Ozon tabakasındaki delik nasıl kapanır?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    Ozon tabakasındaki delik nasıl kapanır?

    NNT Nano Teknoloji AŞ Bor Power Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, bor madeninden ürettikleri motor yağlayıcılarının tüm dünyadaki araçlarda kullanılması halinde, ozon tabakasındaki deliğin 20 yıl içinde kapanacağını iddia etti.


    Arvas, çeşitli yurt içi ve yurt dışı bilimsel araştırma merkezlerinde yapılan tetkikler sonucunda, bor madeninden üretilen ürünlerin, bütün araçlarda egzoz gazını yüzde 15 oranında azalttığının tescillendiğini söyledi.


    Türk teknoloji firması tarafından üretilen ürünlerin dünya insanına katkı sağlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Arvas, şöyle konuştu:

    “Firmamızın ürettiği bor ürünlerinin dünyadaki tüm araçlarda kullanılması halinde, ozon tabakasındaki delik 20 yılda kapanacak. Bunu biz söylemiyoruz. Bu güzel gelişmeyi Teknik Gözetim Kurumu (TÜV) ve Alman Araştırma Merkezi (BAM) tescilledi. Bor madeni dünya çapında insan sağlığında büyük rol oynayacağı kanıtlanmış oldu. Türk teknolojisi, dünyayı kurtarmaya aday. Gurur veriyor. Dünya ilgi gösteriyor.”

    “KAMUOYU CİDDİ İŞLERE KULAK ASMIYOR”

    Borun Türkiye için çok önemli bir maden olduğunu belirten Arvas, kamuoyunun borun önemini anlamak istemediği belirterek, şöyle konuştu:

    “Bütün ülkelerde bizi ciddiye allıyorlar. Ancak Türkiyede kamuoyu ciddi işlere kulak asmıyor. Türkiye'de kamu oyu siyasi ve gereksiz konularla ilgilendiği için bilimsel bilgilerle ilgilenmiyor, Türkiye kendi teknolojisine sahip çıkmalı.”

    BOR DÜNYA İÇİN EN TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARININ BAŞINDA

    NNT Nano Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Akın da borun temiz enerji ürünlerinin başında geldiğini belirtti.

    Global ısınmayla birlikte sanayi ve enerji üretimi yerlerinin atmosfere sera gazı salınımı yaptığını anlatan Akın, şunları kaydetti:

    “Doğadaki hidrojen ise sıfır zararlı bir elementtir. Bu nedenle hidrojen gibi doğayı kirletmeyen elementlerle bir takım çalışmalar hızlandı. Hidrojen depolanamadığı için çok pahalıya mal olan bir enerji kaynağı. Bu nedenle burada bor devreye giriyor. Borun elementler ve moleküler yapısıyla hidrojen bileşenleri enerji üretiminde kullanıyor. Böylece bor dünya için en temiz enerji kaynaklarının başında gelmektedir.”

    Olağanüstü özellikleri bulunan ve NNT Ar-Ge tarafından üretilen ileri teknoloji ürünlerinin doğa dostu ürünler olduğunu ifade eden Akın, “Bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor, metal yüzeylerde oluşan sürtünmeyi, aşınmayı ve korozyonu düzenli olarak azaltır. Bu özellikleri, ham madde fiyatlarının yüksek olduğu günümüz şartlarında maliyet avantajları sağladığı gibi çevre kirlenmesini de azaltarak, doğaya katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.

    AA
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Ozon tabakasındaki delik nasıl kapanır?

    ALLAH (c.c.) daha iyi bilirde adamların ürettikleri yağları herkes kullanırsa bunların zengin olacağını ben şimdiden düşünür gibiyim .

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X