Ardahan'ı sel aldı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Ardahan'ı sel aldı

    Ardahan'ı sel adı

    15 Temmuz 2008Erdal DURAK/GÖLE (Ardahan), (DHA)ARDAHAN’ın Göle İlçesi'nde iki saat aralıksız devam eden dolu yağışı sele neden oldu.

    Ardahan - Kars ve Ardahan - Erzurum karayolları sular altında kalırken, seyir halindeki bir yolcu minibüsü ile bir kamyon şiddetli akıntıya kapılarak yan yattı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yağışın ardından Vali Selim Cebiroğlu, ilçeye giderek incelemelerde bulundu.

    İlçede saat 18.00 sıralarında sağanak yağmurun ardından yağan dolu yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, Ardahan - Kars karayolunda seyir halindeki bir kamyon sel sularına kapıldı. Erzurum’dan Ardahan’a giden bir yolcu minibüsü de sel nedeniyle Göle Çevre Yolu üzerinde yan yattı. Her iki kazada da ölen yada yaralanan olmazken, karayolu trafiğe kapandı. Karayolu, ekiplerin 1 saat süren çalışması sonrasında yeniden ulaşıma açıldı.

    İlçeye giden Vali Selim Cebiroğlu, Ardahan - Kars karayolunda incelemelerde bulundu. Sel nedeniyle ölen ya da yaralananın olmadığını belirten Vali Cebiroğlu, “İki saat süren dolu yağışı ilçe ve çevresinde sele neden oldu. Karayollarımızda menfezler yeterli olmayınca suyu tahliye edemedi ve bu nedenye yollar sular altında kaldı. Çevredeki tüm köylere de ulaştık ve sadece Çamlıdere köyünde birkaç evin selden hasar gördüğünü öğrendik. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hasar tespit çalışmasına başlayacağız” dedi.
    kaynak:hürriyet
İşlem Yapılıyor
X