Rusya Gürcistan'a girdi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • DATAMAN
    Senior Member
    • 23-10-2004
    • 7115

    Rusya Gürcistan'a girdi

    Rusya devlet televizyonu, Rus ordusunun Güney Osetya'ya girdiğini duyurdu. Rusya, Güney Osetya başkentinin çatışmalardan sonra yerle bir olduğunu da açıkladı.
  • bosver
    Senior Member
    • 02-07-2004
    • 5012

    #2
    SON DAKİKA!!! Rus ordusu Gürcistan'a girdi

    Rus ordusu Güney Osetya'ya girdi. Gürcistan, 2 Rus uçağını düşürdüklerini açıkladı. Gürcü askeri birlikleri de Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'de..

    Rusya Devlet Televizyonu, Rus ordusunun Güney Osetya'ya girdiğini duyurdu. Gürcü askeri birlikleri de Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'de..
    Rus Kanal 1 televizyonunun bölgedeki muhabiri Osetyalı yetkililerin de Rus askerlerinin ve tanklarının bulunduğu konvoyun Güney Osetya ve Rusya sınırındaki Zarskuyo'dan giriş yaptığını söyledi.
    Rus tankları Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye ilerliyor. 150 Rus tankı ve zırhlıları Tshinvali'ye doğru ileliyor.
    SAAKAŞVİLİ: "2 RUS SAVAŞ UÇAÐI DÜŞÜRÜLDÜ, 150 RUS TANKI GÜNEY OSETYA'YA GİRDİ
    Gürcistan hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait, aralarında bombardıman uçaklarının da bulunduğu 9 savaş uçağından 2'sinin düşürüldüğü bildirildi.
    Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ülkesinin hava sahasına giren 2 Rus savaş uçağının düşürüldüğünü, Güney Osetya'ya 150 Rus tankının girdiğini kaydetti.
    Diğer taraftan Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze ve Güvenlik Sekreteri Aleksandır Lomaya'nın başkent Tiflis yakınlarındaki Vaziani askeri üssüne gitti.
    Gurgenidze ve Lomaya'nın, Vaziani üssünde genel seferberlik ilanından sonra silah altına alınan yedek askerlerin toplanması ve benzeri durumlarıyla ilgili incelemelerde bulundukları bildirildi.
    Gürcistan'ın Vaziani, Gori, Batum, Senaki ve Kutaisi üslerinde yedek askerlerin ve gönüllülerin toplanmaya başladığı, yedek asker ve gönüllü silah altına alınanlardan oluşan iki birliğin çatışma bölgesine gönderildiği kaydedildi.
    -RUS KANAL 1 TELEVİZYONU-
    Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Rus vatandaşlarının ölümlerinden sorumlu olanların cezasız bırakılmayacağı açıklamasının ardından Rus Kanal 1 televizyonu Rus askerlerinin ve tanklarının Güney Osetya'ya girdiğini duyurdu.
    Televizyon, görüntülerini yayımladığı Rus askerlerinin yer aldığı tankların bulunduğu konvoyun Güney Osetya'ya girdiğini belirterek, konvoyun birkaç saat içinde başkent Tshinvali'ye ulaşmasının beklendiğini kaydetti.
    Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Pekin'de, Gürcistan'ın bu adımının karşılıksız kalmayacağı açıklamasında bulunmasından sonra Rusya Savunma Bakanlığı da Güney Osetya'daki vatandaşlarının korunacağını açıklamıştı.
    Putin, Pekin'de ABD Başkanı George Bush ile de bu konuyu görüştüğünü bildirmişti.

    RUS BARIŞ GÜCÜ KOMUTANI: ''TSHİNVALİ YERLE BİR EDİLDİ'' AGİT, ÖZEL TEMSİLCİSİNİ GÜRCİSTAN'A GÖNDERİYOR
    Avrupa Konseyi, Güney Osetya'da "hemen ve koşulsuz" ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.
    Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Osetya'daki çatışmalarda sivillerin ölmesinden endişe duyulduğunu, önceliğin "hemen ve koşulsuz" ateşkesin ilan edilmesi olduğunu belirtti.
    Açıklamada, ateşkesi, barışçı ve daimi bir çözüme varılması için doğrudan görüşmelerin izlemesi gerektiği vurgulanarak, ülkenin bölge halkı için çok kötü sonuçlar doğurabilecek bir savaşın eşiğinde olduğu ifade edildi.
    Öte yandan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) özel temsilcisini Gürcistan'a göndereceği bildirildi.
    AGİT dönem başkanı Finlandiya'dan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Alexander Stubb'ın, özel temsilci Heikki Talvitie'nin Güney Osetya'da sükuneti sağlayabilmek amacıyla bölgeye gönderilmesine karar verdiği belirtildi.
    AB DÖNEM BAŞKANI FRANSA'DAN "DÜŞMANLIÐI SONA ERDİRME" ÇAÐRISI
    AB dönem başkanı Fransa, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da "düşmanlığın hemen sona erdirilmesi" çağrısında bulunarak, krizin çözümlenebilmesi amacıyla temasların artırılacağını bildirdi.
    Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransa'nın, taraflara düşmanlığı hemen sona erdirmeleri ve vakit geçirmeden krize tek çözüm olabilecek görüşmelere başlama çağrısında bulunduğu belirtildi.
    Açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'nin de ateşkes için taraflarla temasta olduğu kaydedildi.
    -AGİT DAİMİ KONSEYİ TOPLANIYOR-
    Bu arada Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi'nin Güney Osetya'daki durumu görüşmek amacıyla olağanüstü toplanacağı bildirildi.
    AGİT, Konseyin, TSİ 17.00'de toplanacağını ve dönem başkanı Finlandiya'nın toplantının ardından açıklama yapacağını duyurdu.
    AA

    Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'daki Rus barış gücü askerlerinin Komutanı Murad Kulahmedov, başkent Tshinvali'nin ''yerle bir edildiğini'' söyledi.
    Kulahmedov, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ''Birkaç saatlik ağır bombardıman nedeniyle kent yerle bir edildi'' ifadesini kullandı

    Yorum

    • serdo
      Senior Member
      • 30-04-2006
      • 5368

      #3
      Gürcistan-Rusya savaşı başladı

      Rusya Gürcistan'a girdi

      BU HABERİN DETAYIRusya Güvenlik Konseyi toplanıyorÖnce öptü sonra bombaladıRusya devlet televizyonu, Rus ordusunun Güney Osetya'ya girdiğini duyurdu. Rusya, Güney Osetya başkentinin çatışmalardan sonra yerle bir olduğunu da açıkladı.

      Kafkaslar'da savaş sesleri...
      Çocuklarını gönderdiler...
      Rus tankları Gürcistan'a girdi / VİDEO
      Gürcistan Devlet Başkanı ise iki Rus savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı. Rusya devlet televizyonu Rus tanklarının Güney Osetya'nın başkentinin içine doğru ilerlediğini duyurdu. 150 Rus tankı ve zırhlıların Güney Osetya'ya girdiği Gürcistan tarafından da doğrulandı.
      Rusya üs vurdu
      Gürcü kaynaklar ayrıcaı, Rus uçaklarının Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e yakın bir üsü vurduğunu duyurdu. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail SaakaşviliCNN International'a yaptığı açıklamada, ülkesinin kendini savunmaya çalıştığını söyledi.
      Gürcistan Devlet Başkanı, dünya liderlerinden Rusya'ya baskı yaparak Moskova'nın askeri operasyonlarını durdurmasını istedi. Saakaşvili, "Uluslararası toplumun Rusya Federasyonu'na açık bir mesaj göndermesini istiyoruz" dedi.
      Rusya Gürcistan'ı bombaladı
      Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da çatışmalar sürerken, iki Rus savaş uçağı Gürcistan topraklarını bu sabah bombalamıştı. Gürcistan hükümeti ise 3 saatlik ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.
      Rusya'ya ait SU-24 bombardıman uçaklarının, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladığı belirtildi.
      Gürcistan İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rus bombardıman uçaklarının Kareli kentindeki polis merkezini hedef aldığı ve buraya iki adet bomba bıraktığı ifade edildi.
      Polis binasının zarar gördüğü belirtilen açıklamada, herhangi bir kayıp olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.
      İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, iki Rus savaş uçağının Kareli, üçüncüsünün ise Gori yakınına bomba bıraktığını, Kareli'de siviller arasında yaralılar bulunduğunu söyledi.
      3 saat ateşkes ilan etti
      Gürcistan hükümeti, bugün TSİ 14.00'dan 17.00'a kadar ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Hükümetten yapılan açıklamada, ateşkes süresince bölgedeki ayrılıkçıların silah bırakarak teslim olmaları çağrısı yapıldı.
      Silah bırakan ayrılıkçıların ayrıca af kapsamına alınacağı ve kendilerine güvenlik garantisi verileceği kaydedildi.

      11 yerleşim birimi Gürcü kontrolünde
      Gürcü birliklerin Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin çevresindeki 11 yerleşim birimini kontrol altına aldığı belirtiliyor.
      Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, taraflar arasında dün ateşkes sağlandıktan birkaç saat sonra bölgedeki Gürcü köylerinin bombardımana tutulması üzerine askeri operasyona başlamak zorunda kaldıklarını kaydetti.
      Bir Rus askeri öldü
      Gürcistan'ın, kuşatma altındaki Güney Osetya başkenti Tshinvali'ye açtığı topçu ateşi sırasında 1 Rus barış gücü askeri ölürken, 2 asker de yaralandı. Saldırıda Rus karargahlarının zarar gördüğü açıklandı.
      Saakaşvili: Rusya geniş çaplı saldırıya hazırlanıyor

      Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail SaakaşviliRusya'nın geniş çaplı saldırıya hazırlandığını açıkladı.
      Putin: Gürcistan'ın saldırısı yanıtsız kalmayacak
      Rusya Başbakanı Putin'de Gürcistan'ın saldırısının yanıtsız kalmayacağını söyledi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "saldırgan Gürcistan'ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği" uyarısında bulundu.
      Putin, Pekin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Gürcistan liderliğinin Güney Osetya'da çok saldırgan eylemlere başvurduğunu, aralarında Rus barış gücü askerlerinin de bulunduğu kayıplar olduğunu" ifade etti.
      Rusya Dışişleri Bakanlığı da geçen hafta yaptığı açıklamada, sınırlarındaki bir savaşa kayıtsız kalmayacaklarını belirtmişti.
      Gürcistan'da sorunlu bölgeler
      Bağımsızlıktan bu yana Gürcistan halkı iç savaş dönemleri ve merkezden kopan Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinden gelen bağımsızlık taleplerinden kaynaklanan şiddet olayları yaşadı.
      Diplomatik girişimlerin son yıllarda göreli bir sükûnet sağlamış olmasına rağmen, Rusya ile yakın bağları olan her iki bölge için de gerginlikler varlığını sürdürüyor.
      Rusya'nın her iki bölgede de 1990'ların başından itibaren barış gücü askerleri bulunuyor. Tiflis sık sık bu askerleri ayrılıkçıların safında yer almakla suçluyor

      kaynak:hürriyet

      Yorum

      • albay1907
        Junior Member
        • 17-07-2008
        • 7

        #4
        Konu: Rusya Gürcistan'a girdi

        Rusya bir başka ül***e savaş açıyor bütün dünya sadece izliyor. Ama biz güneydoğuda üçbeş çapulcuyu öldürdüğümüz zaman insan hakları diye ayaklanıyorlar.
        Allah Gürcistandakilerin yardımcısı olsun.

        Yorum

        • ssevers
          Junior Member
          • 21-01-2008
          • 329

          #5
          Konu: Rusya Gürcistan'a girdi

          AMİN

          Yorum

          • cem296
            Banned
            • 29-11-2005
            • 347

            #6
            Konu: Rusya Gürcistan'a girdi

            arkadaslar ,rusya işini bilir, işe işgal edilen ülkenin müslüman olması durumunda müdahil olup ,müslüman ülke olmadıgında ise bize ne gibilerinden acıklmalar yapıyoruz genelde...
            savas iyi bir sey degil ama unutmamalı ki bu tip kıvılcımları her daim ABD cıkarıyor.

            Yorum

            • kanarya1958
              Member
              • 01-06-2008
              • 1306

              #7
              Konu: Rusya Gürcistan'a girdi

              gürcülerde bunu biraz hak ettiler

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X