CELAL BAYAR ANILDI...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    CELAL BAYAR ANILDI...

    UMURBEY - Emre Umurbilir bildiriyor - Türkiye Cumhuriyeti'nin 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 22'inci yıl dönümü nedeniyle Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarı başında törenle anıldı.
    Törene, Cumhurbaşkanı Gül'ü temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Başbakanlığı temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Vali Vekili Celalettin Yüksel, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve vatandaşlar katıldı.
    Törenin ardından Celal Bayar Vakfı Kütüphanesi'nde Celal Bayar'ın hayatını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı. Umurbey Camisi'nde de Celal Bayar için mevlit okutuldu.
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Celal Bayar denilince ilk akla gelenin, Cumhuriyetin kuruluşu, kuruluşta verilen mücadele, birçok zorlukların üstesinden gelmek ve milletin devlet olma mücadelesindeki katkıları olduğunu söyledi.
    Çelik, Celal Bayar'ın Cumhuriyetin kökleşmesi, var olması, yükselmesi konusunda özellikle ekonomik sahalarda attığı adımların ise unutulmadığını ifade etti.

    "MİLLETİMİZE ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNMUŞTUR"
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
    Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle:
    ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı, seçkin devlet ve siyaset adamı Celal Bayar, ülkemizin ilerleme sürecinde büyük pay sahibidir.
    Celal Bayar, ülkemizin imar ve inşası, ekonomik bakımdan güçlenmesi ve demokrasimizin gelişmesi için hayatı boyunca çaba göstermiş, milletimize önemli hizmetlerde bulunmuştur.
    Türk Milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Celal Bayar, her zaman saygıyla hatırlanacaktır.''
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, ''Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah ve dava arkadaşı Celal Bayar, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve kalkınmasında da önemli görevler üstlenmiş ve bunları başarıyla yerine getirmiştir'' dedi.
İşlem Yapılıyor
X