Bu hafta 8 yeni film vizyonda...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    Bu hafta 8 yeni film vizyonda...

    Bu Hafta 8 Yeni Film Vizyonda88 Dakika, Yasak Bölge, Chiko, Yetimhane, *** And City,Ölümcül Oyunlar

    88 Dakika
    Jon Avnet’in yönettiği ve Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski ile Amy Brenneman'ın oynadığı 88 Dakika haftanın iddialı filmlerinden.

    Mahkeme için çalışan psikiyatrist Jack Gram, bir seri katil olan Jon Foster’in mahkûmiyetinden sorumlu bir kişi konumundadır. Seri katil, Jack Gramm’ı bir şahidi ve şahidin kız kardeşini ona karşı ifade verme konusunda kandırmakla suçlar.

    Jon’un cezasının infazı öncesi akşam saatlerinde Jack’e bir telefon gelir. Telefonda cinayeti çözmesi için sadece 88 dakikası olduğu söylenmektedir.

    Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi
    Emre Akay ile Hasan Yalaz’ın yönettiği ve Tuğra Kaftancıoğlu, Gülüm Baltacıgil, Emre Akay ile Mehmet Demirtaş’ın oynadığı "Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi", basit bir kasting işi gibi başlıyor.

    Ancak, tartışmalı filmlerin yönetmeni Tuğra Kaftancıoğlu'nın hain ve kurnaz planları sonucu, kasting çalışması Büyükada'da metruk bir malikanede, karanlık bir kedi fare oyununa dönüşüyor.

    Oyuncusundan istediği verimi alabilmek için akıl almaz yöntemlere başvuran uçuk-kaçık yönetmenimiz, ortaya kara mizah ile gerilim arasında gidip gelen, gerçek ve kurgu arasıdaki sınırı bulandıran, sanat adına çekilmiş, sadist ve cinsiyetçi bir film çıkarır.

    Chiko
    Denis Moschitto, Volkan Özcan, Moritz Bleibtreu ile Reyhan “Lady Ray” Şahin’in oynadığı "Chiko" adı Fatih Akın’ın takipçileri arasında geçen Özgür Yıldırım’ın, ilk uzun metrajlı filmi.

    Chiko ve en iyi arkadaşı Tibet için; para, güç ve itibardan daha önemli bir şey yok. Hamburg’un kenar mahallelerinde yaşayan bu iki öfkeli Türk gencin hayatı; onların hayallerini süsleyen her şeyi kontrolü altında tutan uyuşturucu satıcısı Brownie, ile tanışmaları ile değişir.

    Chiko, Brownie’nin güvenini kazanmak için ne gerekiyorsa yapar ve çok geçmeden onun sağ kolu olur. Ancak Tibet Brownie ile takışınca, Chiko kendini tehlikeli bir dengeyi korumaya çalışırken bulur. Hayatını tehli***e atarak kazandığı her şey, şimdi bir ipliğin ucuna bağlıdır. İtibarı, konumu ve Tibet ile olan arkadaşlığı...

    Düello
    Yönetmen Takashi Miike oyunvcular ise Hideaki Ito, Koichi Sato, Yusuke Iseya ile Masanobu Ando.

    Düello'da Beyazlardan Genji ve Kırmızılardan Heike bu sefer fakir bir dağ kasabasında, efsanevi bir hazineyi ararken karşı karşıya gelirler. Tanrı vergisi bir atıcılık yeteneği olan yalnız bir silahşör de kasabaya gelince herkes onun hangi çeteye katılacağını merak eder.

    Bu durum sonunda şiddetli bir güç gösterisiyle patladığında, aşağılık hileler, ihanet, şehvet ve aşk çarpışmaya başlayacaktır.

    Ölümcül Oyunlar
    Çok beğenilen ve çok tartışılan aynı adlı 1997 yapımı filmini Michael Haneke yine kendisi yeniden günümüze uyarladı. Filmin oyuncuları Naomi Watts, Tim Roth ve Michael Pitt...

    Yazlığa giden bir aile, dengesiz ve acımasız iki gencin evlerine girmesiyle akıl almaz işkence ve eziyetlere maruz kalır.

    *** And City
    [IMG]http://www.trt.net.tr/Haber/2008/05/30/resim/***_and_city.jpg[/IMG] Michael Patrick King’in yönettiği ve Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon ile Kristin Davis’in oynadığı "*** and the City" ünlü dizinin HBO TV’deki bitişinden dört yıl sonrasında başlıyor.

    Sarah Jessica Parker’ın oynadığı Carrie Bradshaw karakterini en son Chris Noth’un oynadığı Big karakteriyle sağlam ve kalıcı bir ilişki kurma peşindeyken bırakmıştık.

    "Bu ilişkinin ilk başladığı günden bugüne 10 yıl geçmiştir. Artık çıtalar daha yüksektir. Daha çok güven ve potansiyel vardır.

    Bu nedenle uzun metrajlı filmde zaten var olanın üzerine çok sürprizli yeni gelişmeler eklenir. Tipik romantik komedilerin karbon kopyası gibi değildir” diyor Sarah Jessica Parker…

    Shine A Light
    Martin Scorsese’in yönettiği ve Rolling Stones rock’n roll grubunu konu alan müzikal belgesel film Shine A Light Rolling Stones hayranlarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir film.

    Scorsese, dünyanın en önemli rock’n roll grubu Rolling Stones’un 29 Ekim ve 1 Kasım 2006’da Beacon Theatre’da gerçekleştirdiği konseri konu alıyor.

    Filmde yer alan konuk sanatçılar ise White Stripes grubundan Jack White, Christina Aguilera ve Buddy Guy. Konseri izlemeye gelenler arasında eski ABD başkanı Bill Clinton ve ailesi de var.

    Film, aynı zamanda kamera arkası görüntülere ve sanatçılarla yapılan çok özel ropörtajlara da yer veriyor.

    Yasak Bölge
    Meksikalı genç yönetmen Rodrigo Plá, "Yasak Bölge" de kendilerine sahte cennetler yaratan ayrıcalıklı azınlıkların yoksullara duyduğu korku ve nefreti sarsıcı şekilde işliyor.

    Filmde, Daniel Gimenez Cacho, Maribel Verdü ve Alan Chavez rol alıyorlar.
    Zengin bir grup insan, sefalet içindeki Mexico City'nin tam ortasında, yüksek duvarlarla çevrili ve ileri güvenlik sistemleriyle kuşatılmış lüks bir sitede, dış dünyadan izole bir hayat yaşamaktadır.

    Üç yoksul gencin bu özel bölgeye "sızmaları" ve hırsızlık yapmaları üzerine site yönetimi, yaşam tarzlarını korumak adına her yola başvurup kendi yasalarını vahşice uygulayacaktır.

    Yetimhane
    Juan Antonio Bayona’nın yönettiği ve Belen Rueda, Fernando Cayo, Roger Princep ile Geraldine Chaplin’in oynadığı Yetimhane, Laura'nın öyküsünü anlatıyor.
    Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir.

    Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 30 yıl sonra Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la, çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner.

    Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettirip engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir. Bu yeni evlerindeki gizemli atmosfer, küçük Simon'ın hayalgücünü fazlasıyla canlandırır.

    Simon'un görünmez arkadaşları gün geçtikçe artınca, Laura da oğlunun başlangıçta önemsemediği bu yeni alışkanlığının etkisine girer.

    TRT HABER
    Son düzenleme freespirit; 30-05-2008, 09:39.
İşlem Yapılıyor
X