Denizaltı ihalesi Almanlar'ın

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Denizaltı ihalesi Almanlar'ın



    2.5 milyar euroluk ihaleyi Alman firması aldı. İlk denizaltı 2015'de teslim edilecek.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştiren Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, toplantının en önemli gündem maddesinin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen yürütülmekte olan ve havadan bağımsız denizaltı tedariğini öngören Yeni Tip Denizaltı Projesi olduğunu söyledi. Ortak üretim modeli ile yurtiçinde imal edilecek denizaltılara ilişkin olarak 3 firmadan alınan tekliflerin değerlendirildiğini belirten Bakan Gönül, buna göre, Alman Howaldswerke-Deutsche Werft (HDW) GMBH ve Marine Force İnternational LLP Ortak Girişimi ile sözleşme görüşmelerinin başlatılmasına karar alındığını bildirdi.

    Proje kapvsamında denizaltıların Gölcük Tershanesi'nde inşasına ilave olarak, 20'ye yakın sistem/alt-sistemin Türk savunma sanayisi tarafından imal edilerek denizaltına entegre edileceğine işaret eden Gönül, şunları kaydetti:

    "Toplamda proje bedelinin yüzde 80'inin ülkemizde sanayi katılımı ve off-set olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ülkemize hayırlı olsun. Bu ilk defa havadan bağımsız denizaltı temini ihalesi oluyor. Şimdiye kadar olan denizaltılarımızın sistemlerinden farklı. Dünyada ilk defa geliştirilen ve pek az ülkenin elinde olan bir denizaltı bu. Özelliklerinden bazıları; denizde kalma süresi 50 günü geçiyor. Bu, mevcut denizaltıları birkaç defa katlıyor. Ayrıca, süratine bağlı olarak 18-20 bin kilometre denizaltında seyir yapma kapasitesine sahip. İlk teslim tarihi 2015. Ve her sene diğerleri teslim olmak üzere 6 adet denizaltının ihalesidir."

    Projede, ilk defa yüzde 80'lik bir off-set alındığına işaret eden Bakan Gönül, bunun çok önemli bir rakam olduğunu vurgulayarak, "Bizim yüzde 80 off-set alabilmemiz şu manaya geliyor; Türkiye'nin pazarlık gücünün ne kadar yükseldiğini gösteriyor. Bir diğeri, Türk savunma sanayinin ne kadar ileri bir teknolojiye ulaştığını gösteriyor" diye konuştu.

    Gazetecilerin sorusu üzerine, projenin 2.5 milyor EURO'luk bir yük getireceğini belirten Bakan Gönül, bu tutarın 'çok önemli kısmının firma kredisi' şeklinde karşılanacağını söyledi.

    'Yunanistan'da 2000 yılında aynı firmayla sözleşme imzalamış ve mühendislik problemi yaşıyor. Bunlara ilişkin bir teminat aldınız mı?' sorusu üzerine Gönül, "Bunların hepsi görüşüldü ve bir çözüme ulaşıldı. Aslında bu firmanın tercihinde bu gibi teknik problemlerin de çözülmüş olmasının büyük katkısı oldu" şeklinde konuştu.

    Gönül, 'Toplantının yapılacağını dün akşam saatlerinde öğrendik. Aciliyeti neydi?' yönündeki bir soruya, "Önümüzdeki günlerde çok fazla merasimimiz var. Bilhassa Başbakanımızın ve Genelkurmay Başkanımızın takvimi çok doluydu. Ayrıca 3 firmanın rekabet yaptığı ve bir sonuca ulaşılmış ihalede, böyle günlerce, aylarca sonuca imza atmadan beklemek yanlış olurdu. Bu sebeple, Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımızın müsait olduğu saat bu saatti" karşılığını verdi.


    İHA
  • martenzit88
    Member
    • 02-08-2004
    • 1891

    #2
    Konu: Denizaltı ihalesi Almanlar'ın

    İyi bir gelişme vatana millete hayırlı olsun

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: Denizaltı ihalesi Almanlar'ın

      Güzel hayırlısı olsun ama acele işe şeytan karışır derler .

      Yorum

      • mesuteknik
        Junior Member
        • 21-01-2006
        • 190

        #4
        Konu: Denizaltı ihalesi Almanlar'ın

        ya biz bu makinaları ne zman yapabilecegz tubitak vb kurumlar ne işe yarar sadece odul verneyemi _?

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X