Dectron, Golden Interstar, Dizipia

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • bypas
    Junior Member
    • 06-04-2008
    • 80

    Dectron, Golden Interstar, Dizipia

    Sayın ustalar sayın arkadaslar,

    Dectron 95000 ci+usb sahibiyim. Yazılımın gelmeyecegi ithal eden firma tarafından soylendi. Çok arkadaş bunun için arayış içinde bende internet uzerinden araştırma yaptım. Bu konuda bildiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Oncelikle bu cihaz Korede Dizipia şirketi tarafından uretilmiş. Fakat ilginç olan bu firma Golden Interstar, Focus, Dragon Box, Orient, Starsat, Baff, Siera gibi onlarca markalı uydu cihazı uretmektedir. Dectron da bunlardan biridir.

    Benim cihazıma uygun olan cihazlara baktım yani ozelliklerine baktım. Ancak benim usta ve hatta tecrubeli biri olmadıgımı soylemem gereklidir. Bundan dolayı buldugum internet sayfasının adresini veriyorum. Bu sayfada Dizipia şirketi tarafından uretilen butun markaların ismini hatta bazılarının resimlerini bulabilirsiniz. Bu sayfada benim cihazım

    Decktron SAT 95000 CI: DVB-S, 6000 Ch., 2x CI, USB
    olarak gozukuyor. Ayni ozelliklere sahip diger cihazlar ise iki adettir:

    1-Golden Interstar GI-S 805 CI Xpeed: DVB-S, 6000 Ch., 2x CI, USB
    2-Bigsat BS-S 805 CI Xpeed: DVB-S, 6000 Ch., 2x CI, USB

    Ben usta degilim tecrubeli de degilim en buyuk hobim evde oturup TV izlemek. Diger şeyleri yapmak için butçemde yok. Dolayısıyla ustalardan istirham ediyorum. Bu konuyla ilgilenseler ve benim gibi magdur olan arkadaslara yardım etseler çok memnun olacagız.

    Lutfen sırasıyla hangi dosyayı nereden bulacagımızı ve yuklemeleri nasıl yapacagımızı en azından benim acemi oldugumu dusunerek yazarlar ve izah ederler ise çok çok minnettar kalırım hepimiz minnettar kalacagız.

    Not1: Dectron 95000ci+usb renkli menuye sahip, hızlı bir cihaz ve usb den yazılım yuklemek de çok kolay ve pratik. Ayrıca usb den mp3 muzik dinleyip ve jpeg resim dosyalarınızı TV ekranında gorebiliyorsunuz. Mutlaka Golden Interstar larda oyledir. Çoklu kanal taşıma ve EPG de mevcut. Bu benim ilk EMU lu cihazım kurtarmak için yardımlarınızı bekliyorum.

    Not2: Dectron u Turkiye ye getiren firmayı hemen herkes biliyor. Firma yetkilileri Dectron lara yazılım destegi olmayacagını soylediler. Sebebi ise Turk firmasının baska bir firmayla anlaşması imiş. Koreli Dizipia firmasıda boylece verdiği yazılım destegini çekmiş. Bildiklerim bunlar.

    Not3: Bir şekilde onerisi olan veya çare bulan olursa lutfen bu başlık altında değerlendirelim. Bu başlık altında herkes bildiklerini paylaşsın. Hepimiz bu memleketin insanıyız. Birbirimize yardım edelim yol gosterelim.

    Aşagıdaki internet sayfasına girince Dizipia nın hangi markaları urettiğini gorunce zannederim oldukça şaşıracaksınız.

    http://www.satellite-heaven.de/Receiver/dizipia.htm

    Umarım Ozmena yonetimi de sesimizi duyar. Bu arada Ozmena yonetiminin boyle bir mecburiyeti olmadıgının da farkındayım.

    Yazdıklarımı bilen arkadaşlar varsa kusuruma bakmasınlar. Acemiyim ve bir çare arıyorum.

    twinsler,ibagci,ototorlak,atamert72 ve hepinize selamlar saygılar,
    Bypas
  • ATAMERT72
    Junior Member
    • 29-10-2005
    • 209

    #2
    Konu: Dectron, Golden Interstar, Dizipia

    çok güzel ve gerekli bir konu başlığı. tebrik ediyorum.

    Yorum

    • serkanta16
      Junior Member
      • 22-08-2007
      • 83

      #3
      Konu: Dectron, Golden Interstar, Dizipia

      Kişinin gücü,günün birinde tükenir,ama bilgi yaşar.Bilginin ışığı,kapalı gözlerden bile içeri sızar,aydınlığa kavuşur.Belki birgün birileri bize yardım eder arkadaşım...

      Yorum

      • ototorlak
        Junior Member
        • 22-10-2005
        • 219

        #4
        Konu: Dectron, Golden Interstar, Dizipia

        Arkadaşlarım,

        Konuyu daha önceden sahibi olduğum Sunny yazılımlı alamet receiverim için yardımlarını esirgemeyen yazılımlar konusunda oldukça deneyimli bir arkadaşıma ilettim.Forumumuzda yazılanları o da teyit etti.Yani ithalatın durması sonucunda yazılımın da kesileceğini ve buna yapılacak bir şey olmadığını o da söyledi.Ancak bypas arkadaşımın yerinde tespitini beğendi ve bizim cihazların muadilleri konusunda araştırma yapacağına dair söz verdi.Neticeleri sizlerle paylaşacağım.

        Yorum

        • serkanta16
          Junior Member
          • 22-08-2007
          • 83

          #5
          Konu: Dectron, Golden Interstar, Dizipia

          (Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi değildir.Bütün fethedilmemiş gizlilikleri,bilinmeyenler,ancak senin fazilet ve adaletinle gün ışığına çıkacaktır)

          cihazın dönüşümü için boot dosyası yada ne dönüşüm yazılımı artık ne gerekliyse ben usb girişinden focusun mu dersin starsat ınmı dersin corax mı dersin denemediğim yazılım boot dosyası mem dosyası kalmadı allahtan cihaz bozulmadı eror 002 veriyor.

          Yorum

          • bypas
            Junior Member
            • 06-04-2008
            • 80

            #6
            Sorunumuz: Dectron, Golden Interstar, Dizipia

            Sayın arkadaşlar,

            Şu anda maçlar var hepimiz izliyoruz. Maçlar bitince tekrar kendi konumuza donecegiz. Konumuz: Dectron, Golden Interstar, Dizipia lütfen unutmayalım konumuz bu. Aslında konumuzdan ziyade sorunumuz bu.

            Bu sorunla ugraşan arkadaşlarımız varmı? En son ototorlak arkadaşımız bir gelişme olursa haber verecegim demişti. Herhalde bizleri unutmamıştır. Birde General arkadaşımız daha dogrusu ustamız var ondan da umutluyum belki bize bir mujdeli haber verebilir.


            Hepinize selamlar saygılar.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X