Türkiye ilk 10'da

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    Türkiye ilk 10'da

    Türkiye ilk 10'da

    Hyundai servisleri arasındaki yedek parça satış değerlendirmesinde, Türkiye'den iki servis ilk 10'a girdi.

    Hyundai Assan, satış sonrası hizmetlerinde önemli bir başarıya imza attı. Hyundai Assan'ın Türkiye'deki iki yetkili servisi, dünya çapındaki yetkili Hyundai servisleri arasında yedek parça satış değerlendirmesinde ilk 10 arasında yer aldı.
    Hyundai'nin tüm dünya çapındaki yetkili servis-satış noktalarına yedek parça tedarik eden Mobis'in bu yıl ilk kez yaptığı değerlendirmeye, Hyundai'nin 190'dan fazla ülkede faaliyet gösteren yaklaşık 5 bin yetkili servisi katıldı.
    Mobis'in yaptığı değerlendirmede, tüm Hyundai servislerinin yedek parça satışlarındaki performansları ölçüldü. Değerlendirmenin ilk aşamasında servislerin yedek parça satışları ve araç başı sattıkları yedek parça adetleri hesaplandı. İkinci aşamada ise servislerin ellerinde bulunan yedek parça stoklarının durumu, karşılama oranları, gerçekleşen ve hedeflenen satışlar ve yedek parça pazarlama verileri incelendi. Tüm işlemler için belirlenen puanlar toplandı ve Hyundai'nin İstanbul-Altunizade yetkili servisi olan Uçar Otomotiv, tüm dünyadaki Hyundai servisleri arasında ikinciliği, İzmir yetkili servisi olan Yükseliş Otomotiv ise sekizinciliği elde ederek ilk 10 arasına girmeyi başardı. Değerlendirmede ilk sırayı ise Avustralya servisi olan Gold Coast Hyundai elde etti. İlk 10 arasında Türkiye'nin dışında Endonezya'nın da iki servisi bulunuyor. Yedek parça satışında dünyadaki en iyi 10 Hyundai servisi sıralamasında ABD, Yunanistan, Güney Afrika, Pakistan ve Singapur'daki Hyundai servisleri de yer alıyor.

    Servisler Güney Kore'de

    Dünya çapında ilk 10'a giren Hyundai servislerinin yetkilileri, 5-11 Aralık 2004 tarihleri arasında Mobis'in davetlisi olarak Güney Kore'de buluştular. Hyundai Uçar Otomotiv'den Yedek Parça Müdürü Yahya Ersin Özkeskin ve Yükseliş Otomotiv'den Yedek Parça Müdürü Ersin Şahin'in katıldığı gezide ilk gün servis komitesi gerçekleştirildi. Daha sonra yetkililer Hyundai Motor Company'nin, dünyanın en büyük entegre üretim merkezi konumundaki Ulsan fabrikasında binek otomobil ve ağır vasıta üretim bantlarını ziyaret etti. İlerleyen günlerdeyse Kore eski hanedanlığının başkenti olan Kyung-ju gezildi ve kayak merkezi Moo-ju'da katılımcılara kayak dersi verildi. Son olarak da Mobis tarafından 10 servise, başarılarından dolayı ödülleri verildi.



  • dj_bolth
    Junior Member
    • 27-04-2004
    • 243

    #2
    Konu: Türkiye ilk 10'da

    gerçekten kayda değer bir olay

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Türkiye ilk 10'da

      acaba bu durum iyi mi yoksa kötü mü ?

      bunu değişik açılardan değerlendirmek gerekir.

      bu eğer başarı olarak nitelendirilecekse HYUNDAI'nin başarısıdır. Türkiye için ekonomik anlamda bir kayıptır. araçlar ve yedek parçalar için ödenen para bir anlamda milli servettir.

      ilk 10'a giren firmaların bulundukları ülkelere bakarsanız genelde gelişmekte olan ülkeler. Avrupa ülkelerine rastlayamıyorum. acaba bunda HYUNDAI markasının tercih edilmesinin payı var mı ?

      Türkiye'deki şartlardan dolayı parça satışı yüksek miktarda olabilir.

      parça satışının adet ve maddi anlamda yüksek olması hem araçların kalitesiyle hem araçların doğru kullanımıyla hem de ülkedeki yol, iklim, ...vb şartlarla doğru orantılıdır.

      ayrıca diğer bir etken de HYUNDAI firmasının izlediği politikalardır, hitap ettiği pazarlardır.

      HYUNDAI firması giremediği bir piyasada tabi ki ne araç ne de yedek parça satabilecektir.

      Türkiye, Uzak Doğu için bir geçiş noktası olarak düşünülmekte ve Avrupa engeline takılmamak daha kolay ve etkili rekabet etmek için Türkiye pazarı tercih edilmektedir.

      bu sonucun asıl nedenleri bunlardır.

      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: Türkiye ilk 10'da

        vallahi hocam çok iyi anlattın olayı ben bu açıdan hiç düşünmemiştimstupidprv

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X