                  • 10-02-2006
                  • 5

                  #53
                  Konu: chip tuning for software

                  VW Transporter T5 130HP bu araca ben chip tuning for software nasıl yüklerim.elektronikciyim

                  Yorum

                  • blueking83
                    Junior Member
                    • 06-05-2008
                    • 40

                    #54
                    Konu: chip tuning for software

                    her elektronikci bu işi yapamaz gerekli donanımların varsa irtibata geç anlatıyım...

                    Yorum

                    • zako32
                      Junior Member
                      • 13-08-2004
                      • 9

                      #55
                      Konu: chip tuning for software

                      Merhaba konuya bende baya bir baktım benim sormak istediğim aracın performasını artırıyorsa bende Volkswagen SDI 2.00 VAR üzerinde 03G 906 016 N KART VAR ELİMDE YÜKLEME aparatları var ama bulunduğum şehirde bunun yazılımını atmak için kimse yok bende elektronik işiyle uğraşıyorum pc tamiri falan kendim yazılım atmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ? yükleme programı ve yazılım gerekmekte yardımınızı bekliyorum

                      Yorum

                      • blueking83
                        Junior Member
                        • 06-05-2008
                        • 40

                        #56
                        Konu: chip tuning for software

                        Originally posted by zako32 View Post
                        Merhaba konuya bende baya bir baktım benim sormak istediğim aracın performasını artırıyorsa bende Volkswagen SDI 2.00 VAR üzerinde 03G 906 016 N KART VAR ELİMDE YÜKLEME aparatları var ama bulunduğum şehirde bunun yazılımını atmak için kimse yok bende elektronik işiyle uğraşıyorum pc tamiri falan kendim yazılım atmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ? yükleme programı ve yazılım gerekmekte yardımınızı bekliyorum
                        Ecu içerisindeki dumpı okuyabiliyorsanız gönderin yok okuyamıyorsanız okuma konusunda yardım ediyim.yazılım konusunda sorun yok org dosyayı gönderirsiniz.biz hallederiz.ii çalışmalar.

                        Yorum

                        • cimpotlik
                          Junior Member
                          • 12-03-2006
                          • 1

                          #57
                          Konu: chip tuning for software

                          selamlar
                          blueking83 arkadaşım bende bi danışiim bari bende otomatik 2005 model hyundai starex tci var ve malum çok yakıyo işin ters tarafı o kadar yakmaya bide gitmiyo bununda parformansını arttırıp şimdiye kadar okuduklarımdan anladığıma göre yakıtınıda makul bi ölçüde indirmek mümkünmüdür ? ve bu ne kadara malolur ben ankaradayım bu işi yaptırmaya karar verirseim nerde yaptırıcam,kolay gelsin)

                          Yorum

                          • blueking83
                            Junior Member
                            • 06-05-2008
                            • 40

                            #58
                            Konu: chip tuning for software

                            selamlar

                            Performansının düşük olması nedeni ile çok yakıyor aracınız.enjektörlerde ve enjektör pompasında bir sorun yoksa ki genelde starexlerde sorunlar oluyor performansını arttırıp yakıtını makul ölçülerde düşürebiliriz.

                            Yorum

                            • HARUNOZELL
                              Junior Member
                              • 07-11-2006
                              • 17

                              #59
                              Konu: chip tuning for software

                              BEN DE HOBİ OLARAK İLGİLENİYORUM İNTERNETTE BİRKAÇ TANE OBD2 SCANTOOLS DA BULDUM PROGRAM VE İNTERFACE KABLOLU AMA PAHALI BİRAZ BİRDE HANGİSİ İŞİMİ GÖRECEK BİLMİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

                              Yorum

                              • blueking83
                                Junior Member
                                • 06-05-2008
                                • 40

                                #60
                                Konu: chip tuning for software

                                Tabiki elimden geldiğince yardımcı olurum.Özel mesaj attım size.

                                ii günler...

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X