Çalışanın kıdem tazminatına büyük tırpan geliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    Çalışanın kıdem tazminatına büyük tırpan geliyor

    Çalıştıkları her yıl başına 1 maaş kıdem tazminatı hakkı kazanan, bu tazminatı da işten çıkarılması halinde alanlara kötü haber.

    İşverenlerden gelen tepkileri de dikkate alan AKP Hükümeti kıdem tazminatını kaldırmayı, yerine çok daha düşük bir avantaj sunacak kıdem fonunu getirmeyi öngören bir plan çalışmasına başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, söz konusu planı doğruladı.

    Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Salı günü MÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'deki emeklilik sisteminin ülke koşullarına ve dünyaya göre oldukça makul, cömert bir yapıya sahip olduğunu kaydetmiş, Türkiye'de işsizlik sigortasının yanında kıdem tazminatının da olduğunu vurgulayarak, “Bir çok ülkede kıdem tazminatı kalmadı.

    Bu konuda bizim bütün hissedarlarla hep birlikte çalışmamız lazım. Burada atmamız gereken adımlar var” demişti. Önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile İstanbul'da bir grup gazeteci sabah kahvaltısında biraraya geldi.

    Vatan Gazetesi'nin haberine göre, burada gazeteciler Çelik'e “Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu?” diye sordu.

    Bakan Çelik, kıdem tazminatına işveren kanadından büyük tepki geldiğini belirterek başladı söze. 50'den daha az işçi çalıştıran kuruluşlarda da çalışanlara bu hakkın verilmediğine dikkat çekerek devam etti. Türkiye'de işyerlerinin büyük bölümünün çalışan sayısının 50'den az olduğu dikkate alındığında söz konusu uygulamanın çalışanlar arasında da büyük bir eşitsizlik yarattığını öne sürdü.

    HAKSIZLIK YARATIYOR

    Bu girişten sonra kıdem tazminatı ile ilgili bir çalışma olduğunu doğruladı. Kıdem tazminatının işverenin bilemediği bir gider kalemi olduğunu ifade eden Bakan Çelik, “Kıdem tazminatını kaldıran, bunu bir fona dönüştüren bir sistem için çalışıyoruz Aslında bu çalışma bizimle başlayan bir çalışma da değil. Daha önceki hükümetler döneminde de gündeme alındı ancak bir türlü cesaret edilemedi” dedi.
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    #2
    Konu: Çalışanın kıdem tazminatına büyük tırpan geliyor

    tırpanlaya tırpanlaya birşey bırakmıyacaklar

    yazıklar olsun

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: Çalışanın kıdem tazminatına büyük tırpan geliyor

      Eskiden bir slogan vardı : "Susma sustukça sıra sana gelecek" bizi böyle kandırdılar işte işçiye verilen haklar geri alınıyor hala kimseden ses çıkmıyor .

      Bir büyüğümüz vardı bir laf ederdi " İnsanlar köyden evini barkını tarlasını satıp şehirlere gidip satış yaptıkları kişilere köle olmaktadırlar" Bence çok büyük söz siz kazanamazsınız gelin satın şehirlere gelin diyerek insanları sömürdüler köle yaptılar yalansa yalan deyin 450 Ytl asgeri ücrete çalışan insanlar var , öyle kişiler tanıyorumki 600 Ytl alıyor ve bu para asgeri ücretten biraz fazla olduğu için neredeyse sevincinden ölecek gözümüzü açalım açmassak açan olmaz .

      Geçen bir yerde okudum bizim forumda herşeye AB çatısı altıında reform yapan AB standartlarını getirmeye çalışanlar neden işçilerin standartlarını AB ye çekicek düzenleme yapmıyorlar demiş güzel laf .

      Atalarımız demiş Eşşek olursan sırtına semer vuracak çok olur . şunuda unutmayalım hakkımızı er yada geç alacağız ya burada yada ahirette .

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X