Sıcaklarda sağlığınıza dikkat!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    Sıcaklarda sağlığınıza dikkat!

    Sıcaklarda Sağlığınıza Dikkat Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2.5 litre sıvı tüketilmeli.

    Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, aşırı sıcaklardan özellikle 4 yaşından küçük çocuklar, gebeler, 65 yaş ve üzeri yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, sürekli ilaç kullananlar, alkol ve madde bağımlıları ile açık alanda çalışanların daha fazla etkilendiğini belirterek, "Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2.5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketilmelidir" dedi.

    Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini bildiren Çom, dışarıya çıkmak zorunda olanlara da açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysileri tercih etmeleri, geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giymeleri, güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlükleri takmaları önerisinde bulundu.

    Çom, dışarıda çalışmak zorunda olanların ise mümkün olduğunca güneş altında korunmasız kalmamaları, aşırı hareketlerden kaçınmaları, su, ayran, süt, bitki çayı veya açık çay gibi sıvılardan bol miktarda almaları gerektiğini söyledi.

    Güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında denize girilmemesi ve güneşlenilmemesi uyarısında da bulunan eden Çom, "Bu saatler dışında denize girecekler de en az 15 koruma faktörlü güneşten koruyucu krem kullanmalı, şapka ve gözlük gibi gerekli koruyucu önlemleri almalı ve uzun süre kesintisiz güneşlenmemelidir" dedi.

    Çom, egzersiz veya spor yapmak için sabah ve akşam saatlerinin tercih edilerek bol sıvı tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

    Bebek, çocuk, engelli ve hayvanların kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmaması gereğinin altını çizen Çom, şu uyarılarda bulundu:

    "Sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran, maden suyu ve taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir. Eğer doktor tarafından sıvı alımı kısıtlanmış veya idrar söktürücü ilaç kullanılması söz konusu ise ilgili doktora başvurmak gerekir.

    Mide kramplarına neden olabileceği için çok soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemelidir. Güne mutlaka kahvaltı yapılarak başlanmalı, kahvaltıda besin çeşitliliği sağlanarak yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir.

    Bu tedbirlere titizlikle uyulmalı, sıcaklar sonucu oluşabilecek rahatsızlıklarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır."

    AA


  • airbag
    Banned
    • 02-06-2008
    • 31

    #2
    Konu: Sıcaklarda sağlığınıza dikkat!

    su içmek lazım bol bol

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X