İzmir yanıyor... !!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Alman_
    Member
    • 20-09-2005
    • 1423

    İzmir yanıyor... !!

    Menderes'te yangın

    İzmir’in Menderes İlçesi'ne bağlı Dereköy Köyü yakınlarında dün saat 17.00 sıralarında orman yangını çıktı. Köylülerin bölgeden geçen yüksek gerilim hattından sıçrayan kıvılcımların neden olduğunu öne sürdüğü yangın, kısa sürede büyüdü.





    Menderes'te yangın

    Rüzgarın etkisiyle ilerleyen alevler Menderes İlçesi'ne bağlı Şaşal Köyü'ne 50 metre kadar yaklaştı. Bunun üzerine Şaşal suyunun şişelendiği fabrikanın da bulunduğu 180 haneli, 580 nüfuslu Şaşal Köyü boşaltıldı. Köylüler evlerinden çıkıp, bölgeden uzaklaştı. Alevlerin su fabrikasının yanındaki LPG tankına sıçramaması için büyük çaba gösterildi, bu tehlike önlendi. Dumandan etkilenenler için de bölgeye ambulanslar sevk edildi. Ekipler, alevlerin köye ulaşmasını önlemek için yoğun çaba gösterdi.





    Menderes'te yangın

    İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, genç çam ağaçlarıyla kaplı ağaçlandırma sahasındaki yangını söndürmek için uçak ve helikopterlerle havadan müdahale etti.





    İzmir orman Bölge Müdür Yardımcısı Tacettin Coşkun, 4 helikopter, 5 uçak ile havadan, 25 arazöz, 13 dozer ve 100 söndürme işçisinden oluşan 13 yer ekibi ile karadan yangını söndürmek için çaba gösterdiklerini söyledi.




    Alevlerin kontrol altına alınamaması üzerine önce Şaşal Köyü'nün yaklaşık iki kilometre ilerisindeki Deliömerli Mahallesi daha sonra ise Keler Köyü de boşaltıldı.



    Köylüler alevlerin evlerini yutmaması için dua ederken İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, yangının yaklaşık 300 hektarlık bir alanda etkili olduğunu söyledi. Havanın kararmasıyla birlikte helikopter ve uçaklarla havadan yapılan çalışma sonlandırıldı. 500 orman söndürme işçisi ise sabaha kadar çalıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları, arazözleri ve su tankerleri de yangın bölgesine gönderildi. Alevler yaklaşık 10 kilometre ilerideki Gümüldür Beldesi ile Seferihisar İlçesi'ne bağlı Özdere Beldesi'ne doğru ilerledi.



    Köyün hayvanları yanıbaşlarındaki tehlikenin büyüklüğünden habersiz karınlarını doyuruyorlar. Neyse ki az sonra sahipleri gelecek ve onları tehlikeli bölgeden uzaklaştıracak.




    Alevleri korku içinde isleyen vatandaşlar bir yandan da evlerindeki değerli eşyaları dışarı çıkardı.



    İzmir Valisi Cahit Kıraç (altta) yangın yerine ilk gelen yetkili oldu. Yangının devam ettiğini belirten Kıraç, “Gerekli önlemleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Gümüldür Beldesi'ne ulaşabileceği ihtimaline karşı bütün birimler uyarıldı. Söndürme çalışmaları sürüyor” dedi. Kıraç'ın hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yangın yerindeydi.




    Boşaltılan Şaşal Köyü'nde yetkililerden bilgi alan Koıcaoğlu şu bilgileri verdi: “Yangın kontrolsüz olarak devam ediyor. Söndürmek için gerek İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerimiz gerekse Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Bizler yerleşim yeri etraflarında önlemlerimizi alıyoruz. Orman ekipleri de kendi bölgelerinde alevleri söndürmeye çalışıyorlar.”




    Kocaoğlu, hava kararmadan önce söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerin, deniz çok yakın olduğu için, İzmir'in içme suyunu sağlayan kaynaklardan biri olan Tahtalı Barajı'ndan su almaya gerek duymadıklarını da söyledi.



    Orman işçileri insanüstü bir gayret gösterdi. İkisi dumandan zehirlendiği için tedavi altına alındı.






    Köylüler de evlerine yaklaşan alevlerin önünü kesmek için büyük çaba gösterdi.





    Yangın yüzünden ulaşım aksadı. Manzara yangının büyüklüğünü de ortaya koyuyor.




    Yangın gece boyunca kontrol altına alınamadı...



    Bazı vatandaşlar alevlerin yaklaştığını görünce daha emniyetli bir yere gitmeyi tercih etti.






    radikal
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: İzmir yanıyor... !!

    Ciğerlerimiz yanıyor... :(:(:(

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: İzmir yanıyor... !!

      Üzücü bir durum geçmiş olsun .

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X