Lassa Mısır'a taşınıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Lassa Mısır'a taşınıyor

    Sabancı'dan Lassa şoku


    Sendikalar bıktırdı, Lassa'yı işçi ücretlerinin daha düşük olduğu Mısır'a taşıyacağız.
    28 Ağustos 2008 / 09:40




    SENDİKALAR BIKTIRDI
    Sendikaların ekonomik gerçeklerle bağdaşmayan taleplerinden bunaldıklarını belirten Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Lassa'nın da üreticisi konumundaki Brisa'nın İzmit'teki fabrikasını Mısır'a taşıyacaklarını söyledi. "Lastikte yüksek işçilik maliyetleri sebebiyle toplam maliyetler yükseldi. Çok güçlü bir sendika var ve maaş konusunda ilginç bir sistem getirilmiş." diyen Sabancı'ya göre Türkiye, işçilik maliyetinde Almanya'yı bile geride bıraktı.

    SENDİKACININ SERVETİ GÜNDEME GELMİŞTİ
    Güler Sabancı'nın 'bıktık' dediği Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı (DİSK) Lastik-İş Sendikası'nın 9 yıllık genel başkanı olan Abdullah Karacan, trilyonluk sevetiyle gündeme gelmişti. Karacan'ın Kocaeli'nde 3 milyon YTL'lik apartman yaptırdığı, Başkanlık maaşıyla geçinen Karacan'ın ayrıca 500 bin YTL'lik bir işyeri ve villasının da olduğu ortaya çıkmıştı.

    "JAPONLARA BİZ TAŞINALIM DİYORUZ"
    Maliyetlerdeki artış ve sendikaların rasyonel olmayan talepleri sebebiyle Türkiye'nin lastik üretiminde avantajlı konumunu kaybettiğini öne süren Sabancı, "Japon ortağımıza artık biz söylüyoruz taşıyalım diye. Yatırımı Mısır'a nasıl kaydırabileceğimize bakıyoruz. İncelemelere başladık." diye konuştu.

    Lastik sektöründe yazın yaşanan kısa süreli grevin şirketleri Brisa'yı da etkilediğini belirten Sabancı, sektörde geçmişten gelen yüksek işçilik maliyetleri sebebiyle toplam maliyetlerin yükseldiğine dikkat çekti ve sendikaları ima ederek, "Sektördeki diğer oyuncu Goodyear Polonya'da, Pirelli ise Romanya'da yatırım kararı aldı. O yatırımlar Türkiye'ye gelebilseydi bugün daha büyük bir lastik sektörü olabilirdik, olamıyoruz. Demokratik haklar var, tabii ki saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

    "HÜKÜMET AB KONUSUNDA YAPTIKLARINI DAHA İYİ ANLATMALI"
    Sabancı, hükümetin yılın ilk 7 ayında 29 tane AB'ye uyum yasası çıkardığından haberdar olmadığını da belirtti ve ekledi: "Atlamışım, arkadaşlara baktırdım. Doğru. Demek ki yapılan işlerin daha iyi bir iletişim dili kullanılarak anlatılması lazım."

    Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda adımlar atan Türkiye'nin, bölgesindeki sıcak gelişmelerde aktif rol üstlenmesi 'lider ülke' tezlerini de güçlendiriyor.

    Ancak Avrupa ile ilişkilerde hükümetin hız kestiği eleştirileri de mevcudiyetini koruyor. İş dünyası ise AB reformlarında yavaşlama olduğu yönündeki değerlendirmelerin eksik bilgilendirmeden kaynaklandığı görüşünde. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın şu sözleri uyum reformlarının yeterince anlatılamadığını da gözler önüne seriyor: "Sene başından bu yana 29 yasa çıkmış. Ben farkına varamamışım. Arkadaşlara baktırdım, doğru." Avrupa uyum sürecinin daha iyi bir iletişim planıyla götürülmesi gerektiğini kaydeden Sabancı, "Hatta zaman zaman eğitim verilmeli. Bunun hepimizin projesi haline getirilmesi gerekir. Aradığımız toplumsal uzlaşmayı da AB uyum sürecinde yakalayabiliriz." dedi.
    Sabancı'ya göre Ali Babacan, Dışişleri Bakanlığı'nda çok başarılı olmakla birlikte başmüzakereciliğin başka bir isme tevdi edilmesinde fayda var
    kaynak:ensonhaber.com
  • HAYALET41
    Junior Member
    • 16-06-2008
    • 30

    #2
    Konu: Lassa Mısır'a taşınıyor

    Haber için teşekkürler.

    Yorum

    • track__1
      Junior Member
      • 01-09-2008
      • 379

      #3
      Konu: Lassa Mısır'a taşınıyor

      taşınsın kardeşim taşınsın yıllarca sömür ül***i (sa) olarak sonrada işçi ücretlerini bahane et kaç ülkeden sömürün anasını satayım ama bu böyle gitmezzz bunuda bilin bu millet ambargoyu koydumu sa lara o zaman kaçmanın faturasını kim öder görürüz

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X