Devlet bütçesi gibi şirket zararı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Devlet bütçesi gibi şirket zararı



    ABD ekonomisindeki sıkıntılar, şirketlerin yeni yıl blançolarına daha ağır bir şekilde yansımaya başladı.

    Amerikan otomotiv şirketi General Motors, yılın ikinci çeyreğinde milyarlarca dolar zarar ettiğini açıkladı. Şirket Nisan ve Haziran ayları arasındaki toplam zararının 15 buçuk milyar dolar olduğunu bildirdi.

    General Motors, Amerika Birleşik Devletleri iç piyasasındaki satışlarının beşte bir düşüş gösterdiğini, bu nedenle işine son verilen 16 bin işçinin tazminatlarının şirkete 9 milyar dolara malolduğunu açıkladı.

    Ama şirket, büyük kayıplar vereceğini tahmin ettiğini ve Amerikan iç piyasasına yönelik üretimi yeni koşullara uyumlu hale getirmek için cesur adımlar atmaya devam edeceğini de kaydetti.

    İşsizlik oranı rekor kırdı

    Temmuz ayına ait resmi rakkamlar, ABD'de işsizliğin yüzde 5,7'ye tırmanarak son dört yılın en yüksek seviyesine çıktığını gösteriyor.

    Son bir ay içinde işini kaybedenlerin sayısı tarım dışı sektörlere bakıldığında 51 bin. Aslında ekonomistler bu rakkamın 75 bin civarında olmasını bekliyordu ve bu da ekonomide daralmaya girileceği beklentisini artırmıştı. O bakımdan beklenenin altında bir artış.

    Amerikan şirketleri yüksek petrol ve gıda fiyatları ve büyüme hızındaki yavaşlama karşısında yeni işçi alma konusunda isteksiz görünüyor.

    Açıklanan son bir aylık rakkamlara göre, yeni iş alanı açılan tek alanın kamu sektörü olduğu, bu sektörde de hizmet, eğitim ve sağlık alanlarına yeni personel alındığı görülüyor.

    İnşaat sektöründe de 22 bin kişi işe alınmış, fakat fabrikalarda 35 bin kişinin işine son verilmiş.

    Haber7
İşlem Yapılıyor
X