Araç sahiplerine zam şoku!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Araç sahiplerine zam şoku!

    Araç sahiplerine zam şoku!
    18 Haziran 2008 Çarşamba 15:03
    Öyle yüzde 10-20 değil söz konusu zam. Rakamlar dudak uçuklatacak. Peki poliçeyi süresi dolmadan 30 haziranda yenileyebilir misiniz?

    İNTERNETHABER


    Zorunlu trafik sigortalarında düzen 1 Temmuz sabahı değişmiş olacak. Bu düzen araç sahiplerine değil, sigorta şirketlerine yarayacak. Artık istedikleri gibi zam yapacaklar. Zaten ilk sinyalde geldi. Zorunlu sigorta yüzde 45'e varan oranda zamlanacak.

    Peki poliçenizi sigorta tarihi bitmeden, 30 Haziran'da yenileyebilir misiniz? Yasal süreç nedir? Zam gelince zeyil yaptırmak zorunda mısınız?

    30 HAZİRAN'DA
    YENİLEYEBİLİR MİSİNİZ?
    Zorunlu sigorta poliçenizi zamdan etkilenmemek için 30 Haziran'da yenilemek isterseniz ne olur? Şayet
    sigortanızın bitimine 15 gün varsa bunu yapabilirsiniz. Ancak daha uzun süre varsa sigorta şirketleri yenileme yapmıyor. Sigortayı yenilediğiniz taktirde 1 Temmuz'daki zamdan etkilenmeyeceksiniz. Eskiden zeyilname yaptırılır, zam farkı ödenirdi. Artık zeyilname yaptırmak yok... Bu durumda bu yıl için karlı çıkmış olacaksınız. Tabi sigorta poliçenizin bitimine 15 gün kalmışsa bu durum söz konusu... Yoksa şansınıza küsün...

    Zorunlu sigortaların teminaz tutarları 1 Temmuz itibariyle yüzde 25 ve 1 Ocak 2009’dan itibaren de yüzde 20 oranında zamlandı.

    Bu durumda sigorta ücretleri de yüzde 45 oranında artacak demektir. Tabii sigorta şirketleri insaflı davranıp da bu kara razı olursa. İsterlerse zam oranını daha yüksek de tutabilirler. Artık düzen onların lehine dönmüş durumda. Fiyatları bundan sonra onlar belirleyecek.

    SİGORTACILARIN İNSAFINA KALDIK

    1 Temmuz itibariyle devlet zorunlu sigorta bedellerini belirleme işini bırakıyor. Sadece teminat tutarlarını belirleyecek. Bunun için ödenecek ücret ise sigorta şirketlerinin insafına kalacak.

    Rekabet dolayısıyla fiyatların ineceğini umut ediyorsanız, bu umutlarınız boşa çıkacak. Çünkü sigorta şirketleri zorunlu sigortadaki kar paylarının az olduğundan yana şikayetçiydiler. Bu fırsatı ele geçirince hiç bir sigorta şirketinin rekabet adına fiyat kırması beklenmiyor.

    YENİ TEMİNAT RAKAMLARI

    1 Temmuz 2008’den geçerli olmak üzere asgari sigorta teminatları tedavi giderleri otomobil, 8-14 koltuk kapasiteli minibüs, 15-25 koltuk kapasiteli otobüs ile 26 ve üstü koltuk kapasiteli otobüsler için kişi başına 100 bin YTL’den 125 bin YTL’ye çıkarıldı.

    Otomobil için tedavi gideri kaza başına 700 bin YTL’den 875 bin YTL’ye yükseltildi.

    Tedavi giderleri 8-14 koltuk kapasiteli minibüslerde kaza başına 1.4 milyon YTL’den 1 milyon 750 bin YTL’ye, 15-25 koltuk kapasiteli otobüslerde 2.5 milyon YTL’den 3 milyar 125 bin YTL’ye, 26 ve üstü koltuk kapasiteli otobüsler için de 5 milyon YTL’den 6 milyon 250 bin YTL’ye çıkarıldı.

    Anılan dönem de sakatlanma ve ölümlerde de kişi ve kaza başına ödenecek tutar aynı oranda artırıldı.


    HASARSIZLIK İNDİRİMİ

    Hasarsızlık prim indirimleri 7’nci basamaktakiler için yüzde 20, altıncı basamaktakiler için yüzde 15, beşinci basamaktakiler için de yüzde 10 olarak belirlendi. 4’üncü basamaktakiler için indirim ya da prim artışı yapılmayacak. Prim artımında basamağı 3 olanların primi yüzde 20, ikinci basamaktakilerin primi yüzde 40, birinci basamaktakilerin primi ise yüzde 60 oranında artırılarak tahsil edilecek.
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: Araç sahiplerine zam şoku!

    ben bu hükümeti seviyorum.bakın halk için ne kadar da calışıyor.rekabet olsun diye fiyatları serbest bırakmış.aynen bankalarda ki gibi 1 km uzaktaki bir şubaye para yatırmak gibi.ver işlem parsı
    nem kadar
    40 ytl
    fazla bişey mi yani

    Yorum

    • YÜZBAÞI OÐULLARI
      Diamond Group
      • 01-04-2004
      • 19785

      #3
      Konu: Araç sahiplerine zam şoku!

      has seek there sinler

      Yorum

      • cemal344
        Senior Member
        • 03-11-2005
        • 3977

        #4
        Konu: Araç sahiplerine zam şoku!

        Allahlarından bulsunlar okadar bu ne ya yeter artık cehennemin dibi.

        Yorum

        • nail40
          Member
          • 20-03-2006
          • 1528

          #5
          Konu: Araç sahiplerine zam şoku!

          hükümetler ne yaparlarsa kendileri için yaparlar halkı düşünmeye hükümet her zaman kaybetmiştir.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X