11.01.2005s.haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    11.01.2005s.haberler

    'Korkuyorum'

    Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, yakaladıkları çıkışı, ikinci yarıda sürdürememekten korkuyor.

    Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, ligin son haftalarında yakaladıkları büyük çıkışı ikinci yarının ilk haftalarında sürdürememekten korktuğunu söyledi.
    Siyah-beyazlı takımın kamp yaptığı Kremlin Palace otelinde basın toplantısı düzenleyen Del Bosque, Beşiktaş'ın daha üst sıralara çıkmaması için hiç bir neden görmediğini belirterek, ''Bu kadar çok istediğiniz bir şeyi gerçekleştirememeniz çok zordur. Futbolcularımdan hiç bir şikayetim yok ve onlara güveniyorum, fakat herhangi bir sebeple çıkışımızın devam etmemesinden de endişe ediyorum'' diye konuştu.
    Öte yandan Fenerbahçe'ye göndermede yapan Del Bosque, ''Bazıları gibi biz Anelka'yı getirmiyoruz'' dedi. Del Bosque, Fenerbahçe'nin Anelka'yı transfer etmesi halinde bunun Türk futbolu için çok iyi bir gelişme olacağını kaydetti.
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: 11.01.2005s.haberler

    'UEFA CEO istiyor'

    Ersun Yanal, UEFA'nın teknik adamların kulüplerde CEO olarak görev yapmasını istediğini söyledi.

    A Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA'nın teknik direktörlerden kulüplerinin CEO'su gibi çalışmalarını istediğini ve Türk teknik direktörlerinin de kendilerini buna göre hazırlaması gerektiğini söyledi.
    Antalya Aksu'da düzenlenen Hasan Polat Uluslararası Teknik Direktör Semineri'ne katılan Ersun Yanal, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi futbolda da AB ile bazı ortak değerleri olmak zorunda olduğunu belirtti.
    Yanal, ''UEFA, artık teknik direktörlerin sadece teknik bilgileri değil psikoloji, felsefe ve yönetim bilimi gibi konularda da eğitim almasını, kısaca teknik direktörlerin artık kulüpleri yöneten, vizyonunu belirleyen kişi olmasını istiyor'' dedi.
    Türkiye ligleri ve oyuncular üzerine de bir analiz yapan Yanal, Türk fulbolundaki en önemli sıkıntılardan birisini 19-22 yaş gruplarındaki futbolcuların gerek (A) takımlarında, gerekse PAF takımlarında yeterince şans bulamaması olarak açıkladı.
    Birinci Süper Lig'de 19-22 yaş grubunda 45 oyuncunun ilk yarı boyunca kadrolarda yer bulduğunu anlatan Yanal, şöyle devam etti:
    ''1983 doğumlu 25 oyuncu ortalama 7.8 dakika, 1984 doğumlu 8 oyuncu ortalama 10.12 dakika, 1985 doğumlu 8 oyuncu ortalama 3 dakika, 1986 doğumlu 4 oyuncu ortalama 1.75 dakika forma giyebilmiş. Bu durum PAF liginde de farklı değil. Fenerbahçeli Semih ilk yarıda sadece 1 dakika oynayabilmiş. Oysaki futbolda eğitimin 21-22 yaşına kadar sürdüğü kabul ediliyor. Buna maç tecrübesi de dahil. Dolayısıyla en önemli yaş grubundaki oyuncularımıza daha fazla maç tecrübesi kazandıracak formüller üretmeliyiz.''

    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: 11.01.2005s.haberler

      Bulak'tan sitem

      Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, büyük kulüplerin genç yetenekleri yok ettiğini söyledi.

      Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un genç yetenekleri yok ettiğini söyledi.
      Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kadrolarında altyapılarından yetişmiş en az 30 yıldız adayı futbolcu bulunduğunu, Trabzonspor'un ise tek başına bu sayıda yeteneğe sahip olduğunu iddia eden Bulak, ''Ancak maalesef bu kulüplerimiz genç ve yetenekli oyuncularına kendi takımlarında oynatmadıkları gibi başka kulüplere de vermiyorlar. Bu oyunculardan herhangi birine sahip olduğumuzda bazen kiralık olarak verebileceklerini söylüyorlar. Fakat artık Anadolu kulüpleri de kiralık oyuncu istemiyor. Bu durumda bu yetenekler de yok olup gidiyor'' diye konuştu.
      Teknik direktörlerin de herhangi bir kulüpte görev aldıktan sonra ilk iş olarak bolca oyuncu transferi istemesini eleştiren Bulak, şöyle devam etti:
      ''Genellikle Birinci Süper Lig'deki kulüplerde aynı futbolcular sürekli yer değiştiriyor. Yeni isimler çok nadir vitrine çıkıyor. Sonuçta futbolumuz bir ilerleme kaydedemediği gibi kulüpler günden güne artan bir borç yükü altına giriyor.''


      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: 11.01.2005s.haberler

        Şenoğlu korta çıkıyor

        Milli raket İpek Şenoğlu, 110 bin dolarlık Avustralya Open WTA Turnuvası'nda mücadele edecek.

        10-16 Ocak tarihleri arasında Canberra'da 110 bin dolarlık Open WTA Tenis Turnuvası'na katılmak üzere Avustralya'ya giden İpek Şenoğlu, Romen partneri Andreea Vanc ile yarın korta çıkıyor. Şenoğlu ve Vanc çifti, ilk karşılaşmalarını İspanyol Ardentxa Darra Santonja ve İtalyan Antonella Serra Zanetti ile yapacak.
        Şenoğlu, 17-30 Ocak tarihlerindeki Avustralya Open Turnuvası'na da katılacak.

        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: 11.01.2005s.haberler

          Avrupa'dan Futbol

          İspanya ve İtalya liglerinde heyecan yeniden başlarken, İngiltere Premier Ligi tüm hızıyla sürüyor.

          İspanya ve İtalya liglerinde tatilin ardından heyecan yeniden başladı. Premier Lig'de ise futbolcular adeta maç oynamaktan antrenman yapmaya fırsat bulamıyorlar artık. Ocak ayı ara transfer döneminin resmen başlamasıyla imza haberleri de bir bir geliyor. İşte Avrupa futbolunda geçen hafta…

          İngiltere (Premier Lig)

          22. Hafta maçları 3-4-5 Ocak'ta oynandı. Lider Chelsea, Boro'yu da Didier Drogba'nın 3 dakika içinde attığı iki golle geçti ve önlenemez yükselişini devam ettirdi. Arsenal ise, Highbury'de Man.City karşısında Freddie Ljungberg'in golüyle beraberliği ancak kurtarabildi. Böylece iki Londra ekibi arasındaki puan farkı 7'ye çıktı. Manchester United evinde Tottenham'la golsüz berabere kalınca Arsenal'a yaklaşma fırsatını tepmiş oldu. İkincilik mücadelesinde haftanın en kârlı ekibi şüphesiz Everton'dı. Goodison Park'ta Portsmouth'u 2-1 mağlup ettiler ve puanlarını 43'e çıkardılar (Arsenal 48, United 44 puanda). Haftanın bir başka kârlı takımı da Liverpool olsa gerek. Norwich'i deplasmanda 2-1 yendiler ve beşinci sıraya yükseldiler. Ezeli rakipleri Everton ile aralarındaki puan farkı ise artık sadece altı.

          Uzun bir tatil söz konusu olmasa da (15 Ocak'ta lig heyecanı yeniden başlayacak) teorik olarak Premier Lig'de ilk devre tamamlandı böylece. Chelsea'nin sadece 8 gol yemiş olması, Mourinho'nun ne kadar sağlam bir savunma oluşturduğunun göstergesi. Arsenal'in attığı 52 gol de dikkat çekici. Oysaki United 33, Everton ise sadece 27 gol atmış. (Everton'ın sadece +4 averajla ligde dördüncü sırada bulunması da ilginç). Şu anki tabloya göre tahmin yürütürsek West Brom ve Southampton sezon sonunda Premier Lig'e veda edecek gibi görünüyor. Norwich, Palace, Fulham ve Blackburn ise bu yolculukta WBA ve So'ton'a eşlik etmeme mücadelesi verecek kalan 16 maçta.

          Hafta sonu ise İngiltere'de FA CUP 3.tur maçları heyecanı yaşandı. Sürpriz sonuçların alındığını söylemek mümkün zira tam 4 Premier Lig takımı, alt liglerden takımlara yenilerek elendi. Manchester City, İngiltere'nin 3.Ligi konumundaki League One'dan Oldham'a 1-0 yenilerek FA CUP'ın dışında kaldı. Aston Villa Sheffield United'a 3-1, Norwich West Ham'a 1-0 ve C.Palace da Sunderland'e 2-1 yenilerek bu prestijli kupaya erken veda ettiler. Manchester United ise, Exeter City karşısına yedeklerden kurulu bir kadroyla çıkmanın, bir anlamda rakibi küçümsemenin cezasını, yoğun takvimlerinin ortasında bir ekstra deplasman maçı daha yaparak ödeyecek. Kırmız Şeytanlar, Exeter'e 90 dakika boyunca gol atmayı başaramadı ve karşılaşma 0-0 bitti. Alex Ferguson'ın Scholes, Alan Smith ve C.Ronaldo'yu sonradan oyuna sokması da fayda etmedi. İngiltere'de tek maç üzerinden oynanan kupa maçlarında eşitlik bozulmayınca uzatma veya penaltı atışları uygulanmıyor. Taraflar, deplasmandan beraberlik çıkarmayı başaran ekibin sahasında "Replay" maçında yeniden karşılaşıyor.

          Premier Lig'deki son transfer haberlerini de verelim. Southampton'ın İngiliz Milli Takımı'nda da forma giyen santrforu James Beattie, Everton'a transfer oldu. 26 yaşındaki futbolcu için 6 milyon pound (yaklaşık 15 milyon YTL) bonservis bedeli ödenecek. Zaten "Super Kev" Phillips ve Beattie gibi iki forvet, diğer mevkilerini bir türlü güçlendiremeyen Southampton'a fazla geliyordu. 4.5 yıllık sözleşmeye imza atan Beattie, sezon başında Rooney'i satarak kasasını dolduran Everton kulübünün tarihindeki en pahalı transfer unvanını da kazandı.

          Beattie'yi satan Southampton, kadrosunu bir orta saha oyuncusuyla takviye etti. Bir dönem İngiliz Milli Takımı formasıyla da ter döken Jamie Redknapp, Tottenham'dan transfer edildi. Southampton'ın menajerliğini, Jamie'nin babası Harry Redknapp'ın yaptığını hatırlatalım.

          Chelsea, ara transfer döneminin ilk transferini, CSKA Moskava'dan Çek orta saha oyuncusu Jiri Jarosik'i alarak gerçekleştirdi. 2.5 yıllık imza atan Jarosik için CSKA'ya ne kadar ödeneceği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı ama Rus spor medyasına göre bu rakam 7 milyon Euro civarında (yaklaşık 13 milyon YTL). Bu arada Birmingham City'de kiralık olarak forma giyen Mikael Forssell de Chelsea 'ye geri döndü. Dizindeki sakatlıktan dolayı Nisan ayına kadar sahalardan uzak olan Finli santrfor iyileştiğinde Mourinho için iyi bir yedek olacak.

          Bu sezon sakatlıklar yüzünden sürekli oyuncu kaybeden Liverpool, Valencia'dan Arjantinli defans oyuncusu Mauricio Pellegrino'yu kadrosuna kattı. Tecrübesiyle Liverpool'a faydalı olması beklenen 33 yaşındaki futbolcu, menajer Rafa Benitez'in Valencia'dan eski öğrencisi.

          Manchester City'nin Fransız kaptanı Sylvain Ditsin için Newcastle'ın 5 milyon poundluk bir teklif yaptığı, ancak City'nin bu teklifi reddettiği açıklandı.

          Arsenal, Belçika'nın Beveren kulübünde forma giyen Fildişi Sahilli sağ bek Emmanuel Eboue'yi kadrosuna kattı. Menajer Wenger'in, 21 yaşındaki futbolcuyu bir süredir takip ettiği biliniyordu.

          İtalya (Serie-A)

          Çizme'de iki haftalık ara sonrası geçtiğimiz Perşembe 17. hafta maçlarıyla heyecan yeniden başladı. Haftanın en gollü maçında AC Milan Lecce'yi 5-2 mağlup etti. Hernan Crespo bu maçta attığı 3 golle yıldızlaştı. Lider Juventus Parma deplasmanından ancak 1-1'lik beraberlik çıkarınca, Juve ile Milan arasındaki puan farkı 2'ye düşmüş oldu. Üçüncü sırada bulunan Udinese, Sampdoria'ya deplasmanda 2-0 yenildi ve Juve'nin 9 puan gerisine düştü. Böylece Juve ve Milan zirve yarışında yalnız kaldı. Udinese ve Inter, diğer Şampiyonlar Ligi biletlerini kapmaya en yakın ekipler. Fakat arkalarındaki takımların da onlara çok yakın olduklarını ve çok küçük puan farklarıyla sıralandıklarını hatırlatalım.

          Eskiden olsa "haftanın maçı" kabul edilebilecek Roma derbisinde ise çok zevkli ve bir o kadar da gerilimli bir mücadele izledi futbolseverler. Bu sezon bekleneni veremeyen iki başkent ekibinden daha çok dibe vurmuş olanı Lazio, AS Roma'yı 3-1 yenerek iyi bir iş başardı. Uzun yıllar İngiltere'de oynadıktan sonra sezon başında ülkesine ve taraftarı olduğu takım Lazio'ya dönen Paolo di Canio 1 gol 1 asistle bu galibiyete büyük katkı yaptı. Fakat televizyon görüntülerinden, Di Canio'nun gol sevinci esnasında, 2. Dünya Savaşı dönemindeki İtalyan diktatör Benito Mussolini ve yandaşlarıyla özdeşleşen bir hareketle taraftarları selamladığı tespit edilince Futbol Federasyonu konuyu incelemeye aldı. Beraberliklerin takımı Inter ise Livorno deplasmanında Materazzi ve Vieri'nin golleriyle 2-0 galip gelerek zaman zaman beraberlik dışında skor da alabildiğini gösterdi.

          Serie-A'da 18.Hafta maçları 9 Ocak Pazar günü oynandı. Juventus Delle Alpi'de Livorno'yu 4-2 ile geçerek liderliğini sürdürdü. Daha 72 saat önce zahmetsizce goller bulan Milan ise Palermo deplasmanında gol atmaya başaramadı ve 1 puana razı oldu. Böylece Juve ile Milan arasındaki fark yeniden 4'e çıktı. San Siro'daki Inter-Sampdoria maçında, sahalarda ender görülen bir olay yaşandı. 88.dakikaya girildiğinde konuk takım 2-0 öndeydi. Ancak maçı Inter 3-2 kazandı! Bu küçük mucizeyi yaratan goller Martins, Recoba ve Vieri'den geldi. Emre bu maçta ilk 11'de forma giydi ve 84.dakikada yerini Karagounis'e bıraktı. Gollerin milli futbolcumuz oyundan çıktıktan sonra gelmesi şanssızlık! Çıkışa geçen Lazio ise Fiorentina deplasmanında da 3-2 kazandı ve 23 puana ulaştı.

          İspanya (La Liga)

          İspanya'da da 2 haftalık tatil sona erdi. 18. Haftanın en önemli maçı şüphesiz Vicente Calderon'daki Atletico-Real Madrid derbisiydi. Real Madrid, ezeli rakibine büyük üstünlük kurduğu bu maçı Ronaldo'nun 2 ve Solari'nin golleriyle 3-0 kazandı ve puanını 35'e yükseltti. Evinde Levante'yi 2-1 yenen Valencia da 35 puanda. İkinci sırayı paylaşan Real ve Valencia'nın attığı ve yediği gol sayısı da aynı. Lider Barcelona ise Villareal deplasmanında şok bir mağlubiyet aldı: 3-0. Böylece Barça 42 puanda kaldı.

          İspanya'dan diğer haberler ise şöyle: 5 Ocak Çarşamba günü Bernabeu'da, Real Madrid ve Real Sociedad takımları ile taraftarlar, 7 dakikalık ilginç bir maç için toplanmıştı. Bomba ihbarı nedeniyle skor 1-1 berabereyken iptal edilen maçın kalan kısmı başladıktan 2 dakika sonra Ronaldo'nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Zidane gole çevirdi ve Madrid 2-1'lik galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırdı.

          Sol ayak bileğinden ameliyat olan Valencia'nın başarılı sol kanat oyuncusu Vicente en az 2.5 ay sahalardan uzak kalacak. İspanya Milli Takımı'nda da forma giyen 23 yaşındaki futbolcu, Eylül ayından bu yana bileğindeki ağrılardan şikayetçiydi.

          Albacete, Uruguaylı forvet Nico Olivera'yı kadrosuna kattı. Uruguay'ın Defansor Sporting takımından transfer edilen 26 yaşındaki futbolcu İspanya'da daha önce Valencia, Sevilla ve Valladolid takımlarında forma giymişti.

          Fransa

          Fransa Kupası'nda ilk tur maçları 8-9 Ocak hafta sonu oynandı ve kupa bir sürprizle başladı. Marsilya, 2.Lig'den Angers'e 3-2 yenilerek kupaya veda etti. Angers 1-0 yenik duruma düştüğü maçın ikinci yarısında sadece 6 dakika içinde bulduğu 3 golle ünlü rakibini elemeyi başardı. Bu turda sürpriz sayılabilecek başka sonuç çıkmazken, 1.Lig'in üst sıralardaki ekipleri Lyon, Bordeaux, Monaco ve Auxerre zorlanmadan tur atladılar.

          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: 11.01.2005s.haberler

            Genel Kurul 19 Şubat'ta

            Galatasaray Kulübü Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, 19 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

            Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, tüzüğün 24. maddesi ile yönetim kurulunun 30 Kasım 2004 tarih 76 sayılı kararı gereğince, Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın Galatasaay Lisesi'nde 19 Şubat Cumartesi günü yapılacağı belirtildi.
            Toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde, genel kurul 26 Şubat'ta aynı saatte ve yerde yapılacağı bildirildi.
            Toplantıda, Yönetim Kurulu, Mali ve İdari açıdan ayrı ayrı ibra edilecek. Galatasaray Genel Kurul Üyeleri'nin, toplantıda oy kullanabilmeleri için 20 Ocak tarihine kadar aidatlarını ödemek zorunda oldukları kaydedildi.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X