Kredi kartında örnek karar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Kredi kartında örnek karar



    Beş yıldızlı otelde çalınan fotoğraflı ve imzalı kredi kartıyla yapılan harcama konusundaki dava, kart sahibinin lehine sonuçlandı. Kartı kullandıran işyerleri, parayı faiziyle ödeyecek

    Konya’da eşiyle birlikte gittiği 5 yıldızlı otelin yüzme havuzundaki soyunma odasından para ve kredi kartları çalınan Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi öğretim görevlisi Orhan Şener, hırsızın çaldığı kredi kartlarıyla yaklaşık 4 bin YTL’lik alışveriş yaptığı işyerlerine karşı açtığı davayı kazandı.

    Öğretim görevlisi eşi Tülay Şener’le birlikte Konya’daki 5 yıldızlı bir otelin yüzme havuzuna giden Şener, kıyafetlerini soyunma odasındaki dolaba bırakarak havuza geçti. Bu sırada otele gelen hırsız, Şener çiftinin dolabını açarak cüzdanın içinden kredi kartları, 200 euro, 185 YTL, yüzük ve nüfus cüzdanını çaldı.

    Havuzdan çıktıktan sonra eve dönen Şener, bir gün sonra alışveriş için dışarıya çıktığında kredi kartlarının ve paralarının yerinde olmadığını gördü. Şener, banka şubelerini arayarak kartlarının çalındığını bildirdi.

    Lüks çamaşır almış

    Yapılan tespit sonrası, Tülay Şener’e ait kredi kartından 10’ar dakika arayla 1742 YTL, Şener’e ait kredi kartından da 2 bin 306 YTL’lik harcama yapıldığı belirlendi. Hırsızın 2 saat içinde lüks iç çamaşırı, cep telefonu, altın, kamera ve parfüm gibi eşyalar aldığı ortaya çıktı. Bankaların sözleşme gereği kredi kartlarının kayıp-çalıntı durumunda bildirim öncesi yapılan tüm harcamalardan kart sahibinin sorumlu olduğunu bildirerek parayı talep etmesi üzerine, alışveriş yapılan işyerlerine giden Şener, işlemlerin iptal edilmesini istedi. Üzerinde fotoğrafı bulunan kredi kartıyla hırsızın alışveriş yaptığını belirten Şener, sorumluluğun işyeri görevlilerinde olduğunu kaydetti. Bu girişimiyle ancak 450 YTL’lik kredi kartı işlemini iptal ettirebilen Şener, mücadelesinden vazgeçmedi.

    Güvenlik kameraları sayesinde hırsızlığı yapan kişinin S.A. olduğu tespit edilirken, işyerlerinin işlemleri iptal etmemesi üzerine Şener 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. 3 yıl süren davanın sonunda mahkeme Şener’i haklı buldu.

    Hırsızın alışveriş yaptığı şirketteki çalışanların yeterli dikkat ve özeni göstermediği, kimlik kontrolü yapmadan başkasına ait kredi kartıyla harcama yapılmasına izin verildiği kanaatine varan mahkeme, harcamaların faiziyle birlikte Şener’e ödenmesine karar verdi.

    Milliyet
İşlem Yapılıyor
X