DVB_4 Serisi En Güncel Emu ve Yükleme Talimatı

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • drlee
    Junior Member
    • 18-05-2004
    • 41

    DVB_4 Serisi En Güncel Emu ve Yükleme Talimatı

    VESTEL DVB-4 3600 FTA EMU YÜKLEME TALİMATI



    Gerekli olan ekipman



    Uydu alıcısı ve Tv

    PC’ nin “Hyper Terminal” programı,

    RS232 seri haberleşme kablosu (bir ucu erkek diğer ucu dişi olacak ve hatlar 1:1 olacak ).

    Gerekli Yazılımlar

    Yükleme iki aşamada yapılacak

    birinci aşama EMU (dvb4_v1_integrate_emu_twolang_1_6_6.bin) yazılımı

    ikinci aşama KEY(key05_11_2004.Bin) yazılımı

    ve istenirse üçüncü aşamada TV Prog.(Turksat_Hotbird_Full_List) yazılımı




    BİRİNCİ AŞAMA YAZILIM YÜKLEME


    1. Uydu Alıcınızı bu aşamada kesinlikle (FİŞE) takmadan, Uydu alıcınızın RS232 çıkışını, bilgisayarın seri haberleşme çıkışlarından birisine(COM1 veya COM2), RS232 seri haberleşme kablosu yardımıyla birleştiriniz. Kablo bir tarafı erkek bir tarafı dişi bire bir modem kablosu olacak.

    2. Bilgisayarınızı çalıştırınız.

    3. Programa bilgisayarınızın Başlat / Programlar / Donanımlar / Hyperterminal (Start / Programs / Accessories / Communications / Hyperterminal ) menüsü içinde Hypertrm.exe (Hyper Terminal) programını çalıştırınız.

    4. Yaptığınız bağlantı için isim ve ikon belirleyiniz.

    5. Açılacak program penceresi içinde, bilgisayarınızda seri haberleşme kablosunu bağladığınız soketin (portun) adını seçiniz. (COM1 veya COM2)

    6. Seçtiğiniz soketin (Port settings) özelliklerini aşağıdaki gibi belirleyiniz:

    Bits per second : 115200
    Data Bits : 8
    Parity : None
    Stop bits : 1
    Flow control : None
    Bu düzenlemelerle, Hyper Terminal programıyla ilgili ayarlarınız tamamlanmıştır. (Not: Artık program ile uydu alıcınızdan çıkan bilgileri görebilir ve program aktarımı yapabilirsiniz. Bu ayarları bir sefer yapmak yeterli olacaktır.)




    7. Uydu cihazınızın fişini takınız. Hyper terminal ekranında çeşitli karakterlerin çıktığını görün karakterleri gördüğünüzde bilin ki bilgisayarınızla uydu cihazınızın bağlantısı sağlanmış demektir (Eğer haberleşme yoksa baştan bütün işlemleri kontrol ederek haberleşmeyi sağlayınız.) Bu işlemden sonra uydu cihazınızın( FİŞİNİ) çekiniz.

    8.Hyper Terminal program ekranındaki menülerden, "Transfer" menüsüne giriniz, bu menü içerisinde "Dosya Gönderme / Send File" satırı seçilir. Ekrana dosya gönderimi ile ilgili bilgilerin bulunduğu yeni bir pencere gelecektir.

    9. Pencerenin ilk satırındaki bölüme, bilgisayar içerisinde kayıtlı olan yazılım dosyası bulunur ve seçilir. (dvb4_v1_integrate_emu_twolang_1_6_6.bin) İkinci satırda ise haberleşme protokolü için "1K Xmodem" tipini seçiniz. Dosya Gönderme / Send butonuna basınız.

    10. Cihazın FİŞİNİ takınız, ekranda ve hyper terminalde paketler 1 den başlayarak ileri doğru sayacaktır. yazılım yükleme bittiğinde( FUSE )yazacaktır. ÖNEMLİ: Kesinlikle cihaz tekrar açılana kadar (FİŞİ) çekmeyiniz Cihaz yeniden açıldığında ekranında “0000” yazacaktır ve bu esnada “TV” de yazılım yüklemeden önceki kanalla açılacaktır , bu aşamada Menü tuşuna basılır ve cihaz ayarları kısmında Yazılım sürümü : V1.6.6 görülmesi gerekir. Görülmezse bir hata olmuş demektir,bütün işlem 9 . satırdan tekrar edilmelidir




    Bu yazılım yüklendikten sonra;



    İKİNCİ YÜKLEME KEY DOSYASI





    1. Hyper terminalden birinci yüklemedeki ayarlardan sadece port hızı (38400) değiştirilir.



    2. Alıcının MENU tuşuna basılarak Ana Menu 'ye girilir. 1-9-0-3 tuşlanır. 1 yada 2 saniye içinde keylerin bulunduğu menu boş olarak görülür.



    3.Alıcıda Önce ekranda "Get Keys"(Şifre al) üzerine gelinip kumandadan "OK" tuşuna basılır.



    4. Tam bu sırada Hyper terminal'den Send butonuna tıklanır.



    5. Keyleri yükleme işlemi bittiğinde bilgisayardan OK mesajı görülür sonra menuden çıkılır.



    6. "Key Menu"sune tekrar(1-9-0-3) girilerek keylerin yüklenip yüklenmediği kontrol edilir.





    CİHAZA TV PROGRAMLARININ OTOMATİK YÜKLENMESİ





    1. Uydu cihazının fişi pirize takılır. kumandadan Menu tuşlanır, Ana Menü üzerinde iken kumandadan 929526 tuşlanır. gelen servis menüsünde iken (“pc den program tablosu yükleme”) seçilir, veya Hyper Terminal programı ekranındaki çıkan menülerden (4 nolu) yani pc klavyesi üzerinden” 4” tuşlanır.

    2. “ Hyper Terminal 38400(iknci yüklemedeki ayarlar) ekranındaki menülerden, "Transfer- Aktarım" menüsüne girilir menü içerisinden "Dosya Gönderme / Send File" satırı seçilir. Ekrana dosya gönderimi ile ilgili bilgilerin bulunduğu yeni bir pencere gelecektir.

    3. Gelen menüden ''Gözat'' seçilir.Pencerenin ilk satırındaki bölüme, bilgisayar içerisinde kayıtlı olan yazılım dosyası bulunur ve seçilir. " Turksat_Hotbird_Full_List “ ve Send butonuna basılarak,yükleme gerçekleştirilir.





    NOT: Polsat’ı auto güncellemesi için her hangi bir polsat kanalının üzerine gelinir ve beklenir 5 ila 10 saniye içinde kanal acılır ve keyler güncellenir.Eğer güncellenme gerçekleşmezse ozaman uydu cihazından polsat kanallarından herhangi birinin üzerine gelinerek bekleme moduna (stantbay) alınır ve tekrar açılır.buda olmazsa cihazın enerjisi kesilip tekrar verilir.(Bu açıklamaların bazı bölümleri alıntıdır.)





    Dosyalar:D
  • drlee
    Junior Member
    • 18-05-2004
    • 41

    #2
    Konu: DVB_4 Serisi En Güncel Emu ve Yükleme Talimatı

    DarkTrick'se Teşekkürler...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X