Osmanlı ordusunun silahı geri dönüyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Osmanlı ordusunun silahı geri dönüyor

    Osmanlı ordusunun silahı geri dönüyorSteyr'ın tek rakibi Glock. İlk talibi ise Bakan Zafer Çağlayan

    15.07.2008 10:56Glock'dan sonra, dünyanın önde gelen silah ve savunma sanayi teçhizatı üreticilerinden Steyr de Türkiye pazarına yatırım yaparak, uzun vadeli ticaret ve yatırım ilişkilerinde bulunmak üzere harekete geçti.
    Glock'un dünya piyasalarındaki en önemli rakibi olarak gösterilen ve Türkiye'de halk arasında, ''şıtaaayır'' olarak isimlendirilen ''traktör'' markası olarak ta bilinen Avusturya kaynaklı savunma sanayi firması üreticisi Steyr, 144 yıldır silah üretiminde bulunuyor.
    Steyr üst yöneticisi Christian Simku, AA muhabirinin, Türkiye piyasası ve savunma sanayine ilişkin sorularını yanıtladı.

    OSMANLI ORDUSU DA KULLANDI

    Türkiye piyasasına yönelik araştırmalarda bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceklerini belirten Simku, Osmanlı Ordusunun kullandığı Steyr silahlarını yeniden Türkiye'ye getirdiklerini vurguladı.
    Türk Ordusu ve Türkiye'nin, dünya savunma sanayindeki en güçlü referans olduğunun altını çizen Simku, şöyle devam etti:
    ''Osmanlı İmparatorluğunun orduları da çoğunlukla Steyr tarafından üretilen silahları kullandı. Dolayısıyla Türkiye ve Türkler bize yabancı değil. Aramızda uzun yıllara dayanan bir ticari faaliyet var. Amacım bu ticari faaliyetin eskide olduğu gibi canlandırılması ve dostane ilişkilerin sürdürülmesidir.
    Türk güvenlik teşkilatlarının özel birimleri 80'li yılların başlarından beri Steyr'in ürettiği silah ve teçhizatı kullanıyor. Güvenlik birimleriyle koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Silahların modernizasyonu ve yenilenmesi konularında işbirliğimiz sürüyor.
    Bizim çalışmalarımız sadece güvenlik birimleriyle ilgili değil. Asıl hedefimiz sivil pazar. Bu çerçevede sivil pazara dönük araştırmalar da yapıyoruz.
    Türkiye çok dinamik bir pazar ve Avrupa'nın da en hızlı yükselen piyasalarının başında geliyor.
    Özellikle AB'ye üye olmaya hazırlanan Türkiye'nin, Avrupa kaynaklı şirketlerle kurduğu ve kuracağı ilişkiler bu açıdan da büyük önem kazanıyor.
    Her sektörde gelişecek ilişkilerin Türkiye'yi AB'ye bir adım daha yaklaştıracağına inanıyorum.''
    Steyr kalitesinin aynı zamanda yerli üretici için de iyi bir örnek olduğunun altını çizen Simku, Türkiye'deki yerli silah üreticilerini de globalleşen rekabet ortamında, daha da güçleneceklerini vurguladı.
    Türk Savunma Sanayinin baş döndürücü bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Simku, bu nedenle, Türk Savunma Sanayii ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.w

    EN ÖNEMLİ RAKİP GLOCK...



    İLK MÜŞTERİLERİ ARASINDA BAKAN ÇAÐLAYAN DA BULUNUYOR
    MKEK aracılığıyla Türkiye'de pazarda yer alan Steyr tabancalarının satış fiyatının 3 bin dolar düzeyinde olduğunu belirten Simku, şimdiden önemli bir talep aldıklarını ifade etti.
    Steyr'in ilk müşterileri arasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da bulunduğunu vurgulayan Simku, ''Sayın Çağlayan'ın Steyr marka bir tabancayı satın alması ürünümüzün kalitesine olan güvenin önemli bir göstergesidir'' diye konuştu.

    Simku, Türkiye pazarındaki en önemli rakiplerinin Glock olduğunu söyledi. Yüksek teknoloji kullandıklarını belirten Simku, şunları kaydetti:
    ''Dünya ve Türkiye pazarında kıyasıya rekabet yaşanıyor. Rekabet beraberinde daha kaliteli üretimi ve düşük fiyatı getiriyor.
    Dünya artık küçüldü. Ticaret globalleşti ve bu anlamda şirketlerin geldiği ülkelerin bir önemi kalmadı.
    Steyr'i rakiplerinden ayırarak, emsalsiz yapan, bir adım öne geçmesini sağlayan bazı özellikler var. Bir kere Steyr, polimer gövde yapısıyla en hafif silah olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda çok dayanıklı bir silah.
    Ergonomisiyle kullanıma çok uygun. Ayrıca Golck'dan farklı olan yanı ise entegre emniyet sisteminin yanı sıra harici emniyet sisteminin de bulunması ve çok özellikli nişan hattına sahip olması.
    Bu nişan hattı, atıştan hiç anlamayan son derece sıradan kullanıcıların bile hedefi tam ortasından vurmasına imkan tanıyor.''

    " Osmanl? ordusunun silah? geri dönüyor - EKONOM? - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük ?nternet Gazetesi "
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: Osmanlı ordusunun silahı geri dönüyor

    kişisel silahlanmaya hayır.hemde silahı cok seven bir toplumun parcası olarak

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X