DECTRON 95000 elle şifre girilen KANALLAR

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • washere
    Junior Member
    • 20-12-2007
    • 36

    #46
    Konu: DECTRON 95000 elle şifre girilen KANALLAR

    arkadaşlar neden bu şekilde elle giriyorsunuz? GI***sMaster ile softcam.*** i dönüştürüp usb ilede decktrona atsanız daha ii olmaz mı veya korax sayfasında *** veriliyor güncel olarak onu usb ile atsanız yine açılıyor??

    Yorum

    • bypas
      Junior Member
      • 06-04-2008
      • 80

      #47
      Konu: DECTRON 95000 elle şifre girilen KANALLAR

      Sayın arkadaşlar,

      Once sayın washere a sesleniyorum. Yazdıklarınızla ilgili daha fazla bilgi verirmisiniz? Daha fazla bilgiden kastım daha detaylı bilgidir. Golden Interstar ın hangi internet sayfası ve hangi modelinin hangi yazılımı veya k e yi bizim cihazlara oluyor?

      Dikkat ederseniz ben hep detaylı yazıyorum. Cunku bilmeyen arkadaslarımız çok. Zaten yerli bir markanın k e y listesi ve kanal listesi bizim cihazlara oluyor. Ben bir alternatif marka daha olsun isterim. Cunku hepimizin bildigi gibi bizim arkamız da firma destegi yok. Bu sebeple ikinci bir destek noktasına ihyacımız odugunu dusunuyorum.

      Sizden ricam lutfen Golden Interstarın ki oluyor derken detaylı bilgi de vermenizdir. Mesala benim cihazım Dectron 95000 ci+usb, bu cihaz için gerekli yazılım veya k ey listesi nerededir? Yani hangi internet sayfası? Hangi modelinki? Hangi tarihli? Siz test ettinizmi? Sonra cihazları bozmayalım gerçi işlemcilerimizde koruma vardır. Error mesajı verirler.

      Polsat lar da 70 civarı kanal vardır ayrıca uzerine benim yazdıgım 22 kanalı da eklersek 100 e yakın ş ifreli kanal yapıyor. Bu bana yetiyormu evet hemen hemen yetiyor. Daha fazla istedigim ise sinema kanalları bu konuda çalışması olan arkadaşımız varmı? Varsa lutfen bilgilerinizi paylaşınız.

      Ben bildigim birşeyi daha sizlerle paylaşayım belki araştırma yapan arkadaşlara bir miktar faydası olur. Benim cihazım Dectron 95000 ci+usb dir ve işlemcisi Nec upd 61217 dir. Bu işlemciye Golden Interstarlarda Expeed denmektedir. Diger bir deyişle Golden Interstarın Expeed Modelleri vardır.

      baretta19 un sorusuna da cevap vereyim: bu mesajı yazdıgım dakikalarda onceki mesajlarımda detaylarıyla yazdıgım kanalların hepsini halen izleyebiliyorum. Bu kanallar ş ifreli kanallardır. Dolayısıyla herhangi bir ş ifreli kanala geldiginizde gostermiyor ise yapmanız gereken bir Joker kanal bulmanızdır. Bu kural butun ş ifreli kanallar için geçerlidir.

      Bu Joker kanalın hangi kanal oldugu ş ifreli olup olmadıgı da onemli degildir. Herhangi bir kanalın uzerine geliniz. O kanal eger gosteriyorsa sabırla 3-4 saniye bekleyiniz sonra tekrar gostermeyen kanalın uzerine geliniz açıldıgını goreceksiniz. Eger açılmıyor ise bu işlemi gosteren bir kanal uzerinde yani Joker kanalınız uzerinde tekrar ediniz. Gerekiyorsa Joker kanalınızı degiştiriniz ş ifreli kanal mutlaka açılacaktır. Yok yine açılmıyorsa o zaman şifre degişmiş olabilir, şifre yanlış girilmiş olabilir veya siz yazdıgınız şifreyi kaydetmemiş de olabilirsiniz. Tekrar ediyorum Sayın baretta19 şu saat ve dakika itibariyle kanalların hepsi açıktır.

      Buradan diger arkadaşlara da sesleniyorum. Esas problemimiz yazılım. Birden fazla yerli veya yabancı markanın yazılımının Dectron a olacagına inanıyorum. Bunu işlemciden yola çıkarak ve ureticilerinin ayni uretici Dizipia oldugundan da yola çıkarak soyluyorum. Maalesef biz henuz bunun yolunu keşfetmiş degiliz. Bunun boyle oldugunu bilen ustalarda yardım edeceklerini soylemelerine ragmen bize yardım etmiyorlar.

      Benim amatorce yazılım hakkında duşunduklerim:

      1- Yazılım dosyaları .bin uzantılıdır

      2- Bu dosyalar Nero gibi programlar tarafından açılmaktadır

      3- . bin uzatılı bu yazılım yukleme dosyalarının mutlaka ilk bir kaç satırında cihazı ithal eden firmanın ismi veya kod numarası bulunmaktadır

      4- Bu ilk bir kaç satırın bilgileri farklı oldugu için yani diger yerli markayla Dectronu ithal eden Kont firması farklı oldugu için bunlara verilen kodlarda farklıdır

      5- Ureticinin Korede ki Dizipia olması ve işlemcisinin Nec upd61217 olması bu yazılımları birbirine uyumlu kılan tek ve yegane sebeptir

      6- Alman firması olan Golden Intersatarın da ureticisi Koreli Dizipiadır. Ve Bu markanın Expeed modelleri ile bizim Dectron ve diger yerli markanın işlemcileri de aynıdır.

      7- Ilk satırlar da ki kodlar farklı oldugu için cihazlarımız diger yazılımları kabul etmiyorlar. Unutmayın geriye kalan her şey aynıdır.

      8- Ama bundan once yapılması gereken ise tekrar ediyorum amatorce yazıyorum mesala Golden Interstarın boot dosyasını cihazlarımıza kabul etirmek yani yuklemek gerekecektir. Yani biz Dectron ları ithal eden Kont firmasının bilgilerini veya kod numaralarını degiştirecegiz.

      9- Ancak ondan sonra o markanın yazılımı bizim cihazlara olacaktır. Yani bizim cihazlarımız kodlar degiştigi için artık obur marka olacaktır. Diger markaya donuşecektir.

      10- Bir marka adına çalışanlar yani ustalar yazılımları kendileri yazmıyorlar. Yazılımlar Koreden geliyor. Eger içlerinde bilgisayar bilgisi olanlar varsa işte onlar bu gelen yazılımları taklit ederek yazılım hazırlayabilirler. Ama anlaşılan bunun Turkiyede yapıldıgı soylenemez. Cunku hepsi yeni yazılımları Koreden bekliyorlar.

      11- K ey listesi ve kanal listesi ise yine onceden dedigim gibi dosyanın taklit edilmesidir. Birinci aşamadır ve bir yazılım olmadıgı için taklidi kolaydır yapılması gereken yeni ş ifrelerin uygun olan yerlere yazılmasıdır. Uretici ayni oldugu için cihazlarımız bu k ey dosyalarını ve kanal listelerini kabul eder. Şimdilik sayısı ikidir. Yani bizler iki farklı firmanın k ey dosyalarını ve kanal listelerini şu an için yukleyebiliriz.

      12- Turkiyede k ey dosyası hazırlayanlar bunların ş ifrelerini kendileri çozmezler çozemezler. Tek yaptıkları yabancı internet sitelerine k ey lerin duşmesini beklemektir. Ancak o ş ifreler duştukten sonra onları yerlerine koyarak ilgili firmanın destek sayfasında yayınlarlar. Buna h ackırlık veya ş ifre çozuculuk denmez. Yaptıkları yalnızca k ey dosyasının ilgili yerlerine k eyleri yazmaktır.

      Iki onceki Polsat ş ifre olayında bundan iyice emin oldum. Çunku yabancı sitelere 2 gun k eyler duşmedi o ahkam kesen ustalardan da Turkiyede de çıt yoktu. Ne zaman polsat k eyleri yabancı sitelere duştu ondan saatler sonra oksurme hapşırma bak oksurursen yardim etmem diyen ustalar k ey listelerini hazirladılar. Siz bir insana nasıl hapşırma dersiniz ki agzını tıkasanız o insan burnundan hapşırır. Bu bir insan olma ozelligidir. Zaten onları soyleyen de bir insan herhalde kendilerini bu işe fazla kaptırdıkları için insan olmanın ozelliklerini unutuyorlar. Unutmasınlar Dectron kullananlarda bu guzel memleketin insanıdır. Sizin cihazınız her yerde yok ustelik belki de sizin satıcınız cihazınıza taksit yapmıyordu. Biz de butçemize uygun olan bir uydu alıcısını duşuk fiyatlı ve taksitli diye aldık. Bunlardan haberiniz varmı? Bunları biliyormusunuz? Siz bize yardım ettiginizde bizler defalarca teşekkur etmedik mi? Bir forum sayfasında ancak bu kadar teşekkur ediliyor ve oda yazıyla oluyor başka yontemi yok.

      Sayın arkadaşlar kısacası bize yazılım konusunda yardım edecek arkadaşın bilsayar programcılıgından anlaması şarttır. Sizlerin arasında mutlaka yegeni, amcası, dayısı, arkadaşı, komşusu bu niteliklerle sahip olan biri mutlaka vardır. Ilk adımı atabilsek gerisi çok kolay olacaktır. Bizler bu ilk adımı maalesef atamıyoruz.

      Yazdıklarım tamamen amatörcedir. Mutlaka eksikler ve yanlışlar vardır. Daha fazla bilen veya daha dogru şeyler bilen veya başka şeyler bilenler buraya yazınız. Bilen bildigini seyreden nasıl seyrettigini veya Golden Interstardan dosya yukleyen nereden ve nasıl yaptıgını detaylarıyla yazsın. Hepimiz faydalanalım.

      Selamlar saygılar.

      Yorum

      • ototorlak
        Junior Member
        • 22-10-2005
        • 219

        #48
        Konu: DECTRON 95000 elle şifre girilen KANALLAR

        hoppaBypas arkadaşımızın sürprizini bekleyin...hoppa

        Yorum

        • GeNeRaL
          Member
          • 20-02-2008
          • 2446

          #49
          Konu: DECTRON 95000 elle şifre girilen KANALLAR

          Originally posted by ototorlak View Post
          hoppaBypas arkadaşımızın sürprizini bekleyin...hoppa
          Sürpriz filan, maalesef olmaz arkadaşım, bu cihazlara hiçbirşey yapamazsınız. Softcam bile almaz. Kodlu işlemciye sahiptir. Zaten kodunu kore firması bilir ve çözer ancak.. Size verse bile, cihaza katacağınız pek birşey olamaz. Teknik taban yazılımını ancak, koreden destekleyebilirler.
          Alış veriş olmazsada korelinin umurunda olmaz..

          Yorum

          • ototorlak
            Junior Member
            • 22-10-2005
            • 219

            #50
            Konu: DECTRON 95000 elle şifre girilen KANALLAR

            Benim altı yıl önce satın aldığım daha önceki Kaon tabanlı uydu cihazım Goldmaster imali ve Megastar markalıydı.Bir zaman sonra kartlı sistem demode olup EMU işine geçilince çöpe atmam gerektiğini söylediler.Kimisi buna Onwa yazılımı olur dedi.Deneyen bir kaç elektronikçi başarılı olamadı.Uygun olacağı söylenen birkaç yazılımı kabul bile etmedi.

            Daha sonra keşfettiğim bir usta makinemi sadece yazılım atarak , elektronik ya da mekanik herhangi bir işlem yapmaksızın Sunny'ye çevirdi.Güncel yazılımları atmayı da sağolsun netten "Prince of Persia" rumuzlu arkadaştan öğrendim. O günden geçen yıl Aralık ayına kadar da sorunsuz olarak akla gelebilecek bütün şifreli kanalları çözen bu cihazı kullandım.

            Ne zaman ki bu Dectron'u marketin rafında gördüm,kendime hakim olamayıp aldım.Bizim emektarı da salona kurduğum diğer sisteme bağladım.

            Bunları neden mi yazdım.Bizler Türk insanıyız.Zorda kaldığımızda bizlerin başaramayacağımız iş yoktur.O yüzden ben şahsen General arkadaşımın yazdıklarını prensipte kabul etsem ve başarılı çalışmalarını gerçekten takdir etsem de yine de bir sürpriz ihtimalini göz ardı etmiyorum.Ve ümitle bekliyorum.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X