Uluslararası yatırım bankasın'dan Türkiye yorumu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Uluslararası yatırım bankasın'dan Türkiye yorumu

    24 Haziran 2008Merrill Lynch: Türkiye en borçlu gelişen ülke liginde

    Uluslararası yatırım bankası Merrill Lynch, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında borçluluk açısından ilk beşte olduğunu açıkladı.

    Merrill Lynch gelişmekte olan ülkelerdeki borçluluğun giderek yükseldiğini açıkladı. Banka, küresel piyasalardaki dalgalanmanın başladığı geçen yıl gelişmekte olan ülkelerin borç stoğunun 2007«de yüzde 23 artarak 7.59 trilyon dolar seviyesine ulaştığını kaydetti.

    Türkiye altıncı sırada

    Türkiye, dış borç açısından yapılan değerlendirmede Rusya, Brezilya, Güney Kore, Meksika, Arjantin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) sonra altıncı sırada yer alıyor. Rusya’nın dış borcu 1.2 trilyon doları aşmış bulunuyor. İç borçlanma cephesinde ise özellikle özel sektörün dış borcunun yükselmesinin borç düzeyinin artışında etkili olduğu ifade edildi. Rapora göre, Türkiye’nin yurtiçi borçlanmaların toplam borç içindeki payı yüzde 84.

    Çin, Güney Kore ve Brezilya borcun yüzde 59«una sahip. Dış borçlanmada ise Rusya, Brezilya ve Güney Kore mevcut borcun yüzde 30«unu oluşturuyor. Türkiye ise iç borç açısından Çin, Güney Kore, Brezilya, Hindistan ve Meksika’nın ardından beşinci borçlu ülke. Türkiye’de özellikle son dönemde özel sektörün borç yükünün artması borç düzeyinin yükselmesinde önemli etki yaptı. kaynak:hürriyet
İşlem Yapılıyor
X